Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-09-27

Intézményi felújítások indulnak, egyensúlyban a költségvetés - fontos döntések a szeptemberi közgyűlésen

A nyári szünet után újra összeült Szolnok város közgyűlése, az ülés legfontosabb napirendi pontja a város önkormányzatának első féléves költségvetési beszámolója volt, de tárgyaltak a képviselők pályázatok indulásáról, és arról, hogy 2019-ben is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj a felsőoktatásban tanuló szolnoki fiatalok számára.

2018-09-25

Új laborépületet adtak át Béres szolnoki gyárában

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

2018-09-25

A RepTár kedvezménnyel kedveskedik a Turizmus Világnapján (2018. szeptember 27.)

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, ezzel is felhívva a figyelmet az idegenforgalom társadalmi, kulturális és gazdasági jelentőségére.
2018-09-24

Nyeremények várnak gazdára!

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az  Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében

2018-09-21

A közlekedés biztonságáért festettek a diákok

A közlekedés biztonságát segítő akciót hirdetett a megyei rendőr-főkapitányság. A balesetmegelőzési bizottság graffitik megrajzolására írt ki pályázatot, a feladat, hogy a falfirkák stílusában hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

2018-09-21

Önkéntesek szépítették a Százszorszép ovit

Megújult a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye a Széchenyi lakótelepen a Tigáz mintegy hetven munkatársának köszönhetően. A felújítási munkák mellett hasznos eszközökkel és játékokkal gazdagodott az óvoda – minderre közel 12 millió forintot szánt a MET Csoport tulajdonába került Tigáz Csoport.

2018-09-17

Átadták a megyei Pírma-díjakat

Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

2018-09-12

Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.

2018-09-06

Kiállításon mutatták be a közfoglalkoztatás értékeit, eredményeit

Negyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a közfoglakoztatási kiállítást, melynek megnyitóján Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is köszöntötte az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren. A közfoglalkoztatásról dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, dr. Berkó Attila, kormánymegbízott és a Szalay Ferenc polgármester is elmondta gondolatait.

2018-09-05

Szolnok Napja sorsolás videó

Az alábbi szerencsés nyertes szolnoki ajándékcsomagban részesül: 053392
A nyertes karszalag tulajdonosának jelentkezését a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címre várjuk, név, postázási cím megadásával, valamint a karszalagról készült fotóval. 
2018-09-05

Kerékpáros ügyességi verseny és túra

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat
2018-09-05

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

2018-09-04

Szolnoki ovisok évkezdését is támogatja idén az E.ON

Szolnokon két óvoda, illetve a segélyszervezet helyben működtetett családok átmeneti otthonában élő gyermekek részesülnek a városban kiosztásra kerülő összesen 145 csomagból, melyek közül az elsőket ma adták át a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában.

2018-09-03

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a 2018/2019-es évadban - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

2018-09-02

A megszépült Szegő iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget

A felújított Szegő Gábor Általános Iskola udvarán gyűltek össze diákok, pedagógusok, szülők a városi tanévnyitó ünnepségre vasárnap. Az első osztályosok kissé megilletődötten, a nagyobbak már felszabadultabban érkeztek. Az iskolakezdést könnyítheti számukra, hogy egy teljesen megújult, megszépült iskola falai között lépnek be jelképesen az új tanévbe. 

2018-09-01

Már az első napon sokan várták a Szolnokon átadott könyvszekeret

A könyv, a tudás érték, és bár csökkent a papír alapon könyveket olvasók száma, hiszen egyre többen olvasnak okoseszközökön, időről időre születnek olyan kezdeményezések, amely vissza szeretnék csempészni az emberek mindennapjaiba az olvasást. Szombattól az Agóránál felállított könyvszekérről juthatunk kedvező áron, mindössze háromszáz forintért könyvekhez. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy már a megnyitón rengetegen válogattak a könyvek széles kínálatából.

2018-09-01

Tóth Éva a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Díjátadással zárult a 2018. évi Szeretem Szolnokot! pályázat. Minden eddiginél több pályázat érkezett, és bizony nehéz dolga volt a zsűrinek a döntés meghozatalakor. Szombaton délután az Agóra előtti színpadon került sor az ajándékok átadására.

2018-08-31

Közfoglalkoztatási kiállítás

Szolnok, 2018. szeptember 6.  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást. Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
Helyszín: Szolnok, Hild tér
2018-08-31

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás:

Tiszai hajósok tere:
08.31. péntek 6.00 - 09.01. szombat 24.00

Szapáry út:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Pelikán Hotel parkolója:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Szegedi Kis István köz:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Sóház utca egyes parkolói:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Kossuth Lajos út:
09.01. szombat 05.00 - 19.00

2018-08-31

Szolnok díszpolgára lett dr. Béres József

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak. A rangos elismerések, az Ezüst Pelikán-díj, a Szolnok Díszpolgára cím és két újonnan alapított díj, a gróf Szapáry Gyula-díj és a Kátay Endre-díj új birtokosainak életútját ezúttal is egy-egy kisfilm mutatta be röviden.

2018-08-30

A város egyik legszebb s egyben legmodernebb iskolája lett a Szegő Gábor iskola

Már kívülről is impozáns látvány a felújított Szegő Gábor Általános Iskola, a kapun túl pedig megbizonyosodhat a látogató: a város egyik legszebb iskolájába lépett be. Tágas, napfényes folyosók és termek, harmonikus színvilág, tanévkezdésre készülődő pedagógusok, ami jelzi, hamarosan benépesül a patinás alma mater.

2018-08-29

Derekasan helytálltak a nyári munkát végző diákok

A tavalyinál is több, mintegy 161 diák végzett munkát, illetve vett részt szakmai gyakorlaton ezen a nyáron az önkormányzat szervezésben központi támogatással. A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban ismét meghirdette a programot, melynek zárásaként idén is elköszönt a diákoktól dr. Sebestyén Ildikó jegyző és Szalay Ferenc polgármester.

2018-08-28

Programkavalkáddal ünnepeljük Szolnok Napját

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Szolnok legtöbb programot felvonultató rendezvénysorozatát, Szolnok Napját. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Kondor Balázs forgalmi csomóponti főnökség vezető, Molnár János őrnagy, a Légierő Zenekar Szolnok vezetője és a szervező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ képviselője, Hajnal Anna beszélt a városházán rendezett sajtótájékoztatón.

2018-08-21

Az ebek kötelező védőoltásának időpontjai Szolnokon

Az ebek 2018. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra:

2018-08-09

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

2018-08-07

A világ legjobb ejtőernyősei érkeztek Szolnokra

Idén immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Az elmúlt versenyeken rendre eredményesen szereplő magyar válogatott sikereinek köszönhetően Magyarország kapta a rendezés jogát.

2018-08-03

A japán nagykövet is méltatta Yuza és Szolnok kapcsolatát a városházi ünnepségen

A szolnokiaknak Yuza neve már régóta nem ismeretlen, időről-időre olvashatunk, hallhatunk velük kapcsolatos híreket a városi médiában. Harmincöt évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

2018-08-03

Jubileumot ünnepel Yuza és Szolnok

A japán Yuza és Szolnok város harmincöt esztendeje került kapcsolatba egymással, időközben a két település testvérváros lett. Hogy mennyire élő a kapcsolat, azt a rendszeres látogatások száma, a kialakult barátságok is bizonyítják, legyen szó diákokról vagy felnőttekről.

2018-08-02

Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.

2018-08-01

Újra FIBA 3x3-as Európa-Kupa Selejtező Szolnokon

Az elmúlt két évben megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-Kupa selejtezők után idén ismét grandiózus kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 15 ország 18 csapata mérkőzik meg a továbbjutást érő helyekért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 4-5-én kerül sor a Tiszai hajósok terén. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum Szervezési Osztályának vezetője beszélt az esemény sajtótájékoztatóján.

2018-07-31

Egy egész városrész újul meg - már látványos a változás

Hosszú évek óta várt fejlesztések sora valósul meg a Véső úton és környékén, ahol a beruházásoknak köszönhetően gyakorlatilag komplex városrész rehabilitációról beszélhetünk – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc polgármester, aki a részletekről és az egyes projektek befejezésének várható időpontjáról is szólt.

2018-07-30

Hangulatos nyáresti koncertek a Tisza partján

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket. A koncertsorozat augusztus 4-én veszi kezdetét és augusztus 31-én int búcsút a nyárnak. A nézők öt estén át élvezhetik a nyáresti muzsika örömeit, és kétségkívül rendkívül gazdag palettáról válogathatnak, hiszen a nagy klasszikusok között helyet kapnak a könnyedebb műfajok is, természetesen szimfonikus zenekari hangzásban.

2018-07-30

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől  - hétköznap a legmelegebb órákban időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről.

2018-07-18

Kétnapos Séf Randevú Szolnokon

Július 20-21. között számos séf ételkülönlegességeit kóstolhatja meg a nagyérdemű az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild téren.

2018-07-13

Forgalmi változások keddtől Szolnokon!

Mint arról korábban többször hírt adtunk, július 16-tól a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-híd felújítása új szakaszához érkezik, s a kivitelező teljes útzár mellett folytatja a híd rekonstrukcióját. A lezárással kapcsolatosan a következő forgalmi változások lépnek életbe Szolnokon és a bevezető utaknál:

2018-07-05

Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

A nettó 193 millió forintos beruházással a 32-es Szolnokra bejöv szakaszán 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

2018-07-05

Múzeumok Éjszakája nyereményjáték

Óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait, több ezren voltak kíváncsiak a 23 helyszín eseményeire. Az előzetesen meghirdetett nyereményjátékban csaknem 650 látogató vett részt. A mai sorsoláson a felajánlott ajándékcsomagokat a következő sorszámokkal rendelkezők nyerték:

2018-07-04

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

2018-07-02

Egészségügyi díjakat adott a megyeszékhely

A kivételes  szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata minden esztendőben a Semmelweis-napon. Az orvosról elnevezett díjakat Fejér Andor, a megyeszékhely alpolgármestere adta át.

2018-06-28

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Hatodik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül két kategóriában várjuk a pályamunkákat!

2018-06-28

Újra megbízást kapott a Szolnok Televízió és a Szolnok Városi Óvodák vezetője

Induló fejlesztésekről, fiatalok első lakáshoz jutásáról, igazgatói kinevezésekről is tárgyalt júniusi ülésén a Szolnok város közgyűlése.

2018-06-27

A polgárőrség bizonyította létjogosultságát és eredményességét

Az Országos Polgárőrnap alkalmából a város vezetése is fontosnak tartotta, hogy köszöntse a Szolnoki Polgárőr Egyesület tagjait, a város vezetése nevében szerdán Szabó István alpolgármester kereste fel Táncsics Mihály úti irodájukat.

2018-06-27

A MÁV Start Zrt. mutatkozott be a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum ülésén

Harmadik ülését tartotta az elmúlt évben megalakult Szolnoki Foglalkoztatási Paktum. A már országos lefedettséggel működő paktumok célja a helyi szintű foglalkoztatás növelése, a közösen kialakított és elfogadott foglalkoztatási stratégia megvalósítása.

2018-06-25

Indulnak a munkálatok a 32-es főút szolnoki szakaszán

A 32. számú Hatvan - Szolnok másodrendű főút szolnoki Széchenyi körúti körforgalom és a Zöldfa utca közötti szakaszán 2018. június 25. - 2018. július 15. közötti időszakban felújítás lesz.

2018-06-21

Nevet kapott a pelikán!

Az elmúlt hetekben sok-sok szavazat érkezett levélben, illetve a közösségi felületen, jobbnál jobb javaslatok születtek, mi legyen a város plüssből megalkotott címerállatának neve. Mint ismeretes, Szolnok címermadara, a pelikán egy mindenki által szerethető kabalafigura képében öltött testet, kulturális díjasunk, Debreczeni Ildikó terveinek köszönhetően.

2018-06-21

Ismét gyémánteső Szolnokon!

A város tudatos marketingtevékenységének köszönhetően az utóbbi években már számokban is kimutatható Szolnok turisztikai vonzerejének növekedése és arculatának pozitív változása, és mindez szakmai elismerésekben is testet ölt – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyen a megyeszékhely idei évben elnyert Városmarketing gyémántdíjairól számoltak be.

2018-06-18

Egy éjszaka a múzeumokban

Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

2018-06-14

Ötezer tő virágot kaptak az előkertek, erkélyek

Befejeződött Szolnokon a közparkok virágágyásainak beültetése. A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. a megmaradó virágokat immár évek óta hagyományosan a szolnokiak rendelkezésére bocsátja.

2018-06-14

Ajándékot hoz az Operaház Szolnokra

Ajándékot, egy 35 felvételt tartalmazó CD-gyűjteményt hozott Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója a megyei könyvtáraknak. A hiánypótló zenei anyagot jelképesen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere vette át.

2018-06-13

Bölcsődei pótfelvételi

Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság a 2018/2019-es nevelési-gondozási évre pótfelvételt hirdet a Móra Ferenc úti bölcsődébe, amely a bölcsődét érintő felújítási munkák ideje alatt a Szolnok, Vércse út 11. sz. alatt, a volt óvoda épületében kialakított bölcsődében fog üzemelni.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app