Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban

 • Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban
 • Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban
 • 2020-10-30

  Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba. A kistérségi fenntartási intézmény közleményt adott ki az esetről.

  Koronavírus-fertőzés miatti szövődményekben elhunyt az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart körúti otthonának egyik lakója. Az intézménybe október 16-án két negatív teszt után beköltöző 84 esztendős idős embernél október 26-án észlelték a fertőzés első tüneteit, ezért azonnal hívták a Mentőszolgálatot.  A 84 éves lakót súlyos légzési nehézségei miatt a mentő Debrecenbe szállította, ahol másnap elhunyt.

  Rajta kívül az intézmény másik lakójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, de ő enyhébb tüneteket produkál. A Vízpart körúti otthonban jelenleg még három, enyhe tüneteket mutató személyt tartanak megfigyelés alatt, náluk október 28-án végezték el a tesztet, ennek eredményét várják.

  Az intézmény dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a legmagasabb szinten biztosítsák bentlakók védelmét, különösen nagy figyelmet fordítanak az izolációra, a fertőtlenítésre. Ezzel is igyekeznek elejét venni annak, hogy a fertőzés másokat is elérjen az otthon lakói közül.

  A kialakult helyzetre való tekintettel, az új lakók beköltözését visszavonásig szünetelteti az intézmény, az ápoló- gondozó kollégák folyamatosan, telephelyenként áttérnek a 24 órás munkarendre. Az Egyesített Szociális Intézmény a szükséges mennyiségű fertőtlenítőszerrel, védőeszközzel rendelkezik.

  Az elhunyt idős ember családjának ezúton szeretnénk kifejezni részvétünket!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Téli síkosságmentesítés Szolnokon

  2020-11-27

  A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

  Társasházak Tűzbiztonsága Napok

  2020-11-19

  A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

  Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

  2020-11-18

  „Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

  Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

  2020-11-12

  A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

  A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

  2020-11-12

  2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.