Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek

 • Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek
 • Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek
 • 2020-06-12

  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére összefogott négy megyeszékhely, valamint négy megye azért, hogy jövőbeni gazdasági fejlesztéseit összehangolja, s egymást segítse. A Kreatív Régióként immár kormányhatározatban is megnevezett megnevezett térség Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megyéket, illetve a szomszédos országhatáron túli területeket öleli fel.

  - Az együttműködésünk célja az, hogy a Debrecenbe érkező gazdasági erő segítségével tudatosan, a meglévő erőforrásokat felhasználva egy dinamikusan felfelé ívelő pályára állítsuk a térséget – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

  A város vezetője hozzátette: a stratégiaalkotás időszakában tartanak, a 2020 és 2030 közötti időszak irányait kell most kijelölnie a szakembereknek, figyelembe véve a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági nehézségeket is.

  - Mi a megyei önkormányzattal, dr. Kállai Mária parlamenti képviselőnkkel szorosan együttműködve, közösen dolgozunk az új programban, hiszen közös a célunk: szűkebb hazánk erősségeit kívánjuk beemelni a fejlesztési régió stratégiai anyagába.

  A Kreatív Régió lényege, hogy a térségbe érkező tőkét és befektetőket céltudatosan irányítsák a megfelelő helyre.

  - Nagy a felelősségünk, hiszen a most kialakítandó stratégia évtizedekre határozza majd meg Szolnok és a megye jövőjét. Pontosan ezért is vonunk be gazdasági szakembereken túl az egyeztetésbe olyan diplomás fiatalembereket is, akik világlátottak, néhány évnyi munkatapasztalattal is rendelkeznek már, s jövőjüket, karrierjüket itt Szolnokon képzelik el. Fontos az ő véleményük, hiszen a Kreatív Régióban az ő Szolnokjuknak az útját jelöljük ki, a majdani fejlesztések immár nekik, a felnövekvő nemzedéknek szólnak – tette hozzá Szalay Ferenc.

  A régiós egyeztetések az előttünk álló hónapokban folytatódnak, hiszen a kormányzat minél hamarabb szeretné összeállítani a fejlesztések stratégiáját.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elbúcsúztatták Balázs Pétert

  2021-06-14

  A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

  Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

  2021-06-11

  A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

  Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

  2021-06-10

  A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

  Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

  2021-06-10

  Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

  Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

  2021-06-08

  2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.