Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egy éjszaka a múzeumokban

 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • Egy éjszaka a múzeumokban
 • 2018-06-18

  Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
  A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

  Ebben az évben is figyelemre méltó összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot. Ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd annak érdekében, hogy az este folyamán minél többen részt tudjanak venni az általuk kiválasztott programokon. A látogatók számára a szervezők nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételtetni és az utolsó látogatási ponton bedobni a kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten értékes nyereménycsomagokat sorsolunk ki a játékban részt vevők között.

  A szervezők bíznak benne, hogy az egyre szélesebb körű összefogásnak köszönhetően az idén még a tavalyinál is többen lesznek kíváncsiak a programokra.

  Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára általában 16 órától egészen éjfélig, sőt néhány helyszínen ennél tovább is várják a betérőket. Néhány programelem látogatása viszont térítési díj megfizetéséhez kötött, ezt az érintett szervezetek külön jelzik a szóróanyagokon.

  A programfüzeteket, szórólapokat keressék a csatlakozott intézményekben, a Tourinform Szolnok Irodában és szerte a városban!

  Csatlakozott szervezetek, helyszínek:

  Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Művészeti Egyesület, JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség - MÁV óvóhely, Hotel Tisza Étterem, Szentháromság római katolikus templom, Református templom, Evangélikus templom, Mártírok temploma, B.A.P. Macihad Macimúzeum és Éden Madárpark - Rákóczifalva, RepTár, Sorkatona Múzeum, Sörárium, Szapáry utca – „utcanézés”, Szigligeti Színház, Szolnoki Galéria, Szolnoki Vasúti Almárium, Tabáni Tájház, Talifish Teaház és Klub, TISZApART Mozi, Verseghy Ferenc Könyvtár, JNSZM TIT, Gördögök SE

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Nyeremények várnak gazdára!

  2018-09-24

  Kerékpáros ügyességi verseny és túra az  Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében

  A közlekedés biztonságáért festettek a diákok

  2018-09-21

  A közlekedés biztonságát segítő akciót hirdetett a megyei rendőr-főkapitányság. A balesetmegelőzési bizottság graffitik megrajzolására írt ki pályázatot, a feladat, hogy a falfirkák stílusában hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

  Önkéntesek szépítették a Százszorszép ovit

  2018-09-21

  Megújult a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye a Széchenyi lakótelepen a Tigáz mintegy hetven munkatársának köszönhetően. A felújítási munkák mellett hasznos eszközökkel és játékokkal gazdagodott az óvoda – minderre közel 12 millió forintot szánt a MET Csoport tulajdonába került Tigáz Csoport.

  Átadták a megyei Pírma-díjakat

  2018-09-17

  Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

  Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

  2018-09-12

  Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.