Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Februári közgyűlés: szavaztak a költségvetésről, fejlesztik a Vízpart körúti idősek otthonát

 • Februári közgyűlés: szavaztak a költségvetésről, fejlesztik a Vízpart körúti idősek otthonát
 • Februári közgyűlés: szavaztak a költségvetésről, fejlesztik a Vízpart körúti idősek otthonát
 • 2019-02-28

  Napirend előtti kérdésekkel és egy átfogó, a városban jelenleg is zajló, illetve tervezett fejlesztésekről szóló beszámolóval kezdődött Szolnok város februári közgyűlése. A képviselők döntöttek a megyeszékhely ez évi költségvetéséről is.

  Az elmúlt évek a város dinamikus fejlesztéseiről szóltak, erre számos példa elhangzott Baranyiné Sárközi Erika fejlesztési igazgató beszámolójában. Óvoda, bölcsőde, iskola, orvosi rendelő fejlesztések zajlanak, épül a 4-es út, megvalósul a Szolnok Vár! szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése, a művésztelep felújítása, újjászületik a Véső úti sporttelep és strand és a Tiszaligeti Fürdő. Megszépülnek templomaink: a katolikus egyházmegye több mint egymilliárd forintot nyert, így felújítják a belvárosi nagytemplomot, a vártemplomot, míg a református egyház is megvalósíthatja templomuk régóta tervezett felújítását.

  Elfogadták a képviselők a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotásáról szóló előterjesztést. Szolnok 2019. évi büdzséje harminckétmilliárd forint. Ebből közel 20 milliárd forintot fordít idén a megyeszékhely fejlesztésekre. Ebből finanszírozzák a már elkezdődött és a tervezett Modern Városok Program beruházásait, így a művésztelep, a tiszaligeti fürdő és a MÁV strand felújításait. A városüzemeltetési feladatokra nőtt az előirányzott összeg: ennek eredményeként az utak, játszóterek felújítása, újjáépítése nagyobb hangsúlyt kap a város működésében. Idén sem terveztek költségvetési hiányt, illetve hitelfelvételt, ráadásul a város tartalékot is képezett. Megnövekedett a saját bevételek jelentősége: a helyi iparűzési adó 2018. évben 500 millió forinttal lett több a tervezettnél.

  Három önkormányzati rendelet családbarát módosítására tettek javaslatot a közgyűlésen, az előterjesztést a képviselők elfogadták. Mindhárom rendeletben a jövedelemhatárok emeléséről döntöttek. A települési támogatásokról, az első lakáshoz jutó fiatalok helyi támogatásáról, illetve az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló rendeletek egyes részletei módosultak kedvezően.

  „Tiszta Szolnokért” címmel tervez programot indítani a város önkormányzata, amely igyekszik ösztönözni a lakosságot a tisztántartási feladatokban történő közreműködésre, a lakó saját, közvetlen lakókörnyezetének megszépítésére. Évente március 31-ig meghirdetik a pályázatot is magába foglaló „Tiszta Szolnokért” program részletes elemeit – pályázat benyújtásával kapcsolatos határidőket, a programban pályázható kategóriákat - az önkormányzat éves költségvetésében „Tiszta Szolnokért” program lebonyolítására meghatározott keretösszeg figyelembevételével a tárgyjutalom tartalmát.

  A pályázatok elbírálásáról és a nyertesek kiválasztásáról, és a nyertesnek járó „Tiszta Szolnokért” emlékplakett átadásáról - figyelembevéve a Bizottság által felkért szakmai szervezetek képviselőinek véleményét is – kategóriánként és városrészenként a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság minden év október 31. napjáig dönt.

  Elfogadták a támogatási kérelmet, így az E-mobilitás keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium 27 millió forintos támogatásának köszönhetően két újabb elektromos autó kerül az önkormányzathoz.

  Megújul a Tiszai hajósok terén álló I. világháborús emlékmű a felújítására nyert támogatásnak köszönhetően. Az önkormányzat 2.500.000.- Ft támogatásban részesült a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány által kiírt, az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása témájú pályázaton. A szükséges munkálatok elvégzéshez, valamint a szoborhoz vezető lépcső felújításához a város 1.500.000 Ft összegben vállalta az önerő biztosítását.

  Sikerült megvásárolnia Vízpart körúti idősek otthonának területén álló befejezetlen épületet, így tovább fejlesztik az idősek ellátását biztosító szociális szakellátást, annak köszönhetően, hogy a közgyűlés megszavazta a félkész épület befejezéséhez szükséges összeget. A beruházás során 42-44 szoba alakítható ki, mindez közel 150 új férőhelyet jelent.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Korszerű üzleteket adott át a Coop Szolnokon

  2019-05-24

  Két új üzletet is átadott a napokbana  vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt. Fekete Tibor vezérigazgató Szalay Ferenc polgármesterrel tekintette meg a teljes egészében modernizált üzleteket.

  Szolnokra érkezett a Békefutás

  2019-05-23

  Fáklyával, zászlókkal érkeztek Szolnokra csütörtökön délelőtt a Békefutás résztvevői, az országokon átívelő program életre hívója Sri Chimnoy volt. A futókhoz a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Széchenyi Körúti Általános Iskola diákjai csatlakoztak.

  45 év Szolnok város szolgálatában

  2019-05-22

  Szolnok város köztiszteletben álló polgárának, dr. Koncz Józsefnek a könyvbemutatójára várták az érdeklődőket szerdán a Verseghy könyvtárban. A 45 év Szolnok szolgálatában című kiadvány egy kivételesen gazdag életút állomásait mutatja be. A könyvet Szalay Ferenc polgármester is méltatta.

  Adományoztak a helytörténeti könyv szerzői

  2019-05-22

  Kétszeresen is nemes szándék vezérelte a Történelmi séta a Holt-Tisza mentén című könyv megjelenését. Egyrészt a szerzők, Kovács Gyuláné dr. és Békési István fáradozásainak eredménye egy színvonalas, hiánypótló kiadvány lett, másrészt az értékesítésből befolyt összegből több intézménynek is adományoztak.

  Modernizálják a problémás szivattyút

  2019-05-22

  Személyes utasítására felgyorsította hálózat-modernizálási munkálatait a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt. - jelentette be a sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A hét elejéna Pozsonyi út végn lévő aluljáróban felgyülemlő esővíz miatt döntött így a város vezetője.