Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Idén is megnyílnak a városháza kapui

 • Idén is megnyílnak a városháza kapui
 • Idén is megnyílnak a városháza kapui
 • 2019-07-08

  A szolnoki polgárok, mint minden más város lakói, főleg ügyes-bajos ügyeiket intézik a városházán, és elsősorban a kérvények, űrlapok, igazolások és különböző okmányok jutnak az eszükbe, ha elsétálnak a Kossuth téren a Polgármesteri Hivatal impozáns épülete előtt.

  Az idén immáron kilencedik Városházi estre a hivatalba érkező vendégeknek azonban izgalmas élményekben lehet részük. A város vezetői 2011-ben azzal a szándékkal szervezték meg a rendezvényt és nyitották ki hivatali időn kívül is az épület kapuit, hogy a szolnokiak más oldaláról is megismerhessék a városházát. Láthassák a dísztermet, amelyet a városlakók többsége legfeljebb a televízióból, a közgyűlési közvetítésekből ismerhet, körbejárhassák az ódon folyosókat, és megnézhessék a felújított udvart is, amelyet szintén csak ritkán láthat az itt dolgozókon kívül más.

  - A Városházi Est nagy érdeklődés mellett egy üde színfoltja lett a nyári rendezvényeknek, így mi is minden évben örömmel adunk helyet ennek a kuturális, s egyben várostörténeti programnak - mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. - Pénteken nagy szeretettel várunk mindenkit, úgy gondolom, egy igazán emlékezetes estét tölthetünk el együtt itt a városháza udvarán.

  Az est persze jóval több, mint egyszerű városházi séta: színvonalas kulturális programok helyszíne is 2011 óta.

  Július 12-én, pénteken 17 órától a Városháza aulájában fogadózenével üdvözlik az érkező vendégeket, majd 18 órakor Szalay Ferenc polgármester ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét hivatalosan a Városházi Est. Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitja meg a Szolnoki Művésztelep kiállítását a Hubay Ferenc Díszteremben. Ezt követi idén első alkalommal „Alkoss szabadon!” címmel a szolnoki középiskolás diákok alkotásainak tárlata. Az „Alkoss szabadon!” című pályázatra beérkezett alkotásokból ugyancsak Verebes György választotta ki azt a tizenhatot, melyet itt is megtekinthetnek az érdeklődők.

  A városháza hangulatosan berendezett udvarán folytatódnak a programok:

  19.30-tól a New Step Fitnesz és Táncstúdió produkciót élvezhetik a látogatók

  Ezt követi Lőrincz Judit megyei Príma-díjas operaénekes és Turpinszky Gippert Béla operaénekes, színész zenei műsora.

  Késő este, 22.30-kor kezdődik a LED fény- és tűzzsonglőr show.

  Egész este a Smart Zenekar szolgáltatja a zenét a szórakozáshoz és a tánchoz.

  A gyermekeket népi és szabadidős játékokkal várják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

  2020-01-15

  Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.

  A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk Szolnokon

  2020-01-13

  A hetvenhét esztendővel ezelőtti, több mint százezer magyar katona életét követelő doni katasztrófára emlékeztünk hétfőn Szolnokon, a Tiszai hajósok terén. A világháborút követő emlékezetpolitika miatt évtizedekig még csak beszélni sem volt szabad nemzetünk egyik legnagyobb XX. századi tragédiájáról.

  Hanzély Pál hőstettére emlékezett a város

  2020-01-08

  Az emberi önfeláldozás minden korban kivívja a társadalom elismerését. Így történt ez Szolnokon is 93 esztendővel ezelőtt, amikor Hanzély Pál főhadnagy életét áldozta mások megmentéséért. A nemes cselekedet előtt az esemény évfordulóján a hagyományokat követve ismét megemlékezéssel tisztelgett a város.

  Megállították a Merengő Krisztus szobor talapzatának süllyedését

  2020-01-07

  Gerendákkal támasztották meg a Merengő Krisztus című szobor felépítményét a belvárosi nagytemplommal szemben. Minderre azért volt szükség, mert egy közelmúltban történt beavatkozás miatt megsüllyedt a kompozíció.

  Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak

  2019-12-19

  Hosszú évek óta nincs hiány a költségvetésünkben, annyit költünk, amennyit megtermelünk – mondta el Szalay Ferenc polgármester a város közgyűlésének decemberi ülésén, a 2020. évi költségvetési koncepció tárgyalásánál.