Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-11-15

Illegális hulladéklerakót számoltak fel

Nem csúfítja tovább a környezetet az Őrház úton felhalmozott illegális hulladék. Ahogy a város több pontján, sajnos itt is a felelőtlen állampolgári magatartás nyomait kellett eltakarítani.

 

2016-11-15

Tíz diákot támogat a pénzváltással foglalkozó cég

A "Tanulj, hogy boldogulj!" program részleteiről Ablonczy Péter, a cég vezetője és Ábelné Egyed Eleonóra, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály vezetője tartott kedden sajtótájékoztatót a városházán.

2016-11-14

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket.

2016-11-13

Aranymisét tartott a váci püspök Szolnokon

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálta a vasárnap esti szentmisét a szolnoki belvárosi nagytemplomban. Különleges este volt, hiszen huszonegy fiatal bérmálkozott, ráadásul az egyházkerület vezetője idén ötven éve kezdte el pályáját.

2016-11-12

Elkészült a Kiss János út

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária kormánymegbízott, valamint Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

2016-11-10

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor ünnepeljük azokat, akik egész évben szívből, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a hátrányos helyzetűekért, a szegényekért. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadta át Szalay Ferenc polgármester a dr. Adorján Ildikó-díjat.

2016-11-10

A magyar tudományt ünneplik a Damjanich múzeumban

Idén második alkalommal rendezik meg a Damjanich János Múzeumban a Magyar Tudomány Ünnepét. 1825. november 3-án a pozsonyi országgyűlésen határozták el a magyar rendek a Magyar Tudományos Akadémia létrehozását. A Magyar Tudósok Világtalálkozóján (1996) döntés született arról, hogy ez a nap lesz minden évben a Magyar Tudomány Napja.

2016-11-10

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

A Szandaszőlősi Általános Iskola 7. évfolyamának nyolcvan tanulója nyolc pedagógus kíséretével októberben háromnapos tanulmányi kiránduláson vett részt a Felvidéken.

2016-11-09

Kilenc ovi kapott új udvari játékokat, a program folytatódik

Új udvari játékoknak örülhetnek az apróságok Szolnok több óvodájában. A Szolnok Városi Óvodák önkormányzati támogatásból valósította meg az udvari játszóeszközök beszerzésének első ütemét, melynek során kilenc tagintézmény kapott új udvari játékokat. Hinta, csúszda, mászóka, függeszkedő és számos másik eszköz gazdagította az ovik udvarát.

2016-11-09

Rendhagyó szakmai foglalkozások - cél a szakmák megismerése

Rendhagyó szakmai foglalkozásokat szervez általános iskolásoknak ebben a tanévben Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum azzal a céllal, hogy megismertesse és megszerettesse a diákokkal a különböző szakmákat.  A hagyományteremtő kezdeményezés első állomása a Szandaszőlősi Általános Iskola és Művészeti Iskola volt.

2016-11-09

Elektromos buszt tesztelnek Szolnokon

A gépjárműpark amortizációja miatt a KMKK Zrt. és a város folyamatosan keresi a lehetőségeket annak modernizálására. Jelenleg egy lengyel céggel zajlanak tárgyalások, ennek részeként hétfőtől csütörtökig közlekedik Szolnokon egy elektromos autóbusz a 17-es járat vonalán, a tesztüzem végén a szakemberek összegzik a tapasztalatokat.

2016-11-09

Asztalitenisz eszközöket kapott a Szegő Gábor Általános Iskola

A II. Rákóczi Ferenc és a Szegő Gábor Általános Iskola is sporteszközöket kapott a Sport Legyen a Tiéd! program jóvoltából. Az akció tavaly indult, melynek fő célja, hogy növelje a különböző sportágak utánpótlás-bázisát.

2016-11-08

Új helyen új lendülettel nyílt meg az Új Nemzedék Közösségi Tér

Megújult közösségi tér várja a fiatalokat Szolnok szívében, a Kossuth úton. Az Új Nemzedék Közösségi Tér nem kisebb szerepet vállalt, mint hogy növeli a fiatalok társadalmi aktivitását, megerősíti nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjukat. Mindezt változatos, tartalmas programokkal.

2016-11-08

Háromnapos csokimámor az Agórában

November második hétvégéjén felébred a mindannyiunkban élő Gombóc Artúr. Ki ne esne kísértésbe, ha látna ennyi kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét?

2016-11-08

Filmforgatás a Reptárban

Dokumentum filmet forgattak a szolnoki Reptárban. A II. világháború híres Puma repülő vadászosztályának még élő két pilótája járt a múzeumban. A róluk készülő filmhez készítettek a veteránokról felvételeket.

2016-11-07

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School program

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ismételten sikeres pályázatot nyújtott be energiahatékonyság növelése témakörben.

2016-11-03

Még egy hétig láthatók a plakátok

Már csak egy hétig, 2016. november 10-ig tekinthető meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. éves évfordulójára készült, a szolnoki eseményeket bemutató óriásplakát kiállítás.

2016-11-03

Kolozsváron játszik a magyar válogatott

A 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportjában játszik a magyar válogatott - jelentette be csütörtökön a román (FRB) és a magyar szövetség (MKOSZ) közös kolozsvári sajtótájékoztatóján Horia Paun, a román szövetség elnöke.

2016-10-30

Versengő asztalitenisz-veteránok Szolnokon

Országos nyílt asztalitenisz veterán ranglista versenyre jöttek korosabb és még korosabb versenyzők – száznál is többen- a Tiszaligetbe, az ország minden részéből. Szolnok másodszor házigazda. Egyéni és páros versenyről van szó, és legalább a negyvenedik életévét betöltöttnek kell lennie annak, aki nevezett. A fölső korhatár? Nincs. A mostani mezőny legkevésbé fiatal versenyzője Máté János, a maga nyolcvanegy évével.

2016-10-29

Ide minden szülő szívesen engedi szórakozni kamasz gyermekét

Megnyílt az ország első Szer-Telen Szórakozóhelye Szolnokon. Az egyedülálló, innovatív kezdeményezés a Z generációt célozza. A középiskolásoknak nyílt, családias hangulatú teaházat a hozzá tartozó színházteremmel és kerthelyiséggel 24 millió forintból alakították ki. A beruházást anyagilag is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

2016-10-27

Döntöttek a képviselők: ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein

Támogatta a testület a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bankszámla szerződésének meghosszabbításáról szóló előterjesztést.Az ez év végén lejáró önkormányzati bankszámla szerződést, változatlan kondíciók mellett, újabb egy évvel hosszabbítják meg.

2016-10-27

Értéktár vetélkedőt hirdetnek

Hungarikum vetélkedőt hirdet a megye vezetése. A rendezésre elnyert pályázati pénzen két fordulót bonyolítanak le. Cél, hogy a diákok is megismerjék szűkebb régiónk értékeit. A győztes csapatok képviselik majd Jász- Nagykun Szolnok megyét a Kárpát- medencei döntőn.

2016-10-26

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte megyénk azon jeles személyiségei, akik nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át a közelmúltban.

2016-10-26

Ezért lesz magasabb a gázszámla

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített számlázást választotta.

2016-10-26

Lezárják éjszakára a piacot

Kerítéssel védik a szolnoki piac mögötti területet. A csarnok és a Spar áruház közötti részen így csak a piac nyitvatartási idejében lehet immár átjárni. A szigorításra vagyonvédelmi okok miatt volt elsősorban szükség.

2016-10-26

Értesítés fúrási munkálatokról

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Szolnok város belterületén, a Prizma és a Gyökér utak környékén az O&GD Central Kft. a Szolnoki Bányafelügyelet engedélyével kutatófúrást végez. 

2016-10-25

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát - hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon.

2016-10-24

Sikeres a szolnoki állatorvosi ügyelet

Országszerte párját ritkítja a szolnoki állatorvosi ügyeleti rendszer. Az immár tíz hónapja működő, a város önkormányzata által támogatott rendszer tapasztalatairól a napokban egyeztettek az állatorvosok és Fejér Andor alpolgármester.

2016-10-24

Megkezdődött az ünnepi díszvilágítás kihelyezése

Ezen a héten megkezdődik az ünnepi díszkivilágítás kihelyezése a város több pontján, a szakemberek november 21-től próbaüzem során ellenőrzik, hogy műszakilag rendben vannak-e, szükség esetén javítják, cserélik a lámpatesteket.

2016-10-24

MINDENSZENTEK ÉS A HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is.

2016-10-24

Szalay Ferenc: Csoda történt 56-ban

Az ország első ötvenhatos emlékművénél emlékezett Szolnok számtalan polgára a hatvan évvel ezelőtti eseményekre: a forradalom és szabadságharc történéseire. Kautzky Armand színművész Petőfi Nemzeti dalát mondta el ugyanúgy, mint hat évtizeddel ezelőtt színész édesapja, aki akkor a városháza erkélyéről a Kossuth téren összegyűlt több ezer embernek szavalta el a szabadság költőjének talán legismertebb versét.

2016-10-21

Simon Ferenc nevét őrzi a tanterem

A szolnoki művésztelep ikonikus alakjának, Simon Ferencnek az emlékét már utca is őrzni Szolnokon. Mától a Széchenyi István Gimnázium rajztanterme is az ő nevét viseli. A kiváló szobrászművész ugyan nem szolnoki születésű, de több mint fél évszázadot élve a megyeszékhely művésztelepén, igazi lokálpatritává vált.

2016-10-21

Fejet hajtottak 56 hősei előtt

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület immár hagyományos rendezvényén a Széchenyi Gimnázium diákjai, illetve a városrész iskolásai, óvodásai előtt helyezték el a megemlékezés koszorúit a gimnázium előtti kopjafánál.

2016-10-21

A honvédség és a TEK gyakorlatozik

A Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ 2016. október 24-én és 25-én közös demonstrációs gyakorlatot hajt végre Szolnok város különböző helyszínein

2016-10-20

A forradalom szolnoki veteránjait köszöntöttük

Dancsi József, Vitéz Szathmári József, Kablay Lajos… csak néhány név azok közül, akik hatvan évvel ezelőtt szembeszálltak az elnyomókkal, akik kiálltak a nemzet szabadságáért itt, Szolnokon. S bár a forradalmat vérbe fojtották,  de ez alatt a néhány nap alatt az egész világ elképedve figyelte egy kis ország elkeseredett harcát egy hatalmas, elnyomó birodalommal szemben.

2016-10-20

Köztársaság-napi ünnepséget tartottak a KMKK Zrt.-nél

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. csütörtökön délelőtt tartotta hagyományos Köztársaság-napi ünnepségét az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Szabó István alpolgármester, majd díjak, elismerések átadása következett.

2016-10-20

56-os vetélkedő középiskolásoknak

Az 1956-os forradalom és szabadsáharc 60. évfordulója alkalmából várostörténeti vetélkedőt szervezett a Damjanich múzeum, a Verseghy könyvtár, valamint a megyei levéltár. A történelmi megmérettetésre megtelt a könyvár Verseghy terme.

2016-10-20

Számít az Ön véleménye!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt hónapok során kifejlesztette a SzolnokApp mobil applikációt. Olyan szolnoki lakosokat keresünk, akik szívesen tesztelnék a programot, s véleményüket a közösségi hálón egy erre a célra kialakított zárt csoportban szívesen megírnák számunkra.

2016-10-19

Több mint kétezer diák láthatja ingyenesen a Szigligeti Színház előadását

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett szolnoki megemlékezéssorozat részeként összesen 5 alkalommal mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József: Az angyalok nem sírnak című előadást a szolnoki diákokból álló közönségnek.

2016-10-18

Közel ötven szakmát ismerhetnek meg a fiatalok a pályaválasztási kiállításon

Az élet nagy döntései közül talán a legelső minden ember életében, hogy milyen pályát válasszon, melyik iskolában tanuljon tovább. A döntés meghatározó, éppen ezért nagy körültekintés igényel, ebben segít a továbbtanulás előtt álló diákoknak a „Szakmák Világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napok.

2016-10-17

Csodás táncprodukció a színházban

Az ’56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja tegnap Szolnokra érkezett. Több, mint száz táncos részvételével felejthetetlen előadást láthatott hétfőn este a Szigligeti Színház közönsége.

2016-10-17

Egy nap az egészségért

Idén is nagy sikerrel zárult a Családi Egészségnap Szolnokon, az egészséges életmód híveit és a mozgás szerelmeseit a Tiszavirág Arénába várták vasárnap egész nap.

2016-10-16

40 évnyi asztaliteniszes barátság

Idén negyven esztendős a Tiszaparti Baráti Egyesület, melyet egykor ismert sportolók, közéleti személyiségek alakítottak. A csapat azóta minden évben megrendezi öregfiúk tornáját, melyre idén Faházi Janika személyében egy világhírű "veterán" is ellátogatott.

2016-10-16

A Varga nyerte az egynapos vetélkedőt

Három gimnázium vitte a prímet a 16. 24 órás vetélkedőn. A Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában parádés hangulatban végül a Varga diákjai lettek a legjobbak.

2016-10-15

Tenk László kapta az életműdíjat

„Az áldozat szabadsága”– a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítása 2016 című tárlat ünnepélyes megnyitóját és díjátadóját tartották szombaton este a Szolnoki Galériában. A hagyományosan a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó tárlat idén az 1956-os forradalom-és szabadságharc 60. évfordulójának állít emléket tematikájával.

2016-10-15

Az ország nem kér a betelepítési kvótából

Az október 2-i népszavazás eredménye nagyon erős üzenet Brüsszelnek és az ellenzéknek is, hogy Magyarország nem kér a betelepítési kvótából - mondta a Fidesz pártigazgatója és alelnöke szombaton szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-10-14

Megújulás és bővítés a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságán

Megújult a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei Igazgatóságának épülete, ebből az alkalomból tartottak ma sajtótájékoztatót Dancsó József, a MÁK elnökének részvételével.  Az eseményen jelen volt dr. Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár, dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc polgármester és a Kovács József, a MÁK megyei igazgatója.

2016-10-13

EGYSÁVOSRA SZŰKÜL A PIACNÁL AZ ADY ENDRE ÚT

Csütörtökön 10 órától kétszer egysávosra szűkül az Ady Endre út a piaci parkoló kijárata és a Fiumei úti csatlakozás közötti szakaszon.

2016-10-12

Kamionok vásárlásával munkahelyeket is teremtett a BI-KA Logisztika Kft.

Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő BI-KA Logisztika Kft. 2012 óta évente 2 alkalommal szervezi meg Szolnoki Gazdasági Fórum című konferenciáját, mely a szolnoki régió kiemelkedő gazdasági eseménye. Az esemény ezúttal ünnepélyes kamion átadással is kibővült.

2016-10-10

Különleges zászlót készített Wittner Mária a Szigligeti Színháznak

Különleges ajándékot kapott hétfőn Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Wittner Mária, az 56-os forradalom halálra, majd életfogytiglanra hőse, volt országgyűlési képviselő saját kezűleg készített, egyedi, az 56-os forradalmat jelképező zászlót adott át a teátrum vezetőjének.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app