Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közfoglalkoztatási kiállítás

 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • 2018-08-31
  Szolnok, 2018. szeptember 6.
   
  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást.
  Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
  Helyszín: Szolnok, Hild tér
   
  A rendezvény célja, hogy:
  ⎯ bemutassa a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzatok által előállított termékeket
  ⎯ erősítsük azt a tényt, hogy a közfoglalkoztatottak valóban értékeket és a közösség számára hasznos termékeket állítanak elő
  ⎯ a települések ötletekkel gyarapodjanak új, máshol már kipróbált és eredményesen működő programok indításához
   
  A közfoglalkoztatás alatt rendkívül sokféle tevékenység valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közfoglalkoztatási kiállításon összesen 30 közfoglalkoztató vesz részt.
   
  Az érdeklődők megismerhetik a programok keretében végzett tevékenységeket, az elért eredményeket. Ilyenek a helyi sajátosságokra épülő mezőgazdasági termékek, a belterületi úthálózat javítása, a bio- és megújuló energiafelhasználás, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása.
   
  A kiállításon megtekinthetők egyebek mellett zöldségfélék, sütőüzemben készített sütemények, a közfoglalkoztatottak által készített térkövek, rongyszőnyegek, faipari termékek, sajtok, kerámiák.
   
  A közfoglalkoztatásról:
  A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amelynek célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése.
   
  A közfoglalkoztatás elsősorban azokat juttatja munkajövedelemhez, akik szociális ellátásban, azon belül foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, hosszabb ideje nem kapnak munkát alacsony iskolai végzettségük, esetleg munkalehetőség hiánya miatt, vagy azért, mert már kiestek a munkagyakorlatból.
   
  Megyénkben már 57 település részvételével valósulnak meg járási startmunka programok. Az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amit felhasználhatnak bérköltségre, beruházásra és dologi kiadásokra is.
  Bővebb információ: http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Családbarát önkormányzati döntések

  2019-03-21

  Három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. – A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

  Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

  2019-03-18

  A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

  Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

  2019-03-18

  Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

  A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

  2019-03-18

  Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2019-03-15

  A százhetvenegy évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.