Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Csökkentenék az autósok által okozott károkat a temetőben

 • Csökkentenék az autósok által okozott károkat a temetőben
 • Csökkentenék az autósok által okozott károkat a temetőben
 • 2020-07-12 10:00:00

  Nehéz döntést kellett meghoznia a Kőrösi úti temetőt üzemeltető Szollak Kft-nek a sírkert védelmének érdekében. A temetőbe behajtó sok autó ugyanis károkat okozott megannyi sírban, amit joggal tettek szóvá a hozzátartozók.

  – Egy régi szokással kapcsolatban kellett döntés hoznunk – mondta Dóra László, a Szollak Kft. temetői üzemeltetéssel megbízott munkatársa. – A behajtás hétvégente ingyenes volt, ilyenkor jelentősen megnő a bejövő gépjárművek száma.  A temető útjai viszont egyszerűen nem alkalmasak ekkora gépjármű forgalomra. Keskenyek, és a sírok közvetlenül az út mellett vannak, az autók nem férnek el egymás mellett.  Emiatt egyre többször hajtottak neki a síroknak, megrongálva a síremlékeket. A síremlékek pedig a családtagok tulajdonában vannak, nekik kellett felújítani a megrongált emlékműveket, mert a károkozók persze egyszer sem vállalták a felelősséget.

  Dóra László elmondta: felmerült, hogy hétvégén teljesen megtiltják a behajtást, de ezzel ellehetetlenült volna a nehezen járó idősek behajtása is, ezt pedig nem akarták. Így hétvégén is fizetni kell a behajtásért.

  – Így megmarad a lehetőség a nehezen járóknak, időseknek is, hogy autóval látogathassák meg szerettük sírját. Azonban talán így valóban azok jönnek be, akik nem tudják másként megoldani. Hiszen a temető körül van bőven parkoló, ami ráadásul ingyenes, s a hat gyalogos kapunak köszönhetően nem kell nagy távolságokat bejárni.

  Dóra László nevetségesnek nevezte azt a véleményt, hogy a behajtáson keresztül akart pénzhez jutni a Szollak Kft, hiszen a behajtási díjak még a sorompót kezelők bérére sem nyújtanak fedezetet. De ez nem baj, hiszen a cél az volt, hogy csak azok menjenek gépkocsival a temetőbe, akiknek ez feltétlenül muszáj. Az elmúlt pár hét tapasztalata pedig azt bizonyítja, hogy helyesen döntöttek, mert azóta egyetlen síremlék se látta kárát az autós forgalomnak.

  Az üzemeltetésért felelős Dóra László hozzátette, a mozgáskorlátozottaknak továbbra is lehetőségük van arra, hogy ingyenesen hajtsanak be a temetőbe.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

  2020-08-14

  A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

  Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

  2020-08-11

  Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.