Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

 • Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon
 • Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon
 •  

  Péntek reggel hat órától az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) lesz a megyeszékhely távhőszolgáltatója – jelentette be Szalay Ferenc polgármester csütörtökön.

  A városházán megtartott sajtótájékoztatón jelen volt Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója, és dr. Kiss Csaba, az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese is, ugyanis csütörtökön Horváth István, az Alfa-Nova Kft. igazgatójának részvételével meg is történt az átadás-átvétel.

  – Az új céget csütörtökön jelölték ki a szolnoki távhőszolgáltatás biztosítására, az Alfa-Nova Kft. pedig e-mailben október 4-én jelezte, hogy nem tudja a továbbiakban ellátni a szolgáltatást – mondta Szalay Ferenc. – Az Alfa-Nova dolgozóit az MVM átveszi, emellett folytatjuk a tárgyalásokat a céggel, hogy a munkavállalók a lehető leggyorsabban megkapják az elmaradt béreiket. Addig is, úgy döntöttünk, hogy mindegyiküknek ötvenezer forint gyors bértámogatást folyosítunk. Ennek módszerét később közöljük, de valószínűleg jelezni kell a polgármesteri hivatalban, hogy ki igényli ezt a támogatást – részletezte a polgármester.

  Lázár Mózes mindehhez hozzátette, hogy van már ilyenben tapasztalatuk, de így a fűtési szezon derekán a gyorsaság egy külön kihívás számukra.

  – Komoly csapattal, több mint húsz emberrel érkeztünk. A műszaki kollégák már átnézték a fűtőműben az eszközöket és a telephelyeket is. Koruknak megfelelő állapotban vannak, és úgy látjuk, zökkenőmentesen tudjuk működtetni a szolgáltatást. – Ha azonban az átállásból véletlenül kisebb nehézségek, problémák adódnának, előre is kérjük a lakosság megértését – mondta a vezérigazgató. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyílt az adventi falu és a karácsonyi vásár

  2021-11-25

  Az idei karácsonyi programok és élmények idén is sokak számára jelentenek majd felhőtlen szórakozást, a zaklatott időszak ellenére a forró csokoládé, a kürtőskalács illata elhozza mindenkinek a szeretet ünnepének a hangulatát.

  További fejlesztések, növekvő ösztöndíj - ülésezett a város közgyűlése

  2021-11-25

  Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi testületi ülése, majd számos fontos, sokakat érintő döntést hoztak a képviselők. A Szolnok Hazavár programban továbbra is együttműködik az önkormányzat és a Debreceni Egyetem a szolnoki karon tanuló megyei diákok támogatását illetően, megszűnik az NHSZ éves parkolóbérlete, tovább fejlődik a Véső úti MÁV strand.

  Nemzeti Kiválóság Díjban részesült a Szolnok Városi Óvodák szervezete

  2021-11-24

  Az elismerést hétfőn, ünnepélyes keretek között adták át. Szolnokon a Szapáry úti tagintézményben gratulált a kitüntetéshez Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

  Megalakult az új diákközgyűlés

  2021-11-19

  A szolnoki diákok a közelmúltban új diákpolgármestert választottak, így az előző megbízatása megszűnik, utódja pedig elkezdi a munkát. Pénteken délelőtt összeült Szolnok diákközgyűlése a városháza dísztermében, ahol az új diákpolgármester Szalay Ferenc előtt tette le esküjét.

  Közmeghallgatás

  2021-11-18

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021. november 25-én (csütörtökön) 9 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.