Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!

 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • 2020-02-03

  Szakmai fórumot rendeznek a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről szerdán Szolnokon, amelyre minden érdeklődőt várnak.

  Néhány éve országszerte megjelentek a nyugdíjas szövetkezetek, ezzel párhuzamosan létrejött érdekképviseleti szervezetük, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a KÖZÉSZ. Az idősek közül nagyon sokan érdeklődtek a foglalkoztatás ezen új formája iránt, többen azóta már újra munkába álltak.

  A KÖZÉSZ felvállalta a nyugdíjas munkavállalók érdekképviseletét, s a kormányzattal stratégiai együttműködési megállapodást kötött.  A partnerség keretében országjárásba kezdett, mivel a tapasztalatok azt igazolták, hogy a foglalkoztatók és a nyugdíjasok munkaerő-piaci egymásra találásának nehézségét jelentheti a ma még igen jelentős részben tapasztalható információhiány.

  Fontosnak tartják, hogy a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók elérhessék azokat az aktuális munkaerő-piaci információkat, amelyek a munkavállalói és a foglalkoztatói oldal számára egyaránt lendületet adhatnak, nemzetgazdasági szinten pedig egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

  Mindezek miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) „Miért éri meg? -  Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná? címmel közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket.

  A szakmai fórumnak a városháza díszterme ad helyet (Kossuth tér 9.) február 5-én, szerdán 10 – 12 óra között. Szakmai előadók: Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Dolgos Attila, a KözÉSZ alelnöke, Dr. habil. Réti Mária PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.) és Dr. Bak Klára PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.)

  Az előadások végén lehetőség nyílik a szakértőinkkel személyes konzultációra a témában.

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot a holubkatalin@prestigemanagement.hu e-mail-címen kérik előzetesen jelezni a szervezők.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a felújított Jász és Nagykun termeket a megyeházán

  2020-02-14

  Érték és hagyományőrzés: a megyei egyik legpatinásabb épületében, a megyeházán a közelmúltban felújították, pénteken pedig átadták a Jász és Nagykun névre keresztelt termeket. Az átadáson elhnagzott a jász himnusz és a kun miatyánk.

  A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése

  2020-02-13

  Erősen fejlesztésközpontúnak és racionálisan megtervezettnek nevezte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a megyeszékhely 2020-as költségvetési tervezetét, amelyet szerinte a stabilitás, a biztonság és a fejlődés jellemez.

  Budapestig autózhatunk az M4-esen!

  2020-02-07

  Egészen Budapestig ér el az M4-es autóút azt követően, hogy átadták pénteken az Albertirsa és Üllő közötti szakaszt is. A beruházás hatalmas gazdasági lehetőségeket nyithat meg Szolnok előtt.

  Szakmai fórumot rendeztek a nyugdíjas foglalkoztatásról

  2020-02-05

  A munkanélküliség csökkenése magával hozta az egyre égetőbb munkaerőhiányt, mind több cég keres pozícióira munkavállalót. Más részről viszont egyre több nyugdíjas szeretne visszatérni a munkaerőpiacra, mert szívesen dolgozna tovább vagy újra. Erre kínálnak megoldást a nyugdíjas szövetkezetek. A témában szakmai fórumot tartottak szerdán Szolnokon.

  Virágok hullottak a folyóba a Tisza élővilágának emléknapján

  2020-01-31

  Húsz esztendővel ezelőtt hatalmas mennyiségű méreg került a Tiszába, amely a szőke folyó valahol volt legnagyobb katasztrófáját okozta. A Tisza élővilágnak emléknapján megemlékezést és előadóülést is szerveztek Szolnokon, a Tisza fővárosában.