Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

2018-07-04

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

A Szent Tamás iskolában egyébként 134 gyerek lenne jogosult az ingyenes szünidei ebédre, közülük száztíznek a szülei éltek a lehetőséggel.

- Az önkormányzat a meleg ebédet július 3-tól augusztus 31-ig biztosítja 43 munkanapon keresztül – mondta Szalay Ferenc. - Az ételt az arra jogosultak 10 osztóhelyről tudják elvinni, arról, hogy melyik napokon, milyen időpontban és melyik osztóhelyen vehetik át az ételt, az elmúlt héten a Szociális Támogatások Osztálya az értesítést kiküldte minden érintett számára.

A kötelező nyári szünidei gyermekétkeztetést a több mint 800 jogosultból - nyilatkozatuk alapján - 375 hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek veszi igénybe a nyári szünetben Szolnokon.

Ehhez csatlakozik még a város saját vállalása alapján 26 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek. A meleg ebédet az érintett gyerekek,v agy családtagjaik a következő helyekről vihetik el:

1.     osztóhely      Fiumei úti Általános Iskola konyhája

2.     osztóhely      Zöld Ház aulája (Karczag L. út 2.)

3.     osztóhely      Liget Úti Általános Iskola

4.     osztóhely      Szent Tamás Görögkatolikus Iskola

5.     osztóhely      Szandaszőlősi Általános Iskola konyhája

Ha valaki jogosult a központi jogszabály által szabályozott szünidei gyermekétkeztetésre és a gyermek igénybe veszi a nyári napközit, akkor az ételt a napköziben biztosítja neki az önkormányzat helyben fogyasztással.

A bölcsődés korú, de nem bölcsődés gyermekek ételét az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság kijelölt, az osztóhelyekhez legközelebb lévő bölcsődéiben veheti át a szülő.

1/B. osztóhely   Móra F. úti bölcsőde

2/B. osztóhely   Aranyi S. úti bölcsőde

3/B. osztóhely   Jósika úti bölcsőde

4/B. osztóhely   Temető úti bölcsőde

5/B. osztóhely     Simon F. úti bölcsőde

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

2019-04-18

Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

2019-04-17

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

2019-04-16

Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019-04-16

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

2019-04-16

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál