Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-12-06

A Széchenyi Piros is megújult!

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

2018-12-06

Újjászületett a Tisza Park

Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

2018-12-06

Befektetői üzleti konferenciát és partnertalálkozót rendeztek Szolnokon

December 6-án a Neumann János Egyetem Tiszaligeti Campusán rendezték meg a Szolnoki Befektetői Üzleti Konferencia és Partnertalálkozót a TOP-6.8.2-15 program keretében létrejött Foglalkoztatási Paktum és a Gazdálkodási Kar közös szervezésében.

2018-12-05

Boldog pillanatokat hozó önkéntesség

Nincs meghatóbb annál, amikor egyik ember örömet szerez a másiknak. Erre nagyszerű lehetőség kínálkozott szerdán a Kaán Károly Úti Idősek Otthonában, ahol önkéntesek olvastak fel az időseknek érdekes történeteket, megtörve egy kicsit a hétköznapok monotonitását.

2018-11-30

Szolnok is bekerült az E.ON naptárába

Az E-ON Magyarország 2018 augusztusában design pályázatot hirdetett, melyben a települések kreatív módon mutathatták be értékeit és jellegzetességeit – egy elektromos autó dekorálásával.

2018-11-29

Tízezer diákhoz jutott el az Üzenet

Szolnoki fellépéssel zárta az évet az Üzenet Táncszínház. A Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OFRK-OBB) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen két évvel ezelőtt indította útjára a 25 fős Üzenet Táncszínházzal közös kampányát. Az OFRK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének sorában új – és azóta sikeresnek bizonyuló - elem volt, hogy a táncon keresztül szólítsa meg a fiatalabb korosztályt.

2018-11-29

Útfelújításokról döntöttek a novemberi közgyűlésen

Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város novemberi közgyűlése, majd az idei költségvetésről szóló rendelet módosításáról, és a jövő évi költségvetés előkészítéséről is döntött a testület. Napirenden volt több út- illetve járdafelújítás is.

2018-11-28

Amit minden kisgyermek vár Szolnokon: érkezik a Coop Mikulás vonat!

A hagyományokat folytatva 2018-ban immáron tizenkettedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat Szolnok Megyei Jogú Város, a Szolnoki Sportcentrum és a COOP Szolnok Zrt. együttműködésében – mondta el Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

2018-11-27

Széchenyis diáklány nyerte a dizájnversenyt

Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat, melynek szolnoki nyertese negyedmillió forintot vihet haza. A nyertes alkotásából limitált kiadású kiegészítőkollekció készül, aminek darabjait a Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni november 27-től. Az összegyűjtött összeggel a „Szolnok Segít” karitatív programot támogatja a pályázat kiírója.

2018-11-26

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és RObár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

2018-11-22

Tájékoztató a téli síkosságmentesítésről

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét:

2018-11-21

Sokezer szolnoki diák tanulhat életmentést az összefogásnak köszönhetően

Szolnok önkormányzata elsősegélynyújtási képzést szervezett a városban tanuló 9. évfolyamos diákoknak a 2017/2018-as tanévben. A visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres volt, hiszen olyan tudást ad a fiatalok kezébe, amelynek birtokában egy egészségügyi vészhelyzetben magabiztosan megállják helyüket – mondta Fejér Andor alpolgármester a képzésben résztvevő partnerekkel közös együttműködési megállapodás megújításán.

2018-11-21

Köszönet az elismerésért

Egy közösség akkor - is - erős, ha minden egyes tagja úgy érzi, hogy tevékenysége hasznos, és erről visszajelzést kap. Hiszen minden elért eredmény mögött sokak kitartó munkája áll. Éppen ezért szerdán délelőtt a városházán találkozóra hívta Szalay Ferenc polgármester mindazokat, akik Szolnok közterületeinek gondozásában részt vesznek, hogy köszönetet mondjon tevékenységükért.

2018-11-21

Szolnoki karitatív program profitál a Korzó kreatív pályázatából

Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat, melynek szolnoki nyertese negyedmillió forintot vihet haza. A nyertes alkotásából limitált kiadású kiegészítőkollekció készül, aminek darabjait a Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni november 27-től. Az összegyűjtött összeggel a „Szolnok Segít” karitatív programot támogatja a pályázat kiírója.

2018-11-20

Kollégum, iskolák szépültek meg Szolnokon

Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

2018-11-16

Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

2018-11-16

Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

2018-11-14

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

2018-11-14

Offline szülők, online fiatalok

Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.

2018-11-13

Félezer diák szavalt egyszerre Szolnok közterein

Szolnokon három helyszínen: Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. A három helyszínen több mint 500 szolnoki diák vett részt a közös szavaláson.

2018-11-12

Megújult a Kassai úti iskola

A Szolnoki Tankerületi Központ pályázati források segítségével összesen 73 millió orintot fordított a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fejlesztésére.

2018-11-09

Módosult a BURSA HUNGARICA ösztöndíjpályázat benyújtási határideje

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójában a pályázatok benyújtásának határidejét 2018. november 6-ról 2018. november 13-ra módosította.

2018-11-09

Városmarketing kérdőív

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi párperces kérdőív kitöltésével!

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1014181788/

Köszönjük!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

2018-11-08

Tavasszal kezdődik a Tiszaligeti Fürdő építése

Szolnok önkormányzata az elmúlt években számos fejlesztést hajtott végre, melynek során előtérbe helyezte az élhetőséget elősegítő projektek végrehajtását, továbbá megalapozta a turizmus fejlődését is.

2018-11-07

Szolnoki Csipkecsokoládé

Önkormányzatunk 2017-ben megalkotta a Szolnoki Csipkecsokoládét, azt az egyedi és különleges ízvilágú, málnaecettel karamellizált kakaóbabbal és tonkababbal ízesített édességet, melynek alapját 44%-os madagaszkári tejcsokoládé adja, tetején pedig a szolnoki csipke mintája látható.

2018-11-05

Az adventre készülődik a város

Bár az időjárás még a késő nyarat, kora őszt idézi, a város főterén már elkezdődtek az adventi falu kialakításának munkálatai, és a fényfűzérek is felkerülnek a fákra a következő hetekben.

2018-11-04

Mécsesek gyúltak a forradalom leverésének emlékére

Mécsesgyújtással emlékeztünk az '56- os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában. A dübörgő lánctalpakat idéző emlékmű mellett gyűltek össze a megemlékezők, hogy leróják tiszteletüket az 56-os hősök előtt. Azok előtt, akik életükkel fizettek szabadságvágyukért.
 
2018-10-31

Kiválasztották a „A te városod, a te divatod” című alkotói pályázat szolnoki döntőseit

Az Auchan Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat nyertese negyedmillió forintot vihet haza, alkotásaiból pedig limitált számú kiegészítő kollekció készül, aminek darabjait az Auchan Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni. A zsűri által kiválasztott tíz pályaműből a közönöség november 1. és 7. között szavazás útján választja ki a legjobbat.

2018-10-29

Mérlegen a városmarketing

Szolnok városa az elmúlt évek során jelentős beruházásokat hajtott végre. Úgy véljük azonban, hogy a sikeres fejlesztések önmagukban még nem eredményezik az egységes arculat kialakítását.

2018-10-25

Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése

Csütörtökön tartotta soros ülését a megyeszékhely önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.

2018-10-24

Családbarát Önkormányzat díjat kapott Szolnok

Akkor családbarát egy település, ha több generáció békés együttélését teszi lehetővé - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családbarát önkormányzat díjának átadóján az Országházban, ahol harminc település kapta meg az elismerést.

2018-10-23

Számunkra a hazánk szent és sérthetetlen!

Hatvankét esztendővel azután, hogy 1956-ban kitört a forradalom, országszerte megemlékezéseken idézték fel az akkori eseményeket. Szolnokon az Ötvenhatosok emlékparkjában emlékeztünk mindazokra – köztük név szerint a szolnoki hősökre is -, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást azért, ami minden embernek és nemzetnek alapvető és megmásíthatatlan joga: a szabadságért és önrendelkezésért.

2018-10-18

Az idei évben is emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj jövedelemhatára

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához, így októberben már a 19. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2018-10-18

Második alkalommal találkoztak a Tanodák Szolnokon

Második alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tanodák találkozója című szakmai konferenciát, melynek fókuszában a társadalom fejlesztése és a gyermekek életesélyeinek javítása áll. A kétnapos rendezvény egyrészt a tanodai programot megvalósító szakemberek számára nyújt együttműködési lehetőséget, másrészt a tanodás gyerekek közötti kapcsolatok fejlesztését szolgálja.

2018-10-16

Óriási siker Bécsben – állva tapsolt a közönség a szimfonikusok koncertjén

Nagyszabású koncerten vannak túl a szolnoki szimfonikusok– október 13-án a bécsi Musikvereinban, a zenei világ egyik legkultikusabb koncerttermében, a híres bécsi újévi hangversenyek helyszínén adtak koncertet. Ez a fellépés mérföldkő lehet a zenekar életében, hiszen most bebizonyosodott, hogy a szimfonikus zenekar nemzetközi porondon is megállja helyét.

2018-10-15

Te városod, a te divatod! - dizájnpályázat indul nagy nyereményekkel

Szolnok városának és a környék lakosainak hirdet versenyt az Auchan Korzó „A te városod, a te divatod! Tervezd meg!” címmel. A kreatív urbánus minták megálmodására buzdító dizájnpályázat nyertesei negyedmillió forintot vihetnek haza, alkotásaikból pedig limitált kiegészítő kollekció készül, aminek darabjait az Auchan Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni. A pályaműveket többek közt Molnár Ferenc Caramel bírálja majd el, a fődíj sorsa közönségszavazáson dől el.

2018-10-15

Sok rászoruló családnak segít a Kiskert Program

Ebben az évben is sikeres volt a Kiskert Program. Az őszi idő már alkalmas a „számadásra”, a napokban a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt oklevéllel és ajándék-csomaggal ismerték el, melyeket Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője és Kozák Ferenc, a roma önkormányzat elnöke adott át.

2018-10-15

A Családi Egészségnap át nem vett nyertes számai

A Családi Egészségnap nyereménysorsolásán át nem vett nyeremények számai:

 

2018-10-11

Elég a hanyagul helyreállított közterületből - elkészült az Úthelyreállítási Kódex

Elkészült Szolnok Úthelyreállítási Kódexe, melynek célja, hogy a helyi közutakon, közterületen végzett munkálatok megfelelő minőségben, és folyamatos – kivitelezőtől független – ellenőrzés mellett készüljenek el – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Fejér Andor alpolgármester.

2018-10-11

Száz rászorulón segít Mága Zoltán adománya

Ötödik éve működik a Szolnok Segít karitatív program. Ez idő alatt mintegy 45 millió forint értékű felajánlás érkezett cégektől, magánszemélyektől a rászoruló családoknak. Ezúttal a jótékonyságáról is ismert Mága Zoltán hegedűművész, városunk díszpolgárának adományát, közel 100 pár cipőt vehettek át a programban résztvevő családok.

2018-10-09

Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben

A Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- ésgyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

2018-10-08

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg. A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a sajtó jelenlétében hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

2018-10-05

Az aradi tizenhármak előtt tiszteleg Szolnok

Megemlékezést tartottak Szolnokon, felidézve az 1848-49-es szabadságharc Aradon méltatlanul kivégzett tizenhárom hősének sorsát. A Zagyva-parton álló tizenhárom kopjafa előtt mécsesek égtek, a Magiszter iskola diákjainak ünnepi műsora pedig újra felidézte az egész nemzet számára oly tragikus eseményt.

2018-10-05

Átadták a Pro Caritate Díjat

A Martfűi Művelődési Házban a Kistérség Napja alkalmából tartottak pénteken ünnepséget, ahol Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke átadta a Pro Caritate Díjat.

2018-10-04

Modern óvodát kap a belváros

2019-re 520 millió forint európai uniós támogatásból újjáépül a Szapáry úti Óvoda. A projekt sikerességéhez Szolnok önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá, így egy minden igényt kielégítő, akadálymentesített, mai modern kornak megfelelő új épületet kap az intézmény – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2018-10-03

Rangos díjat nyertek a szolnoki kórusok

Október 1. a zene világnapja, ezért szeptember utolsó hétvégéje Szolnok kórusainak életében is ünnepet jelentett.

2018-10-02

Modern sportpályát kapott a szandai iskola

Megújult sportpályán tarthatják ezentúl a testnevelés órákat és az edzéseket a szandaszőlősi általános iskolában. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a látvány-csapatsportágak számára kiírt TAO-keretből finanszírozta a beruházást. A pálya ünnepélyes átadását kedden tartották, Szalay Ferenc polgármester részvételével.

2018-10-01

A város szépkorúit köszöntötték

Sokéves hagyomány, hogy Szolnok városa ünnepségen köszönti szépkorú polgárait. Az eseménynek ezúttal is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, ahol Szalay Ferenc polgármester mondta el gondolatait az idősek világnapja alkalmából.

2018-10-01

Három múzeum kapott múzeumpedagógiai nívódíjat

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Tatabányai Múzeum – Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai nívódíjjal hétfőn Szolnokon, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

2018-09-27

Turizmus: befektetés a jövőbe!

A turisztikai szektor 1980 óta minden év szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus fontosságára és politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app