Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közfoglalkoztatási kiállítás

 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • 2018-08-31
  Szolnok, 2018. szeptember 6.
   
  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást.
  Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
  Helyszín: Szolnok, Hild tér
   
  A rendezvény célja, hogy:
  ⎯ bemutassa a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzatok által előállított termékeket
  ⎯ erősítsük azt a tényt, hogy a közfoglalkoztatottak valóban értékeket és a közösség számára hasznos termékeket állítanak elő
  ⎯ a települések ötletekkel gyarapodjanak új, máshol már kipróbált és eredményesen működő programok indításához
   
  A közfoglalkoztatás alatt rendkívül sokféle tevékenység valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közfoglalkoztatási kiállításon összesen 30 közfoglalkoztató vesz részt.
   
  Az érdeklődők megismerhetik a programok keretében végzett tevékenységeket, az elért eredményeket. Ilyenek a helyi sajátosságokra épülő mezőgazdasági termékek, a belterületi úthálózat javítása, a bio- és megújuló energiafelhasználás, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása.
   
  A kiállításon megtekinthetők egyebek mellett zöldségfélék, sütőüzemben készített sütemények, a közfoglalkoztatottak által készített térkövek, rongyszőnyegek, faipari termékek, sajtok, kerámiák.
   
  A közfoglalkoztatásról:
  A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amelynek célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése.
   
  A közfoglalkoztatás elsősorban azokat juttatja munkajövedelemhez, akik szociális ellátásban, azon belül foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, hosszabb ideje nem kapnak munkát alacsony iskolai végzettségük, esetleg munkalehetőség hiánya miatt, vagy azért, mert már kiestek a munkagyakorlatból.
   
  Megyénkben már 57 település részvételével valósulnak meg járási startmunka programok. Az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amit felhasználhatnak bérköltségre, beruházásra és dologi kiadásokra is.
  Bővebb információ: http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a megyei Pírma-díjakat

  2018-09-17

  Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

  Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

  2018-09-12

  Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.

  Kiállításon mutatták be a közfoglalkoztatás értékeit, eredményeit

  2018-09-06

  Negyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a közfoglakoztatási kiállítást, melynek megnyitóján Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is köszöntötte az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren. A közfoglalkoztatásról dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, dr. Berkó Attila, kormánymegbízott és a Szalay Ferenc polgármester is elmondta gondolatait.

  Szolnok Napja sorsolás videó

  2018-09-05
  Az alábbi szerencsés nyertes szolnoki ajándékcsomagban részesül: 053392
  A nyertes karszalag tulajdonosának jelentkezését a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címre várjuk, név, postázási cím megadásával, valamint a karszalagról készült fotóval. 

  Kerékpáros ügyességi verseny és túra

  2018-09-05
  Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat