Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • 2018-09-05

  A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

  Az elmúlt években számos törekvésen és próbálkozáson vagyunk túl a fesztivál színesítését illetően. Azt azonban mindig is tudtuk, hogy a rendezvény kerek egészét sosem a programok vagy a műsorszámok adják, hanem maguk a szolnoki emberek, akik évek óta hozzáadják a munkájukat, jókedvüket és nem utolsó sorban legjobb receptjeiket a fesztiválhoz – mondta Csányi Sándor. - Idén is közel 100 csapat, baráti társaságok, cégek, családok főznek együtt jóhangulatban a Tiszaligetben.

  A város egyik legjelentősebb és leglátogatottabb rendezvénye a Gulyásfesztivál – emelte ki Szalay Ferenc polgármester, aki elmondta azt is, hogy testvérvárosaink közül ebben az évben is többen főznek az önkormányzat sátránál, minden csapat saját nemzetük hagyományos ételeit készíti el, melyeket az arra járók megkóstolhatnak. Reutlingen, Riihimaki, Bielsko Biala és Nagybánya delegációja áll majd a kondérok mellé. A fesztiválon idén először megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt.

  A sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál megtartotta hagyományőrző értékeit és idén is lehetőséget ad a határon innen és a határon túli népzene és népművészet bemutatkozásának. Idén is fellép a testvérvárosunkból, Bielsko-Bialából érkező lengyel Kapela Beskidek népzenei együttes.

  Tavaly először rendezték meg a Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc tehetségek versenyét, melyet idén is megszerveztek. Az általános iskolás gyerekek 4 kategóriában mutatják be tehetségüket a zsűrinek (néptáncegyüttes, néptán páros és egyéni, népdaléneklés, hangszer). A zsűriben helyet foglalnak: Busai Norbert Jászsági Népi Együttes vezető néptánc oktatója, Busai Zsuzsanna Jászsági Népi Együttes néptánc oktatója, Juhászné Antal Gabriella népzenész, népdalénekes, a Szolnoki Népdalkör tagja. A közel 200 kisdiákból a legjobbakat a pénteki jótékonysági főzőversenyből befolyt összeggel díjazzuk.

  A szervezők nem csak a népzenében, de a könnyűzenében is hagyományt szeretnének ápolni. A jubileumi fesztiválon egy legendás szolnoki együttes, az Origo ad jubileumi koncertet, más nagy múltú szolnoki zenekarokkal együtt. Fellép a Commers és a Retro Zóna zenekar, az este folyamán pedig színpadra lép Csányi Sándor a „Gulyáskirály” is.

  Megrendezésre kerül többek között a jótékonysági főzőverseny, a hagyományőrző íjászok bemutatója és a Gulyáskirály választás. Az egész nap népzenészek, köztük tekerőlant művész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Fellép a Légierő Zenekar és megrendezésre kerül a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékverseny is. A kisebbeket pedig játszóházzal, vidámparkkal, légvárakkal és gyerekprogramokkal várjuk.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kollégum, iskolák szépültek meg Szolnokon

  2018-11-20

  Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

  Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

  2018-11-16

  A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

  Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

  2018-11-16

  Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

  Átadták az Adorján Ildikó-díjat

  2018-11-14

  Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

  Offline szülők, online fiatalok

  2018-11-14

  Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.