Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Széchenyi Piros is megújult!

2018-12-06

Közel százmillió forintból újulhattak meg a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola tantermei, vizesblokkjai. A beruházást a Szolnoki Tankerületi Központ végeztette, a pályázaton nyert pénzből az iskolaépület teljes belső festése történt meg és kicserélték az összes tanterem padlóburkolatát.

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

- Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást érték azok az ünnepségek, melyeken felújított iskolákat adhattunk át a pedagógusoknak és a diákoknak – mondta az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. - A kormányzat komoly forrásokat szán az oktatás feltételeinek javítására, s a jövőben is ebben a szellemben kívánja segíteni az iskolarendszert.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette: ez az iskola ennek a városrésznek az egyik meghatározó intézménye, sporteredményei, az oktatásban elért sikerei az itt dolgozó pedagógusok nagyszerű hozzáállását dicséri, hiszen a Széchenyi piros lényegében az alapítása óta a megyeszékhely és a megye oktatási rendszerének meghatározó szereplője. Ez a beruházás reményeim szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindez a következő évtizedekben se változzon – tette hozzá.

Az iskola teljes felújítása jövő évben fejeződik be, az önkormányzat beruházásában jelenleg a külső homlokzat szigetelésén dolgoznak a szakemberek.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

2019-02-18

Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

2019-02-11

Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

2019-02-07

Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

2019-02-07

Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

2019-02-06

Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.