Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak

 • Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak
 • Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak
 • 2019-12-19

  Hosszú évek óta nincs hiány a költségvetésünkben, annyit költünk, amennyit megtermelünk – mondta el Szalay Ferenc polgármester a város közgyűlésének decemberi ülésén, a 2020. évi költségvetési koncepció tárgyalásánál.

  Elhangzott, hogy a helyi adó bevétel ebben az évben is emelkedett, a város teljesítő képessége javult, összeségében körülbelül ugyanakkora összegből gazdálkodhat majd a város, mint az előző évben. A képviselők végül egyhangúlag fogadták el Szolnok 2020. évi költségvetési koncepcióját, mely alapján jövő év elejére kidolgozzák a részleteket is.

  Együttműködési megállapodást kötött a város a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel. Februártól a szandaszőlősi Munkácsy Mihály úti rendelőben minimum heti két alkalommal, májustól pedig a felújított Széchenyi körúti rendelőben minimum heti 3 alkalommal lesz lehetőség vérvételre. A megállapodás szerint a kórház biztosítja a mintavételekhez szükséges eszközöket, gondoskodik a veszélyes hulladékok tárolásáról, elszállításáról, a minták elszállításáról, befogadásáról, feldolgozásáról. Az önkormányzatot érintő kötelezettségvállalás pénzügyi igénye 2020. évben előreláthatólag tízmillió forint lesz.

  A szolnoki Ádám Attila szíve öt hónapos korában leállt. Életének megőrzéséért mindent elkövettek az orvosok, ám szívleállás következtében létrejött oxigén hiánynak „köszönhetően” életét sajnos nem élheti az egészséges gyermekekhez hasonlóan. Az alapítvány részére Ádám Attila gyógyíttatásához, egészségügyi kezeléséhez, rehabilitációs költségeihez kapcsolódó kiadások támogatására Szalay Ferenc polgármester javaslata alapján a város önkormányzata egymillió forintos támogatást nyújt.

  Elfogadta a testület az önkormányzati tulajdonú cégek – közte a Szolnoki Szigligeti Színház, a Szolnok Televízió, a Aba-Novák Agóra Nonprofit Kft.- jövő évi üzleti terveit és támogatási szerződéseit.

  Indulhat a "Víziközművek energiahatékonyságának fejlesztése" című projekt, melynek során félmilliárd forintból új eszközök, egyebek mellett 26 átemelő szivattyú, 9 szennyvíztisztító technológiai szivattyú, iszapvíztelenítő egység is segíti majd szolnoki víziközmű rendszer működését.

  A Moha úton felújítják a játszóteret, illetve parkoló és útfelújítás várható a jövő évben, mindemellett új parkolók épülhetnek. A tervek szerint a Karczag László út- Czakó Elemér út végén is új parkolót alakítanak ki. A Széchenyi körúton a Fogoly utca és a Fakopács utca között járdaépítés, míg a Tószegi úti kerékpárút Kombájn utca-Piroskai út közötti szakaszán a kerékpárút megvilágítását szolgáló közvilágítás kiépítése történik jövőre.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!

  2020-01-24

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Rangos elismerést kapott két Szolnoki intézmény

  2020-01-23

  Rangos elismerést kapott a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a díjakat január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester is gratulált a két intézmény vezetőjének a városházán.

  A kulturális élet kiválóságait köszöntötték

  2020-01-22

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este tartott díjátadó gálán. Az immár hagyományosnak számító eseményen adták át a Szolnokért Emlékérmet is, melynek arany fokozatát ezúttal négyen is megkapták.

  Újabb utcában épültek parkolók a Széchenyi lakótelepen

  2020-01-22

  Míg a Széchenyi lakótelep építésének idején alig akadt gépjármű a parkolókban, hosszú évek óta helyhiánnyal küzdenek az ott élők. Egy család nem ritkán két autót is fenntart, a tízemeletes házsorok között a mintegy húszezres városrészben bizony egyre nagyobb kihívás üres parkolót találni. Örömhír, hogy a városrész önkormányzati képviselője, Tasnádi Zoltán új parkolóhelyek elkészüléséről számolt be.

  Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

  2020-01-15

  Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.