Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-09-02

A megszépült Szegő iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget

A felújított Szegő Gábor Általános Iskola udvarán gyűltek össze diákok, pedagógusok, szülők a városi tanévnyitó ünnepségre vasárnap. Az első osztályosok kissé megilletődötten, a nagyobbak már felszabadultabban érkeztek. Az iskolakezdést könnyítheti számukra, hogy egy teljesen megújult, megszépült iskola falai között lépnek be jelképesen az új tanévbe. 

2018-09-01

Már az első napon sokan várták a Szolnokon átadott könyvszekeret

A könyv, a tudás érték, és bár csökkent a papír alapon könyveket olvasók száma, hiszen egyre többen olvasnak okoseszközökön, időről időre születnek olyan kezdeményezések, amely vissza szeretnék csempészni az emberek mindennapjaiba az olvasást. Szombattól az Agóránál felállított könyvszekérről juthatunk kedvező áron, mindössze háromszáz forintért könyvekhez. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy már a megnyitón rengetegen válogattak a könyvek széles kínálatából.

2018-09-01

Tóth Éva a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Díjátadással zárult a 2018. évi Szeretem Szolnokot! pályázat. Minden eddiginél több pályázat érkezett, és bizony nehéz dolga volt a zsűrinek a döntés meghozatalakor. Szombaton délután az Agóra előtti színpadon került sor az ajándékok átadására.

2018-08-31

Közfoglalkoztatási kiállítás

Szolnok, 2018. szeptember 6.  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást. Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
Helyszín: Szolnok, Hild tér
2018-08-31

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás:

Tiszai hajósok tere:
08.31. péntek 6.00 - 09.01. szombat 24.00

Szapáry út:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Pelikán Hotel parkolója:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Szegedi Kis István köz:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Sóház utca egyes parkolói:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Kossuth Lajos út:
09.01. szombat 05.00 - 19.00

2018-08-31

Szolnok díszpolgára lett dr. Béres József

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak. A rangos elismerések, az Ezüst Pelikán-díj, a Szolnok Díszpolgára cím és két újonnan alapított díj, a gróf Szapáry Gyula-díj és a Kátay Endre-díj új birtokosainak életútját ezúttal is egy-egy kisfilm mutatta be röviden.

2018-08-30

A város egyik legszebb s egyben legmodernebb iskolája lett a Szegő Gábor iskola

Már kívülről is impozáns látvány a felújított Szegő Gábor Általános Iskola, a kapun túl pedig megbizonyosodhat a látogató: a város egyik legszebb iskolájába lépett be. Tágas, napfényes folyosók és termek, harmonikus színvilág, tanévkezdésre készülődő pedagógusok, ami jelzi, hamarosan benépesül a patinás alma mater.

2018-08-29

Derekasan helytálltak a nyári munkát végző diákok

A tavalyinál is több, mintegy 161 diák végzett munkát, illetve vett részt szakmai gyakorlaton ezen a nyáron az önkormányzat szervezésben központi támogatással. A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban ismét meghirdette a programot, melynek zárásaként idén is elköszönt a diákoktól dr. Sebestyén Ildikó jegyző és Szalay Ferenc polgármester.

2018-08-28

Programkavalkáddal ünnepeljük Szolnok Napját

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Szolnok legtöbb programot felvonultató rendezvénysorozatát, Szolnok Napját. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Kondor Balázs forgalmi csomóponti főnökség vezető, Molnár János őrnagy, a Légierő Zenekar Szolnok vezetője és a szervező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ képviselője, Hajnal Anna beszélt a városházán rendezett sajtótájékoztatón.

2018-08-21

Az ebek kötelező védőoltásának időpontjai Szolnokon

Az ebek 2018. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra:

2018-08-09

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

2018-08-07

A világ legjobb ejtőernyősei érkeztek Szolnokra

Idén immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Az elmúlt versenyeken rendre eredményesen szereplő magyar válogatott sikereinek köszönhetően Magyarország kapta a rendezés jogát.

2018-08-03

A japán nagykövet is méltatta Yuza és Szolnok kapcsolatát a városházi ünnepségen

A szolnokiaknak Yuza neve már régóta nem ismeretlen, időről-időre olvashatunk, hallhatunk velük kapcsolatos híreket a városi médiában. Harmincöt évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

2018-08-03

Jubileumot ünnepel Yuza és Szolnok

A japán Yuza és Szolnok város harmincöt esztendeje került kapcsolatba egymással, időközben a két település testvérváros lett. Hogy mennyire élő a kapcsolat, azt a rendszeres látogatások száma, a kialakult barátságok is bizonyítják, legyen szó diákokról vagy felnőttekről.

2018-08-02

Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.

2018-08-01

Újra FIBA 3x3-as Európa-Kupa Selejtező Szolnokon

Az elmúlt két évben megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-Kupa selejtezők után idén ismét grandiózus kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 15 ország 18 csapata mérkőzik meg a továbbjutást érő helyekért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 4-5-én kerül sor a Tiszai hajósok terén. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum Szervezési Osztályának vezetője beszélt az esemény sajtótájékoztatóján.

2018-07-31

Egy egész városrész újul meg - már látványos a változás

Hosszú évek óta várt fejlesztések sora valósul meg a Véső úton és környékén, ahol a beruházásoknak köszönhetően gyakorlatilag komplex városrész rehabilitációról beszélhetünk – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc polgármester, aki a részletekről és az egyes projektek befejezésének várható időpontjáról is szólt.

2018-07-30

Hangulatos nyáresti koncertek a Tisza partján

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket. A koncertsorozat augusztus 4-én veszi kezdetét és augusztus 31-én int búcsút a nyárnak. A nézők öt estén át élvezhetik a nyáresti muzsika örömeit, és kétségkívül rendkívül gazdag palettáról válogathatnak, hiszen a nagy klasszikusok között helyet kapnak a könnyedebb műfajok is, természetesen szimfonikus zenekari hangzásban.

2018-07-30

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől  - hétköznap a legmelegebb órákban időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről.

2018-07-18

Kétnapos Séf Randevú Szolnokon

Július 20-21. között számos séf ételkülönlegességeit kóstolhatja meg a nagyérdemű az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild téren.

2018-07-13

Forgalmi változások keddtől Szolnokon!

Mint arról korábban többször hírt adtunk, július 16-tól a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-híd felújítása új szakaszához érkezik, s a kivitelező teljes útzár mellett folytatja a híd rekonstrukcióját. A lezárással kapcsolatosan a következő forgalmi változások lépnek életbe Szolnokon és a bevezető utaknál:

2018-07-05

Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

A nettó 193 millió forintos beruházással a 32-es Szolnokra bejöv szakaszán 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

2018-07-05

Múzeumok Éjszakája nyereményjáték

Óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait, több ezren voltak kíváncsiak a 23 helyszín eseményeire. Az előzetesen meghirdetett nyereményjátékban csaknem 650 látogató vett részt. A mai sorsoláson a felajánlott ajándékcsomagokat a következő sorszámokkal rendelkezők nyerték:

2018-07-04

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

2018-07-02

Egészségügyi díjakat adott a megyeszékhely

A kivételes  szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata minden esztendőben a Semmelweis-napon. Az orvosról elnevezett díjakat Fejér Andor, a megyeszékhely alpolgármestere adta át.

2018-06-28

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Hatodik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül két kategóriában várjuk a pályamunkákat!

2018-06-28

Újra megbízást kapott a Szolnok Televízió és a Szolnok Városi Óvodák vezetője

Induló fejlesztésekről, fiatalok első lakáshoz jutásáról, igazgatói kinevezésekről is tárgyalt júniusi ülésén a Szolnok város közgyűlése.

2018-06-27

A polgárőrség bizonyította létjogosultságát és eredményességét

Az Országos Polgárőrnap alkalmából a város vezetése is fontosnak tartotta, hogy köszöntse a Szolnoki Polgárőr Egyesület tagjait, a város vezetése nevében szerdán Szabó István alpolgármester kereste fel Táncsics Mihály úti irodájukat.

2018-06-27

A MÁV Start Zrt. mutatkozott be a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum ülésén

Harmadik ülését tartotta az elmúlt évben megalakult Szolnoki Foglalkoztatási Paktum. A már országos lefedettséggel működő paktumok célja a helyi szintű foglalkoztatás növelése, a közösen kialakított és elfogadott foglalkoztatási stratégia megvalósítása.

2018-06-25

Indulnak a munkálatok a 32-es főút szolnoki szakaszán

A 32. számú Hatvan - Szolnok másodrendű főút szolnoki Széchenyi körúti körforgalom és a Zöldfa utca közötti szakaszán 2018. június 25. - 2018. július 15. közötti időszakban felújítás lesz.

2018-06-21

Nevet kapott a pelikán!

Az elmúlt hetekben sok-sok szavazat érkezett levélben, illetve a közösségi felületen, jobbnál jobb javaslatok születtek, mi legyen a város plüssből megalkotott címerállatának neve. Mint ismeretes, Szolnok címermadara, a pelikán egy mindenki által szerethető kabalafigura képében öltött testet, kulturális díjasunk, Debreczeni Ildikó terveinek köszönhetően.

2018-06-21

Ismét gyémánteső Szolnokon!

A város tudatos marketingtevékenységének köszönhetően az utóbbi években már számokban is kimutatható Szolnok turisztikai vonzerejének növekedése és arculatának pozitív változása, és mindez szakmai elismerésekben is testet ölt – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyen a megyeszékhely idei évben elnyert Városmarketing gyémántdíjairól számoltak be.

2018-06-18

Egy éjszaka a múzeumokban

Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

2018-06-14

Ötezer tő virágot kaptak az előkertek, erkélyek

Befejeződött Szolnokon a közparkok virágágyásainak beültetése. A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. a megmaradó virágokat immár évek óta hagyományosan a szolnokiak rendelkezésére bocsátja.

2018-06-14

Ajándékot hoz az Operaház Szolnokra

Ajándékot, egy 35 felvételt tartalmazó CD-gyűjteményt hozott Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója a megyei könyvtáraknak. A hiánypótló zenei anyagot jelképesen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere vette át.

2018-06-13

Bölcsődei pótfelvételi

Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság a 2018/2019-es nevelési-gondozási évre pótfelvételt hirdet a Móra Ferenc úti bölcsődébe, amely a bölcsődét érintő felújítási munkák ideje alatt a Szolnok, Vércse út 11. sz. alatt, a volt óvoda épületében kialakított bölcsődében fog üzemelni.

2018-06-12

Vasárnap Zilahi Autoglas Kupa!

 Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Zilahi Autoglas Kupát a Szolnok Autósport Egyesület és a Zilahi Autoglas szervezésében. Június 17-én vasárnap 9 órától a lengyelpiac területére várják a versenyezni akarókat, illetve az érdeklődőket.

2018-06-12

Szolnokon koncertezik a Reutlingeni Filharmonikus Zenekar

A szolnoki hangversenyévad nem ért véget a szimfonikus zenekar remekbe szabott évadzáró koncertjével, ugyanis június 17-én a Reutlingeni Filharmonikus Zenekar (Württembergische Philharmonie Reutlingen) koncertezik Szolnokon.

2018-06-11

Szolnok legkiválóbb diákjait és tanáraikat ismerték el

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is.

2018-06-08

Folytatódnak a munkálatok a 4-es főút szolnoki elkerülőjén

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolatfelújítási munkálatai (Tószegi úti különszintű csomópont és a Szent István Tisza-híd Budapest felőli hídfője közötti hálózatrész) 2018. június 11-16. között (24. hét) az alábbiak szerint folytatódnak:

2018-06-08

Múzeumok Éjszakája Szolnokon

Idén jelentősen bővülve, immár 22 helyszín, intézmény, szervezet összefogásával valósul meg a Múzeumok Éjszakája Szolnokon.

2018-06-07

Szépkorút köszöntött a város

Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságokat tartalmazó levelével érkezett Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Rácz Andrea, Szolnok város aljegyzője Andrási Imréhez, aki éppen csütörtökön töltötte be életének kilencvenedik esztendejét.

2018-06-06

Egy hajóban eveztek - Köszönet a VDT-nek!

Kedden a Szolnok Városi Diákok Tanácsa 2017/2018-as tanévben végzett munkáját köszönte meg a Szolnok önkormányzata egy közös, csapatépítő sárkányhajózással a Holt-Tiszán.

2018-06-05

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet

A Nemzeti Összetartozás Napján rajtolt Budapestről az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

2018-06-05

Kölyökpark nyílik Szolnokon

A hamarosan nyíló szolnoki Kölyökpark játszóház közel 500 gyereket ajándékozott meg a Vakációkezdésre.

2018-06-04

Trianon tanulsága nemzetünk jövőjét jelenti

A Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum aláírására emlékezett az ország, arra a szégyenletes eseményre, amely az I. világháború lezárását követően a magyarokat sújtotta Európa népei közül a leginkább. A szolnoki megemlékezést a Tiszai hajósok terén tartották.

2018-06-04

Meglepetéssel várták kollégái a nyugdíjba vonuló Szügyi Dezső igazgatót

Egy pedagógus élete rendkívül gazdag. Gyerekekkel dolgozik, tanít és nevel, munkája tele van feladatokkal, kihívásokkal, állandóan változó helyzetekkel. A pályafutása lezárásakor joggal érezheti – érdemes volt, hiszen emberi életek százaira hatott, gyermekek sorsát egyengette. Szügyi Dezső, a Széchenyi körúti iskola igazgatója nyugdíjba vonulása alkalmából hétfőn a tantestület meglepetés köszöntést szervezett, ahol a pedagógust Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

2018-06-04

Felfüggesztett börtön a Rózsakert rongálóinak

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be három szolnoki és egy zagyvarékasi fiatalemberrel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt.

2018-06-01

Hétfőn kezdődnek a 4-es elkerülő felújítási munkálatai

Elkezdődnek a 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai az I. ütemmel (Tószegi úti különszintű csomópont és a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli oldal közötti hálózatrész) 2018. június 4-én (hétfőn). Az I. ütem kivitelezésének tervezett befejezése: 2018. július 15.

2018-06-01

Egyre több szolnoki pedagógus jelentkezik a Boldog Iskolák programra

Az emberi élet sokak által megfogalmazott végcélja a boldogság elérése, azonban az iskolákban még sincs a tananyagnak olyan része, amely azt tanítja, hogy érjük el az áhított célt. A Boldog Iskolák program ebben segít. Szolnoki pedagógusoknak immár harmadik csoportja vesz részt a képzésen, melyet ezúttal a városháza dísztermében tartottak.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app