Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elsők között segített Szolnok díszpolgára

 • Elsők között segített Szolnok díszpolgára
 • Elsők között segített Szolnok díszpolgára
 • 2020-03-23

  Szalay Ferenc ma délutáni felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elérte többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára.

  A város vezetője azt kérte videóüzenetében a szolnokiaktól, vállalkozóktól, hogy adományaikkal segítsék a Hetényi Géza Kórház és a MÁV Kórház alapítványait, ezzel is támogatva a koronavírus-járvány elleni helyi küzdelmet. A város első lépésként tízmillió forinttal segítette a Hetényi Géza Kórházat.

  A polgármester felhívásához rövid időn belül csatlakozott a megyeszékhely díszpolgára, dr. Nyerges Zsolt nagyvállalkozó. Az üzletember elmondta, hogy családi kötődés és egyben a tenni akarás is a támogatásra ösztönözte.

  - Szüleim orvosként dolgoztak, így pontosan tudom, mennyire sokat jelent az embereknek az egészségügyben dolgozók munkája. Miattuk, értük is támogatom tízmillió forinttal a Hetényi Géza Kórház alapítványát.

  Dr. Nyerges Zsolt szerint jó lenne, ha sokan csatlakoznának Szalay Ferenc polgármester kezdeményezéshez, mivel ez nem csupán a közösség erejét mutatja meg, hanem egy valódi veszélyhelyzet idején erősíti meg az összefogást, az abba vetett hitet.

  - Szeretném felhívni ismerőseim, barátaim figyelmét, hogy itt az esély: ki-ki lehetőségei szerint segítse a kórházakat, az orvosokat, egészségügyi dolgozókat adományával. A kormány keményen dolgozik a szakemberekkel, valamint az önkormányzatokkal együtt a járvány megállításán, ám nem várhatunk mindig az ő segítségükre, mi is tegyük meg azt, ami módunkban áll. Az orvosoknak, ápolóknak egészségesnek kell maradniuk, erre kell a támogatásunk – tette hozzá dr. Nyerges Zsolt.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Óvodai felvételi rend

  2020-04-02

  Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


   

  Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

  2020-04-01

  A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

  Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

  2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

  2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

  2020-03-24

  A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.