Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • 2017-08-17

  Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

  Az idén a játéké lesz a főszerep! Régi, elfeledett népi fajátékokkal, ügyességi, és logikai játékokkal várják a kicsiket és nagyokat, a Szigligeti Színház előtti területen. A különböző népi sporteszközöket felvonultató játszótéren a résztvevők megismerhetik elődeink játékkultúráját,kipróbálhatjáka különböző – ügyességet, erőt, fortélyt kívánó – játékokat.  

  Az Új Bojtorján együttes zenéjén generációk nőttek fel. A családi koncerten a már örökzöldnek számító dalokat hallgathatják meg.

  Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.

  60 éves az Illés együttes. Ebből az alkalomból országos emlékturné indult útjára Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival, felidézve annak a kornak az életérzését és átadva a dalok üzenetét öt fiatal énekes tolmácsolásában.

  A mindig nagy érdeklődéssel kísért víziparádét a Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola kajak-kenu szakosztálya, a KÖZGÉP Kajak-kenu Klub sportolói kezdik élükön Kammerer Zoltán olimpikonnal, melyet a Sárosi Training & Consulting sárkányhajója zár.

  Ezt követően JETSKI – FLYBOARD bemutatót tekinthetnek meg a folyópartra kilátogatók. A vízen látható két tehetséges versenyző Király Róbert és Tóth Zoltán lesz, akik 2014 óta űzik ezt a látványos és gyors sportágat, kiemelkedő eredményekkel, több országos szintű dobogós helyezésük erre a példa.

  A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái és repülő eszközei is részt vesznek a Szent István napi légi parádén. A légi program látványos ejtőernyős bemutatóval kezdődik, melynek során zászlós- és precíziós célba ugrásokat láthat majd a kilátogató közönség. Ezután eddig még nem látott légijárművek produkciója következik: bemutatkozik a Helikopter Bázis két új szerzeménye: az AS-350B helikopter és a Z-243 repülőgép! A parádé, a jól ismert Mi-17-es szállítóhelikopter dinamikus programjával folytatódik, majd következik a különleges műveleti harcászati bemutató. Ennek során szárazföldön, vízen és levegőben is zajlanak majd katonai műveletek sok-sok fegyverropogással és akcióval!

  19 órakor érkezik meg a Művésztelepről Kárpát-medence kenyere. A kenyérszentelés előtt beszédet mond Szalay Ferenc polgármester úr. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a látogatók között.

  A tűzijáték előtt hallhatják még a Budapesti Operettszínház Gundel - díjjal is kitüntetett művészének, Polyák Lillának a műsorát.

  A látványos tűzijáték alatt kishajók fáklyás felvonulása lesz a Tiszán.

  Az este során fellép a SZKÍTIA együttes, valamint a Verseghy úton és a Tisza-parti sétányon egész nap kézművesek, kereskedők, valamint vendéglátósok kínálják termékeiket.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Orbán Viktor miniszterelnök avatta a Béres Gyógyszergyár új beruházását

  2017-09-21

  Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán.

  Bringás reggeli Szolnokon az Autómentes Nap alkalmából

  2017-09-20

  Az Európai Mobilitási Hét részeként reggelivel várják pénteken a kerékpárral munkába, iskolába indulókat a Kossuth téren – hangzott el Fejér Andor alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

  Mesevilágba repít az ovisok kiállítása

  2017-09-19

  Színpompás, a gyermeki fantázia sokszínűségét bemutató kiállítás nyílt az Ars Sacra Fesztivál keretében a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda ovisainak munkáiból.

  Sportudvart avattak a Tiszapartiban

  2017-09-18

  Megújult sportudvar várta az alsós diákokat a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában év elején, melynek ünnepélyes átadását hétfőn délután tartották. A Szolnoki Sportcentrum pályázatainak köszönhetően az iskola csak egy azon intézmények sorában, ahol a kezdődő tanév valamilyen sporttal kapcsolatos újdonságot hozott.

  Csatlakoztunk!

  2017-09-15

  Három napig szépül, tisztul az ország, a TeSzedd! országos akcióhoz Szolnokról is sokan csatlakoztak. A szolnoki polgármesteri hivatal ezúttal - huszonkét fős - csapata hetedik alkalommal vesz részt a programon.