Agrárkonferenciát rendeztek Szolnokon csütörtökön, a gulyásfesztivál 0. napján, a téma a magyar konyha, illetve a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolata volt. Az eseményt Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletét felelős államtitkár és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg.
A magyar konyha egyedisége, népszerűsége a világban vitathatatlan, fontos azonban, hogy megőrizzük egyedi vonásait, a jól ismert recepteket, ízeket, lehetőleg úgy, hogy elkészítésükhöz a legjobb minőségű, hazai földben megtermelt alapanyagokat használjuk – hangzott el a köszöntőkben. A szakemberek előadásokat hallhattak például a magyar konyháról, a magyar alapanyagok helyéről a mindennapi vendéglátásban, de megismerkedhettek a Nagykunsági Ízek és Termékek védjegy rendszerével is.
A konferencia zárásaként a résztvevők összeállítanak egy tervezetet, melyben meghatározzák azokat a pontokat, hogyan lehet elérni, hogy a magyar termékek minél szélesebb vendéglátói felhasználásba kerüljenek.