Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Köszönjük a védőnők munkáját!

 • Köszönjük a védőnők munkáját!
 • Köszönjük a védőnők munkáját!
 • 2020-06-12

  A védőnőket ünnepeljük minden év június 13-án. Azokat a szakembereket, akik minden időszakban a családok érdekében látják el feladataikat.

  A védőnői hivatás gyakorlói olyan komplex, preventív, családvédelmi szolgáltatást biztosítanak hazánkban, amely egész Európában egyedülálló.

  A védőnői szolgálat elődje az 1915-ben alakult országos Stefánia Szövetség volt, mely célul tűzte ki az arra a korszakra jellemző magas számú csecsemőhalandóság csökkentését, valamint az anyák és gyermekük védelmét. A II. világháború után egy új rendszer jött létre, a Védőnői Szolgálat, amely állami keretek között működött és működik a mai napig is. A Magyar Védőnői Szolgálat immár 105. éve működik így Magyarországon. A Magyar Védőnői Szolgálat- mely egy komplex családvédelmi szolgáltatást nyújtó tradicionális rendszer- méltán érdemelte ki a Magyar Örökség Díjat, amely által helyet kapott a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumban, és a magyarság nagyköveteként bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe is.

  A védőnők magas szintű tudásukkal a családokkal szoros kapcsolatot tartva, sokféle módon támogatják az anyák és a gyermekek egészséges fejlődését és nyújtanak segítséget betegség esetén is. Amellett, hogy komplex, preventív szolgáltatást biztosítanak a családok és gyermekeik számára otthonukban és a köznevelési intézményekben egyaránt, oltalmat és biztonságot nyújtanak a mindennapokban is.

  Városunkban 19 területi és 13 iskola-ifjúsági védőnő látja el feladatát az Egészségügyi- és Bölcsődei Igazgatósága keretén belül. Több védőnői rendelő is megújult Szolnokon a közelmúltban, például a Móra Ferenc úton és a Széchenyi körúton. Az újjáépülő Temető úti rendelőben pedig modern, korszerű körülmények között végezhetik majd munkájukat.

  Hogy az anyagi megbecsülés is biztosított legyen, a kormány intézkedéseink eredményeként a védőnők bérrendezése is folyamatban van.

  Köszönet illeti meg őket a felnövekvő generációért végzett lelkiismeretes munkájukért!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

  Kezdődik a szúnyogszezon, ezt érdemes tudni

  2020-06-29

  Szolnok önkormányzata a térségben történő szúnyoggyérítést Szolnok és 15 környező település összefogásában végezteti 6271 hektár területen. A megyeszékhelyen 3800 hektár a kezelendő terület. Kormányzati döntés eredményeként az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés is folytatódik.