Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek

 • Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek
 • Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek
 • 2020-06-12

  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére összefogott négy megyeszékhely, valamint négy megye azért, hogy jövőbeni gazdasági fejlesztéseit összehangolja, s egymást segítse. A Kreatív Régióként immár kormányhatározatban is megnevezett megnevezett térség Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megyéket, illetve a szomszédos országhatáron túli területeket öleli fel.

  - Az együttműködésünk célja az, hogy a Debrecenbe érkező gazdasági erő segítségével tudatosan, a meglévő erőforrásokat felhasználva egy dinamikusan felfelé ívelő pályára állítsuk a térséget – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

  A város vezetője hozzátette: a stratégiaalkotás időszakában tartanak, a 2020 és 2030 közötti időszak irányait kell most kijelölnie a szakembereknek, figyelembe véve a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági nehézségeket is.

  - Mi a megyei önkormányzattal, dr. Kállai Mária parlamenti képviselőnkkel szorosan együttműködve, közösen dolgozunk az új programban, hiszen közös a célunk: szűkebb hazánk erősségeit kívánjuk beemelni a fejlesztési régió stratégiai anyagába.

  A Kreatív Régió lényege, hogy a térségbe érkező tőkét és befektetőket céltudatosan irányítsák a megfelelő helyre.

  - Nagy a felelősségünk, hiszen a most kialakítandó stratégia évtizedekre határozza majd meg Szolnok és a megye jövőjét. Pontosan ezért is vonunk be gazdasági szakembereken túl az egyeztetésbe olyan diplomás fiatalembereket is, akik világlátottak, néhány évnyi munkatapasztalattal is rendelkeznek már, s jövőjüket, karrierjüket itt Szolnokon képzelik el. Fontos az ő véleményük, hiszen a Kreatív Régióban az ő Szolnokjuknak az útját jelöljük ki, a majdani fejlesztések immár nekik, a felnövekvő nemzedéknek szólnak – tette hozzá Szalay Ferenc.

  A régiós egyeztetések az előttünk álló hónapokban folytatódnak, hiszen a kormányzat minél hamarabb szeretné összeállítani a fejlesztések stratégiáját.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

  Kezdődik a szúnyogszezon, ezt érdemes tudni

  2020-06-29

  Szolnok önkormányzata a térségben történő szúnyoggyérítést Szolnok és 15 környező település összefogásában végezteti 6271 hektár területen. A megyeszékhelyen 3800 hektár a kezelendő terület. Kormányzati döntés eredményeként az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés is folytatódik.