Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

Fotó: Szolnok is a kultúrát ünnepelte

2022-01-22

Szolnok is a kultúrát ünnepelte

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében tartotta kultúra napi ünnepségét Szolnok város önkormányzata. Ez a nap hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is egyben.

Fotó: Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja
2022-01-17

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Fotó: Lakossági tájékoztató
2022-01-13

Lakossági tájékoztató

Tájékoztató Szolnok, kanyarodó sávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése a Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézet országos közúti kapcsolatának javítása érdekében.

Fotó: A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet
2022-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

Fotó Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban
2022-01-11

A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.

Fotó Pályázat SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE cím elnyerésére
2022-01-07

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.

Fotó Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk
2022-01-07

Hanzély Pál főhadnagy emléke előtt tisztelgett Szolnok városa. A hős katonatiszt 95 évvel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt korcsolyázás közben beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

Fotó Már húsz családot támogat a Ferzol Kft
2021-12-23

Karácsony közeledtével minden évben megnő az adományozó kedv, cégek, magánszemélyek jótékonykodnak, hogy szebbé varázsolják rászorulók ünnepét.

Fotó Hátrányos helyzetű tanulókat köszöntöttek a városházán
2021-12-17

Szolnok önkormányzata a társadalmi felzárkózást és esélyteremtést támogató Integrációs Programja részeként 17 éve köszönti az advent időszakában azokat a tanulókat – a mai napon általános iskolásokat -, akik az átlagosnál nehezebb egyéni és szociális körülményeik ellenére is kiemelkedően teljesítenek a tanulás, a kultúra, a közösségi élet és a sport területén, példaképet állítva ezzel kortársaiknak, és minden szolnoki tanulónak.

Fotó Ez történt a közgyűlésen
2021-12-16

A közgyűlés legfontosabb pontja Szolnok város 2022-es költségvetési rendelet koncepciójának előterjesztése volt, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak. 

Fotó Kedvenc városom Szolnok - ismét megmérkőztek városismeretből a szolnoki középiskolások
2021-12-17

Két év elteltével újra megrendezték a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, ezúttal a Verseghy könyvtárban. A rendezvény célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének, a lokálpatriotizmusnak az erősítése volt.

Fotó Házhoz visszük a szeretetet - ajándékok a rászoruló szolnoki családoknak
2021-12-13

Ugyan a járványhelyzet miatt idén nem diákok viszik házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait, mégis kétszázötven rászoruló ünnepe lesz szebb a már hosszú évek óta hagyománynak számító "Házhoz visszük a szeretetet" programnak köszönhetően.

Fotó Reutlingeni családok ajándékai érkeztek a szolnoki gyerekeknek
2021-12-13

Conrad Dolderer, reutlingeni iskolaigzgató teremtett hagyományt több mint hész évvel ezelőtt, azóta minden karácsonykor ajándékocsomagok sokasága érkezik német testvérvárosunkból karácsony közeledtével.

Programok

Fotó Virtuális légi túra Szolnokon

Szolnok Hazavár Program plakátja

Szolnok Hazavár Program

Szolnoki kötődésű fiatal vagy? A szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Tanulmányaid elvégzése után Szolnok szeretnél letelepedni, munkát találni? Segítünk!

A Szolnok Hazavár Program célja szolnoki kötődésű fiatalok támogatása, akik a város jövője, fejlődése szempontjából értékes szaktudásra tesznek szert tanulmányaik során, s e szellemi tőkét Szolnokra visszatérve, helyi munkaadóknál kívánják kamatoztatni.

Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Ösztöndíj-programjainkkal kapcsolatos tudnivalókat a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? A „Szolnokon a Jövőd!” – gyakornoki programunkkal kapcsolatos információt a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Már dolgozol és lakhatási segítségre van szükséged? A ”Lakhatás” fül alatt két lehetőséget is kínálunk!

Munkáltatóként felkeltettük érdeklődését? Felsőoktatási Ösztöndíjprogramunkról és a Szolnokon a Jövőd! – gyakornoki programunkról a „Munkáltatóknak” fül alatt talál további tájékoztatást.

Letölthető anyagok:

Regisztráció

Fiataloknak Munkáltatóknak
Bejelentkezés