Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • Mindenkihez szólnak az ünnepi programok
 • 2017-08-17

  Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

  Az idén a játéké lesz a főszerep! Régi, elfeledett népi fajátékokkal, ügyességi, és logikai játékokkal várják a kicsiket és nagyokat, a Szigligeti Színház előtti területen. A különböző népi sporteszközöket felvonultató játszótéren a résztvevők megismerhetik elődeink játékkultúráját,kipróbálhatjáka különböző – ügyességet, erőt, fortélyt kívánó – játékokat.  

  Az Új Bojtorján együttes zenéjén generációk nőttek fel. A családi koncerten a már örökzöldnek számító dalokat hallgathatják meg.

  Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.

  60 éves az Illés együttes. Ebből az alkalomból országos emlékturné indult útjára Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival, felidézve annak a kornak az életérzését és átadva a dalok üzenetét öt fiatal énekes tolmácsolásában.

  A mindig nagy érdeklődéssel kísért víziparádét a Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola kajak-kenu szakosztálya, a KÖZGÉP Kajak-kenu Klub sportolói kezdik élükön Kammerer Zoltán olimpikonnal, melyet a Sárosi Training & Consulting sárkányhajója zár.

  Ezt követően JETSKI – FLYBOARD bemutatót tekinthetnek meg a folyópartra kilátogatók. A vízen látható két tehetséges versenyző Király Róbert és Tóth Zoltán lesz, akik 2014 óta űzik ezt a látványos és gyors sportágat, kiemelkedő eredményekkel, több országos szintű dobogós helyezésük erre a példa.

  A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái és repülő eszközei is részt vesznek a Szent István napi légi parádén. A légi program látványos ejtőernyős bemutatóval kezdődik, melynek során zászlós- és precíziós célba ugrásokat láthat majd a kilátogató közönség. Ezután eddig még nem látott légijárművek produkciója következik: bemutatkozik a Helikopter Bázis két új szerzeménye: az AS-350B helikopter és a Z-243 repülőgép! A parádé, a jól ismert Mi-17-es szállítóhelikopter dinamikus programjával folytatódik, majd következik a különleges műveleti harcászati bemutató. Ennek során szárazföldön, vízen és levegőben is zajlanak majd katonai műveletek sok-sok fegyverropogással és akcióval!

  19 órakor érkezik meg a Művésztelepről Kárpát-medence kenyere. A kenyérszentelés előtt beszédet mond Szalay Ferenc polgármester úr. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a látogatók között.

  A tűzijáték előtt hallhatják még a Budapesti Operettszínház Gundel - díjjal is kitüntetett művészének, Polyák Lillának a műsorát.

  A látványos tűzijáték alatt kishajók fáklyás felvonulása lesz a Tiszán.

  Az este során fellép a SZKÍTIA együttes, valamint a Verseghy úton és a Tisza-parti sétányon egész nap kézművesek, kereskedők, valamint vendéglátósok kínálják termékeiket.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megérkezett a fenyő, kedden díszitik a város karácsonyfáját

  2017-11-20

  Egy pompás 12 méteres sudár fenyő ékesíti a Kossuth teret hétfőtől, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljon a városba.

  Négymilliárd forintért megújul a Véső úti sporttelep

  2017-11-20

  A lelátók vasbeton karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön - jelentette be Szalay Ferenc polgármester a létesítményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

  Elismerték a legfittebb rendőrnőt

  2017-11-17

  Tóth Frida még a mögöttünk hagyott nyár végén nyerte meg a tűzoltók és rendőrök számára kiírt világjátékokon a crossfit világbajnoki címet. A rendőrként is kiváló szakember sikereit csak öregbíti, hogy egyedüli európai versenyzőként kvalifikálta magát a rangos rendezvénynek ebben a versenyszámában.

  Kvasz Andrásra emlékeztek a helikopterbázison

  2017-11-17

  Kvasz András emlékünnepséget tartottak pénteken az Ittebei Kiss József Helikopterbázison. A Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület és a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj vezetése 2013-ban adományozott emléktáblát az MH Ludovika Zászlóalj Kvasz András 5. hallgatói századának. Azóta hagyomány, hogy minden évben koszorúzással tisztelegnek a magyar aviatika úttörőjének emléke előtt.

  Tolerancia Nap a Tisza Moziban

  2017-11-16

  A Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Tolerancia Napra várták az érdeklődőket Szolnokon, a Tisza Moziban. Az immár hagyományosnak számító programot ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa, mint a JNSZ Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat működtető szervezet rendezte meg.