Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egy éjszaka a múzeumokban

 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • 2018-06-18

  Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
  A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

  Ebben az évben is figyelemre méltó összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot. Ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd annak érdekében, hogy az este folyamán minél többen részt tudjanak venni az általuk kiválasztott programokon. A látogatók számára a szervezők nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételtetni és az utolsó látogatási ponton bedobni a kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten értékes nyereménycsomagokat sorsolunk ki a játékban részt vevők között.

  A szervezők bíznak benne, hogy az egyre szélesebb körű összefogásnak köszönhetően az idén még a tavalyinál is többen lesznek kíváncsiak a programokra.

  Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára általában 16 órától egészen éjfélig, sőt néhány helyszínen ennél tovább is várják a betérőket. Néhány programelem látogatása viszont térítési díj megfizetéséhez kötött, ezt az érintett szervezetek külön jelzik a szóróanyagokon.

  A programfüzeteket, szórólapokat keressék a csatlakozott intézményekben, a Tourinform Szolnok Irodában és szerte a városban!

  Csatlakozott szervezetek, helyszínek:

  Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Művészeti Egyesület, JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség - MÁV óvóhely, Hotel Tisza Étterem, Szentháromság római katolikus templom, Református templom, Evangélikus templom, Mártírok temploma, B.A.P. Macihad Macimúzeum és Éden Madárpark - Rákóczifalva, RepTár, Sorkatona Múzeum, Sörárium, Szapáry utca – „utcanézés”, Szigligeti Színház, Szolnoki Galéria, Szolnoki Vasúti Almárium, Tabáni Tájház, Talifish Teaház és Klub, TISZApART Mozi, Verseghy Ferenc Könyvtár, JNSZM TIT, Gördögök SE

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

  2019-02-18

  Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

  Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

  2019-02-11

  Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

  Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

  2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

  Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

  2019-02-07

  Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

  Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

  2019-02-06

  Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.