Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

2018-07-04

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

A Szent Tamás iskolában egyébként 134 gyerek lenne jogosult az ingyenes szünidei ebédre, közülük száztíznek a szülei éltek a lehetőséggel.

- Az önkormányzat a meleg ebédet július 3-tól augusztus 31-ig biztosítja 43 munkanapon keresztül – mondta Szalay Ferenc. - Az ételt az arra jogosultak 10 osztóhelyről tudják elvinni, arról, hogy melyik napokon, milyen időpontban és melyik osztóhelyen vehetik át az ételt, az elmúlt héten a Szociális Támogatások Osztálya az értesítést kiküldte minden érintett számára.

A kötelező nyári szünidei gyermekétkeztetést a több mint 800 jogosultból - nyilatkozatuk alapján - 375 hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek veszi igénybe a nyári szünetben Szolnokon.

Ehhez csatlakozik még a város saját vállalása alapján 26 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek. A meleg ebédet az érintett gyerekek,v agy családtagjaik a következő helyekről vihetik el:

1.     osztóhely      Fiumei úti Általános Iskola konyhája

2.     osztóhely      Zöld Ház aulája (Karczag L. út 2.)

3.     osztóhely      Liget Úti Általános Iskola

4.     osztóhely      Szent Tamás Görögkatolikus Iskola

5.     osztóhely      Szandaszőlősi Általános Iskola konyhája

Ha valaki jogosult a központi jogszabály által szabályozott szünidei gyermekétkeztetésre és a gyermek igénybe veszi a nyári napközit, akkor az ételt a napköziben biztosítja neki az önkormányzat helyben fogyasztással.

A bölcsődés korú, de nem bölcsődés gyermekek ételét az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság kijelölt, az osztóhelyekhez legközelebb lévő bölcsődéiben veheti át a szülő.

1/B. osztóhely   Móra F. úti bölcsőde

2/B. osztóhely   Aranyi S. úti bölcsőde

3/B. osztóhely   Jósika úti bölcsőde

4/B. osztóhely   Temető úti bölcsőde

5/B. osztóhely     Simon F. úti bölcsőde

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Nyeremények várnak gazdára!

2018-09-24

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az  Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében

A közlekedés biztonságáért festettek a diákok

2018-09-21

A közlekedés biztonságát segítő akciót hirdetett a megyei rendőr-főkapitányság. A balesetmegelőzési bizottság graffitik megrajzolására írt ki pályázatot, a feladat, hogy a falfirkák stílusában hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

Önkéntesek szépítették a Százszorszép ovit

2018-09-21

Megújult a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye a Széchenyi lakótelepen a Tigáz mintegy hetven munkatársának köszönhetően. A felújítási munkák mellett hasznos eszközökkel és játékokkal gazdagodott az óvoda – minderre közel 12 millió forintot szánt a MET Csoport tulajdonába került Tigáz Csoport.

Átadták a megyei Pírma-díjakat

2018-09-17

Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

2018-09-12

Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.