Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Széchenyi Piros is megújult!

2018-12-06

Közel százmillió forintból újulhattak meg a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola tantermei, vizesblokkjai. A beruházást a Szolnoki Tankerületi Központ végeztette, a pályázaton nyert pénzből az iskolaépület teljes belső festése történt meg és kicserélték az összes tanterem padlóburkolatát.

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

- Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást érték azok az ünnepségek, melyeken felújított iskolákat adhattunk át a pedagógusoknak és a diákoknak – mondta az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. - A kormányzat komoly forrásokat szán az oktatás feltételeinek javítására, s a jövőben is ebben a szellemben kívánja segíteni az iskolarendszert.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette: ez az iskola ennek a városrésznek az egyik meghatározó intézménye, sporteredményei, az oktatásban elért sikerei az itt dolgozó pedagógusok nagyszerű hozzáállását dicséri, hiszen a Széchenyi piros lényegében az alapítása óta a megyeszékhely és a megye oktatási rendszerének meghatározó szereplője. Ez a beruházás reményeim szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindez a következő évtizedekben se változzon – tette hozzá.

Az iskola teljes felújítása jövő évben fejeződik be, az önkormányzat beruházásában jelenleg a külső homlokzat szigetelésén dolgoznak a szakemberek.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Kitüntette a belügyminiszter a hivatal munkatársát

2019-07-18

A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

Tiszafüredi Halasnapok

2019-07-17

A Tiszafüreden, 2019. július 12-14. között megrendezett Tiszafüredi Halasnapok c. rendezvényen Szolnok város standján az érdeklődők egy rövid kérdőív kitöltését követően szerencsekeréken pörgethettek.

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

2019-07-17

A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

Családbarát lett a polgármesteri hivatal

2019-07-12

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal! A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Új burkolatot kapnak a Vízpart körút környéki utcák

2019-07-11

Elkezdődött a Vízpart körúti lakóövezet csatornázott útjain az útalap lezárása. Csütörtökön indultak meg a munkagépek, s az első ütem július 26-ig el is készül.