Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

 • A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít
 • A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít
 • 2020-11-12

  2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is a koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.

  Azt tapasztaljuk, hogy a lakosság felkészült a helyzet kezelésére. Egy-egy idős ember kér mindössze segítséget gyógyszerkiváltással, bevásárlással kapcsolatban.

  A COVID-19 járvány első hullámában Önkormányzatunk számos módon igyekezett segítséget nyújtani a pandémia által okozott nehézségekkel kapcsolatban a lakosságnak. 2020. március végétől két zöldszámon vártuk a lakosság jelzéseit, kérdéseit, kéréseit. A külföldről haza érkezők közül többen is igényelték a Tiszaligeti Turisztikai Központban található karantén szálláshelyeket.

  A városi zöld számra tavasszal összesen 591 hívás érkezett nagyrészt anyagi segítségnyújtással, az alapvető élelmiszerek beszerzésével, gyógyszerkiváltással kapcsolatosan. Önkormányzatunk anyagi támogatást rendkívüli települési támogatás, az önkormányzati bérlakásban élők részére egyszeri települési lakásfenntartási támogatás és egyszeri gyógyszertámogatás formájában tudott biztosítani a kérelmezők számára. Mindemellett a jogszabályok értelmezésével, vásárlási idősávval, nyitvatartási időkkel, közösségi közlekedéssel, hulladékkezeléssel stb. kapcsolatban intéztek kérdéseket kollégáinkhoz.

  Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) által működtetett zöld számra összesen 855 alkalommal érkezett kérés elsősorbán bevásárlással és gyógyszerkiváltással, valamint meleg étkeztetéssel kapcsolatosan. A 65 év felettiek számára az ESZI gondozói, míg az aktív korú, 65 év alattiak számára a Humán Szolgáltató Központ (HSZK) munkatársai nyújtottak segítséget bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban. Számos önkéntes is segítette munkánkat.

  A krízishelyzetben lévők és segítséget igénylők az Önkormányzat által létrehozott koronavirus@ph.szolnok.hu e-mail címen is bejelentést tehettek. Ezzel a lehetőséggel a tavaszi időszakban közel 200 fő élt.

  A külföldről haza érkező állampolgárok számára, illetve kérelemre karanténhely kialakítására volt szükség. A Tiszaligeti Turisztikai Központban kerültek elhelyezésre azok, akik igényelték a szállást.

  Az Önkormányzathoz 4.577 hívás érkezett tavasszal textilmaszk igényléssel kapcsolatban, az igénylők a mai napig 13.519 darab textilmaszkot vettek át. Emellett több alkalommal, a város több pontján történt összesen 46000 darab maszk szétosztása.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elbúcsúztatták Balázs Pétert

  2021-06-14

  A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

  Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

  2021-06-11

  A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

  Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

  2021-06-10

  A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

  Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

  2021-06-10

  Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

  Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

  2021-06-08

  2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.