Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

 • Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában
 • Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában
 • 2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása. Az utóbbi hetek enyhébb és csapadékos időjárása miatt néhol szinte járhatatlan szakaszok miatt több panasz érkezett hozzám – monda Rezák László, a terület önkormányzati képviselője a munkaterület csütörtöki bejárásán. - Kértem polgármester urat, hogy gyorsítsuk fel az utak helyreállítását.

  Szalay Ferenc a kivitelezőkkel folytatott egyeztetés után azt mondta, hétfőn reggel kezdődik a munka a Márta utcában.

  - Vita nélkül áll, hogy jogos az itt élők panasza, helyenként valóban tragikus a saras utak állapota a csatornázást követően – értékelt a polgármester. – Ezért utasítottuk is a VCSM-et, hogy a lehető leggyorsabban indítsák el a felújítást, ez nem maradhat így tovább. Ígéretet kaptam arra, hogy hétfőn reggel érkezik a kivitelező, s nekilát a munkagépekkel a saras, átázott földréteg felszedésének, majd lerakják a köves útalapot.

  Szalay Ferenc hozzátette: a lakókat is értesítik a napokban a munkálatokról, hiszen az útalap készítéséig a parkolási, kiállási problémákra figyelni kell. Ahogyan fogalmazott, az itt élők segítségét kéri, mivel hátráltatná a munkát, ha az utcán álló autóktól nem tudnának dolgozni a munkagépek.

  Az összességében egymilliárd forintot meghaladó csatornázási program utolsó szakasza egyébként  tavasszal indulhat, s még idén be is fejeződik a Vízpart körút környéki lakóövezet teljes csatornázása.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Helyreállították az útfelületet, indul a csatornázás hetedik üteme

  2019-02-21

  A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szalay Ferenc polgármester csütörtökön a helyszínen.

  Javult a levegő minősége Szolnokon

  2019-02-21

  Szolnok belvárosában a szállópor értéke az enyhén szeles időjárásának köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is javítani fog a levegő minőségén.

  Növekedett a szállópor koncentrációja Szolnokon

  2019-02-20

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása alapján a szolnoki, Ady Endre úti automata mérőállomás adatai szerint a szálló por koncentrációja Szolnok belvárosában 2019. február 18-án és 19-én meghaladta a vonatkozó küszöbértéket.

  Körzeti megbízott szolgál a Hetényiben

  2019-02-20

  Ezentúl körzeti megbízotti iroda is működik a Hetényi Géza Kórházban Szolnokon. Az állandó rendőri jelenlét miatt örömét fejezte ki az átadási ünnepségen dr. Bene Ildikó, a kórház főigazgatója.

  Új Munkácsy festményt mutattak be Szolnokon

  2019-02-19

  Rendkívül nagy közönségsikert arat Szolnokon a Munkácsy Mihály festményeiből nyílt kiállítás. Alig három hét elteltével köszönthettük a tízezredik látogatót a Szolnoki Galéria épületében, s hamarosan a húszezres határt is átlépi a festő műveit megtekintők száma.