Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál
 • 2018-09-05

  A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

  Az elmúlt években számos törekvésen és próbálkozáson vagyunk túl a fesztivál színesítését illetően. Azt azonban mindig is tudtuk, hogy a rendezvény kerek egészét sosem a programok vagy a műsorszámok adják, hanem maguk a szolnoki emberek, akik évek óta hozzáadják a munkájukat, jókedvüket és nem utolsó sorban legjobb receptjeiket a fesztiválhoz – mondta Csányi Sándor. - Idén is közel 100 csapat, baráti társaságok, cégek, családok főznek együtt jóhangulatban a Tiszaligetben.

  A város egyik legjelentősebb és leglátogatottabb rendezvénye a Gulyásfesztivál – emelte ki Szalay Ferenc polgármester, aki elmondta azt is, hogy testvérvárosaink közül ebben az évben is többen főznek az önkormányzat sátránál, minden csapat saját nemzetük hagyományos ételeit készíti el, melyeket az arra járók megkóstolhatnak. Reutlingen, Riihimaki, Bielsko Biala és Nagybánya delegációja áll majd a kondérok mellé. A fesztiválon idén először megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt.

  A sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál megtartotta hagyományőrző értékeit és idén is lehetőséget ad a határon innen és a határon túli népzene és népművészet bemutatkozásának. Idén is fellép a testvérvárosunkból, Bielsko-Bialából érkező lengyel Kapela Beskidek népzenei együttes.

  Tavaly először rendezték meg a Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc tehetségek versenyét, melyet idén is megszerveztek. Az általános iskolás gyerekek 4 kategóriában mutatják be tehetségüket a zsűrinek (néptáncegyüttes, néptán páros és egyéni, népdaléneklés, hangszer). A zsűriben helyet foglalnak: Busai Norbert Jászsági Népi Együttes vezető néptánc oktatója, Busai Zsuzsanna Jászsági Népi Együttes néptánc oktatója, Juhászné Antal Gabriella népzenész, népdalénekes, a Szolnoki Népdalkör tagja. A közel 200 kisdiákból a legjobbakat a pénteki jótékonysági főzőversenyből befolyt összeggel díjazzuk.

  A szervezők nem csak a népzenében, de a könnyűzenében is hagyományt szeretnének ápolni. A jubileumi fesztiválon egy legendás szolnoki együttes, az Origo ad jubileumi koncertet, más nagy múltú szolnoki zenekarokkal együtt. Fellép a Commers és a Retro Zóna zenekar, az este folyamán pedig színpadra lép Csányi Sándor a „Gulyáskirály” is.

  Megrendezésre kerül többek között a jótékonysági főzőverseny, a hagyományőrző íjászok bemutatója és a Gulyáskirály választás. Az egész nap népzenészek, köztük tekerőlant művész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Fellép a Légierő Zenekar és megrendezésre kerül a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékverseny is. A kisebbeket pedig játszóházzal, vidámparkkal, légvárakkal és gyerekprogramokkal várjuk.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek a városházán

  2019-01-18

  „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

  Két és fél milliárd forintból megújul az egykori szolnoki várkerület

  2019-01-17

  Két projekt eredményeként, mintegy 2,5 milliárd forintból újjászületik az egykori szolnoki várkerület, a beruházásoknak köszönhetően egy turisztikailag vonzó városrész jön létre a Tisza-Zagyva torkolatánál – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  Indul a Magyar Falu program – fórumon tájékoztatták a polgármestereket a pályázati lehetőségekről

  2019-01-16

  A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztosés Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériumállamtitkára tartott sajtótájékoztatót szerdán Szolnokon.

  A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

  2019-01-14

  A magyar nemzet hetvenhat évvel ezelőtti tragédiájára emlékeztünk hétfőn Szolnokon. A doni katasztrófában - amely történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

  Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

  2019-01-14

  A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.