Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

 • Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz
 • Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz
 • 2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Dr. Nyerges Zsolt díszpolgárunk tízmillió forintos felajánásáról már írtunk, mellette több szolnoki, vagy ide kötődő cégvezető, gazdasági szakember döntött úgy, hogy segíti védekezési pluszfeladataiban a két szolnoki kórházat.

  A MÁV Kórház és a Hetényi Géza Kórház alapítványai összesen ötmillió forintot kaptak a Böjtös-Bau Kft-től. Mint azt Nagy Róbert, a cég vezetője elmondta, számára hősök az egészségügyben dolgozók.

  - Ők azok az emberek, akik nem húzódhatnak vissza biztonságos otthonukba, nem vonhatják ki magukat a betegekkel való találkozás alól. Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, s ezúttal mi segítsük őket. Ezért is döntött cégünk a két alapítvány megsegítése mellett.

  Tiszteletre méltó Dunai Zoltnnak, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatójának felajánlása, aki magánszemélyként másfél millió forintot adott a MÁV Kórháznak, a Hetényinek, illetve a Szolnok Segít Programnak. Cégein keresztül pedig további 3 millió forinttal toldotta meg ezt az összeget.

  Szalay Ferenc szerint nagyszerű, hogy a város életében meghatározó építőipari, gazdasági szereplők fontosnak tartják az egészségügy támogatását ebben a járványhelyzetben.

  - A felhívásomra többen azonnal a számítógép ellé ültek, s utaltak a segítőknek - mondta a polgármester. - Eddig bő egy nap alatt a Hetényinek csak a nagyobb felajánlásokból 14 millió forint gyűlt össze, a MÁV Kórház alapítványa 8 millió forinttal gazdagodott, míg a Szolnok Segít Program 4,2 milló forintot gyűjtött eddig össze. Pontosan tudjuk, hogy a már említett üzletembereken túl még sokan utaltak lehetőségeik szerint kisebb, illetve nagyobb összeget, nekik is hála és köszönet! Minden forint az mutatja, hogy Szolnok egy valódi közösség, s számíthatunk egymásra. Ez pedig mindennél többet ér!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Októberben nyit a MÁV Strand

  2020-07-09

  Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.