Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elfogadták az előterjesztést: Autista Centrum jöhet létre Szolnokon

 • Elfogadták az előterjesztést: Autista Centrum jöhet létre Szolnokon
 • Elfogadták az előterjesztést: Autista Centrum jöhet létre Szolnokon
 • 2019-03-28

  Szolnok város közgyűlésének márciusi ülésén számos egyéb napirendi pont mellett a képviselők döntöttek az Autista Centrum létrehozásáról és mobil térfigyelő kamerák kihelyezéséről, melyektől az illegális hulladéklerakók számának csökkenését várják.

  Folytatódik az együttműködés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és Szolnok önkormányzata között. A 2009 óta, évente megújított együttműködési megállapodás szerint az abban rögzített határozott időtartam alatt, alkalmanként 3-8 fő fogvatartott közterületeken illegálisan elhagyott hulladékok összegyűjtését, zöldterület karbantartási munkálatokat lát el.

  Az illegális hulladéklerakók visszaszorítása érdekében új mobil térfigyelőkamerák kerülnek ki a város több pontjára. Szolnok Város Jövője Közalapítvány kuratóriuma a térfigyelő kamera rendszer támogatása érdekében döntött arról, hogy segíteni kívánja a térfigyelő kamerák és kiegészítő eszközök cseréjét, pótlását, illetve újak beszerzését, ezért térítésmentes tulajdonba adásra felajánlott 6 db kamerát és 1 db adó-vevő egységet az önkormánzatnak.

  Az önkormányzat veszi át a Malom út végén lévő szabadidő park működtetését és három ütemben felújítja, illetve bővíti. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat 2016-ban nyújtott be pályázatot az Auchan Ifjúságért Alapítványhoz egy innovatív fejlesztő szabadidő park létesítésére, és felajánlást tett az önkormányzat javára: vállalja a Malom úti 10 emeletes épületsor északi részén egy innovatív családi szabadidő park létrehozását és fenntartását. A Contact a családi szabadidőparkot azonban az elnyert - az eredeti pályázatuknál igényelt összeghez képest – kevesebb összegű támogatásából nem tudta megvalósítani terveit, csak néhány eszköz beszerzése és kihelyezése volt finanszírozható. Tekintettel arra, hogy a Contact számára továbbra is fontos az eredeti szabadidő park kialakításának megvalósítása, így felajánlotta az eszközök átadását az önkormányzatnak, annak érdekében, hogy a területen az Önkormányzat ezeknek az eszközöknek felhasználásával az igényeket kielégítő, szabadidő-sport-rekreációs célú területet tudjon megvalósítani.

  A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által használt Hild Viktor út 1. sz. alatti helyiséget az önkormányzat további tizenöt évre az együttműködési megállapodásban meghatározott feladatok elvégzéséhez biztosítja az egyesület részére ingyenesen, a közüzemi költségek megfizetése, valamint a fenntartási költségek viselése mellett.

  A szolnoki óvodákat és iskolákat érintő átszervezési javaslatcsomagot is tárgyalta keddi ülésén a közgyűlés. A javaslat értelmében az autizmus spektrum zavarral élő gyerekek számára úgynevezett segítő környezetet szeretnének kialakítani, amely az autista gyerekek fejlesztésének, nevelésének és oktatásának alapja. Az átszervezés főleg a Liget úti Iskolát és Óvodát érinti: szeptembertől egy Autista Centrum alakul ki, a volt Mátyás király úti épület, iskolaépület földszintjén. A javaslat szerint az 1-8. évfolyamon 4 csoportban, az óvodai nevelés pedig szintén 4 csoportban valósulna meg: súlyos halmozottan fogyatékos, értelmileg akadályozott csoport, autista, tanulásban akadályozott csoport, ép intellektusú autista csoport (nem integrálható – új csoport), iskolai előkészítő óvodai csoport (integrációra való felkészítés – új csoport). Ha a javaslatot ez Emberi Erőforrások Minisztériuma is elfogadja, a akár már szeptemberben meg is kezdheti működését az Autista Centrum.

  A képviselők döntésnek értelmében z önkormányzat tulajdonába kerül a Szabadság téren álló, egykori munkaügyi központ épülete és udvara. Így lehetővé válik, hogy az udvaron tornaterem épüljön a Varga Katalin Gimnázium számára.

  Kiválóan működik és elérte célját a város Integrációs Programja – mondta el a közgyűlésen Vincze Lajos, a munkacsoport elnöke. Létrejött a Biztos Kezdet Gyermekház, tanodák alakultak, három szegregátumot fejlesztettek, javultak a lakhatási feltételek, és a környezeti kultúra. A mélyszegénységben élő segítésére idén is 5 millió forint jut.

  Tárgyaltak a képviselők a Környezetvédelmi Alapról is: ebben az évben 1,6 millió forint jut faültetésre, 600 ezer pedig hulladékgyűjtő edények javítására és új hulladékgyűjtő edények, illetve kapcsolódó utcabútorok kihelyezésére.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

  2019-04-18

  Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

  Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

  2019-04-17

  A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

  Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

  2019-04-16

  Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

  A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

  2019-04-16

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

  Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

  2019-04-16

  Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál