Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése

 • A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése
 • A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése
 • 2020-02-13

  Erősen fejlesztésközpontúnak és racionálisan megtervezettnek nevezte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a megyeszékhely 2020-as költségvetési tervezetét, amelyet szerinte a stabilitás, a biztonság és a fejlődés jellemez.

  A városvezető csütörtöki, szolnoki sajtótájékoztatóján közölte, a költségvetés főösszege 37,4 milliárd forint, ebből 23,3 milliárd forint jut fejlesztési, 14,1 milliárd forint működési feladatokra.

  Mint azt Szalay Ferenc elmondta, a város gazdasági ereje az elmúlt években sokat fejlődött: 2014-hez képest 2019-ben 42 százalékkal volt nagyobb Szolnok iparűzésiadó-bevétele, a teljes helyiadó-bevétel pedig 1,7 milliárd forinttal nőtt ugyanezen időszakban. Elmondta, 2020-ban összesen 7,4 milliárd forintra számítanak a helyi adókból.

  A polgármester szólt arról is, idén az elmúlt évek gazdálkodásának eredményeként csaknem 1,8 milliárd forint szabad forrással rendelkezik.

   - Míg 2014-ben 50-50 százalék volt a működésre és fejlesztése fordított összegek aránya, 2020-ban ez az arány 38, illetve 62 százalék lesz a fejlesztés javára - számolt be a polgármester.

  Hozzátette: a 2020-as költségvetés készítésénél cél volt a lakosság elvárásainak megfelelő, kiegyensúlyozott és jó színvonalú városműködés biztosítása. Továbbá a tervezett fejlesztések megvalósítása, a megteremtett költségvetési stabilitás fenntartása és megőrzése az elmúlt évek eredményeire támaszkodva - közölte.

  Ismertetése szerint folytatódnak a beruházások, többek között a fürdőfejlesztések, a színház korszerűsítése, a Véső úton sportkomplexumot létesítenek, jelentős fejlesztési forrásokból újulnak meg a közintézmények, az óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők.

  Az előkészítő munkában résztvevő hivatali szakemberek mellett külön megköszönte Szalay Ferenc a Szolnoki Többség két tagjának, dr. Füle Istvánnak és Fajcsák Károlynak a tervezésben nyújtott közreműködését.
  A büdzséről, melyet a pénzügyi bizottság is támogatásáról biztosított, február 27-én szavaz a város közgyűlése - jelezte a polgármester.

  A városi költségvetés főösszege 37,4 milliárd forint, melyből 14,1 milliárd forint működési feladatokat, 23,3 milliárd forint fejlesztési feladatokat tartalmaz.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a felújított Jász és Nagykun termeket a megyeházán

  2020-02-14

  Érték és hagyományőrzés: a megyei egyik legpatinásabb épületében, a megyeházán a közelmúltban felújították, pénteken pedig átadták a Jász és Nagykun névre keresztelt termeket. Az átadáson elhnagzott a jász himnusz és a kun miatyánk.

  Budapestig autózhatunk az M4-esen!

  2020-02-07

  Egészen Budapestig ér el az M4-es autóút azt követően, hogy átadták pénteken az Albertirsa és Üllő közötti szakaszt is. A beruházás hatalmas gazdasági lehetőségeket nyithat meg Szolnok előtt.

  Szakmai fórumot rendeztek a nyugdíjas foglalkoztatásról

  2020-02-05

  A munkanélküliség csökkenése magával hozta az egyre égetőbb munkaerőhiányt, mind több cég keres pozícióira munkavállalót. Más részről viszont egyre több nyugdíjas szeretne visszatérni a munkaerőpiacra, mert szívesen dolgozna tovább vagy újra. Erre kínálnak megoldást a nyugdíjas szövetkezetek. A témában szakmai fórumot tartottak szerdán Szolnokon.

  Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!

  2020-02-03

  Szakmai fórumot rendeznek a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről szerdán Szolnokon, amelyre minden érdeklődőt várnak.

  Virágok hullottak a folyóba a Tisza élővilágának emléknapján

  2020-01-31

  Húsz esztendővel ezelőtt hatalmas mennyiségű méreg került a Tiszába, amely a szőke folyó valahol volt legnagyobb katasztrófáját okozta. A Tisza élővilágnak emléknapján megemlékezést és előadóülést is szerveztek Szolnokon, a Tisza fővárosában.