Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Széchenyi Piros is megújult!

2018-12-06

Közel százmillió forintból újulhattak meg a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola tantermei, vizesblokkjai. A beruházást a Szolnoki Tankerületi Központ végeztette, a pályázaton nyert pénzből az iskolaépület teljes belső festése történt meg és kicserélték az összes tanterem padlóburkolatát.

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

- Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást érték azok az ünnepségek, melyeken felújított iskolákat adhattunk át a pedagógusoknak és a diákoknak – mondta az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. - A kormányzat komoly forrásokat szán az oktatás feltételeinek javítására, s a jövőben is ebben a szellemben kívánja segíteni az iskolarendszert.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette: ez az iskola ennek a városrésznek az egyik meghatározó intézménye, sporteredményei, az oktatásban elért sikerei az itt dolgozó pedagógusok nagyszerű hozzáállását dicséri, hiszen a Széchenyi piros lényegében az alapítása óta a megyeszékhely és a megye oktatási rendszerének meghatározó szereplője. Ez a beruházás reményeim szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindez a következő évtizedekben se változzon – tette hozzá.

Az iskola teljes felújítása jövő évben fejeződik be, az önkormányzat beruházásában jelenleg a külső homlokzat szigetelésén dolgoznak a szakemberek.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

2019-04-18

Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

2019-04-17

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

2019-04-16

Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019-04-16

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

2019-04-16

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál