Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • 2018-09-05

  A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

  Az elmúlt években számos törekvésen és próbálkozáson vagyunk túl a fesztivál színesítését illetően. Azt azonban mindig is tudtuk, hogy a rendezvény kerek egészét sosem a programok vagy a műsorszámok adják, hanem maguk a szolnoki emberek, akik évek óta hozzáadják a munkájukat, jókedvüket és nem utolsó sorban legjobb receptjeiket a fesztiválhoz – mondta Csányi Sándor. - Idén is közel 100 csapat, baráti társaságok, cégek, családok főznek együtt jóhangulatban a Tiszaligetben.

  A város egyik legjelentősebb és leglátogatottabb rendezvénye a Gulyásfesztivál – emelte ki Szalay Ferenc polgármester, aki elmondta azt is, hogy testvérvárosaink közül ebben az évben is többen főznek az önkormányzat sátránál, minden csapat saját nemzetük hagyományos ételeit készíti el, melyeket az arra járók megkóstolhatnak. Reutlingen, Riihimaki, Bielsko Biala és Nagybánya delegációja áll majd a kondérok mellé. A fesztiválon idén először megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt.

  A sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál megtartotta hagyományőrző értékeit és idén is lehetőséget ad a határon innen és a határon túli népzene és népművészet bemutatkozásának. Idén is fellép a testvérvárosunkból, Bielsko-Bialából érkező lengyel Kapela Beskidek népzenei együttes.

  Tavaly először rendezték meg a Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc tehetségek versenyét, melyet idén is megszerveztek. Az általános iskolás gyerekek 4 kategóriában mutatják be tehetségüket a zsűrinek (néptáncegyüttes, néptán páros és egyéni, népdaléneklés, hangszer). A zsűriben helyet foglalnak: Busai Norbert Jászsági Népi Együttes vezető néptánc oktatója, Busai Zsuzsanna Jászsági Népi Együttes néptánc oktatója, Juhászné Antal Gabriella népzenész, népdalénekes, a Szolnoki Népdalkör tagja. A közel 200 kisdiákból a legjobbakat a pénteki jótékonysági főzőversenyből befolyt összeggel díjazzuk.

  A szervezők nem csak a népzenében, de a könnyűzenében is hagyományt szeretnének ápolni. A jubileumi fesztiválon egy legendás szolnoki együttes, az Origo ad jubileumi koncertet, más nagy múltú szolnoki zenekarokkal együtt. Fellép a Commers és a Retro Zóna zenekar, az este folyamán pedig színpadra lép Csányi Sándor a „Gulyáskirály” is.

  Megrendezésre kerül többek között a jótékonysági főzőverseny, a hagyományőrző íjászok bemutatója és a Gulyáskirály választás. Az egész nap népzenészek, köztük tekerőlant művész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Fellép a Légierő Zenekar és megrendezésre kerül a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékverseny is. A kisebbeket pedig játszóházzal, vidámparkkal, légvárakkal és gyerekprogramokkal várjuk.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a megyei Pírma-díjakat

  2018-09-17

  Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

  Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

  2018-09-12

  Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.

  Kiállításon mutatták be a közfoglalkoztatás értékeit, eredményeit

  2018-09-06

  Negyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a közfoglakoztatási kiállítást, melynek megnyitóján Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is köszöntötte az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren. A közfoglalkoztatásról dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, dr. Berkó Attila, kormánymegbízott és a Szalay Ferenc polgármester is elmondta gondolatait.

  Szolnok Napja sorsolás videó

  2018-09-05
  Az alábbi szerencsés nyertes szolnoki ajándékcsomagban részesül: 053392
  A nyertes karszalag tulajdonosának jelentkezését a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címre várjuk, név, postázási cím megadásával, valamint a karszalagról készült fotóval. 

  Kerékpáros ügyességi verseny és túra

  2018-09-05
  Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat