Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-01-27

Újra várják a korcsolyázókat a Holt-Tiszán!

A Szolnoki Sportcentrum ezen a hétvégén is kellemes zenével és meleg teával várja a korcsolyázni vágyókat szombaton és vasárnap 13 és 17 óra között a holtág jegén.

2017-01-26

Képzőművészeti kreatívpályázatot hirdet a RepTár

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum pályázatot hirdet Vitéz Nagybányai Horthy István repülő főhadnagy domborművének méltó elhelyezésére a RepTár területén belül.

2017-01-26

Gyászszünettel kezdődött a szolnoki közgyűlés ülése

A múltheti olaszországi busztragédia magyar áldozatainak tiszteletére, valamint a közelmúltban elhunyt egykori szolnoki képviselő, Csépány Sándor emlékére gyásszünettel kezdődött a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

2017-01-25

Ötéves az Oltalom Idősek Otthona

Öt éve működik kiválóan, a benne élők megelégedésére a Szolnoki Oltalom Idősek Otthona a Kertvárosban. A bensőséges ünepségen a megyeszékhely önkormányzatát Szabó István alpolgármester és Rezák László önkormányzati képviselő képviselte.

2017-01-23

TÁJÉKOZTATÓ

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása alapján a szolnoki, Ady Endre úti automata mérőállomás adatai szerint a szálló por koncentrációja Szolnok belvárosában 2017. január 21-től meghaladta a vonatkozó küszöbértéket.

2017-01-23

Nyílt nap a Pallasz Athéné Egyetemen

Nyílt napot tart 2017. január 24-én, kedden a Pallasz Athéné Egyetem (PAE). Kecskeméten és Szolnokon nemcsak az összes kar lesz kinn, hanem a duális partnerek is. Így a szülők, és a diákok első kézből kaphatják meg a legfontosabb információkat.

2017-01-23

A városházára is kitűzték a fekete zászlót a nemzeti gyásznapon

A szombati kormánydöntés alapján nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.
 
2017-01-22

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

A tizenhat halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset áldozataira emlékezve egy perces néma főhajtással kezdődött Szolnok városnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gálaműsora vasárnap az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen adják át minden évben a megyeszékhely legrangosabb díjait, elismeréseit.

2017-01-21

Dombormű őrzi Szurmay Ernő emlékét

Szolnok díszpolgárának, a tavaly elhunyt egykori iskolaigazgatónak, Verseghy-kutatónak, a kiváló könyvtárigazgatónak, Szurmay Ernőnek a bronzból készült portréja is bekerült a Damjanich János Múzeum Pantheonjába.

2017-01-20

Kerékpárút - ebben a hidegben nem ajánlott!

A rendkívül hideg időjárás miatt nincs biztonságos síkosságmentesítési módszer a kerékpárutak esetében, így a megyeszékhely hivatal nem javasolja, hogy a kerékpárutakat használják a szolnokiak.

2017-01-20

Sikeres lett a családi vállalkozás

Lits Józsefné neve nem ismeretlen a varrodák világában, az ő irányításával lett sikeres vállalat az Euroszol is. Új, családi vállalkozásuk immár Startker néven pénteken nyitotta meg varrodáját az egykori cukorgyár egyik épületében.

2017-01-19

Kezdődik a Szegő felújítása

Február 15-én adják át teljesen kipakolva, kiürítve a Szegő Gábor Általános Iskolát a kivitelezőnek. Ekkor kezdődik ugyanis az intézmény szeptember 13-ig tartó felújítása.

2017-01-18

Parkolás, Véső út: lakossági fórum a Rákócziban

A Véső úti beruházás az egész lakóövezetet megváltoztatja, mégpedig pozitív irányban – mondta szerdai, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában rendezett lakossági fórumán Szabó István alpolgármester, egyben a városrész önkormányzati képviselője.

2017-01-16

Tüzelővel segíti a város a rászoruló családokat

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa – mondta Szalay Ferenc polgármester annak apropóján, hogy a leghidegebb időszakban ismét tűzifát kaphatnak a nehézséggel küzdők az önkormányzattól. A napokban kiszállított tűzifából mintegy 300 megyeszékhelyen élő család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segítik.

2017-01-12

Magyarrá lett az ausztrál vízilabdás

Magyar állampolgár lett az ausztrál születésű vízilabdázó, Aaron Younger. A Szolnoki Dózsa játékosa Szabó István alpolgármester előtt tette le az állampolgársági esküt.

2017-01-11

Megtörtént a Pallasz Athéné Egyetem PPP konstrukcióinak kiváltása

Megtörtént a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának főépületét és kollégiumát érintő PPP (public-private partnership) szerződések kiváltása. Mindez a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma mintegy bruttó 5 milliárd 383 millió forint támogatásának köszönhető – hangzott el az intézmény szolnoki karán tartott sajtótájékoztatón. A részletekről Dr. Ailer Piroska rektor, dr. Solti Péter miniszteri biztos és Szalay Ferenc polgármester beszélt szerdán.

2017-01-11

A doni katasztrófában elesett hősökre emlékeztünk

A doni áttörésre, a II. világháború magyarok számára legtöbb halálos áldozatot követelő csatájára emlékeztek a Tiszai hajósok terén. A hetvennégy évvel ezelőtti katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, ez történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt.

2017-01-09

Főhajtás Hanzély Pál emléktáblája előtt

Hanzély Pál hőstettére emlékeztek azon az ünnepségen, amelyet ma délelőtt tartottak a főhadnagy egykori laktanyájának falán a József Attila-Százados út sarkán elhelyezett emléktáblánál. A hős katonatiszt 90 esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

2017-01-07

Veszélyes a szabadvizek jegén tartózkodni

Továbbra is veszélyes a befagyott szabadvizek felületén tartózkodni, mert még nem szilárdult meg eléggé a jég - közölte pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2017-01-06

Figyeljünk egymásra a krízishelyzetben!

A hét végére jelentős lehűlés várható, mely fokozott kockázatot jelent az egyedül élő idős embereknek és a fedél nélkül élőknek. Ebben az időszakban a hajléktalanok, idősek és egyedül élő emberek a legveszélyeztetettebbek. Intézmények és magánszemélyek összefogására van szükség ahhoz, hogy közülük minél kevesebben kerüljenek krízishelyzetbe.
2017-01-06

Teendők rendkívüli hideg idején

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

2017-01-05

Szolnok az Év települése, Rozmaring díjas a Galéria étterem

A Szolnoki Galéria étterem csütörtökön díjátadó helyszíne volt: Szalay Ferenc polgármester adta át az étterem vezetőjének, Fülöp Attilának a Virágos Magyarország versenyen elnyert Rozmaring díjat. A díjjal a kiemelkedő gasztronómiai kínálatú, esztétikus környezetű vendéglátóhelyeket ismerik el a szakemberek.

2017-01-04

Városmarketingről a vállalkozói klubban

A Brandatti Vállalkozói Klubjának tagjai kéthetente találkoznak a Söráriumban, ahol különböző témákban hallgathatnak színvonalas előadásokat. Szerdán Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere érkezett a klubba, aki a város marketing stratégiáját ismertette, prezentációját követően Harcsa Béla, a Szolnok Televízió főszerkesztője mutatta be a város televíziójának felépítését, működését.

2017-01-04

Vigyázat, csaló!

Sajátos trükkel csaltak ki egy önkormányzati lakásra váró családtól 310 ezer forintot. Az önmagát egy ingatlaniroda tanácsadójának kiadó elkövető előzetesen pénzt kért hivatalos költségekre, önkormányzati tulajdonú lakások bérbe vételére, illetve megvásárlására.

2017-01-03

Hetedszer indul Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!

Hetedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat. Erről számolt be az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban tartott sajtótájékoztatón Dr. Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos, a zsűri két tagja: Dr. Bedros J. Róbert, és Dr. Kasler Miklós professzorok, valamint B. Király Györgyi projektvezető.

2017-01-02

Szolnoki idősek is tapsolhattak Mága Zoltánnak

Mága Zoltán fantasztikus újévi koncertjével indult a 2017-es esztendő száz szolnoki nyugdíjas számára, akik a világhírű hegedűművész által felajánlott jegyeknek és az önkormányzat által biztosított busznak köszönhetően jutottak el a gálaestre.

2016-12-28

A nehéz sorsú gyerekeknek jár az ingyenes ebéd

A téli szünetben sem maradhat éhes gyermek - ezért is fontos a kormányzat által finanszírozott közétkeztetési program. A rászoruló családok gyermekei nem csupán iskolaidőben, hanem a szünetekben is kapnak napi egyszeri meleg ételt, nincs ez másként Szolnokon sem.

2016-12-25

Akik az ünnepek alatt is ránk vigyáznak

Ugyan szenteste látszólag megáll az élet, vannak emberek, akik még ilyenkor is ránk vigyáznak. Az ő munkájukat ismerte el jelképesen december 24-én délelőtt Szalay Ferenc polgármester, dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke és Falusi Vajk, önkormányzati képviselő.

2016-12-23

Meleg ételt kapnak Szolnokon is a rászoruló gyerekek a szünidőben

A tavaszi, nyári és őszi szünethez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünetben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szabó István alpolgármester az ételosztás egyik helyszínén, a Liget úti iskolában.

2016-12-23

Asztalitenisz Utánpótlás Centrum már Szolnokon is

A címet a Jászkun Volán Sport Club Kft. kapta meg, miután részt vett a Magyar Asztalitenisz Szövetség pályázatán. A centrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Szabó István alpolgármester is jelen volt.

2016-12-23

A vártnál is jobban teljesít a város gazdasága - jelentette be Szalay Ferenc

Dinamikusan fejlődik Szolnok gazdasága, ezt az adóbevételek növekedése is jelzi – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2016-12-22

Ingyenes wifi pontokat alakít ki a város

Az ingyenes internetet okos eszközökkel érhetik el a felhasználók. Ahogy más turisztikai jellegű internetszolgáltatásoknál is megszokhattuk, városunkban is napi két órát használhatjuk a tartalomszűréssel hozzáférhető hotspotokat.
2016-12-21

Rászoruló gyereken segített a hivatal

Gyermekjátékokat gyűjtöttek a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai. A sok játék egy olyan óvodás kisgyermeké lesz, akit nagymamája egyedül nevel. Az ajándékokat szerda délután vitték el a családhoz, minden bizonnyal nagy boldogságot okozva a kisfiúnak.

2016-12-21

Ünnepi műsorral köszönték meg az idősek munkáját

Minden évben karácsony előtt A szeretet és békesség órái címmel ajándékozással egybekötött karácsonyi műsort szervez az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, hogy kifejezze köszönetét a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének az egész évi együttműködésért.

2016-12-21

Buszvásárlásban segített a RepTár

Látogatóinak köszönhetően tudott rászorulókon segíteni a RepTár.  Az intézmény vezetése úgy döntött, hogy a közösségi felelősségvállalás részeként december tizedikén a belépőjegyekből befolyt összeg háromnegyedét az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete javára ajánlja föl.

2016-12-21

Kiadvány a téli időszak rendkívüli helyzeteire

Két kiadványt osztotta szét a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulóinak és pedagógusainak. A kiadvány a téli időszak rendkívüli helyzeteire figyelmeztet és ad hasznos tanácsokat.

2016-12-20

Közös karácsony a Vízpart körúton

A Vízpart körúti idősotthonban közös műsorral készültek a lakók a karácsonyi ünnepre. A lakókon kívül az intézmény munkatársai, illetve hozzátartozók is eljöttek a rendezvényre, így bizony kicsinek bizonyult az otthon ebédlője.

2016-12-19

Projektnyitó rendezvény a városházán

Az Energy @ School elnevezésű, hét európai ország részvételével megvalósuló projekt szolnoki nyitórendezvényét tartották hétfőn délelőtt a városházán. A rendezvényen öt szolnoki iskola diákjai és pedagógusai vettek részt.

2016-12-17

Advent utolsó gyertyája is ég a Kossuth téren

Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök celebrálta azt a szertartást, melynek végén meggyújtották a Kossuth téri adventi koszorú utolsó gyertyáját is. A karácsonyi várakozás utolsó hetét a Szent Tamás Általános Iskola diákjai szép műsorukkal tették emlékezetesebbé.

2016-12-16

Egy városrész köszöntötte advent utolsó hétvégéjét

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület immár hagyományos karácsonyi rendezvényén a városrész iskolásai, óvodásai vettek részt a Széchenyi Gimnázium előtti téren. Az egyesület nevében Kormásné Szombati Márta önkormányzati képviselő ajándékutalványokat adott át az intézményeknek.

2016-12-15

Gyerekek vitték házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait a közgyűlésről

Házhoz vitték a szeretetet a szolnoki diákok. A városi diáktanács és a gyermektanács tagjai hagyományosan a decemberi közgyűlésről indulnak útnak, hogy 150 rászorulónak elvigyék az önkormányzat ajándékcsomagját. Az első két csomagot ezúttal is Szalay Ferenc polgármester személyesen adta át, a többi ajándékot a szociális támogatások osztályán vették magukhoz a gyerekek.

2016-12-14

A jégen tartózkodás szabályai

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsokat fogalmazott meg a jégen tartózkodásról.
2016-12-14

Három gyermekét egyedül nevelő apához érkezett a Szolnok Segít program adománya

Három gyermek a családban kifogyhatatlan örömforrást jelent, milliónyi boldog percet. Három gyermek a családban, ha az édesanya helyét is az apa tölti be családfői feladatai mellett, nos, az óriási kihívás, 24 órás szolgálat a maga minden örömével és nehézségével.

2016-12-14

Számítógépeket kaptak a szolnoki rendőrök

Szolnok város önkormányzata minden lehetséges eszközzel segíti a Szolnok Városi Rendőrkapitányság munkáját. A városi kapitányság és az önkormányzat kiváló együttműködése immár hagyomány, ennek jegyében szerdán ötmillió forint értékű eszközt adott át Szalay Ferenc Egedi István ezredesnek, városi rendőrkapitánynak, valamint dr. Urbán Zoltán ezredesnek, megyei főkapitánynak.

2016-12-14

Sikeres évet zárt a Szolnoki Sportiskola

Hagyomány a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola életében, hogy decemberben ünnepi rendezvényen díjazza azon legeredményesebb sportolóit, akik az év folyamán nemzetközi versenyeken értek el kimagasló eredményeket, országos bajnokságokon szereztek bajnoki címeket, ezzel méltó módon képviselve sportiskolájukat, városukat.

2016-12-09

Bajnokokat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – ezzel a Hemingway idézettel kezdődött a mai díjátadó ünnepség avárosházán.A sport tanító ereje nemcsak a pályán, hanem a hétköznapokban is megmutatkozik, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres író által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is.

2016-12-09

Biztonságban az iskolában

Tovább folytatódott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadássorozata, amely ezúttal a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába érkezett meg.

2016-12-08

Színpadon a tehetséges idősek

Napjainkban reneszánszukat élik a különböző tehetségkutatók, ahol kortól függetlenül mutathatják be tehetségüket a vállalkozókedvűek. Bár ma már sokféle névvel illetik őket, korábban Ki Mit Tud címmel nyújtottak szórakozást a nézőknek. Szolnokon ezúttal a Szolnok Televízió karolt fel egy kezdeményezést, s szervezte meg a nyugdíjasoknak szereplési lehetőséget biztosító Ki Mit Tud-ot.

2016-12-08

Új padok és kerékpártámaszok kerültek ki a városba

Az ősz folyamán a város több pontján is utcabútorokat telepített az önkormányzat – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elsősorban az út- és járda felújítási program során érintett területek érintettek, de padok kerültek például a Hetényi Géza kórház taxiállomására, játszóterekhez, parkokba, a Széchenyi lakótelep buszmegállóiba, vagy például a tiszaligeti csónakázó tóhoz.

2016-12-07

Szívből jön a szeretet, szívből jött az ajándék Reutlingenből

Németországi testvérvárosunkkal, Reutlingennel ápolt kiváló kapcsolatunkat, s az ott élők nagylelkűségét bizonyítja, hogy ebben az évben is - immár tizenhatodik alkalommal - érkezett meg ajándékcsomagokkal megpakolt autójuk, hogy örömet szerezzenek vele a szolnoki gyermekotthonban élőknek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app