Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-01-04

Városmarketingről a vállalkozói klubban

A Brandatti Vállalkozói Klubjának tagjai kéthetente találkoznak a Söráriumban, ahol különböző témákban hallgathatnak színvonalas előadásokat. Szerdán Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere érkezett a klubba, aki a város marketing stratégiáját ismertette, prezentációját követően Harcsa Béla, a Szolnok Televízió főszerkesztője mutatta be a város televíziójának felépítését, működését.

2017-01-04

Vigyázat, csaló!

Sajátos trükkel csaltak ki egy önkormányzati lakásra váró családtól 310 ezer forintot. Az önmagát egy ingatlaniroda tanácsadójának kiadó elkövető előzetesen pénzt kért hivatalos költségekre, önkormányzati tulajdonú lakások bérbe vételére, illetve megvásárlására.

2017-01-03

Hetedszer indul Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!

Hetedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat. Erről számolt be az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban tartott sajtótájékoztatón Dr. Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos, a zsűri két tagja: Dr. Bedros J. Róbert, és Dr. Kasler Miklós professzorok, valamint B. Király Györgyi projektvezető.

2017-01-02

Szolnoki idősek is tapsolhattak Mága Zoltánnak

Mága Zoltán fantasztikus újévi koncertjével indult a 2017-es esztendő száz szolnoki nyugdíjas számára, akik a világhírű hegedűművész által felajánlott jegyeknek és az önkormányzat által biztosított busznak köszönhetően jutottak el a gálaestre.

2016-12-28

A nehéz sorsú gyerekeknek jár az ingyenes ebéd

A téli szünetben sem maradhat éhes gyermek - ezért is fontos a kormányzat által finanszírozott közétkeztetési program. A rászoruló családok gyermekei nem csupán iskolaidőben, hanem a szünetekben is kapnak napi egyszeri meleg ételt, nincs ez másként Szolnokon sem.

2016-12-25

Akik az ünnepek alatt is ránk vigyáznak

Ugyan szenteste látszólag megáll az élet, vannak emberek, akik még ilyenkor is ránk vigyáznak. Az ő munkájukat ismerte el jelképesen december 24-én délelőtt Szalay Ferenc polgármester, dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke és Falusi Vajk, önkormányzati képviselő.

2016-12-23

Meleg ételt kapnak Szolnokon is a rászoruló gyerekek a szünidőben

A tavaszi, nyári és őszi szünethez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünetben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szabó István alpolgármester az ételosztás egyik helyszínén, a Liget úti iskolában.

2016-12-23

Asztalitenisz Utánpótlás Centrum már Szolnokon is

A címet a Jászkun Volán Sport Club Kft. kapta meg, miután részt vett a Magyar Asztalitenisz Szövetség pályázatán. A centrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Szabó István alpolgármester is jelen volt.

2016-12-23

A vártnál is jobban teljesít a város gazdasága - jelentette be Szalay Ferenc

Dinamikusan fejlődik Szolnok gazdasága, ezt az adóbevételek növekedése is jelzi – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2016-12-22

Ingyenes wifi pontokat alakít ki a város

Az ingyenes internetet okos eszközökkel érhetik el a felhasználók. Ahogy más turisztikai jellegű internetszolgáltatásoknál is megszokhattuk, városunkban is napi két órát használhatjuk a tartalomszűréssel hozzáférhető hotspotokat.
2016-12-21

Rászoruló gyereken segített a hivatal

Gyermekjátékokat gyűjtöttek a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai. A sok játék egy olyan óvodás kisgyermeké lesz, akit nagymamája egyedül nevel. Az ajándékokat szerda délután vitték el a családhoz, minden bizonnyal nagy boldogságot okozva a kisfiúnak.

2016-12-21

Ünnepi műsorral köszönték meg az idősek munkáját

Minden évben karácsony előtt A szeretet és békesség órái címmel ajándékozással egybekötött karácsonyi műsort szervez az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, hogy kifejezze köszönetét a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének az egész évi együttműködésért.

2016-12-21

Buszvásárlásban segített a RepTár

Látogatóinak köszönhetően tudott rászorulókon segíteni a RepTár.  Az intézmény vezetése úgy döntött, hogy a közösségi felelősségvállalás részeként december tizedikén a belépőjegyekből befolyt összeg háromnegyedét az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete javára ajánlja föl.

2016-12-21

Kiadvány a téli időszak rendkívüli helyzeteire

Két kiadványt osztotta szét a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulóinak és pedagógusainak. A kiadvány a téli időszak rendkívüli helyzeteire figyelmeztet és ad hasznos tanácsokat.

2016-12-20

Közös karácsony a Vízpart körúton

A Vízpart körúti idősotthonban közös műsorral készültek a lakók a karácsonyi ünnepre. A lakókon kívül az intézmény munkatársai, illetve hozzátartozók is eljöttek a rendezvényre, így bizony kicsinek bizonyult az otthon ebédlője.

2016-12-19

Projektnyitó rendezvény a városházán

Az Energy @ School elnevezésű, hét európai ország részvételével megvalósuló projekt szolnoki nyitórendezvényét tartották hétfőn délelőtt a városházán. A rendezvényen öt szolnoki iskola diákjai és pedagógusai vettek részt.

2016-12-17

Advent utolsó gyertyája is ég a Kossuth téren

Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök celebrálta azt a szertartást, melynek végén meggyújtották a Kossuth téri adventi koszorú utolsó gyertyáját is. A karácsonyi várakozás utolsó hetét a Szent Tamás Általános Iskola diákjai szép műsorukkal tették emlékezetesebbé.

2016-12-16

Egy városrész köszöntötte advent utolsó hétvégéjét

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület immár hagyományos karácsonyi rendezvényén a városrész iskolásai, óvodásai vettek részt a Széchenyi Gimnázium előtti téren. Az egyesület nevében Kormásné Szombati Márta önkormányzati képviselő ajándékutalványokat adott át az intézményeknek.

2016-12-15

Gyerekek vitték házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait a közgyűlésről

Házhoz vitték a szeretetet a szolnoki diákok. A városi diáktanács és a gyermektanács tagjai hagyományosan a decemberi közgyűlésről indulnak útnak, hogy 150 rászorulónak elvigyék az önkormányzat ajándékcsomagját. Az első két csomagot ezúttal is Szalay Ferenc polgármester személyesen adta át, a többi ajándékot a szociális támogatások osztályán vették magukhoz a gyerekek.

2016-12-14

A jégen tartózkodás szabályai

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsokat fogalmazott meg a jégen tartózkodásról.
2016-12-14

Három gyermekét egyedül nevelő apához érkezett a Szolnok Segít program adománya

Három gyermek a családban kifogyhatatlan örömforrást jelent, milliónyi boldog percet. Három gyermek a családban, ha az édesanya helyét is az apa tölti be családfői feladatai mellett, nos, az óriási kihívás, 24 órás szolgálat a maga minden örömével és nehézségével.

2016-12-14

Számítógépeket kaptak a szolnoki rendőrök

Szolnok város önkormányzata minden lehetséges eszközzel segíti a Szolnok Városi Rendőrkapitányság munkáját. A városi kapitányság és az önkormányzat kiváló együttműködése immár hagyomány, ennek jegyében szerdán ötmillió forint értékű eszközt adott át Szalay Ferenc Egedi István ezredesnek, városi rendőrkapitánynak, valamint dr. Urbán Zoltán ezredesnek, megyei főkapitánynak.

2016-12-14

Sikeres évet zárt a Szolnoki Sportiskola

Hagyomány a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola életében, hogy decemberben ünnepi rendezvényen díjazza azon legeredményesebb sportolóit, akik az év folyamán nemzetközi versenyeken értek el kimagasló eredményeket, országos bajnokságokon szereztek bajnoki címeket, ezzel méltó módon képviselve sportiskolájukat, városukat.

2016-12-09

Bajnokokat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – ezzel a Hemingway idézettel kezdődött a mai díjátadó ünnepség avárosházán.A sport tanító ereje nemcsak a pályán, hanem a hétköznapokban is megmutatkozik, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres író által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is.

2016-12-09

Biztonságban az iskolában

Tovább folytatódott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadássorozata, amely ezúttal a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába érkezett meg.

2016-12-08

Színpadon a tehetséges idősek

Napjainkban reneszánszukat élik a különböző tehetségkutatók, ahol kortól függetlenül mutathatják be tehetségüket a vállalkozókedvűek. Bár ma már sokféle névvel illetik őket, korábban Ki Mit Tud címmel nyújtottak szórakozást a nézőknek. Szolnokon ezúttal a Szolnok Televízió karolt fel egy kezdeményezést, s szervezte meg a nyugdíjasoknak szereplési lehetőséget biztosító Ki Mit Tud-ot.

2016-12-08

Új padok és kerékpártámaszok kerültek ki a városba

Az ősz folyamán a város több pontján is utcabútorokat telepített az önkormányzat – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elsősorban az út- és járda felújítási program során érintett területek érintettek, de padok kerültek például a Hetényi Géza kórház taxiállomására, játszóterekhez, parkokba, a Széchenyi lakótelep buszmegállóiba, vagy például a tiszaligeti csónakázó tóhoz.

2016-12-07

Szívből jön a szeretet, szívből jött az ajándék Reutlingenből

Németországi testvérvárosunkkal, Reutlingennel ápolt kiváló kapcsolatunkat, s az ott élők nagylelkűségét bizonyítja, hogy ebben az évben is - immár tizenhatodik alkalommal - érkezett meg ajándékcsomagokkal megpakolt autójuk, hogy örömet szerezzenek vele a szolnoki gyermekotthonban élőknek.

2016-12-06

A melbourni-e vérfürdőre emlékeztek a tanuszodában

A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségsorozat lezárásaként ma az 1956. december 3-án a melbourne-i olimpián lezajlott legendás magyar-szovjet vízilabda meccsre emlékezett. Az eseményen Falusi Vajk önkormányzati képviselő és az intézmény diákjai elevenítették fel az eseményeket.

2016-12-06

A színház akciója csempész örömet a rászoruló gyermekek ünnepébe

Nincs szebb érzés annál, amikor az önzetlen ajándékot fogadva felcsillan az öröm és a hála fénye a megajándékozott szemében - mondta Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója azon a Humán Szolgáltató Központban tartott ünnepségen, melyen a cipősdoboz akció során összegyűlt ajándékokat adták át.

2016-12-05

Kezdjük mindjárt a közepén!

"Advent Szolnokon. Kezdjük mindjárt a közepén! A város közepén. A Kossuth téri Adventi Falu a kicsik és nagyok számára egyaránt rejt izgalmas programokat és meglepetéseket." - kezdődik az a Szolnokról szóló, adventre megjelent cikk a MOL havonta megjelenő, ingyenes magazinjának hasábjain. Az újsághoz a MOL töltőállomásain  lehet ingyenesen hozzájutni.
2016-12-05

Nehéz körülmények között, de nagyszerűen teljesítenek

Az ebben az évben példaértékű tanulmányi-, sport és közösségi teljesítményt nyújtó, - szociális körülményeik alapján rászoruló - Szolnok általános-, és középfokú oktatási intézményeiben tanuló gyerekeket ismertek el a városházán. A diákokat Szabó István alpolgármester köszöntötte.

2016-12-05

Nyugdíjas dolgozóit köszöntötte a polgármesteri hivatal

A karácsony közeledtével minden évben hagyomány a szolnoki polgármesteri hivatalban, hogy egykori dolgozóikat bensőséges ünnepségen köszöntik. A mintegy 170 nyugdíjasból több mint százan léptek be hétfőn korábbi munkahelyük kapuján, sokan közülük évtizedekig vettek részt a hivatal munkájában.

2016-12-02

Az Év Turisztikai Attrakciója lett a szolnoki RepTár

A szolnoki RepTár lett 2016-ban Az Év Turisztikai Attrakciója. Hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat. Az ajánlott attrakciók (kiemelkedő vonzerővel bíró célpontok) között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő, vagy éppen a fertődi Esterházy-kastély.

2016-12-02

Nagy sikere volt a Szépkorúak Akadémiájának

Dr. Szegedi János belgyógyász, osztályvezető főorvos, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara címzetes docensének előadásával véget ért a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozat csütörtökön.

2016-12-02

Csalók ígérnek szénmonoxidmérőt

Feltehetően csalók keresik fel a megyeszékhely polgárait, s az önkormányzat nevében ingyenes szénmonoxidmérőt ígérnek.

2016-12-01

Üzenet az Üzenettel a balesetmegelőzésről

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság baleset-megelőzési tevékenységébe új elemként illeszkedik, hogy a táncon keresztül is megszólítsa a közlekedőket, elsősorban a fiatalabb korosztályt. E törekvésükben partnerük a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata, akik egy 2016-os tehetségkutató műsor sikeres résztvevői voltak. Velük közösen egy 2017-es roadshow előkészítésén is dolgoznak.

2016-12-01

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

Szalay Ferenc polgármester egy új, Szolnokot bemutató könyvről és várost népszerűsítő kisfilmről is beszélt mai sajtótájékoztatóján.

2016-12-01

Új cég a város gazdasági életében: raktáráruház nyílt a Thököly úton

Új raktáráruház nyitotta meg kapuit a Thököly úton, a beruházás egyúttal munkahelyteremtéssel is jár. A cukrász, sütőipari és gasztronómiai nagykereskedés 15 ember számára biztosít munkahelyet, a cégvezetők a december elsejei megnyitás apropóján invitálták Szalay Ferenc polgármestert egy bejárásra.

2016-11-29

Átadták a TOP 50-et

Az országban egyedülálló módon a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal immár 21. alkalommal is elkészítette TOP 50 kiadványát. A kötetben ezúttal is a megye gazdaságát leginkább befolyásoló és meghatározó cégek, vállalkozások kaptak helyet.

2016-11-28

Érkezik a Coop Mikulás Vonat!

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó  valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

2016-11-26

105 éves a szolnoki repülés

1911-ben szállt fel Szolnokon az első repülőgép, a KVASZ 1-es. A Tisza-parti megyeszéhelyen azóta kiváló otthonra lelt a polgári és később a katonai repülés is. Szombaton ezt ünnepelték katonák és civilek a Reptár Repülőmúzeumban.

2016-11-24

Indulhatnak a projektek: megújul egy iskola, egymilliárd jut a művésztelepre és környékére

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi ülése egy perces néma főhajtással kezdődött. A jelenlévők a múlt héten elhunyt Csepeli Lajosra, a Coop Hungary Zrt. elnökére, és a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatójára emlékeztek.

2016-11-23

Reutlingeni diákokat köszöntöttek a városházán

A Ruhaipari Szakközépiskola és a reutlingeni Laura Schradin Szakközépiskola között 22 éve tart a testvériskolai kapcsolat. A Ruhaipari Szakközépiskola az elsők között volt, aki német partneriskolával kapcsolatot alakított ki.

2016-11-21

Forralt bor és sült gesztenye... Pénteken nyit az adventi falu!

Közeledik advent első vasárnapja, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy a város főterén megnyílik az adventi falu, ahol különböző programokkal, finomságokkal és az elmaradhatatlan forralt borral várják a kilátogatókat. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2016-11-18

Itt a SzolnokApp, a városi mobilapplikáció

SzolnokApp néven új mobilapplikációt fejlesztett ki Szolnok önkormányzata. Az androidos és iOs-es platformokra egyaránt ingyenesen letölthető alkalmazás a tájékozódáson, programok, hírek elolvasásán túl hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas.

2016-11-18

A lányok, akik szeretik Szolnokot

A Szeretem Szolnokot pályázat nyertese idén az Üzenet Lánycsapat lett különleges videós összeállításukkal. A televíziós vetélkedőben is megfordult tánccsapat csütörtökön este fogyasztotta el fődíjukat, egy vacsorát a Söráriumban.

2016-11-17

Bemutatták eredményeiket a Pallasz Athéné Egyetem karai

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara – csatlakozva a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett Magyar Tudomány Ünnepe 2016. évi programsorozathoz – rendezte meg ez évi Tudományos Konferenciáját. A rendezvényt dr. Ailer Piroska az egyetem megbízott intézményvezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester nyitotta meg.

2016-11-16

Az első női képviselőt Szolnokon választották

 A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára ezúttal a városházán tartotta népszerű Levéltári Esték című sorozatának novemberi rendezvényét.

2016-11-16

Munkahelyek a tolerancia tükrében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa idén harmadik alkalommal szervez pódiumbeszélgetést a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Tolerancia Nap - Tolerancia a munkahelyeken címmel.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app