Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közfoglalkoztatási kiállítás

 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • 2018-08-31
  Szolnok, 2018. szeptember 6.
   
  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást.
  Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
  Helyszín: Szolnok, Hild tér
   
  A rendezvény célja, hogy:
  ⎯ bemutassa a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzatok által előállított termékeket
  ⎯ erősítsük azt a tényt, hogy a közfoglalkoztatottak valóban értékeket és a közösség számára hasznos termékeket állítanak elő
  ⎯ a települések ötletekkel gyarapodjanak új, máshol már kipróbált és eredményesen működő programok indításához
   
  A közfoglalkoztatás alatt rendkívül sokféle tevékenység valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közfoglalkoztatási kiállításon összesen 30 közfoglalkoztató vesz részt.
   
  Az érdeklődők megismerhetik a programok keretében végzett tevékenységeket, az elért eredményeket. Ilyenek a helyi sajátosságokra épülő mezőgazdasági termékek, a belterületi úthálózat javítása, a bio- és megújuló energiafelhasználás, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása.
   
  A kiállításon megtekinthetők egyebek mellett zöldségfélék, sütőüzemben készített sütemények, a közfoglalkoztatottak által készített térkövek, rongyszőnyegek, faipari termékek, sajtok, kerámiák.
   
  A közfoglalkoztatásról:
  A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amelynek célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése.
   
  A közfoglalkoztatás elsősorban azokat juttatja munkajövedelemhez, akik szociális ellátásban, azon belül foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, hosszabb ideje nem kapnak munkát alacsony iskolai végzettségük, esetleg munkalehetőség hiánya miatt, vagy azért, mert már kiestek a munkagyakorlatból.
   
  Megyénkben már 57 település részvételével valósulnak meg járási startmunka programok. Az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amit felhasználhatnak bérköltségre, beruházásra és dologi kiadásokra is.
  Bővebb információ: http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek a városházán

  2019-01-18

  „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

  Két és fél milliárd forintból megújul az egykori szolnoki várkerület

  2019-01-17

  Két projekt eredményeként, mintegy 2,5 milliárd forintból újjászületik az egykori szolnoki várkerület, a beruházásoknak köszönhetően egy turisztikailag vonzó városrész jön létre a Tisza-Zagyva torkolatánál – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  Indul a Magyar Falu program – fórumon tájékoztatták a polgármestereket a pályázati lehetőségekről

  2019-01-16

  A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztosés Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériumállamtitkára tartott sajtótájékoztatót szerdán Szolnokon.

  A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

  2019-01-14

  A magyar nemzet hetvenhat évvel ezelőtti tragédiájára emlékeztünk hétfőn Szolnokon. A doni katasztrófában - amely történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

  Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

  2019-01-14

  A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.