Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai

 • Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai
 • Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai
 • 2017-07-07
  225 felső tagozatos kisdiák fejezte be az oktatási évet a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjában, akiknek teljesítményét tanárok és pszichológusok értékelték. A FIT-es gyerekek iskolai eredményei látványosan javulnak, ügyesebbek az időbeosztás terén és eredményesebbek a problémamegoldásban is kortársaiknál. A kis tehetségekkel foglalkozó Program szeptembertől egy új, kecskeméti központtal bővül.
    
  A FIT Program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt támogassa a gyermekeket képességeik kibontakoztatásában, segítse az egyéni érdeklődési területek felfedezését és a későbbi tudatos pályaválasztást. Az élménypedagógia módszerével dolgozó Programban a diákok olyan izgalmas témákkal foglalkoznak, mint például a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, robotika vagy médiaismeretek.
   
  „Mivel a diákok a témaköröket gyakorlati példákon keresztül dolgozzák fel, így az ismereteket saját tapasztalataikhoz, élményeikhez tudják kapcsolni. A tanulás pedig éppen az élményszerű ismeretszerzésnek köszönhetően lesz tartós és hatékony. A Programban nemcsak tárgyi tudásukat gyarapíthatják a diákok, hanem személyes készségeikben is fejlődhetnek: nagyobb önismeretre tesznek szert, önértékelésük, szociális kompetenciájuk fejlődik” – nyilatkozta Szűcs Izabella, a FIT Programot vizsgáló pszichológus.
   
  A FIT Program valamennyi régiójában elmondható a diákokról, hogy folyamatosan táguló látókörük magabiztosabbá teszi őket, ezáltal aktívabbak az órákon, bátrabban mernek kérdezni, és egyre több témában fejtik ki véleményüket.  A képzéseken elsajátított újszerű szemléletnek köszönhetően problémakezelésük pozitív irányba változott, ami az iskolai teljesítményük javulásában is megmutatkozott. Nemcsak az elmúlt félévben, de az egész képzés során sokat dolgoznak csapatban, ezáltal ügyesebben alkalmazkodnak egymáshoz és kommunikációs készségeik is fejlődnek. 
  A pszichológus szakértő elmondta, hogy a közösségbe tartozás élménye, valamint a FIT-foglalkozások jótékony hatást gyakorolnak a gyerekek társas kapcsolataira, többeknél megfigyelhető volt, hogy osztályon belüli helyzetük kedvezően alakult. A szülők is elégedettséggel számoltak be gyermekeik fejlődéséről, többen említették, hogy önállóbbá, céltudatosabbá váltak és ügyesebben gazdálkodnak idejükkel. 
   
   „A Program térítésmentességét a szülők nagyra értékelik, hiszen számottevő segítséget jelent a családok számára. Nagyon sok gyermek esetében elmondható, hogy az iskolai körülményeknél jobb feltételek mellett vehetnek részt a foglalkozásokon, amelyek nemcsak szemléletformáló erővel bírnak, de hozzájárulnak a pályaorientáció megalapozásához, valamint a sikeres pályaválasztáshoz is” – mondta Bernáth Orsolya, a FIT Program szolnoki régióvezetője.
   
  A tehetséges felső tagozatos diákoknak szóló, iskolán kívüli foglalkozásokat kínáló Fiatal Tehetség Program 2015-ben indult útjára az ország négy városában (Pécsett, Miskolcon, Szolnokon, Veszprémben). A szülők és gyermekek között is népszerű Program tavaly egy új, fővárosi központtal bővült, idén ősztől pedig már Kecskeméten is elérhetők lesznek a képzések. 
   
  További információ:
  Lendvai Eszter
  BRD Communications
  +36 20 4370402
  lendvai.eszter@brdcomm.hu
   
  Mathias Corvinus Collegium
   
  A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.
   
  Az MCC Fiatal Tehetség (FIT) Programja speciálisan felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó képzés, amely az ország négy vidéki városában Szolnokon, Pécsett, Miskolcon és Veszprémben, valamint már Budapesten is elérhető. A program célja, hogy nyitottan gondolkodó, tudatosan cselekvő, közösségükben aktív fiatalokat képezzenek, akik készek folyamatosan fejleszteni saját képességeiket. A képzés a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával valósul meg.
   
  http://www.mcc.hu
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bringás reggelire hívtak az autómentes napon

  2017-09-22

  Csak úgy, mint a korábbi években, idén is Autómentes Nappal zárult az Európai Mobilitási Hét Európa-szerte. Ebből az alkalomból Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 22-én reggel meleg kávéval és teával, péksüteménnyel, gyümölcslével, zenével és jó hangulattal várta a Kossuth téren a kerékpárral közlekedőket.

  Orbán Viktor miniszterelnök avatta a Béres Gyógyszergyár új beruházását

  2017-09-21

  Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán.

  Bringás reggeli Szolnokon az Autómentes Nap alkalmából

  2017-09-20

  Az Európai Mobilitási Hét részeként reggelivel várják pénteken a kerékpárral munkába, iskolába indulókat a Kossuth téren – hangzott el Fejér Andor alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

  Mesevilágba repít az ovisok kiállítása

  2017-09-19

  Színpompás, a gyermeki fantázia sokszínűségét bemutató kiállítás nyílt az Ars Sacra Fesztivál keretében a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda ovisainak munkáiból.

  Sportudvart avattak a Tiszapartiban

  2017-09-18

  Megújult sportudvar várta az alsós diákokat a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában év elején, melynek ünnepélyes átadását hétfőn délután tartották. A Szolnoki Sportcentrum pályázatainak köszönhetően az iskola csak egy azon intézmények sorában, ahol a kezdődő tanév valamilyen sporttal kapcsolatos újdonságot hozott.