Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elsők között segített Szolnok díszpolgára

 • Elsők között segített Szolnok díszpolgára
 • Elsők között segített Szolnok díszpolgára
 • 2020-03-23

  Szalay Ferenc ma délutáni felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elérte többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára.

  A város vezetője azt kérte videóüzenetében a szolnokiaktól, vállalkozóktól, hogy adományaikkal segítsék a Hetényi Géza Kórház és a MÁV Kórház alapítványait, ezzel is támogatva a koronavírus-járvány elleni helyi küzdelmet. A város első lépésként tízmillió forinttal segítette a Hetényi Géza Kórházat.

  A polgármester felhívásához rövid időn belül csatlakozott a megyeszékhely díszpolgára, dr. Nyerges Zsolt nagyvállalkozó. Az üzletember elmondta, hogy családi kötődés és egyben a tenni akarás is a támogatásra ösztönözte.

  - Szüleim orvosként dolgoztak, így pontosan tudom, mennyire sokat jelent az embereknek az egészségügyben dolgozók munkája. Miattuk, értük is támogatom tízmillió forinttal a Hetényi Géza Kórház alapítványát.

  Dr. Nyerges Zsolt szerint jó lenne, ha sokan csatlakoznának Szalay Ferenc polgármester kezdeményezéshez, mivel ez nem csupán a közösség erejét mutatja meg, hanem egy valódi veszélyhelyzet idején erősíti meg az összefogást, az abba vetett hitet.

  - Szeretném felhívni ismerőseim, barátaim figyelmét, hogy itt az esély: ki-ki lehetőségei szerint segítse a kórházakat, az orvosokat, egészségügyi dolgozókat adományával. A kormány keményen dolgozik a szakemberekkel, valamint az önkormányzatokkal együtt a járvány megállításán, ám nem várhatunk mindig az ő segítségükre, mi is tegyük meg azt, ami módunkban áll. Az orvosoknak, ápolóknak egészségesnek kell maradniuk, erre kell a támogatásunk – tette hozzá dr. Nyerges Zsolt.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Októberben nyit a MÁV Strand

  2020-07-09

  Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.