Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Idén is megnyílnak a városháza kapui

 • Idén is megnyílnak a városháza kapui
 • Idén is megnyílnak a városháza kapui
 • 2019-07-08

  A szolnoki polgárok, mint minden más város lakói, főleg ügyes-bajos ügyeiket intézik a városházán, és elsősorban a kérvények, űrlapok, igazolások és különböző okmányok jutnak az eszükbe, ha elsétálnak a Kossuth téren a Polgármesteri Hivatal impozáns épülete előtt.

  Az idén immáron kilencedik Városházi estre a hivatalba érkező vendégeknek azonban izgalmas élményekben lehet részük. A város vezetői 2011-ben azzal a szándékkal szervezték meg a rendezvényt és nyitották ki hivatali időn kívül is az épület kapuit, hogy a szolnokiak más oldaláról is megismerhessék a városházát. Láthassák a dísztermet, amelyet a városlakók többsége legfeljebb a televízióból, a közgyűlési közvetítésekből ismerhet, körbejárhassák az ódon folyosókat, és megnézhessék a felújított udvart is, amelyet szintén csak ritkán láthat az itt dolgozókon kívül más.

  - A Városházi Est nagy érdeklődés mellett egy üde színfoltja lett a nyári rendezvényeknek, így mi is minden évben örömmel adunk helyet ennek a kuturális, s egyben várostörténeti programnak - mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. - Pénteken nagy szeretettel várunk mindenkit, úgy gondolom, egy igazán emlékezetes estét tölthetünk el együtt itt a városháza udvarán.

  Az est persze jóval több, mint egyszerű városházi séta: színvonalas kulturális programok helyszíne is 2011 óta.

  Július 12-én, pénteken 17 órától a Városháza aulájában fogadózenével üdvözlik az érkező vendégeket, majd 18 órakor Szalay Ferenc polgármester ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét hivatalosan a Városházi Est. Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitja meg a Szolnoki Művésztelep kiállítását a Hubay Ferenc Díszteremben. Ezt követi idén első alkalommal „Alkoss szabadon!” címmel a szolnoki középiskolás diákok alkotásainak tárlata. Az „Alkoss szabadon!” című pályázatra beérkezett alkotásokból ugyancsak Verebes György választotta ki azt a tizenhatot, melyet itt is megtekinthetnek az érdeklődők.

  A városháza hangulatosan berendezett udvarán folytatódnak a programok:

  19.30-tól a New Step Fitnesz és Táncstúdió produkciót élvezhetik a látogatók

  Ezt követi Lőrincz Judit megyei Príma-díjas operaénekes és Turpinszky Gippert Béla operaénekes, színész zenei műsora.

  Késő este, 22.30-kor kezdődik a LED fény- és tűzzsonglőr show.

  Egész este a Smart Zenekar szolgáltatja a zenét a szórakozáshoz és a tánchoz.

  A gyermekeket népi és szabadidős játékokkal várják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elkezdődtek az ünnepi megemlékezések Szolnokon

  2019-10-21

  Szolnokon már hagyományosan a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sport Egyesület által szervezezett koszorúzással kezdődtek az október 23-ai megemlékezések.

  Rangos díjakat adtak át a Képzőművészet Ünnepén

  2019-10-19

  Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

  Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok

  2019-10-17

  Kedves Lakosok!

  A 2019. szeptember 29-i Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok, melyekhez tartozó ajándékok még gazdára várnak: 113, 216, 307, 509, 1037, 1063.

  Érdeklődni az 56/503-486-as telefonszámon lehet.

  Sajtótájékoztatóval kezdődött a diákpolgármester-jelöltek vetélkedése

  2019-10-15

  Három nagyszerű fiatal és csapata mutatta be programját hétfőn délután a 2019-es diákpolgármester választás kampánynyitó sajtótájékoztatóján a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A zsűri feladata nem volt könnyű, hiszen a jelöltek mindegyike rátermett, felkészült aspiránsnak bizonyult.

  Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

  2019-10-11

  Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.