Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-10-05

A Széchenyin már fűtenek!

Csütörtökön elindult a fűtés a Széchenyi lakótelepen - kaptuk a tájékoztatást Rehó János önkormányzati képviselőtől, aki felkereste Horváth István, az Alfa-Nova Kft vezetőjét, hogy a téli fűtéssel kapcsolatban a legfontosabb információkat megkérdezze.

2017-10-04

Fontos az egészsége? Akkor jöjjön el a Családi Egészségnap ingyenes szűréseire, programjaira!

Ingyenes egészségügyi szűrések és változatos programok várják vasárnap a Városi Sportcsarnokba kilátogatókat, a rendezvényre egy szűrőkamion is érkezik. Cél a megelőzés, az egészségtudatos életmódra nevelés. A rendezvény Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet együttműködésében valósul meg.

2017-10-01

Őszi lomtalanítási akció Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a közszolgáltatás keretében ingyenes KÖZTERÜLETI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2017. október 7-én, szombaton és október 8-án vasárnap.

2017-09-29

Átadták a kistérségi Pro Caritate-díjat

A Kistérség Napja alkalmából tartottak pénteken ünnepséget a Besenyszögi Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke átadta a Pro Caritate Díjat. A rendezvényen megjelent dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, valamint Balogh Zoltán, Besenyszög város polgármestere is.

2017-09-29

Hatalmas változás: átadták az újjáépített Hold úti ovit

Birtokba vették az ovisok az újjáépített Hold úti óvodát. A csoportszobák napról napra szépülnek, ahogy az óvónénik és a kisgyermekek keze nyomán rajzokkal, díszekkel kelnek életre az üres falfelületek. Az udvaron is új játékok várják, hogy megszépítsék az ovisok mindennapjait. Pénteken az intézmény ünnepélyes átadásán a város polgármestere és Ferencné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője is megjelent.

2017-09-29

Modern eszközökkel gazdagodik a Szapáry úti óvoda

Csaknem 8 millió forint összértékű hasznos eszközzel gazdagodott a szolnoki Szapáry úti óvoda. A Tigáz Csoport kifejezetten olyan tárgyakat szerzett be az óvoda részére, melyek a tervezett újjáépítést követően is jól használhatóak lesznek az új óvoda épültében. Az adomány nem csak az óvodai mindennapokat könnyíti meg, hanem a fejlesztéshez is hozzájárulnak.

2017-09-28

Megújult a nővérszálló a Hetényiben

Új külső nyílászárókat és hőszigetelést kapott a Hetényi Géza Kórház nővérszállója. A közel 150 millió forintos beruházás a végéhez ért, a fejlesztésről az egészségügyi intézményben tájékoztatták a sajtó képviselőit, illetve a város és a megye vezetését.

2017-09-28

Döntött a közgyűlés, 700 milliós fejlesztés jön!

Jelentős beruházás kezdődik egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Szolnoki Ipari Parkban. A város ipari parkja 549 millió forintot nyert a beruházásra, a pályázaton kívül saját erőt, ami 212 millió forintot jelent, az Ipari Park Kft. saját forrásaiból biztosítja.

2017-09-26

Indul a kampány: diákpolgármestert választ Szolnok!

Eltelt két év, újra diákpolgármestert választ Szolnok. A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a jelöltek között nincs fiú – két bátor és elszánt leányzó igyekszik meggyőzni a szavazókat, hogy alkalmasak a diákpolgármesteri poszt betöltésére. A jelöltek sajtónyilvános bemutatkozójukat kedden délután tartották az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol zsűri is értékelte szereplésüket.

2017-09-26

A RepTárban tartotta kihelyezett ülését a Fenntartható Fejlődés Bizottsága

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának kihelyezett ülését tartották kedden a RepTárban.  A Jelen és jövő a Tisza mentén című tanácskozás kezdetén Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket.

2017-09-26

Kimagaslottak a mezőnyből a szolnoki tűzoltók

Büszkék lehetünk tűzoltóinkra, akiket az augusztus végén Veszprém megyében megtartott XI. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn kiváló eredményeket értek el. A versenyen mintegy kétszáz tűzoltó vett részt, a derekasan helytálló szolnokiakat Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a városházán.

2017-09-22

Bringás reggelire hívtak az autómentes napon

Csak úgy, mint a korábbi években, idén is Autómentes Nappal zárult az Európai Mobilitási Hét Európa-szerte. Ebből az alkalomból Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 22-én reggel meleg kávéval és teával, péksüteménnyel, gyümölcslével, zenével és jó hangulattal várta a Kossuth téren a kerékpárral közlekedőket.

2017-09-21

Orbán Viktor miniszterelnök avatta a Béres Gyógyszergyár új beruházását

Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán.

2017-09-20

Bringás reggeli Szolnokon az Autómentes Nap alkalmából

Az Európai Mobilitási Hét részeként reggelivel várják pénteken a kerékpárral munkába, iskolába indulókat a Kossuth téren – hangzott el Fejér Andor alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

2017-09-19

Mesevilágba repít az ovisok kiállítása

Színpompás, a gyermeki fantázia sokszínűségét bemutató kiállítás nyílt az Ars Sacra Fesztivál keretében a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda ovisainak munkáiból.

2017-09-18

Sportudvart avattak a Tiszapartiban

Megújult sportudvar várta az alsós diákokat a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában év elején, melynek ünnepélyes átadását hétfőn délután tartották. A Szolnoki Sportcentrum pályázatainak köszönhetően az iskola csak egy azon intézmények sorában, ahol a kezdődő tanév valamilyen sporttal kapcsolatos újdonságot hozott.

2017-09-15

Csatlakoztunk!

Három napig szépül, tisztul az ország, a TeSzedd! országos akcióhoz Szolnokról is sokan csatlakoztak. A szolnoki polgármesteri hivatal ezúttal - huszonkét fős - csapata hetedik alkalommal vesz részt a programon.

2017-09-14

Kulturális Örökség Napjai: oda is bejuthatunk, ahova máskor nem!

Programokban gazdag hétvégének ígérkezik szeptember 16-17-e a megyeszékhelyen, hiszen ebben az évben is csatlakozott Szolnok a Kulturális Örökség Napjaihoz. A városban több intézmény várja ezen a hétvégén a kulturális kalandozásra vágyókat. Az Európa Tanács védnökségével már ötven országban rendezik meg a hatalmas népszerűségnek örvendő Európai Örökség Napokat, amelyhez Magyarország az 1990-es évek elején csatlakozott. Szolnok város évről-évre résztvevője a programnak.

2017-09-14

Két oldalon mutatkozott be a város őszi programkínálata a Fresh Magazinban

Szolnok Megyei Jogú Város 2 oldalon mutatta be színes, változatos őszi programkínálatát a Fresh Magazin 2017. szeptemberi számában „Utazzunk Szolnokra, mert…” címmel

2017-09-12

Nevet kapott és megszépül a belvárosi kis tér

A közelmúltban közgyűlés döntött arról, hogy az Óvoda utcánál lévő kis tér a város szívében Deák Ferenc nevét kapja. Azonban nem csupán a név, hanem a tér külseje is változik, és bár eddig is rendezett volt a csöppnyi közterület, most egy hangulatos kis parkot alakítanak ki ott.

2017-09-07

Agrárium és a magyar konyha

Agrárkonferenciát rendeztek Szolnokon csütörtökön, a gulyásfesztivál 0. napján, a téma a magyar konyha, illetve a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolata volt. Az eseményt Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletét felelős államtitkár és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg.

2017-09-06

Szolnok napi sorsolás

A 2017. szeptember 2-án megrendezett Szolnok Napján az érdeklődők fesztiváljainkat népszerűsítő karszalagot kaptak.
2017-09-05

Szolnokra látogatott az ENSZ Ifjúsági Küldötte

Szolnokra látogatott Volom András, az ENSZ Ifjúsági küldötte, aki a Verseghy Ferenc Gimnázium Könyvtárában tartott előadást tizenegyedikes tanulóknak, majd ellátogatott az Új Nemzedék Közösségi Térbe.

2017-09-05

Értéket teremtenek

Harmadik alkalommal nyílt közfoglalkoztatási kiállítás a Kossuth téren kedden délelőtt. A megnyitón Hoffmann Imre helyettes államtitkár, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselői és dr. Kállai Mária kormánymegbízott beszélt a közfoglalkoztatásban elért eredményekről, sikerekről.

2017-09-04

Szeretem Szolnokot! pályázat - íme a nyertesek névsora!

Szolnok Napján kihirdették a 2017. évi Szeretem Szolnokot pályázat nyerteseit. Az idei színvonalat jelzi, hogy a meghirdetetthez képest jóval több pályázó térhetett haza ajándékkal.

2017-09-02

Karmazin György emlékére rendezték a nemzetközi karateversenyt

A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló sportember, tiszteletére "European Open Szolnok Cup 2017 – Shihan dr. Karmazin György emlékére" címmel rendezik meg a Tiszaligeti Sportcsarnokban a hagyományos nemzetközi karateversenyt, melynek megnyitó ünnepségen részt vett Szalay Ferenc polgármester, míg a fővédnök Simicskó István, honvédelmi miniszter volt.

2017-09-01

Emlékplakettet avattak a Tiszavirág hídnál

Szolnok Napja alkalmából emlékplakettet avattak a város jelképévé vált Tiszavirág gyaloghíd tiszaligeti hídfőjénél.

2017-09-01

Legendás pedagógust köszöntöttek 80. születésnapján

Peták Kálmán tanár úr neve fogalom. Egyike annak a nagy formátumú pedagógus generációnak, melyhez Bíber Pál, Béres Jenő, Valkó Mihály, Lukácsi Huba is tartozott. Akik akkor jártak a Verseghybe, kivételesen szerencsések voltak, hiszen egy épületben összpontosult az akkor szolnoki pedagógusok színe-java.

2017-08-31

Városunk legrangosabb díjait adták át a Szolnok Napi gálán

Dr. Nyerges Zsolt lett Szolnok Város Díszpolgára, aki az elismerést a Szolnok Napja alkalmából rendezett ünnepségen vette át Szalay Ferenc polgármestertől. A rendezvényen három Ezüst Pelikán-díjat is átadtak.

2017-08-31

Szolnoki Gulyásfesztivál: változatos programok, új helyszínek, régi hagyományok

Az idei Gulyásfesztivál egy kicsit felfrissül, de nem szakít a hagyományokkal. A részletekről Szabó István alpolgármester és Csányi Sándor, a Gulyásfesztivál alapító főszervezője tartott csütörtökön sajtótájékoztatót.

2017-08-31

Szolnok Segít: egy híján száz gyermek kapott új iskolatáskát

Bár a tanévkezdés egyre kisebb terhet ró a családokra, vannak olyan háztartások, ahol még mindig elkél a segítség. A Szolnok Segít programon belül ma 56 család egy híján száz iskolás gyermekének szerzett örömet Szalay Ferenc és dr. Bene Ildikó, akik ezúttal magánszemélyként tettek nemes gesztust.

2017-08-31

Tízmilliárd forintból fejleszt szakképzési infrastruktúrát az NGM

A minőségi szakképzés alapja a korszerű oktatási környezet kialakítása, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium az elkövetkező 10 évre mintegy 10 milliárd forintos keretösszegből infrastruktúra-fejlesztési programot indít a szakképző intézményeknél

2017-08-31

Indul az év az óvodákban is

Az óvodák is az új nevelési évre készülnek. A Szolnok Városi Óvodák évnyitó értekezletére Szabó István alpolgármester jó hírekkel érkezett.

2017-08-30

Helytálltak a diákok, sikeres volt a diákmunka program

A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2016-os években a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított „Nyári diákmunka” tapasztalatait felhasználva, 2017. évben ismét meghirdették – a szinte teljes egészében központi forrásból megvalósuló - programot, amelyben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vettek részt.

2017-08-29

Újabb sikerek előtt a Szigligeti

Egyperces néma főhajtással kezdődött a Szigligeti Színház évadnyitó társulati ülése, ahol a nyáron elveszített munkatársakra – Kovács József gépkocsi vezetőre és Nagyné Margit fodrászra - emlékeztek. Nem volt eseménytelen az elmúlt néhány hónap sem: a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválról a Vidám kísértet című darab a Leglátványosabb előadás, míg Gombos Judit a Legjobb női mellékszereplő díjával térhetett haza.

2017-08-28

Szolnokra érkezik a Szent Korona másolata a város napján

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal 1847. szeptember 1-én nyílt meg. A történelmi dátum előtt tiszteleg Szolnok és rendezi meg évről évre Szolnok Napját. A hétfői sajtótájékoztatón részletesen ismertették a programokat, többet is kiemelve közülük. Ezek egyike a Szent Korona másolatának Szolnokra érkezése. A koronát Budapestről nosztalgia vonattal szállítják a Tisza-parti városba.

2017-08-28

Negyedszázados kereskedelmi sikertörténet

Amikor 1992-ben megalakult a Tisza-Coop Kft., még aligha gondolták volna az alapítók, hogy a negyedszázados jubileumon immár a megye kereskedelmi életének meghatározó szereplőjeként köszönthetik a céget.

2017-08-28

Felújítás előtt a Szigligeti Színház, fejlesztik a szolnoki piactereket

Augusztus utolsó hétfőjén soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése. A napirendi pontok között szerepelt a költségvetés módosítása, de a RepTár, a művésztelep, a tiszaligeti fürdő és a piacterek fejlesztéséhez kapcsolódó előterjesztéseket is tárgyaltak a képviselők.

2017-08-25

Az év polgármestere lett Szalay Ferenc a megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés ünnepi ülését tartották pénteken a megyeháza dísztermében, ahol Kovács Sándor elnök és Berec Zsolt alelnök adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai kitüntető díjait, címeit. A rendezvényen Szalay Ferenc, Szolnok első embere tevékenységéért az Év Polgármestere Jász-Nagykun Szolnok Megyében Díjat vehette át.

2017-08-25

Megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság Szolnokon

A Kossuth téren csütörtök este megtartott ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság, ahol az Alcsi-szigeti versenypályán tizenhét ország 102 versenyzője, köztük az éremesélyesnek tartott magyar női horgász válogatott küzd meg a csapat- és egyéni világbajnoki címért. A város nevében Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket.

2017-08-23

Tekeregtek, okosodtak - minden résztvevő nyert

Játékos, ugyanakkor a Szolnokkal és a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos tudást felfrissítő, bővítő vetélkedőn mérték össze tudásukat kedden délután felsős és középiskolás diákok. Az egyes állomások kézenfekvően a belváros kerékpárútjain lettek kialakítva. Lelkes és okos gyerekek hada teljesítette a pályát, az élen két ifjú hölgy végzett, nyereményük egy-egy 64 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amelyet a Thököly úti Csepel Kerékpárcentrumban vásárolhatnak le.

2017-08-23

Ismét BikeSafe Szolnokon!

Hazánkban több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagyrészük azonosítatlan marad, ezért ritkán kapja vissza a tulajdonosa. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerült, de nyilvántartás nélkül a rendőrség nem tudhatta ki a gazdája, így nem volt kinek visszaadni.

2017-08-22

Új épületbe költözik a felnőtt háziorvosi ügyelet

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található felnőtt háziorvosi ügyelet 2017. augusztus 24-től új épületbe költözik.

2017-08-21

Kerékpáros vetélkedő iskolásoknak

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. augusztus 23-án kerékpáros ügyességi vetélkedőt szervez felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Nyár végi teker(g)ő” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Tourinform Szolnok Iroda és a Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével - tájékoztatta a sajtót Fejér Andor alpolgármester.

2017-08-21

Nagybányára is jutott a Kárpát-medence kenyeréből

Idén először Szolnok testvérvárosa, az erdélyi Nagybánya is kapott a Művésztelep óriáskemencéjében sült kenyekerkből. A nemzeti ünnep jelképének is számító székely pityókás cipót Szabó István alpolgármester úr személyesen adta át a városban rendezett ünnepségen.

2017-08-20

Kisült a 300 kilós óriáskenyér

A legnagyobb székely kemencében, a Szolnoki Művésztelepen kisült a Kárpát-medence 300 kilogrammos óriáskenyere. Diószegi László sepsiszentgyörgyi mesterpék vezetésével hazai és határon túli pékek alkották meg a kenyércsodát, amit vasárnap délután 19 órakor szentelnek, meg, majd osztanak szét.

2017-08-18

Horgász VB Szolnokon

Szolnokon, az Alcsi-Holt-Tisza MOL-bázistelep felé eső részén rendezik meg a női horgász világbajnokságot. A rendezvényről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

2017-08-17

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

2017-08-16

Elbúcsúztak dr. Karmazin Györgytől

A Tiszavirág Arénában búcsúzhattak el családtagjai, barátai, sporttársai Szolnok város Ezüst Pelikán díjasától, dr. Karmazin Györgytől. A tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló sportember és sikeres üzletembertől sokszázan köszöntek el.

2017-08-15

Kiváló adatszolgáltató Szolnok

Kiváló adatszolgáltatásért jutalmazta a szolnoki önkormányzatot a Belügyminisztérium.  A minisztérium azokat a településeket részesítette pénzjutalomban, melyek a 2016-os évet lezáró államháztartási adatszolgáltatásukat határidőre, valós tartalommal, megfelelő minőségben teljesítették.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app