Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • 2019-07-17

  A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

  A május 29-i dunai hajókatasztrófa megrázta két ország, Dél-Korea és Magyarország lakosait. Amikor a Hableány nevű kirándulóhajó egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén ütközött a Viking szállodahajóval, Hableányon utazó 35 emberből mindössze heten menekültek meg, huszonnyolcan a vízben lelték halálukat.

  A mentést rendkívül nehezítette, hogy a Duna áradt, erős volt a sodrása, így napokon keresztül nem fértek a roncsokhoz a mentők. Ezután is nagyon nehéz körülmények között, életveszélyben kellett merülniük a búvároknak. Végül a megfeszített munkának köszönhetően sikerült kiemelni a hajótestet, s egy kivétellel valamennyi áldozat holttestét.

  A mentésben Szolnokról búvárok és az Életjel mentőcsoport vett részt, utóbbiak a vízben sodródó áldozatok kutatásából vették ki részüket, a Duna Dunaújváros és Budapest közötti szakaszának átvizsgálásával.

  A mentésben hősies helytállást mutató szolnokiakat köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán. A városvezető szerint a búvárok és a különleges mentősök most ország-világ előtt bizonyították azt, amit mi már régóta tudunk róluk: világszínvonalú munkát végeznek.

  - Az, amit az áldozatok felkutatásért, tettek rendkívül nehéz, embertelen körülmények között az áradó, erős sodrású Dunában, nagyon sokak tiszteletét kiváltotta. Azt gondolom, a szolnokiak nevében is mondhatom: büszkék vagyunk rá, hogy egy városban élhetünk Önökkel!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon

  2019-12-13

  Sokak számára jó hír, hogy hamarosan már nem kell a városközpontba utazni vérvételre, hiszen Szolnok két legnagyobb városrészében, Szandaszőlősön és a Széchenyi lakótelepen is új vérvételi pontokat alakítanak ki. Így, a MÁV Kórházban és a Hetényi kórházban lévő helyszínekkel együtt öt helyen nyílik lehetőség a vérvételre a városban.

  Ülésezett az új diákközgyűlés

  2019-12-13

  Két diákokhoz kapcsolódó programnak is helyet adott pénteken a városháza díszterme, ahol először az ebben az évben 18. évüket betöltött diákokat köszöntötte Szalay Ferenc polgármester, majd ülésezett Szolnok diákközgyűlése.

  Hátrányos helyzetű diákokat köszöntöttek a városházán

  2019-12-12
  Tizenöt éve ismerik el Szolnokon a halmozottan hátrányos helyzetű alap- és középfokú oktatási intézmények tanulóinak kiemelkedő teljesítményét. Az eseménynek ezúttal is a városháza díszterme adott otthont, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a fiatalokat.

  Új városrész épülhet a dr. Sebestény út mentén

  2019-12-12
  Aki mostanában a Besenyszögi út felé járt, láthatta, hogy komoly útépítési munkálatok zajlanak a térségben. Mindez annak a 2,64 milliárd forintos beruházásnak a része, amely során a dr. Sebestény utat és környékét fejlesztik közel 2 km hosszban. A kiépítendő útszakasz a városi gyűjtőúthálózat része lesz – hangzott el Szalay Ferenc polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján csütörtökön.

  Okos Ingázás konferencia

  2019-12-09

  A Smart Commuting – CE1161 - Európai Uniós projekt keretében a programban résztvevő települések polgármesterei illetve a közösségi közlekedés szolgáltatói találkoztak és vitatták meg a fontos kérdéseket. A megbeszélésen bemutatták az eddigi eredményeket, valamint a közösségi közlekedésről készült felmérést. Az egyeztetés során szó volt a pilot akcióról is.