Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

 • Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán
 • Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán
 • 2021-09-02

  Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

  Mivel a mindennapokban az élet legkülönbözőbb területein tapasztalhattunk akár erőn felüli teljesítményeket, komoly emberi gesztusokat, példás helytállásokat, szerettünk volna lehetőséget biztosítani arra, hogy minél több emberhez jusson el a társadalom, az emberek köszönete, visszajelzése arról, hogy mennyire fontos az összefogás és a segítségnyújtás.

  Mintegy 41 felterjesztés érkezett, ennek köszönhetően irányulhatott figyelem olyan emberekre, akik szívügyüknek tekintik mások segítését, ám legtöbbször észrevétlenek maradnak.

  A felterjesztések alapján nyolc személy, illetve munkahelyi közösség vehetett át egy-egy „Szolnok Hősei” gravírozott kristályüveg-díjat dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőtől és Szalay Ferenc polgármestertől, a többieknek pedig emléklappal köszönték meg tevékenységüket.

  Szolnok Hőse díjat kapott:

  Ádám Csaba:A 2020-as évben azonnal és ingyen kezdte el gyártani az arcpajzsokat a kórházaknak, majd egy csapattal 3d nyomtatással is készítették az arcpajzsokat a szabadidejükben, még hétvégén is. Kifejlesztettek egy adaptert is a kórháznak, hogy enyhüljenek a betegek fájdalmai a lélegeztetőgépek használatakor.

  Hajnal-Papp Zoltán:A Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyének vezetője huszonéves fiatalemberként, példaértékű és követendő munkát végezve, éjt nappallá téve dolgozott azon a hét minden napján, hogy az arcvédő pajzsok gyártása folyamatos legyen, napi szinten megvalósulhasson az igényeknek és a szükségleteknek megfelelően az arcvédők kiszállítása, ezzel is segítve a járvány elleni erőfeszítések sikerességét.

  Holcsik Szabolcs és Holcsik Gabriella:A házaspár nemcsak 2020-ban, hanem már több éve december hónapban "egy kicsit adsz és rengeteg boldog arcot kapsz" címen sok család számára tette boldogabbá az ünnepet. Gyűjtések lebonyolításával, megszervezésével, adományok célba juttatásával járultak hozzá a közösség támogatásához.

  Kiss Ágnes:Ádám Ati édesanyja, aki gyermekéért minden követ megmozgat. A sok megoldandó feladat mellett Szolnok városért is kiemelkedő közösségi munkát végez. A pandémia kezdetekor azonnal gyűjtésbe kezdett, melynek köszönhetően a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet több ózongenerátor, védőruha adományban részesült. Részt vett a Szolnok Összefog nevet viselő facebook csoport szervezésében is, melyben igen jelentős koordináló szerepet tölt be. Közreműködött beteg szolnoki gyermekek részére történő adománygyűjtésben, nyáron pedig a kezdeményezésének köszönhetően megvalósult a "Pihenősziget", a beteg gyermekek szüleinek tehermentesítése céljából.

  Központi Orvosi Ügyelet munkatársai:A Központi Orvosi Ügyelet munkatársai nem tekintik magukat hősöknek, a COVID járvány alatt is csak tették és jelenlegi is teszik azon dolgukat és kötelességüket a térség lakóinak egészségügyi ellátásában, mint a járvány előtt is. A járvány azonban újabb kihívás elé állította a dolgozókat, egy láthatatlan ellenséggel szemben. Fáradhatatlan munkájuk hozzájárult a járvány sikeres kezeléséhez. Az elismerést átvette Dr. Kiss Attila ügyeletvezető.

  Dr. Ladoniczky Zoltán háziorvos: a pandémia kezelésének alapja, hogy minél nagyobb legyen a társadalom átoltottsága, miközben fél-, illetve hamis információk áradata zúdult az emberekre az oltások kapcsán. Fáradhatatlanul dolgozott a tévhitek eloszlatásán, és azon, hogy minél többen megkapják az oltást, ezáltal pedig védettséget szerezzenek.

  A Referencia Mosodák Zrt. dolgozói, Bottyán István Csala Zsolt, Hajnal László, Sánta István, Pásztor Adrián, Pusztai József, Varga Sándor és vezetőjük Virág Gábor: A veszélyhelyzetben áldozatos munkát végezve hozzájárultak ahhoz, hogy a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet zavartalanul működhessen.  

  Törőcsik Zsuzsaa Kolozsvári ütő bölcsőde gondozónője. A Covid járvány idején munkája mellett önkéntesen segített a karanténban levő betegeknek élelmiszert eljuttatni otthonukba, a szolnoki lakosoknak maszkokat kivinni, majd az oltások idején több alkalommal az 1. számú felnőtt háziorvosi körzetben önkéntesen vett részt szabadidejében a rendelő munkájának segítésében. Telefonon egyeztetett az oltakozni vágyó páciensekkel, elvégezte a rendelői és oltóponti oltások előtti telefonos megkereséseket, tájékoztatásokat, és egyeztette az időpontokat, helyszíneket, segítette az adminisztrációs munkát is.

  Horváth Károly egy nyugdíjas úr, aki a környezetében élők mindennapjait segítette a pandémia idején olyan tevékenységekkel, mint a bevásárlás, orvoshoz történő eljutás, vagy akár nem kommunális hulladék elszállítása. Ezt a tevékenységet pandémiától függetlenül is végzi rendszeresen. Egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

  Czakó Tibor, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolója elfoglaltsága miatt egy másik időpontban veszi át a díjat. Mivel őt kiemelkedően sokan, 18-an javasolták az elismerésre, a rendezvényen idéztek néhány levélből:

  -        Tapasztaltam helytállását, szakmaiságát és emberiességét. Amikor az ember ijedten, félve várakozik mi is a gond, jól esik egy mosoly egy biztató jó szó, amit tőle megkaptam!

  -        A covid járvány idején a tőle telhető legalaposabb, legprecízebb munkát végezte a betegek gyógyulása érdekében, úgy beöltözve, mint egy űrhajós. Megpróbáltatás lehetett így dolgozni, valamint lelkileg feldolgozni a súlyos betegek látványát, az előforduló haláleseteket. Ennek ellenére fáradhatatlanul dolgozott, sohasem panaszkodott, csak tette a dolgát a betegek érdekében. Én Őt javaslom a Szolnoki Hősök elismerésre!

  Emléklapot kapott:

  Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja.

  Molnár Júlia, a Tisza Rotary Club korábbi elnöke, a Rotary Magyarország, Központi Régiójának alkormányzója.

  Nagy Zsuzsanna magánszemély.

  Papp Andrea, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának főnővére.

  Pekár Zoltán és Pekárné Karkus Viktória magánszemélyek.

  Seller Judit, Timkó Éva és Varga Lászlóné, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Kardiológiai őrző munkatársai.

  Szabovik Tamásmagánszemély, ő egy későbbi időpontban veszi át az emléklapot.

  Szűcs Attila és a Fényi Róbert, az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

  Terék Zsolt, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet munkatársa.

  A rendezvény a szolnoki Bartók Béla Kamarakórus (karnagy: Molnár Éva) és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes (zenekar művészeti vezetője: Juhászné Antal Gabriella) előadásával zárult.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elkezdődött a Bacsó Nándor út felújítása

  2021-09-23

  Az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program részeként teljes hosszában megújul a Bacsó Nándor út.

  Elkészült Szolnok kulturális koncepciója

  2021-09-23

  A CLLD SzolnOK Helyi Akciócsoport „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt keretében szervezett kétnapos konferenciát, melynek célja Szolnok kulturális koncepciójának bemutatása, illetve a CLLD program helyi közösségfejlesztésben elért eredményeinek megismertetése.

  Szolnokot is elvarázsolta az Európai Mobilitási Hét

  2021-09-20

  Vasárnap a Tiszaligetben rendezték meg a „Fenntartható közlekedés, a biztonság és egészség jegyében” programot, melyen rengeteg érdeklődő vett részt, többnyire azért, hogy kipróbálhassa a környezettudatos járművek sokaságát.

  Átadták a megyei Prima-díjakat

  2021-09-18

  Az idei már a 17. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak.

  Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

  2021-09-17

  Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.