Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közfoglalkoztatási kiállítás

 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • Közfoglalkoztatási kiállítás
 • 2018-08-31
  Szolnok, 2018. szeptember 6.
   
  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást.
  Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
  Helyszín: Szolnok, Hild tér
   
  A rendezvény célja, hogy:
  ⎯ bemutassa a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzatok által előállított termékeket
  ⎯ erősítsük azt a tényt, hogy a közfoglalkoztatottak valóban értékeket és a közösség számára hasznos termékeket állítanak elő
  ⎯ a települések ötletekkel gyarapodjanak új, máshol már kipróbált és eredményesen működő programok indításához
   
  A közfoglalkoztatás alatt rendkívül sokféle tevékenység valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közfoglalkoztatási kiállításon összesen 30 közfoglalkoztató vesz részt.
   
  Az érdeklődők megismerhetik a programok keretében végzett tevékenységeket, az elért eredményeket. Ilyenek a helyi sajátosságokra épülő mezőgazdasági termékek, a belterületi úthálózat javítása, a bio- és megújuló energiafelhasználás, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása.
   
  A kiállításon megtekinthetők egyebek mellett zöldségfélék, sütőüzemben készített sütemények, a közfoglalkoztatottak által készített térkövek, rongyszőnyegek, faipari termékek, sajtok, kerámiák.
   
  A közfoglalkoztatásról:
  A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amelynek célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése.
   
  A közfoglalkoztatás elsősorban azokat juttatja munkajövedelemhez, akik szociális ellátásban, azon belül foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, hosszabb ideje nem kapnak munkát alacsony iskolai végzettségük, esetleg munkalehetőség hiánya miatt, vagy azért, mert már kiestek a munkagyakorlatból.
   
  Megyénkben már 57 település részvételével valósulnak meg járási startmunka programok. Az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amit felhasználhatnak bérköltségre, beruházásra és dologi kiadásokra is.
  Bővebb információ: http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kollégum, iskolák szépültek meg Szolnokon

  2018-11-20

  Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

  Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

  2018-11-16

  A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

  Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

  2018-11-16

  Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

  Átadták az Adorján Ildikó-díjat

  2018-11-14

  Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

  Offline szülők, online fiatalok

  2018-11-14

  Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.