Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-06-01

Beszélő kuka hívja fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára

Megnyílt a Dokk Terasz, ahol bemutatták a város első beszélő kukáját. A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. és az NHSZ Szolnok közös megvalósításában szervezett „DOKK SzelektálOK” nyitóeseményen a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet.

2018-05-31

Az autótuning szerelmeseit várják a szolnoki Tisza-partra

Bátran kijelenthető, hogy a Szolnoki Tuning Találkozó hiánypótló rendezvény, hiszen a megyében nincs másik ekkora érdeklődére számot tartó autós buli. Több száz autó és több ezer ember érkezik minden évben Szolnokra.

2018-05-31

Javuló közbiztonság, induló fejlesztések - a májusi közgyűlés döntései

Májusi ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők a megyeszékhely közbiztonságáról szóló beszámolót követően meghallhatták a város több cégének gazdasági beszámolóját, illetve ezúttal is döntöttek több induló fejlesztésről is.

2018-05-30

Újjáéled a hagyomány: újra cigányzene a Tisza Szállóban

Az elmúlt évben Muzsikáló Budapest címmel a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza pályázatot hirdetett az éttermi cigányzene népszerűsítésére és hagyományainak újraélesztésére. Szolnok is a nyertesek között van!

2018-05-30

Jubileumi konferenciát tartott a Szolnok Városi Óvodák

Százhúsz évvel ezelőtt alapították az első kisdedóvót Szolnokon, a mai Kolozsvári úti óvoda helyén. Azóta folyamatos az óvodai nevelés a megyeszékhelyen, jelenleg működő összevont formája azonban csupán tíz éve alakult ki, akkor jött létre a Szolnok Városi Óvodák. Az SZVÓ kétnapos jubileumi szakmai konferenciájának második napján Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

2018-05-29

Szolnokra érkezett a kerékpáros békenagykövet

Egy a célunk a béke – Legyen béke - Soha többé háborút elnevezéssel indította el 2018. évi országjáró túráját Zelei József kerékpáros békenagykövet. Az eseménysorozattal a szervező az I. világháború áldozatai előtt tiszteleg.
 
2018-05-28

Megszerzett tudásuk életeket menthet

Sokan kerülhetnek olyan helyzetbe a mindennapok során, hogy elsősegélyben kellene részesíteni egy embertársukat – legtöbbször azonban ezek az ismeretek foghíjasak vagy hiányoznak. Hogy minél többen helytállhassanak egy ilyen helyzetben Szolnok önkormányzata elsősegély-nyújtási alapismereteket elsajátító képzés megszervezését vállalta a városban tanuló 9. évfolyamos diákok számára.

2018-05-28

A magyar hősökre emlékeztünk

A magyar történelmet neves és névtelen hősök írták az elmúlt ezer év során, az ő áldozataiknak is köszönhető, hogy hazánk talpon maradt a zivataros évszázadok közepette. A Hősök napja alkalmából rendeztek ma délelőtt emlékünnepséget Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2018-05-25

Szolnok Hazavár program - egyenesben a gyakornoki program

Sikeres a Szolnok Hazavár program – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a találkozón, melyen a kezdeményezés gyakornoki programjának első két kísérleti évét értékelték, s ahol a programban résztvevő fiatalok is elmondták tapasztalataikat.

2018-05-25

Szolnok is részt vesz a siófoki Nemzeti Regattán

Csütörtökön, stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek.

2018-05-24

Az év körforgalma lett a szolnoki

Az ország egyik leglátványosabb körforgalmát alakították ki Szolnokon, ahol egy Mi-24-es harci helikopter jelzi a város és a honvédség évtizedekre visszanyúló szoros és kiváló kapcsolatát. A körforgalom a közelmúltban egy pályázaton elnyerte Az év körforgalma címet, az elismerést stílusosan a helikopter „árnyékában” tartott sajtótájékoztatón mutatta be Szalay Ferenc polgármester, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója és a Koller József dandártábornok.

2018-05-24

Tisztelettel adóztak a névadó és az egykori bajtársak emlékének a helikopter bázison

Ittebei Kiss József hadnagy halálának 100. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett szolnoki helikopter bázison, a rendezvényen részt vett dr. Pintér Lajos professzor, tiszteletbeli főkonzul és az olasz Lamon település polgármester asszonya is, a város Szalay Ferenc polgármester és Szabó István alpolgármester képviselte.

2018-05-23

A város fejlesztéseiről tájékoztatták a szolnoki nyugdíjasokat

A város Idősügyi Tanácsa kibővített ülését tartotta szerdán, az eseményre ezúttal nem csupán a tanács tagjai, hanem a város nyugdíjas klubjainak érdeklődő nyugdíjasai is meghívást kaptak. A téma a városban jelenleg zajló, illetve a közeljövőben megvalósuló szolnoki fejlesztések voltak, az előadó pedig az Idősügyi Tanács elnöke, a város polgármestere Szalay Ferenc.

2018-05-22

Felújított tanműhelyben kapnak naprakész tudást a gépiparisok

A „Gépipari” megújult tanműhelyét adták át kedden ünnepélyesen,  alig néhány hónappal azután, hogy a patinás intézmény falai között modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelően kialakított labort avattak.

2018-05-14

Védjük a tőrösdarazsakat!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy májustól szeptemberig városunkban is találkozhatnak az óriás tőrösdarázs (Megascolia maculata) és a sötétszárnyú tőrösdarázs (Scolia hirta) csoportjaival.

2018-05-14

Ön milyen nevet adna Szolnok címermadarának, a pelikánnak?

A megyeszékhely címere igen beszédes. A pelikán már a régi időkben is Isten éltető kegyelmét sugallta, amellyel a török idők után újból "feltámasztotta" Szolnok városát.

2018-05-11

Hetvenéves a független Izrael Állam

Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából ültettek fát Szolnokon, az egykori zsinagóga mellett.

2018-05-11

Hagyományt teremt az első PizzaSprint Félmaraton és Élményfutás

2018. május 26-án első alkalommal rendeznek műúton félmaratont Szolnokon. A PizzaSprint Félmaraton és Élményfutást a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szolnok Televízió Zrt. közösen szervezi. A verseny névadó szponzora a PizzaSprint, mely hosszú távon támogatná a rendezvényt, hiszen elkötelezett híve a sportnak.

2018-05-10

Nagy beruházások és forgalmi változások Szolnokon!

Fontos beruházások kezdődnek idén nyáron Szolnokon, melyek azon túl, hogy remek fejlesztésekről van szó, átmenetileg a közlekedésben is hoznak változásokat – mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2018-05-10

Sokan Bringás Reggelivel kezdték a napot Szolnokon

Sokadik alkalommal népszerűsítette az önkormányzat a kerékpáros közlekedést. Csütörtökön ismét Bringás Reggelivel - frissítő gyümölcslével, forró kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal – várták a Kossuth téren a kerékpárral munkába, illetve iskolába indulókat.

2018-05-04

A jászkun redemptio-ra emlékeztek

A Jászkun Redemptio-ra - azaz önmegváltásra emlékeztek pénteken este Szolnokon. A jászkun hagyományok előtti tisztelgés jeleként közös gyertyagyújtást volt a megyeháza előtt...

2018-05-03

Kezdődik a virágosítás

Virágba borulnak Szolnok közterületei. A tavaly a legvirágosabb város település címet elnyert megyeszékhely idén is igyekszik kitenni magáért. A következő hetek munkálatainak köszönhetően hamarosan már teljes díszükben pompáznak a növények.

2018-04-26

Fontos döntések a közgyűlés áprilisi ülésén

Több mint ötven napirendi pont várta a képviselőket Szolnok város közgyűlésének áprilisi ülésén, amelyen több induló fejlesztásről, pályázatról döntöttek a képviselők.

2018-04-25

A leningrádi ostrom 90 éves túlélőjét köszöntötték születésnapján Szolnokon

A 90 éves Ida Szancovát, Léna Szancova festőművész édesanyját köszöntötte születésnapja alkalmából a város önkormányzata. Zornánszky Ildikó, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője egy csokor virággal, tortával és Orbán Viktor miniszterelnök levelével érkezett az orosz származású hölgyhöz.

2018-04-24

Átvette parlamenti mandátumát dr. Kállai Mária

Jogerőssé vált az április 8-i parlamenti választások végeredménye. Ahogyan az ilyen kor szokásos, a helyi győztes, azaz dr. Kállai Mária átvehette hivatalos mandátumát.

2018-04-24

Közlekedésbiztonsági roadshow Szolnokon

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát, melynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. A roadshow kedden Szolnokra érkezett és péntekig  várja az érdeklődőket a Téglagyári úti Tesco parkolójában.

2018-04-20

A bölcsődékben dolgozókat ismerték el

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, mely egyben a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérem átadó ünnepsége volt.

2018-04-19

Sportparadicsom épül a Véső úton

A Véső úti sporttelep egyre több épülete válik mostanában munkaterületté, ami nem csoda, hiszen egyszerre épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész. Az alapos változáson áteső létesítményt Szalay Ferenc polgármester, Bagdi Sándorné, a terület önkormányzati képviselője, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek.

2018-04-19

Átadták a Nívó szintet teljesítő óvodapedagógus díjat

Három óvodapedagógust köszöntött csütörtökön Szalay Ferenc polgármester a városházán, mindannyian a „Nívó szintet teljesítő óvodapedagógus” díjat vehették át a város első emberétől.

2018-04-18

Mi jut eszedbe a kizsákmányolásról?

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája plakátversenyt hirdet középiskolás diákoknak a kizsákmányolás témakörében.

2018-04-17

Kezdődik a szúnyoggyérítés

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata.

2018-04-16

Hordozzuk áldott emléküket...

A Szolnokról és környékéről elhurcolt zsidóknak állítottak emlékkövet a Tisza-parti városban, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, a megemlékezésen megjelent Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, Feldmajer Péter korábbi elnök, Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija, Bermann Dávid, a szolnoki hitközség vezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

2018-04-13

Bringás reggeli Szolnokon!

A tavalyi évhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is rendkívül fontosnak ítéli meg a szolnoki kerékpáros turizmus és a város kerékpárút-hálózatának népszerűsítését.

2018-04-12

Újra futóvárossá válik Szolnok

Idén immár hatodik alkalommal vállal főszponzori feladatokat a májusfa futáson a Coop Szolnok. A Coop Májusfa Futás néven közismert rendezvényt 6500 futóval április 17-én (esőnap április 19.) tartják meg - hangzott el a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón.

2018-04-11

Az év praxisa a Kárpát-medencében

Korábbi évekhez hasonlóan idén is elindult az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében „Az év praxisa a Kárpát-medencében” című pályázat felnőtt és gyermek háziorvosok munkájának elismerésére.

2018-04-10

Dobogósak lettek a szolnoki fiatalok a gyöngyösi 24 órás vetélkedőn

A III. Gyöngyösi 24 órás vetélkedőt hétvégén Gyöngyösön. A rendezvényre meghívást kapott a Szolnok Városi Diákok Tanácsa, akik tagjai közül többen határtalan lelkesedéssel pillanatok alatt megszervezték a vetélkedőn elinduló szolnoki csapatot.

2018-04-06

Megnyílt a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás

Megnyílt a 20. alkalommal megrendezett Szolnoki Utazás Kiállítás. Két nap alatt több mint 50 kiállító mutatja be turisztikai kínálatát, hagyományait, látnivalóit.

2018-03-29

Dinamikusan halad a haderőfejlesztési program végrehajtása

Dinamikusan halad a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztés program végrehajtása, történelmi időszak ez a Magyar Honvédség életében - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Visegrad 4Sight 2018 V4-es különleges műveleti gyakorlat sajtónyilvános napján.

2018-03-28

Örömhír a horgászoknak: 30 mázsa ponty került a Holt-Tiszába

Újra halakat telepítettek a Holt-Tiszába: ezúttal 30 mázsa másfél, két kilós ponty csobbant ma a holtágba a Holt-Tiszai-Vízisporttelepnél.

2018-03-28

10 milliárdos beruházással kapacitást dupláz a Stadler szolnoki forgóvázüzeme

Megkapta az építési engedélyt a Stadler legújabb beruházási terve, amellyel a szolnoki forgóvázüzemének kapacitását kívánja megduplázni a svájci központú vasúti járműgyártó cégcsoport. Az összesen 10 milliárd forint értékű befektetés a korábbi szolnoki cukorgyár területén valósul meg, amelynek eredményeképpen az eddigi 250 forgóváz nagyjavítására és gyártására vonatkozó éves kapacitás 500 forgóvázra emelkedik.

2018-03-28

Mi legyen Szolnok kedvenc menüje?

Számít az Ön véleménye! Írja meg Nekünk, Ön szerint, mi legyen Szolnok kedvenc menüje!

2018-03-26

Folyamatosan javítják a kátyúkat

A szokatlanul hideg tél és a tartósan alacsony hőmérséklet miatt sok kátyú alakult ki Szolnok útjain az elmúlt hónapokban. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is elkezdődtek a kátyúzási munkálatok a városban, melynek anyagi bázisát az önkormányzat útfenntartási programja biztosítja. A feladatot a Városüzemeltetési Kft. végzi.

2018-03-24

Himfy atya emlékét szobor őrzi Szolnokon

Egy csodálatos életútnak, egy igazi példaképnek állítottunk szombaton emléket az Eötvös téren, köszönhetően egy adományozónak, Vertán Györgynek. Pogány Gábor Benő csodálatos alkotása elénk varázsolja a város közelmúltjának egyik nagyszerű, de évekig méltatlanul elfeledett alakját, Himfy Ferenc atyát.

2018-03-21

Három szolnoki fiatal kapott Ifjúsági Díjat

A március 15-i rendezvénysorozat évek óta állandó eleme az Ifjúsági Díj átadása, melyre ezúttal is a Kossuth téren felállított színpadon került sor. A díjat azok a fiatalok kapják, akik a város ifjúsága körében kiemelkedő közösségépítő tevékenységet folytatnak. Ebben az esztendőben hárman részesültek az elismerésben, a díjat Szalay Ferenc polgármester adta át egy csokor virág kíséretében.

2018-03-19

Elkezdődnek a munkálatok az M4 Abony-Cegléd közötti szakaszán

Csökkenni fog a balesetek száma és gyorsabb lesz a közlekedés az M4-en a 2x2 sávos kialakításnak köszönhetően. A Cegléd-Abony szakasz indulásáról Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, dr. Kállai Mária, Jász- Nagykun- Szolnok megye kormánymegbízottja és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót Szolnokon.

2018-03-19

Több légijármű a légtérben - a lakosság megértését kérik!

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái, más hazai, valamint nemzetközi szervezetektől Szolnokra vezényelt állománnyal közösen, március 19. és március 29. között végrehajtja a VISEGRAD 4SIGHT 2018 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlatát a képességek fejlesztések érdekében.

2018-03-14

Új tantermekkel bővül a Varga Katalin Gimnázium

Soron kívüli ülést tartott szerdán délelőtt a város közgyűlése. A 15 napirendi pont között szerepelt a gazdasági társaságok 2018. évi támogatási szerződéseinek jóváhagyása és a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos előterjesztés is.

2018-03-13

Átadták a város és a megye sajtódíjait

A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a megyeházán, ahova a megyei médiumokban dolgozókat várták.

2018-03-13

Szakmai fórumot tartottak szolnokon a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek

A közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket 2017. július 1. óta lehet bejegyeztetni. Eddig mintegy 117 alakult meg közel húszezer taggal, többszáz szerződéssel és megközelítőleg egymilliárd forint éves szerződésállománnyal. A szolnoki fórumot azzal a céllal szervezték, hogy a nyugdíjas szövetkezetekben rejlő lehetőségeket, az alakításukhoz és működtetésükhöz szükséges információkat, tapasztalatokat megosszák az érintettekkel. Kedden délelőtt a városháza dísztermében a nyugdíjasok mellett vállalkozók is részt vettek a fórumon.

2018-03-12

Több mint négyszáz laptop a szolnoki pedagógusoknak

A napokban megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt részeként kapnak meg a pedagógusok. Hétfőn a Kőrösi iskola pedagógusai vették át a munkájukat segítő eszközt.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app