Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • 2018-09-05

  A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

  Az elmúlt években számos törekvésen és próbálkozáson vagyunk túl a fesztivál színesítését illetően. Azt azonban mindig is tudtuk, hogy a rendezvény kerek egészét sosem a programok vagy a műsorszámok adják, hanem maguk a szolnoki emberek, akik évek óta hozzáadják a munkájukat, jókedvüket és nem utolsó sorban legjobb receptjeiket a fesztiválhoz – mondta Csányi Sándor. - Idén is közel 100 csapat, baráti társaságok, cégek, családok főznek együtt jóhangulatban a Tiszaligetben.

  A város egyik legjelentősebb és leglátogatottabb rendezvénye a Gulyásfesztivál – emelte ki Szalay Ferenc polgármester, aki elmondta azt is, hogy testvérvárosaink közül ebben az évben is többen főznek az önkormányzat sátránál, minden csapat saját nemzetük hagyományos ételeit készíti el, melyeket az arra járók megkóstolhatnak. Reutlingen, Riihimaki, Bielsko Biala és Nagybánya delegációja áll majd a kondérok mellé. A fesztiválon idén először megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt.

  A sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál megtartotta hagyományőrző értékeit és idén is lehetőséget ad a határon innen és a határon túli népzene és népművészet bemutatkozásának. Idén is fellép a testvérvárosunkból, Bielsko-Bialából érkező lengyel Kapela Beskidek népzenei együttes.

  Tavaly először rendezték meg a Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc tehetségek versenyét, melyet idén is megszerveztek. Az általános iskolás gyerekek 4 kategóriában mutatják be tehetségüket a zsűrinek (néptáncegyüttes, néptán páros és egyéni, népdaléneklés, hangszer). A zsűriben helyet foglalnak: Busai Norbert Jászsági Népi Együttes vezető néptánc oktatója, Busai Zsuzsanna Jászsági Népi Együttes néptánc oktatója, Juhászné Antal Gabriella népzenész, népdalénekes, a Szolnoki Népdalkör tagja. A közel 200 kisdiákból a legjobbakat a pénteki jótékonysági főzőversenyből befolyt összeggel díjazzuk.

  A szervezők nem csak a népzenében, de a könnyűzenében is hagyományt szeretnének ápolni. A jubileumi fesztiválon egy legendás szolnoki együttes, az Origo ad jubileumi koncertet, más nagy múltú szolnoki zenekarokkal együtt. Fellép a Commers és a Retro Zóna zenekar, az este folyamán pedig színpadra lép Csányi Sándor a „Gulyáskirály” is.

  Megrendezésre kerül többek között a jótékonysági főzőverseny, a hagyományőrző íjászok bemutatója és a Gulyáskirály választás. Az egész nap népzenészek, köztük tekerőlant művész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Fellép a Légierő Zenekar és megrendezésre kerül a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékverseny is. A kisebbeket pedig játszóházzal, vidámparkkal, légvárakkal és gyerekprogramokkal várjuk.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Családbarát önkormányzati döntések

  2019-03-21

  Három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. – A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

  Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

  2019-03-18

  A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

  Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

  2019-03-18

  Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

  A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

  2019-03-18

  Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2019-03-15

  A százhetvenegy évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.