Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak

 • Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak
 • Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak
 • 2019-12-19

  Hosszú évek óta nincs hiány a költségvetésünkben, annyit költünk, amennyit megtermelünk – mondta el Szalay Ferenc polgármester a város közgyűlésének decemberi ülésén, a 2020. évi költségvetési koncepció tárgyalásánál.

  Elhangzott, hogy a helyi adó bevétel ebben az évben is emelkedett, a város teljesítő képessége javult, összeségében körülbelül ugyanakkora összegből gazdálkodhat majd a város, mint az előző évben. A képviselők végül egyhangúlag fogadták el Szolnok 2020. évi költségvetési koncepcióját, mely alapján jövő év elejére kidolgozzák a részleteket is.

  Együttműködési megállapodást kötött a város a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel. Februártól a szandaszőlősi Munkácsy Mihály úti rendelőben minimum heti két alkalommal, májustól pedig a felújított Széchenyi körúti rendelőben minimum heti 3 alkalommal lesz lehetőség vérvételre. A megállapodás szerint a kórház biztosítja a mintavételekhez szükséges eszközöket, gondoskodik a veszélyes hulladékok tárolásáról, elszállításáról, a minták elszállításáról, befogadásáról, feldolgozásáról. Az önkormányzatot érintő kötelezettségvállalás pénzügyi igénye 2020. évben előreláthatólag tízmillió forint lesz.

  A szolnoki Ádám Attila szíve öt hónapos korában leállt. Életének megőrzéséért mindent elkövettek az orvosok, ám szívleállás következtében létrejött oxigén hiánynak „köszönhetően” életét sajnos nem élheti az egészséges gyermekekhez hasonlóan. Az alapítvány részére Ádám Attila gyógyíttatásához, egészségügyi kezeléséhez, rehabilitációs költségeihez kapcsolódó kiadások támogatására Szalay Ferenc polgármester javaslata alapján a város önkormányzata egymillió forintos támogatást nyújt.

  Elfogadta a testület az önkormányzati tulajdonú cégek – közte a Szolnoki Szigligeti Színház, a Szolnok Televízió, a Aba-Novák Agóra Nonprofit Kft.- jövő évi üzleti terveit és támogatási szerződéseit.

  Indulhat a "Víziközművek energiahatékonyságának fejlesztése" című projekt, melynek során félmilliárd forintból új eszközök, egyebek mellett 26 átemelő szivattyú, 9 szennyvíztisztító technológiai szivattyú, iszapvíztelenítő egység is segíti majd szolnoki víziközmű rendszer működését.

  A Moha úton felújítják a játszóteret, illetve parkoló és útfelújítás várható a jövő évben, mindemellett új parkolók épülhetnek. A tervek szerint a Karczag László út- Czakó Elemér út végén is új parkolót alakítanak ki. A Széchenyi körúton a Fogoly utca és a Fakopács utca között járdaépítés, míg a Tószegi úti kerékpárút Kombájn utca-Piroskai út közötti szakaszán a kerékpárút megvilágítását szolgáló közvilágítás kiépítése történik jövőre.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

  Az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

  2020-08-04

  Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

  Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása

  2020-08-03

  Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.