Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!

 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai fórumra!
 • 2020-02-03

  Szakmai fórumot rendeznek a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről szerdán Szolnokon, amelyre minden érdeklődőt várnak.

  Néhány éve országszerte megjelentek a nyugdíjas szövetkezetek, ezzel párhuzamosan létrejött érdekképviseleti szervezetük, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a KÖZÉSZ. Az idősek közül nagyon sokan érdeklődtek a foglalkoztatás ezen új formája iránt, többen azóta már újra munkába álltak.

  A KÖZÉSZ felvállalta a nyugdíjas munkavállalók érdekképviseletét, s a kormányzattal stratégiai együttműködési megállapodást kötött.  A partnerség keretében országjárásba kezdett, mivel a tapasztalatok azt igazolták, hogy a foglalkoztatók és a nyugdíjasok munkaerő-piaci egymásra találásának nehézségét jelentheti a ma még igen jelentős részben tapasztalható információhiány.

  Fontosnak tartják, hogy a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók elérhessék azokat az aktuális munkaerő-piaci információkat, amelyek a munkavállalói és a foglalkoztatói oldal számára egyaránt lendületet adhatnak, nemzetgazdasági szinten pedig egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

  Mindezek miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) „Miért éri meg? -  Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná? címmel közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket.

  A szakmai fórumnak a városháza díszterme ad helyet (Kossuth tér 9.) február 5-én, szerdán 10 – 12 óra között. Szakmai előadók: Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Dolgos Attila, a KözÉSZ alelnöke, Dr. habil. Réti Mária PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.) és Dr. Bak Klára PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.)

  Az előadások végén lehetőség nyílik a szakértőinkkel személyes konzultációra a témában.

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot a holubkatalin@prestigemanagement.hu e-mail-címen kérik előzetesen jelezni a szervezők.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Alapítványok és iskolai sportcsarnok építésének támogatásáról is döntött a közgyűlés

  2020-09-24

  A szükséges biztonsági intézkedéseket betartva kezdődött Szolnok város közgyűlésének szeptemberi testületi ülése, amelyen a napirend előtti felszólalásokat követően Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

  Kovács Mihály, Misi bácsi Szolnok új díszpolgára

  2020-09-24

  Rendhagyó módon adta át Szalay Ferenc polgármester a város legrangosabb díjait csütörtökön délben a városháza dísztermében. Mivel a koronavírus-járvány miatt elmaradt a városi pedagógus napi ünnepség, majd a Szolnok Napja alkalmából rendezendő gálaműsor, a szeptemberi közgyűlést követően szűkebb körben történt az elismerések átadása.

  Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

  2020-09-22

  Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

  Újabb szolnoki marketing sikerek

  2020-09-18

  Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal a „Magyar Városmarketing Díj 2020” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2020” védjegyet.

  Fókuszban a civil szféra aktualitásai

  2020-09-15

  Szolnok volt az egyik keddi állomása a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvénynek, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak a városháza dísztermében.