Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

 • Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
 • Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
 • 2023-01-30
  A Kormány 2023. január 10-i hatályba lépéssel módosította az egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022.(VII.21.) Korm. rendeletet, mely értelmében bővült azon személyek köre akik igényelhetik a családi fogyasztói közősségekre vonatkozó kedvezmény igényléséhez szükséges, a helyi települési jegyzője által kiállított hatósági bizonyítványt.
   
  2023. január 10. napjától nem kell figyelembe venni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (OTÉK) 1. számú melléklet 95. pontjában foglalt, az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára, valamint a lakások műszaki megosztására (pl. az egybenyílás tilalmára) vonatkozó követelményeket, ha a lakások az OTÉK 105.§-ában foglalt egyéb követelményeknek megfelelnek.
   
  Vagyis kérelmezhető a helyi települési jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány családi gázkedvezmény igénylésre, amennyiben az egy mérőóra állással rendelkező ingatlanon (lakóépületben, ingatlanegyüttesen) több, de legfeljebb 4 lakás rendeltetési egység található, amennyiben a lakások megfelelnek az OTÉK 105.§ szerinti lakás rendeltetési egység követelményeinek, akkor is ha nincs külön önálló bejáratuk, vagy a lakások között átjárható kapcsolat van.
   
  A módosítás értelmében azon társasházi lakások esetében is kérelmezhetik a hatósági bizonyítvány kiállítását, ahol egy társasházi albetéten belül több, de legfeljebb 4 lakásrendeltetési egység található, mely egy közös mérőóra állással rendelkezik. Továbbra is elérhető a hatósági bizonyítvány kérelmének nyomtatványa a Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodában, a Szolnok Kossuth tér 1. szám alatti irodaház ügyfélforgalmi terében és elektronikusan IDE KATTINTVA!

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj fiatal testnevelők számára

  2023-03-29

  A Szolnok Város Jövője Közalapítvány pályázatot hirdet ” Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj” elnevezéssel testnevelők számára.

  Bronzba öntötték a nyolcvanéves Balázs Péter lábnyomát a szolnoki színház előtt

  2023-03-27

  A teátrum és alkalmi közönsége a március 27-i színházi világnapon az egyetemes színjátszást, valamint a színház hajdani igazgatóját, a közelmúltban nyolcvan esztendős Balázs Pétert ünnepelte, akinek az épület főbejárata elé elhelyezett, bronzba öntött cipős lábnyomatát leplezték le. 

  Népkonyha szolgáltatás indul Szolnokon

  2023-03-23

  A Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2023 áprilistól térítésmentes népkonyha szolgáltatást indít Szolnokon.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2023-03-22

  Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L.u.41.) felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat- a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

  Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

  2023-03-16

  Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz. A Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása, mely tavaly szeptembertől járja az országot, vasárnapig „parkol” a vármegyeszékhely központjában, a Hild téren. A mobiltárlat ingyenesen megtekinthető.