Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egy éjszaka a múzeumokban

 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • 2018-06-18

  Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
  A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

  Ebben az évben is figyelemre méltó összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot. Ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd annak érdekében, hogy az este folyamán minél többen részt tudjanak venni az általuk kiválasztott programokon. A látogatók számára a szervezők nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételtetni és az utolsó látogatási ponton bedobni a kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten értékes nyereménycsomagokat sorsolunk ki a játékban részt vevők között.

  A szervezők bíznak benne, hogy az egyre szélesebb körű összefogásnak köszönhetően az idén még a tavalyinál is többen lesznek kíváncsiak a programokra.

  Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára általában 16 órától egészen éjfélig, sőt néhány helyszínen ennél tovább is várják a betérőket. Néhány programelem látogatása viszont térítési díj megfizetéséhez kötött, ezt az érintett szervezetek külön jelzik a szóróanyagokon.

  A programfüzeteket, szórólapokat keressék a csatlakozott intézményekben, a Tourinform Szolnok Irodában és szerte a városban!

  Csatlakozott szervezetek, helyszínek:

  Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Művészeti Egyesület, JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség - MÁV óvóhely, Hotel Tisza Étterem, Szentháromság római katolikus templom, Református templom, Evangélikus templom, Mártírok temploma, B.A.P. Macihad Macimúzeum és Éden Madárpark - Rákóczifalva, RepTár, Sorkatona Múzeum, Sörárium, Szapáry utca – „utcanézés”, Szigligeti Színház, Szolnoki Galéria, Szolnoki Vasúti Almárium, Tabáni Tájház, Talifish Teaház és Klub, TISZApART Mozi, Verseghy Ferenc Könyvtár, JNSZM TIT, Gördögök SE

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kollégum, iskolák szépültek meg Szolnokon

  2018-11-20

  Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

  Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

  2018-11-16

  A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

  Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

  2018-11-16

  Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

  Átadták az Adorján Ildikó-díjat

  2018-11-14

  Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

  Offline szülők, online fiatalok

  2018-11-14

  Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.