Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

 • Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz
 • Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz
 • 2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Dr. Nyerges Zsolt díszpolgárunk tízmillió forintos felajánásáról már írtunk, mellette több szolnoki, vagy ide kötődő cégvezető, gazdasági szakember döntött úgy, hogy segíti védekezési pluszfeladataiban a két szolnoki kórházat.

  A MÁV Kórház és a Hetényi Géza Kórház alapítványai összesen ötmillió forintot kaptak a Böjtös-Bau Kft-től. Mint azt Nagy Róbert, a cég vezetője elmondta, számára hősök az egészségügyben dolgozók.

  - Ők azok az emberek, akik nem húzódhatnak vissza biztonságos otthonukba, nem vonhatják ki magukat a betegekkel való találkozás alól. Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, s ezúttal mi segítsük őket. Ezért is döntött cégünk a két alapítvány megsegítése mellett.

  Tiszteletre méltó Dunai Zoltnnak, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatójának felajánlása, aki magánszemélyként másfél millió forintot adott a MÁV Kórháznak, a Hetényinek, illetve a Szolnok Segít Programnak. Cégein keresztül pedig további 3 millió forinttal toldotta meg ezt az összeget.

  Szalay Ferenc szerint nagyszerű, hogy a város életében meghatározó építőipari, gazdasági szereplők fontosnak tartják az egészségügy támogatását ebben a járványhelyzetben.

  - A felhívásomra többen azonnal a számítógép ellé ültek, s utaltak a segítőknek - mondta a polgármester. - Eddig bő egy nap alatt a Hetényinek csak a nagyobb felajánlásokból 14 millió forint gyűlt össze, a MÁV Kórház alapítványa 8 millió forinttal gazdagodott, míg a Szolnok Segít Program 4,2 milló forintot gyűjtött eddig össze. Pontosan tudjuk, hogy a már említett üzletembereken túl még sokan utaltak lehetőségeik szerint kisebb, illetve nagyobb összeget, nekik is hála és köszönet! Minden forint az mutatja, hogy Szolnok egy valódi közösség, s számíthatunk egymásra. Ez pedig mindennél többet ér!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Óvodai felvételi rend

  2020-04-02

  Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


   

  Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

  2020-04-01

  A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

  Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

  2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

  2020-03-24

  A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.

  Készpénzmentes jegyvásárlás, tanszüneti menetrend a Volánbusznál

  2020-03-24

  A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, regionális és elővárosi aztóbuszjáratokon is.