Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • 2017-08-17

  Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

  Az idén a játéké lesz a főszerep! Régi, elfeledett népi fajátékokkal, ügyességi, és logikai játékokkal várják a kicsiket és nagyokat, a Szigligeti Színház előtti területen. A különböző népi sporteszközöket felvonultató játszótéren a résztvevők megismerhetik elődeink játékkultúráját,kipróbálhatjáka különböző – ügyességet, erőt, fortélyt kívánó – játékokat.  

  Az Új Bojtorján együttes zenéjén generációk nőttek fel. A családi koncerten a már örökzöldnek számító dalokat hallgathatják meg.

  Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.

  60 éves az Illés együttes. Ebből az alkalomból országos emlékturné indult útjára Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival, felidézve annak a kornak az életérzését és átadva a dalok üzenetét öt fiatal énekes tolmácsolásában.

  A mindig nagy érdeklődéssel kísért víziparádét a Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola kajak-kenu szakosztálya, a KÖZGÉP Kajak-kenu Klub sportolói kezdik élükön Kammerer Zoltán olimpikonnal, melyet a Sárosi Training & Consulting sárkányhajója zár.

  Ezt követően JETSKI – FLYBOARD bemutatót tekinthetnek meg a folyópartra kilátogatók. A vízen látható két tehetséges versenyző Király Róbert és Tóth Zoltán lesz, akik 2014 óta űzik ezt a látványos és gyors sportágat, kiemelkedő eredményekkel, több országos szintű dobogós helyezésük erre a példa.

  A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái és repülő eszközei is részt vesznek a Szent István napi légi parádén. A légi program látványos ejtőernyős bemutatóval kezdődik, melynek során zászlós- és precíziós célba ugrásokat láthat majd a kilátogató közönség. Ezután eddig még nem látott légijárművek produkciója következik: bemutatkozik a Helikopter Bázis két új szerzeménye: az AS-350B helikopter és a Z-243 repülőgép! A parádé, a jól ismert Mi-17-es szállítóhelikopter dinamikus programjával folytatódik, majd következik a különleges műveleti harcászati bemutató. Ennek során szárazföldön, vízen és levegőben is zajlanak majd katonai műveletek sok-sok fegyverropogással és akcióval!

  19 órakor érkezik meg a Művésztelepről Kárpát-medence kenyere. A kenyérszentelés előtt beszédet mond Szalay Ferenc polgármester úr. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a látogatók között.

  A tűzijáték előtt hallhatják még a Budapesti Operettszínház Gundel - díjjal is kitüntetett művészének, Polyák Lillának a műsorát.

  A látványos tűzijáték alatt kishajók fáklyás felvonulása lesz a Tiszán.

  Az este során fellép a SZKÍTIA együttes, valamint a Verseghy úton és a Tisza-parti sétányon egész nap kézművesek, kereskedők, valamint vendéglátósok kínálják termékeiket.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szolnok Hazavár program - egyenesben a gyakornoki program

  2018-05-25

  Sikeres a Szolnok Hazavár program – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a találkozón, melyen a kezdeményezés gyakornoki programjának első két kísérleti évét értékelték, s ahol a programban résztvevő fiatalok is elmondták tapasztalataikat.

  Szolnok is részt vesz a siófoki Nemzeti Regattán

  2018-05-25

  Csütörtökön, stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek.

  Az év körforgalma lett a szolnoki

  2018-05-24

  Az ország egyik leglátványosabb körforgalmát alakították ki Szolnokon, ahol egy Mi-24-es harci helikopter jelzi a város és a honvédség évtizedekre visszanyúló szoros és kiváló kapcsolatát. A körforgalom a közelmúltban egy pályázaton elnyerte Az év körforgalma címet, az elismerést stílusosan a helikopter „árnyékában” tartott sajtótájékoztatón mutatta be Szalay Ferenc polgármester, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója és a Koller József dandártábornok.

  Tisztelettel adóztak a névadó és az egykori bajtársak emlékének a helikopter bázison

  2018-05-24

  Ittebei Kiss József hadnagy halálának 100. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett szolnoki helikopter bázison, a rendezvényen részt vett dr. Pintér Lajos professzor, tiszteletbeli főkonzul és az olasz Lamon település polgármester asszonya is, a város Szalay Ferenc polgármester és Szabó István alpolgármester képviselte.

  A város fejlesztéseiről tájékoztatták a szolnoki nyugdíjasokat

  2018-05-23

  A város Idősügyi Tanácsa kibővített ülését tartotta szerdán, az eseményre ezúttal nem csupán a tanács tagjai, hanem a város nyugdíjas klubjainak érdeklődő nyugdíjasai is meghívást kaptak. A téma a városban jelenleg zajló, illetve a közeljövőben megvalósuló szolnoki fejlesztések voltak, az előadó pedig az Idősügyi Tanács elnöke, a város polgármestere Szalay Ferenc.