Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Széchenyi Piros is megújult!

2018-12-06

Közel százmillió forintból újulhattak meg a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola tantermei, vizesblokkjai. A beruházást a Szolnoki Tankerületi Központ végeztette, a pályázaton nyert pénzből az iskolaépület teljes belső festése történt meg és kicserélték az összes tanterem padlóburkolatát.

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

- Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást érték azok az ünnepségek, melyeken felújított iskolákat adhattunk át a pedagógusoknak és a diákoknak – mondta az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. - A kormányzat komoly forrásokat szán az oktatás feltételeinek javítására, s a jövőben is ebben a szellemben kívánja segíteni az iskolarendszert.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette: ez az iskola ennek a városrésznek az egyik meghatározó intézménye, sporteredményei, az oktatásban elért sikerei az itt dolgozó pedagógusok nagyszerű hozzáállását dicséri, hiszen a Széchenyi piros lényegében az alapítása óta a megyeszékhely és a megye oktatási rendszerének meghatározó szereplője. Ez a beruházás reményeim szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindez a következő évtizedekben se változzon – tette hozzá.

Az iskola teljes felújítása jövő évben fejeződik be, az önkormányzat beruházásában jelenleg a külső homlokzat szigetelésén dolgoznak a szakemberek.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

2018-12-13

A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem. Napjainkra az egyetem vezetése az intézményt a hagyományos képzőközponti szerepből kiemelve egy tudományos és gazdasági alapelveken működő egyetemmé alakította át. Így természetes volt számukra, hogy a BMW érkezésével a műszaki képzést elindítják és megfelelő tudású szakemberek képzésével segítik az autógyár szakmai munkáját.

Házhoz ment a szeretet

2018-12-13

Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat. Szalay Ferenc polgármester azt kérte az útnak induló fiataloktól, hogy mindig gondoljanak azokra, akik nélkülöznek, akiknek nehezebb a megélhetés, mint másoknak.

Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el a városházán

2018-12-10

Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében.

MikulásGyár gyűjtőpont Szolnokon is

2018-12-10

Szolnok is csatlakozott a 2018-as "MikulásGyár" adománygyűjtési projekthez. Az adományokat a városháza aulájában elhelyezett gyűjtőpontra várják december 21-ig.

Újjászületett a Tisza Park

2018-12-06

Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.