Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Katona József utcai szegregátum humán szolgáltatások fejlesztése tárgyú pályázat megvalósítására 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett a Széchenyi 2020 program keretében„A Katona József utcai szegregátum humán szolgáltatások fejlesztése” tárgyú, TOP-6.9.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámú -pályázat megvalósítására 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Szolnok város esélyegyenlőségi politikájában évek óta szerepel a város szegregált területein élők lakókörülményeinek fejlesztése. A város 2010. után több olyan sikeres szociális célú városrehabilitációs fejlesztést valósított meg, amely a város szegregátumaiban élőket célozta.

A fejlesztések közvetlen célja a leszakadó városi területeken élők életminőségének javítása szociális, rehabilitációs programokkal és a szegregáció mérséklése, hozzájárulás a területen élők társadalmi felzárkóztatásához, az életkörülményeik javításához - a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programokkal.

A pályázat megvalósítására konzorciumi együttműködés formájában volt lehetőség, ezért Közgyűlési döntését követően a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálattal került megkötésre a konzorciumi együttműködési megállapodás.

A fejlesztés hatására az alábbi szakmai tartalmak valósultak meg:

 • Bűnmegelőzési Klub
 • Életvezetési klub
 • Élménypedagógiai foglalkozások
 • Kisebb közösségi rendezvények
 • Közösségfejlesztő szakember alkalmazása
 • Mediátori szolgáltatás biztosítása
 • Motivációs tréning
 • OKJ-s képzés (ebből még egy folyamatban van)
 • Személyiségfejlesztő tréning
 • Szűrővizsgálatok
 • Városrészt érintő közösségi rendezvények
 • Bűnmegelőzési programsorozat
 • Csináld magad klub
 • Érzékenyítő tréning szakmai megvalósítóknak
 • Támogató csoport működtetése
 • Társadalmi érzékenyítést támogató rendezvények

A program megvalósítását több szakmai munkatárs segítette, valamint biztosított volt a jelenlét-típusú szociális munka is, amellyel a minimálisan elvárt 41 fő célcsoporttag bevonása és egyéni támogatása megvalósult. A programban résztvevők a személyes támogatás mellett képzési, közösségfejlesztési programokban vettek részt.

A fejlesztés során elérhető komplex szolgáltatások során a helyi akciókban résztvevők száma meghaladta a programban vállalt 1467 főt. 

A projekt befejezése: 2020. október 31.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnok is a kultúrát ünnepelte

2022-01-22

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében tartotta kultúra napi ünnepségét Szolnok város önkormányzata. Ez a nap hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is egyben.

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

2022-01-17

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Lakossági tájékoztató

2022-01-13

Tájékoztató Szolnok, kanyarodó sávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése a Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézet országos közúti kapcsolatának javítása érdekében.

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

2022-01-12

Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban

2022-01-11

A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.