Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Adóemelés helyett adót csökkent Szolnok

 • Adóemelés helyett adót csökkent Szolnok
 • Adóemelés helyett adót csökkent Szolnok
 • 2020-12-01
  A közösségi közlekedést térítésmentesen használhatják a Szolnok és a kistérség fenntartásában működő szociális intézményekben, illetve azok telephelyein dolgozók, akik szolnoki lakóhellyel rendelkeznek. Adóemelés helyett adócsökkentésben gondolkodik a város. Ezekről is szó volt Szalay Ferenc polgármester legutóbbi közösségi oldalon történt videós bejelentkezésében.
   
  - A város és a kistérség fenntartásában működő szociális intézményekben, illetve azok telephelyein dolgozók, akik szolnoki lakóhellyel rendelkeznek, térítésmentesen használhatják a közösségi közlekedést Szolnokon. (bölcsődei dolgozók, Humán Szolgáltató Központ dolgozói, Egyesített Szociális Intézmény dolgozói.) Szeretnénk kiterjeszteni ezt a lehetőséget a Családok Átmeneti Otthona, a Kamasztanya, az Oltalom Idősek Otthona, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett intézmény dolgozóira is. Az igazolási mintát az intézményvezetőknek megküldi az önkormányzat, annak felmutatásával lehet majd használniuk a közösségi közlekedést Szolnokon.
   
  - Kérjük, hogy december 1-től az autóbuszállomásokon felszállók lehetőleg ne a buszokon, hanem az autóbuszállomások pénztáraiban vásárolják meg a jegyeket.
   
  - Az idősek 9-11 óra közötti (hétvégén 8-10 óra) vásárlási idősávja mellett a szolnoki piacokon (Széchenyi, lengyelpiac, vásárcsarnok) 8-10 óra között van lehetőség a 65 éven felülieknek a bevásárlásra.
   
  - Szolnok város nem emel adót, épp ellenkezőleg: az építményadóból 2020-ban 30% kedvezményt tervez adni azon cégeknek, akik a turizmus, idegenforgalom visszaesése miatt problémákkal küzdenek. Éttermek, szállodák, kávéházak stb.. Ennek igénybevételéhez egy 6 millió forintos pályázatot indít a város.
   
  - A fent említett cégek 2021-ben 50 % mértékben csökkenthetik az építményadójukat, ehhez pedig egy 10 millió forintos pályázatot indítunk.
  Dolgozunk azon, hogy a gyermekjátszóházak és a konditermek vonatkozásában is megadhassuk ezt a kedvezményt. Figyeljék az erről szóló híreket!
   
  -Továbbra is kérem és köszönöm fegyelmezettségüket, a szabályok betartását. Figyeljenek egymásra, mindenkinek jó egészséget kívánok! - zárta gondolatait Szalay Ferenc.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

  2021-01-18

  Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

  Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

  2021-01-15

  A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

  Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

  2021-01-08

  Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

  Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

  2021-01-08

  Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

  Kerékpárosbarát település lett Szolnok

  2020-12-28

  Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.