Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

2018-07-04

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

A Szent Tamás iskolában egyébként 134 gyerek lenne jogosult az ingyenes szünidei ebédre, közülük száztíznek a szülei éltek a lehetőséggel.

- Az önkormányzat a meleg ebédet július 3-tól augusztus 31-ig biztosítja 43 munkanapon keresztül – mondta Szalay Ferenc. - Az ételt az arra jogosultak 10 osztóhelyről tudják elvinni, arról, hogy melyik napokon, milyen időpontban és melyik osztóhelyen vehetik át az ételt, az elmúlt héten a Szociális Támogatások Osztálya az értesítést kiküldte minden érintett számára.

A kötelező nyári szünidei gyermekétkeztetést a több mint 800 jogosultból - nyilatkozatuk alapján - 375 hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek veszi igénybe a nyári szünetben Szolnokon.

Ehhez csatlakozik még a város saját vállalása alapján 26 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek. A meleg ebédet az érintett gyerekek,v agy családtagjaik a következő helyekről vihetik el:

1.     osztóhely      Fiumei úti Általános Iskola konyhája

2.     osztóhely      Zöld Ház aulája (Karczag L. út 2.)

3.     osztóhely      Liget Úti Általános Iskola

4.     osztóhely      Szent Tamás Görögkatolikus Iskola

5.     osztóhely      Szandaszőlősi Általános Iskola konyhája

Ha valaki jogosult a központi jogszabály által szabályozott szünidei gyermekétkeztetésre és a gyermek igénybe veszi a nyári napközit, akkor az ételt a napköziben biztosítja neki az önkormányzat helyben fogyasztással.

A bölcsődés korú, de nem bölcsődés gyermekek ételét az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság kijelölt, az osztóhelyekhez legközelebb lévő bölcsődéiben veheti át a szülő.

1/B. osztóhely   Móra F. úti bölcsőde

2/B. osztóhely   Aranyi S. úti bölcsőde

3/B. osztóhely   Jósika úti bölcsőde

4/B. osztóhely   Temető úti bölcsőde

5/B. osztóhely     Simon F. úti bölcsőde

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Kétnapos Séf Randevú Szolnokon

2018-07-18

Július 20-21. között számos séf ételkülönlegességeit kóstolhatja meg a nagyérdemű az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild téren.

Forgalmi változások keddtől Szolnokon!

2018-07-13

Mint arról korábban többször hírt adtunk, július 16-tól a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-híd felújítása új szakaszához érkezik, s a kivitelező teljes útzár mellett folytatja a híd rekonstrukcióját. A lezárással kapcsolatosan a következő forgalmi változások lépnek életbe Szolnokon és a bevezető utaknál:

Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

2018-07-05

A nettó 193 millió forintos beruházással a 32-es Szolnokra bejöv szakaszán 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

Múzeumok Éjszakája nyereményjáték

2018-07-05

Óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait, több ezren voltak kíváncsiak a 23 helyszín eseményeire. Az előzetesen meghirdetett nyereményjátékban csaknem 650 látogató vett részt. A mai sorsoláson a felajánlott ajándékcsomagokat a következő sorszámokkal rendelkezők nyerték:

Egészségügyi díjakat adott a megyeszékhely

2018-07-02

A kivételes  szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata minden esztendőben a Semmelweis-napon. Az orvosról elnevezett díjakat Fejér Andor, a megyeszékhely alpolgármestere adta át.