Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • 2017-08-17

  Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

  Az idén a játéké lesz a főszerep! Régi, elfeledett népi fajátékokkal, ügyességi, és logikai játékokkal várják a kicsiket és nagyokat, a Szigligeti Színház előtti területen. A különböző népi sporteszközöket felvonultató játszótéren a résztvevők megismerhetik elődeink játékkultúráját,kipróbálhatjáka különböző – ügyességet, erőt, fortélyt kívánó – játékokat.  

  Az Új Bojtorján együttes zenéjén generációk nőttek fel. A családi koncerten a már örökzöldnek számító dalokat hallgathatják meg.

  Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.

  60 éves az Illés együttes. Ebből az alkalomból országos emlékturné indult útjára Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival, felidézve annak a kornak az életérzését és átadva a dalok üzenetét öt fiatal énekes tolmácsolásában.

  A mindig nagy érdeklődéssel kísért víziparádét a Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola kajak-kenu szakosztálya, a KÖZGÉP Kajak-kenu Klub sportolói kezdik élükön Kammerer Zoltán olimpikonnal, melyet a Sárosi Training & Consulting sárkányhajója zár.

  Ezt követően JETSKI – FLYBOARD bemutatót tekinthetnek meg a folyópartra kilátogatók. A vízen látható két tehetséges versenyző Király Róbert és Tóth Zoltán lesz, akik 2014 óta űzik ezt a látványos és gyors sportágat, kiemelkedő eredményekkel, több országos szintű dobogós helyezésük erre a példa.

  A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái és repülő eszközei is részt vesznek a Szent István napi légi parádén. A légi program látványos ejtőernyős bemutatóval kezdődik, melynek során zászlós- és precíziós célba ugrásokat láthat majd a kilátogató közönség. Ezután eddig még nem látott légijárművek produkciója következik: bemutatkozik a Helikopter Bázis két új szerzeménye: az AS-350B helikopter és a Z-243 repülőgép! A parádé, a jól ismert Mi-17-es szállítóhelikopter dinamikus programjával folytatódik, majd következik a különleges műveleti harcászati bemutató. Ennek során szárazföldön, vízen és levegőben is zajlanak majd katonai műveletek sok-sok fegyverropogással és akcióval!

  19 órakor érkezik meg a Művésztelepről Kárpát-medence kenyere. A kenyérszentelés előtt beszédet mond Szalay Ferenc polgármester úr. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a látogatók között.

  A tűzijáték előtt hallhatják még a Budapesti Operettszínház Gundel - díjjal is kitüntetett művészének, Polyák Lillának a műsorát.

  A látványos tűzijáték alatt kishajók fáklyás felvonulása lesz a Tiszán.

  Az este során fellép a SZKÍTIA együttes, valamint a Verseghy úton és a Tisza-parti sétányon egész nap kézművesek, kereskedők, valamint vendéglátósok kínálják termékeiket.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Egy igazi lokálpatriótát köszöntöttek

  2018-01-17

  Egy Szolnokon sokak által ismert, köztiszteletben álló személyiséget, Szalóki Istvánt köszöntötte szerdán 80. születésnapja alkalmából Szalay Ferenc polgármester.

  Bizonyítványosztás után megnő a csellengők száma - Erre figyeljünk!

  2018-01-17

  Az iskola első féléve lezárult, a megyében sok ezer diák várja a féléves bizonyítványosztást, azonban lehetnek olyanok, akik nem örülnek, hiszen nem biztos, hogy úgy sikerültek az érdemjegyeik, ahogy azt ők várták volna. Sajnálatos módon lehetnek olyan fiatalok, akik ilyen esetben nem merik felvállalni a szülőkkel való találkozást, hiszen úgy gondolják súlyos szidás, vagy büntetés várhat rájuk.

  Megújul a belváros egy része, új fejlesztésekről döntöttek a közgyűlésen

  2018-01-15

  Soron kívüli közgyűléssel kezdődött a hét a városházán, ahol a képviselők hat, fejlesztésekkel kapcsolatos napirendi pontról döntöttek.

  Bokros László kiállítás nyílt az Agórában

  2018-01-12

  Válogatás egy változatos grafikai életműből: Bokros László (1928-2017) grafikái címmel nyílt kiállítás pénteken az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A kiállítást dr. Zay Balázs művészettörténész nyitotta meg, a város nevében Szabó István alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

  Korrekt, hiteles és pontos - a megyei és városi sajtó munkatársainak mondtak köszönetet

  2018-01-12

  A megyei és a városi sajtó előző évi munkáját köszönték meg hagyományos sajtóreggelin a megye és a város vezetői, az országgyűlési választásokat is hozó új esztendőre pedig az eddig is kiváló együttműködés folytatását kérték.