Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban

 • Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban
 • Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban
 • 2020-10-30

  Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba. A kistérségi fenntartási intézmény közleményt adott ki az esetről.

  Koronavírus-fertőzés miatti szövődményekben elhunyt az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart körúti otthonának egyik lakója. Az intézménybe október 16-án két negatív teszt után beköltöző 84 esztendős idős embernél október 26-án észlelték a fertőzés első tüneteit, ezért azonnal hívták a Mentőszolgálatot.  A 84 éves lakót súlyos légzési nehézségei miatt a mentő Debrecenbe szállította, ahol másnap elhunyt.

  Rajta kívül az intézmény másik lakójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, de ő enyhébb tüneteket produkál. A Vízpart körúti otthonban jelenleg még három, enyhe tüneteket mutató személyt tartanak megfigyelés alatt, náluk október 28-án végezték el a tesztet, ennek eredményét várják.

  Az intézmény dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a legmagasabb szinten biztosítsák bentlakók védelmét, különösen nagy figyelmet fordítanak az izolációra, a fertőtlenítésre. Ezzel is igyekeznek elejét venni annak, hogy a fertőzés másokat is elérjen az otthon lakói közül.

  A kialakult helyzetre való tekintettel, az új lakók beköltözését visszavonásig szünetelteti az intézmény, az ápoló- gondozó kollégák folyamatosan, telephelyenként áttérnek a 24 órás munkarendre. Az Egyesített Szociális Intézmény a szükséges mennyiségű fertőtlenítőszerrel, védőeszközzel rendelkezik.

  Az elhunyt idős ember családjának ezúton szeretnénk kifejezni részvétünket!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.

  Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez

  2021-05-03

  Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon.