Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

 • A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít
 • A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít
 • 2020-11-12

  2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is a koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.

  Azt tapasztaljuk, hogy a lakosság felkészült a helyzet kezelésére. Egy-egy idős ember kér mindössze segítséget gyógyszerkiváltással, bevásárlással kapcsolatban.

  A COVID-19 járvány első hullámában Önkormányzatunk számos módon igyekezett segítséget nyújtani a pandémia által okozott nehézségekkel kapcsolatban a lakosságnak. 2020. március végétől két zöldszámon vártuk a lakosság jelzéseit, kérdéseit, kéréseit. A külföldről haza érkezők közül többen is igényelték a Tiszaligeti Turisztikai Központban található karantén szálláshelyeket.

  A városi zöld számra tavasszal összesen 591 hívás érkezett nagyrészt anyagi segítségnyújtással, az alapvető élelmiszerek beszerzésével, gyógyszerkiváltással kapcsolatosan. Önkormányzatunk anyagi támogatást rendkívüli települési támogatás, az önkormányzati bérlakásban élők részére egyszeri települési lakásfenntartási támogatás és egyszeri gyógyszertámogatás formájában tudott biztosítani a kérelmezők számára. Mindemellett a jogszabályok értelmezésével, vásárlási idősávval, nyitvatartási időkkel, közösségi közlekedéssel, hulladékkezeléssel stb. kapcsolatban intéztek kérdéseket kollégáinkhoz.

  Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) által működtetett zöld számra összesen 855 alkalommal érkezett kérés elsősorbán bevásárlással és gyógyszerkiváltással, valamint meleg étkeztetéssel kapcsolatosan. A 65 év felettiek számára az ESZI gondozói, míg az aktív korú, 65 év alattiak számára a Humán Szolgáltató Központ (HSZK) munkatársai nyújtottak segítséget bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban. Számos önkéntes is segítette munkánkat.

  A krízishelyzetben lévők és segítséget igénylők az Önkormányzat által létrehozott koronavirus@ph.szolnok.hu e-mail címen is bejelentést tehettek. Ezzel a lehetőséggel a tavaszi időszakban közel 200 fő élt.

  A külföldről haza érkező állampolgárok számára, illetve kérelemre karanténhely kialakítására volt szükség. A Tiszaligeti Turisztikai Központban kerültek elhelyezésre azok, akik igényelték a szállást.

  Az Önkormányzathoz 4.577 hívás érkezett tavasszal textilmaszk igényléssel kapcsolatban, az igénylők a mai napig 13.519 darab textilmaszkot vettek át. Emellett több alkalommal, a város több pontján történt összesen 46000 darab maszk szétosztása.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Téli síkosságmentesítés Szolnokon

  2020-11-27

  A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

  Társasházak Tűzbiztonsága Napok

  2020-11-19

  A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

  Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

  2020-11-18

  „Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

  Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

  2020-11-12

  A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

  Koronavírus - Védelmi intézkedések Szolnokon

  2020-11-12

  Szolnokon csütörtök hajnali 5 órától kötelező a maszkhasználat és megfelelő védőtávolságot kell tartani minden olyan helyen, ahol várakozni kell