Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai

 • Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai
 • Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai
 • 2017-07-07
  225 felső tagozatos kisdiák fejezte be az oktatási évet a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjában, akiknek teljesítményét tanárok és pszichológusok értékelték. A FIT-es gyerekek iskolai eredményei látványosan javulnak, ügyesebbek az időbeosztás terén és eredményesebbek a problémamegoldásban is kortársaiknál. A kis tehetségekkel foglalkozó Program szeptembertől egy új, kecskeméti központtal bővül.
    
  A FIT Program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt támogassa a gyermekeket képességeik kibontakoztatásában, segítse az egyéni érdeklődési területek felfedezését és a későbbi tudatos pályaválasztást. Az élménypedagógia módszerével dolgozó Programban a diákok olyan izgalmas témákkal foglalkoznak, mint például a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, robotika vagy médiaismeretek.
   
  „Mivel a diákok a témaköröket gyakorlati példákon keresztül dolgozzák fel, így az ismereteket saját tapasztalataikhoz, élményeikhez tudják kapcsolni. A tanulás pedig éppen az élményszerű ismeretszerzésnek köszönhetően lesz tartós és hatékony. A Programban nemcsak tárgyi tudásukat gyarapíthatják a diákok, hanem személyes készségeikben is fejlődhetnek: nagyobb önismeretre tesznek szert, önértékelésük, szociális kompetenciájuk fejlődik” – nyilatkozta Szűcs Izabella, a FIT Programot vizsgáló pszichológus.
   
  A FIT Program valamennyi régiójában elmondható a diákokról, hogy folyamatosan táguló látókörük magabiztosabbá teszi őket, ezáltal aktívabbak az órákon, bátrabban mernek kérdezni, és egyre több témában fejtik ki véleményüket.  A képzéseken elsajátított újszerű szemléletnek köszönhetően problémakezelésük pozitív irányba változott, ami az iskolai teljesítményük javulásában is megmutatkozott. Nemcsak az elmúlt félévben, de az egész képzés során sokat dolgoznak csapatban, ezáltal ügyesebben alkalmazkodnak egymáshoz és kommunikációs készségeik is fejlődnek. 
  A pszichológus szakértő elmondta, hogy a közösségbe tartozás élménye, valamint a FIT-foglalkozások jótékony hatást gyakorolnak a gyerekek társas kapcsolataira, többeknél megfigyelhető volt, hogy osztályon belüli helyzetük kedvezően alakult. A szülők is elégedettséggel számoltak be gyermekeik fejlődéséről, többen említették, hogy önállóbbá, céltudatosabbá váltak és ügyesebben gazdálkodnak idejükkel. 
   
   „A Program térítésmentességét a szülők nagyra értékelik, hiszen számottevő segítséget jelent a családok számára. Nagyon sok gyermek esetében elmondható, hogy az iskolai körülményeknél jobb feltételek mellett vehetnek részt a foglalkozásokon, amelyek nemcsak szemléletformáló erővel bírnak, de hozzájárulnak a pályaorientáció megalapozásához, valamint a sikeres pályaválasztáshoz is” – mondta Bernáth Orsolya, a FIT Program szolnoki régióvezetője.
   
  A tehetséges felső tagozatos diákoknak szóló, iskolán kívüli foglalkozásokat kínáló Fiatal Tehetség Program 2015-ben indult útjára az ország négy városában (Pécsett, Miskolcon, Szolnokon, Veszprémben). A szülők és gyermekek között is népszerű Program tavaly egy új, fővárosi központtal bővült, idén ősztől pedig már Kecskeméten is elérhetők lesznek a képzések. 
   
  További információ:
  Lendvai Eszter
  BRD Communications
  +36 20 4370402
  lendvai.eszter@brdcomm.hu
   
  Mathias Corvinus Collegium
   
  A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.
   
  Az MCC Fiatal Tehetség (FIT) Programja speciálisan felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó képzés, amely az ország négy vidéki városában Szolnokon, Pécsett, Miskolcon és Veszprémben, valamint már Budapesten is elérhető. A program célja, hogy nyitottan gondolkodó, tudatosan cselekvő, közösségükben aktív fiatalokat képezzenek, akik készek folyamatosan fejleszteni saját képességeiket. A képzés a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával valósul meg.
   
  http://www.mcc.hu
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megérkezett a fenyő, kedden díszitik a város karácsonyfáját

  2017-11-20

  Egy pompás 12 méteres sudár fenyő ékesíti a Kossuth teret hétfőtől, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljon a városba.

  Négymilliárd forintért megújul a Véső úti sporttelep

  2017-11-20

  A lelátók vasbeton karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön - jelentette be Szalay Ferenc polgármester a létesítményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

  Elismerték a legfittebb rendőrnőt

  2017-11-17

  Tóth Frida még a mögöttünk hagyott nyár végén nyerte meg a tűzoltók és rendőrök számára kiírt világjátékokon a crossfit világbajnoki címet. A rendőrként is kiváló szakember sikereit csak öregbíti, hogy egyedüli európai versenyzőként kvalifikálta magát a rangos rendezvénynek ebben a versenyszámában.

  Kvasz Andrásra emlékeztek a helikopterbázison

  2017-11-17

  Kvasz András emlékünnepséget tartottak pénteken az Ittebei Kiss József Helikopterbázison. A Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület és a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj vezetése 2013-ban adományozott emléktáblát az MH Ludovika Zászlóalj Kvasz András 5. hallgatói századának. Azóta hagyomány, hogy minden évben koszorúzással tisztelegnek a magyar aviatika úttörőjének emléke előtt.

  Tolerancia Nap a Tisza Moziban

  2017-11-16

  A Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Tolerancia Napra várták az érdeklődőket Szolnokon, a Tisza Moziban. Az immár hagyományosnak számító programot ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa, mint a JNSZ Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat működtető szervezet rendezte meg.