Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egy éjszaka a múzeumokban

 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • 2018-06-18

  Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
  A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

  Ebben az évben is figyelemre méltó összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot. Ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd annak érdekében, hogy az este folyamán minél többen részt tudjanak venni az általuk kiválasztott programokon. A látogatók számára a szervezők nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételtetni és az utolsó látogatási ponton bedobni a kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten értékes nyereménycsomagokat sorsolunk ki a játékban részt vevők között.

  A szervezők bíznak benne, hogy az egyre szélesebb körű összefogásnak köszönhetően az idén még a tavalyinál is többen lesznek kíváncsiak a programokra.

  Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára általában 16 órától egészen éjfélig, sőt néhány helyszínen ennél tovább is várják a betérőket. Néhány programelem látogatása viszont térítési díj megfizetéséhez kötött, ezt az érintett szervezetek külön jelzik a szóróanyagokon.

  A programfüzeteket, szórólapokat keressék a csatlakozott intézményekben, a Tourinform Szolnok Irodában és szerte a városban!

  Csatlakozott szervezetek, helyszínek:

  Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Művészeti Egyesület, JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség - MÁV óvóhely, Hotel Tisza Étterem, Szentháromság római katolikus templom, Református templom, Evangélikus templom, Mártírok temploma, B.A.P. Macihad Macimúzeum és Éden Madárpark - Rákóczifalva, RepTár, Sorkatona Múzeum, Sörárium, Szapáry utca – „utcanézés”, Szigligeti Színház, Szolnoki Galéria, Szolnoki Vasúti Almárium, Tabáni Tájház, Talifish Teaház és Klub, TISZApART Mozi, Verseghy Ferenc Könyvtár, JNSZM TIT, Gördögök SE

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kétnapos Séf Randevú Szolnokon

  2018-07-18

  Július 20-21. között számos séf ételkülönlegességeit kóstolhatja meg a nagyérdemű az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild téren.

  Forgalmi változások keddtől Szolnokon!

  2018-07-13

  Mint arról korábban többször hírt adtunk, július 16-tól a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-híd felújítása új szakaszához érkezik, s a kivitelező teljes útzár mellett folytatja a híd rekonstrukcióját. A lezárással kapcsolatosan a következő forgalmi változások lépnek életbe Szolnokon és a bevezető utaknál:

  Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

  2018-07-05

  A nettó 193 millió forintos beruházással a 32-es Szolnokra bejöv szakaszán 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

  Múzeumok Éjszakája nyereményjáték

  2018-07-05

  Óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait, több ezren voltak kíváncsiak a 23 helyszín eseményeire. Az előzetesen meghirdetett nyereményjátékban csaknem 650 látogató vett részt. A mai sorsoláson a felajánlott ajándékcsomagokat a következő sorszámokkal rendelkezők nyerték:

  Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

  2018-07-04

  Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.