Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Intézményi felújítások indulnak, egyensúlyban a költségvetés - fontos döntések a szeptemberi közgyűlésen

 • Intézményi felújítások indulnak, egyensúlyban a költségvetés - fontos döntések a szeptemberi közgyűlésen
 • Intézményi felújítások indulnak, egyensúlyban a költségvetés - fontos döntések a szeptemberi közgyűlésen
 • 2018-09-27

  A nyári szünet után újra összeült Szolnok város közgyűlése, az ülés legfontosabb napirendi pontja a város önkormányzatának első féléves költségvetési beszámolója volt, de tárgyaltak a képviselők pályázatok indulásáról, és arról, hogy 2019-ben is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj a felsőoktatásban tanuló szolnoki fiatalok számára.

  A napirend tárgyalása előtt Berkó Attila kormánymegbízott bemutatkozásával kezdődött a közgyűlés. A június közepén kinevezett kormánymegbízott röviden beszélt a kormányhivatal működéséről és terveiről.

  A féléves költségvetési beszámoló kapcsán elhangzott: a megyeszékhely tervezett bevételei és kiadásai az előre eltervezettek szerint, időarányosan teljesültek.A közel 30 milliárdos költségvetés bevételi számai jól alakulnak, ráadásul a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedését állami támogatás nélkül tudta kifizetni a város. A tavalyihoz hasonlóan az idei költségvetés sem forráshiányos, hitel felvételére sincs szükség.A helyi adóbevételek emelkedtek, a várakozásoknak megfelelően alakulnak.

  A képviselők elfogadták a költségvetés módosításáról szóló előterjesztést, hiszen mindenfajta pénzmozgás esetében ez szükséges. Ezúttal két nagyobb tétel miatt. 670 millió forint érkezett különböző pályázati forrásokból – ez fejlesztésekre fordítható összeg, azonban ennek csak egy részét költik el idén és mindez biztosítja, hogy a korábban zöld utat kapó beruházások nem kerülnek veszélybe. A másik tétel 173 millió forint, január 1-től ugyanis nőtt a bölcsődei ellátás támogatása – ez a többlet is most jelent meg az idei évi költségvetésben.

  Döntöttek a képviselők, indulhat a Szigligeti Színház felújítása. Első körben a kormány a teátrum felújításának előkészítési tevékenységeit mintegy ötvenmillió forinttal támogatta. A kiviteli tervek alapján a színház felújításának teljes forrásigénye mintegy négymilliárd forint. A kormányhatározat értelmében a projektet két ütemben finanszírozzák: 2019. évben egymilliárd, míg 2020. évben közel hárommilliárd forint fordítható a beruházásra.

  Ebben a tanévben tízmillió forintból támogatja a város önkormányzata a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjban részesülő szolnoki fiatalokat. Száztizenegy tanuló részesül a szociális támogatásban. A közgyűlés döntésének eredményeként jövőre is biztosított lesz a lehetőség, mellyel Szolnok városa 2001 óta él.

  253 millió forintos beruházás munkálatai folynak a Tisza parkban, ahol a régi gázfogadó helyén egy új közösségi tér is épülhet, miután a képviselők elfogadták az erről szóló napirendi pontot.

  A testület jóváhagyta a projekt indulását, kezdődhetnek a munkálatok: negyedmilliárd forintból építik újjá a Temető úti rendelőt, ahol két gyermekorvosi, két fogorvosi és négy védőnői körzetet alakítanak ki a mai kor követelményeinek megfelelően.

  Elfogadták a képviselők az Aranyi Sándor Úti Bölcsőde fejlesztése című projekt megvalósításához kapcsolódó üzemeltetési koncepciót. A bölcsőde az energetikai fejlesztés részeként új szigetelést és napelemeket is kap. A projekt másik célja a férőhelyek és a foglalkoztatottság növelése. Az Aranyi Sándor úti intézmény befogadó képessége a fejlesztést követően 209 főre nő.

  Újabb szakaszához érkezett a Véső úton és környékén zajló projekt. Ennek részeként az önkormányzat tulajdonában lévő telken egy körforgalmi csomópontot alakítanak ki. A munkálatok várhatóan fél éven belül kezdődnek el.

  Jóváhagyta a testület annak a pályázatnak az előkészítését és benyújtását, melynek elfogadása esetén mintegy 160 millió forintból 100% -os támogatási intenzitás mellett négy szolnoki játszótér újulhat meg. A fejlesztés a Moha utcai, Gerle utcai, Mátyás király úti, illetve a Tiszaligetben található játszóteret érinti.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

  2019-02-18

  Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

  Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

  2019-02-11

  Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

  Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

  2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

  Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

  2019-02-07

  Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

  Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

  2019-02-06

  Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.