Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-08-08

Kinyitott a Szigligeti Színház jegyirodája

A nyári szünet után tegnap reggel újra kinyitott a Szigligeti Színház jegyirodája. Rengetegen újították meg bérletüket, melyeknek ára a tavalyihoz képest nem változott. A szeptemberi és októberi bérletszünetes előadásokra szintén keddtől válthatók jegyek.

2012-08-06

A komolyzene rajongóit várják a Tiszai Hajósok terére

Mediterrán dallamok csendültek fel szombaton este a Tiszai Hajósok terén. A nagyszerű akusztikájú térre ezúttal is sokan kilátogattak, a színvonalas és sikeres program az első állomása volt az idei Parti-túrának.

2012-08-06

Minden bicogó teljesítette a maratoni távot

A kánikula sem tartotta vissza azt a több mint háromszáz versenyzőt, akik szombaton délelőtt nekivágtak a 8. alkalommal megrendezett Remondis Bicogó Maratonnak Szolnokon. Az évről –évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny résztvevői ezúttal is a Kossuth térről rajtoltak, indulás előtt Balla György alpolgármester köszöntötte őket.

2012-08-06

Ajándék hajóút a napköziseknek

Egyre élénkebb az élet a Tisza szolnoki szakaszán: ladikok, motorcsónakok szelik a vizet, kajakosok és kenusok izzadnak a tomboló hőségben, vagy éppen vízitúrázók csapata evez a szőke folyón. Néhány hete pedig egy Sellő tűnt fel a Tiszán - valójában a nyári programlehetőségek köre bővült sétahajózással.

2012-08-01

Tourinform Szolnok

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. augusztus 1-től TOURINFORM irodát nyit a Városháza Ügyfélszolgálati Irodájában. Üzemeltetője az Aba-Novák Kulturális Központ Nonprofit Kft. A turisztikai információs irodában tájékozódhat a település, a Szolnoki kistérség, az Észak-alföldi Régió és az egész ország turisztikai kínálatáról is.

2012-08-01

Az önkéntesség útján a felnőtté váláshoz

Pályázatot nyújt be a szolnoki önkormányzat, hogy segítse a leendő középiskolás fiatalokat az 50 óra közösségi szolgálat megszerzésében. A város azt is vállalta, hogy a projekt lezárását követően a létrejött szolgáltatásokat, hálózatokat további 5 éveg fenntartja és működteti.

2012-07-30

Szeretem Szolnokot - pályázat

Szeretem, mert itt születtem, mert itt nőttem fel, mert itt lettem először szerelmes, mert itt voltam diák, mert elmentem, de mindig visszahúzott a szívem, mert ide mindig jó hazajönni.

2012-07-29

Kövesse az olimpiát a Kossuth téri kivetítőn!

Elkezdődött az idei nyár legnagyobb sporteseménye, a XXX. Nyári Olimpiai Játékok, amely nézők, szurkolók millióit szegezi világszerte a képernyők elé. Az olimpia eddig sem szűkölködött izgalmas pillanatokban, és a java még hátra van... Akinek nem elég a TV képernyő mérete és nagy társaságban szeret szurkolni, annak a Kossuth téren a helye...

2012-07-27

Felújítják a küzdőteret

Látványos szakaszához érkezett a tiszaligeti körcsarnok parkettájának cseréje. A beruházásra a Szolnoki Sportcentrum pályázott, kihasználva a látvány-csapatsportok újfajta támogatási rendszerét.

2012-07-27

Mediterrán hangulat a Kossuth téren

Jó időben már kora délelőtt benépesül a Kossuth tér, gyerekek kergetőznek a szökőkút körül, idősebbek üldögélnek az árnyas fák alatti padokon. Mától a hőséget is jól viselő mediterrán növények és fák foglalják új keretbe a város főterét.

2012-07-26

Izgalmas programok várják az újvárosi napközis tábor diákjait

A hosszú nyári szünet nagyon sok általános iskolás gyerek szüleinek okoz fejtörést, hiszen nehéz olyan megoldást találni, hogy biztonságban is tudják csemetéjüket és tartalmasan is teljenek a hetek. Erre biztosít lehetőséget idén nyáron is az újvárosi napközis játszóház és tábor, amelyet elsősorban a Déli-ipartelepen élő diákoknak szerveztek.

2012-07-25

Szolnokon készült az olimpiára a kajak-kenu válogatott

Sajtónyilvános edzést tartott Szolnokon az olimpiára készülő kajak-kenu válogatott. A kőkemény tréningek ellenére a sportolók türelmesen válaszoltak az újságírók kérdéseire.

2012-07-25

Javuló közbiztonság, kevesebb jogsértés - beváltak a térfigyelő kamerák

Egyértelműen bebizonyosodott a városban kihelyezett térfigyelő kamerák visszatartó ereje – derül ki a Szolnoki Rendőrkapitányság féléves jelentéséből. A kameráknak köszönhetően kevesebb jogsértés történt az érintett területeken, még körözött személyt is sikerült elfogni, a közlekedési szabálysértések elkövetői pedig bizonyára körültekintőbben közlekednek a jövőben.

2012-07-25

Szombattól Szolnokon is sétahajózhatunk

Szombaton útra kelhet az első csoport. Sétahajójárat indul a Tisza szolnoki szakaszán. Tokaj és Szeged után végre a megyeszékhelyen élők is vízre szállhatnak egy mozijegy áráért. A vállalkozó bízik a helyiek érdeklődésében. A hajó akkor is elindul, ha az utasok száma csekély. Az üzemeltető ezzel is erősíteni szeretné az érdeklődők bizalmát.

2012-07-24

Ez nem wellness tábor

„Néha elfogy az oxigén, néha vágni, szorítani, fájni fog.” Így hirdeték meg azt az ötnapos katonai tábort, melyet a KatonaSuli program keretén belül szerveztek Szolnokon.

2012-07-23

Tisza-parti Nyár

Motoroktól és rockzenétől volt hangos szombaton délután, illetve este a Tiszai Hajósok tere. A Tisza-parti Nyár idei harmadik rendezvénye kuriózum volt a javából. Bár a tábortűz a szeles időjárás miatt elmaradt, a hangulaton ettől függetlenül sem esett csorba.

2012-07-21

Pályázati pénzből meleg étel

 

Félidejénél tart a nyári szociális alapú ételosztás. Az önkormányzat a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány közreműködésével augusztus 25-ig biztosít napi egyszeri meleg ételt a város hat pontján.
2012-07-18

Jó ütemben halad a Tiszaligeti Stadion felújítása

A hátsó lelátót már lebontották, a centerpálya gyepszőnyegét pedig felszedték. Jelenleg az öntözőberendezés készül valamint megérkeztek a villanyvilágítás kiépítéséhez szükséges alapkábelek is. A tervek szerint októberben már megújult környezetben fogadja szurkolóit és ellenfeleit a Szolnoki MÁV FC labdarúgó csapata.

2012-07-18

Szolnoki kajakos sikere

A hétvégén az Ibéria félszigeten rendezték az ifjúsági és a 23 éven aluliak kajak-kenu Európa-bajnokságát. A kontinens viadalon a Mezőgép kajakosa Szabó Petra arany, míg a Szolnoki Sportiskola kenusa, Pogány Nikolett bronzérmet szerzett.

2012-07-17

Táncoló Szolnok

Szombat este is több százan szórakoztak a Tisza Hajósok terén. A Tisza-parti nyár programja ezúttal Indonézia kultúráját varázsolta a megyeszékhelyre.

2012-07-16

NE DŐLJÖN BE!

Legyen óvatos a fogyasztói csoportok ajánlataival!
Egyre több a hitelnek tűnő, könnyen elérhető pénzügyi ajánlat a lapokban. A fogyasztói csoportok hirdetései azonban sokszor félrevezetik az ügyfeleket. Ez ellen és a fogyasztók tájékoztatása érdekében indított kampányt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Erről Gondolovics Katalint, a GVH szóvivőjét kérdeztük.

2012-07-16

Készülj a POP-ra, azaz a Pont Ott Partira!

Még néhány nap, és az idén felvételizők végre megtudják, sikerült-e a vágyott felsőoktatási intézménybe bekerülniük. A felvételi eljárás csúcspontja a ponthúzás, ezért ezt az alkalmat évek óta rendezvények kísérik Budapesten, és az idén Szolnokkal együtt még további két vidéki nagyvárosban — Szegeden és Pécsen — is lesz Pont Ott Parti július 24-én!

2012-07-11

Hasznos ajándék a polgárőrségnek

Ajándékot kapott ma délelőtt a Szolnoki Polgárőr Egyesület. Az ajándékozó ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőrség, a két kerékpár pedig csak töredéke annak a több mint száznak, amelyet országszerte kaptak meg a közelmúltban az egyes települések polgárőrségei.

2012-07-08

Megújult a Vártemplom orgonája

A közel 90 éves hangszer az elmúlt időszakban szinte használhatatlanná vált. A tavaly kezdődött felújítási munkálatok költségeit a Szolnok-Tisza Rotary Club és a plébánia finanszírozta. Ma délelőtt pedig a nagyközönség is újra hallhatta az orgona gyönyörű hangjait…

2012-07-07

Idén is sok látogatót vonzott a Városházi Este

Művészet, könnyed kikapcsolódás, hangulatos környezet – ezzel várta vendégeit tegnap este a városháza. A Városházi Este néven immár második alkalommal megrendezett ingyenes program ismét sok embert vonzott, és végül az idő is pártolta a rendezvényt, a hőséget némileg enyhítő szél messzire fújta a viharfelhőket.

2012-07-06

Válasz a lakossági igényekre: július 1-től körzeti megbízott dolgozik a Csallóközben

A körzeti megbízotti iroda megnyitása komoly lépés és nagy öröm a területen élők számára, hiszen ennek hatására minden bizonnyal pozitív változás következik be a körzetre vonatkozó bűnügyi mutatókban – mondta Molnár Iván önkormányzati képviselő egy mai sajtótájékoztatón.

2012-07-06

Agóra helyett Lengyel Antal tér

Bár már elkészült, mégsem vehetik birtokba a szandaszőlősiek a művelődési ház mellé épült közösségi teret. A műszaki átadás ugyan már megtörtént, használatba vételi engedély azonban még nincs. Így a nyári programokat a tervekkel ellentétben nem itt, hanem a szomszédos Lengyel Antal téren bonyolítja az intézmény. A ház vezetése abban bízik, még a nyáron folyamán megkapják az engedélyt.

2012-07-04

A diáksportól konzultáltak

A diáksport jövőjéről tartottak szakmai konzultációt kedden Szolnokon. A rendezvény vendége Balogh Gábor olimpiai bajnok, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke volt, akitől Szabó István alpolgármester vehetett át elismerést a diáksportért végzett munkájáért.

2012-07-02

Új arcát ismerhetik meg a városházának

Hiánypótló, színvonalas programmal kedveskedik a szolnokiaknak az önkormányzat: egy napra megnyílnak a nagyközönség előtt a városháza kapui és a pompás díszterem.

2012-06-30

Újra ARTjáró a 110 éves Szolnoki Művésztelepen

Ha ARTjáró, akkor programkavalkád. Ha ARTJáró, akkor Szolnoki Művésztelep, árnyas fák, baráti beszélgetések, művészet, zene és hangulat. Összművészeti fesztivál idén tizenegyedik alkalommal. Ne hagyják ki…

2012-06-30

Kinyíltak a városháza kapui

Egy hét különbséggel két olyan nagyszerű program is várta, várja az érdeklődőket, mely nem a városháza hétköznapjaiba illeszkedik, s mindkét alkalomnak az intézmény hangulatos belső udvara biztosította a helyszínt.

2012-06-29

Főorvos és védőnő kapta idén a Kálmándi Mihály Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át ma délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2012-06-29

A köztisztviselőket ünnepelték a színházban

2001 óta július elsején ünneplik a Köztisztviselők Napját, amely évek óta munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél. Idén július 1. vasárnapra esik, ennek ellenére, ha munkaszüneti nap idén nem is volt, a köztisztviselők köszöntése nem maradt el a Polgármesteri Hivatalnál sem.

2012-06-29

Eredményesen zárult a program, sok család életfeltételei javultak a Motor úton

Lezárult a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja”, amely 2012. március 1. és 2012. június 30. között zajlott.

 

2012-06-28

Módosult az iparűzési adóról szóló rendelet – ülésezett a közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlésen ismét fontos kérdésekről döntött a testület. A képviselők szavaztak többek között a Szolnok Hazavár Program bővítéséről, más városok tehetséggondozó műhelyeivel kötendő együttműködési megállapodásról és a parkolási rendelet módosításáról.

2012-06-27

Családbaráttá tették a munkahelyet

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt, a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesült, melynek eredményeképpen a Polgármesteri Hivatal jogosulttá vált a „Családbarát Munkahely 2011” cím használatára. A pályázati programot ma konferenciával zárták a városházán.

2012-06-26

Bővül a Szolnok Hazavár program

Új elemmel bővül a Szolnok Hazavár program, a sportiskolai úszó szakosztályát pedig a Szolnoki Vízilabda Sport Club Kft. veszi át. Egyebek mellett ezekben a kérdésekben döntöttek ma az egészségügyi, szociális és sport bizottság tagjai.

2012-06-26

Közös célért futnak országokon át

Szolnokra érkeztek ma délelőtt a Sri Chimnoy által 1987-ben életre hívott Világharmónia futás idei résztvevői és a hozzájuk csatlakozó szolnokiak, a futókat Szabó István alpolgármester köszöntötte a Kossuth téren.

2012-06-25

Nem maradnak meleg étel nélkül a rászorulók

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben biztosította az ingyenes nyári étkeztetést a rászoruló gyerekek részére. Az étkeztetést – tekintettel a rászorulók számára, a város területének méretére és a rendelkezésre álló forrásra – melegíthető ételkonzerv formájában alapvetően pályázati forrásból biztosítja idén is a város.

2012-06-24

A művészet minden ága bemutatkozott a fesztiválon

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2012. június 22-25. között rendezi meg a fogyatékkal élő emberek XXV. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Szolnokon. A négynapos rendezvény mottója „pARTszélen”.

2012-06-24

Mártírjaira emlékezett a szolnoki zsidóság

Tragikus eseményt idézett fel a szolnoki zsidó hitközség a mai istentiszteleten: a szolnoki gettóból 68 évvel ezelőtt, június utolsó vasárnapján hurcolták el a zsidókat. Ártatlanok százainak élete tört ketté egyik napról a másikra, családokat szakítottak szét, s legtöbbjük sosem látta többé az övéit…

2012-06-22

13 góllal győzött a románok ellen a férfi vízilabda-válogatott

A londoni olimpiai felkészülés keretében szerdán vívott és 14-7-es hazai sikert hozó békéscsabai barátságos mérkőzés után csütörtökön, Szolnokon csapott össze a magyar férfi vízilabda-válogatott Románia legjobbjaival, és ezúttal 13 góllal nyert.

2012-06-21

Meghosszabbították a hőségriadót

Péntek éjfélig meghosszabbította és harmadfokúvá emelte a hőségriasztást az országos tiszti főorvos. A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot, ami fokozott óvatosságot követel. A mentőknek azonban eddig még nem akadt több dolguk a hőségben. Azt mondják, mától várható a riasztások növekedése.

 

2012-06-21

Életmód napot rendeztek a cukorbetegek számára

A Vasutas Cukorbetegek Klubja június 21-én egészségnapot rendezett tagjai számára. Az egész napos ismeretterjesztő- és mozgásprogramokat magában foglaló esemény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett „Kor-társ” pályázaton nyert támogatásból, valamint önkormányzati támogatásból valósult meg.

2012-06-21

Megújulhat Szolnok gazdaságpolitikája

Szolnok város adópolitikáját meghatározó és formáló együttműködési szerződés aláírására került sor ma a Garden Hotelben. A kivételes kezdeményezés a megyeszékhely egyik meghatározó cégétől, a BI-KA Kft.-től indult, és csatlakoztak hozzá a vállalkozókat tömörítő kamarák is.

2012-06-20

Több mint negyven milliós megtakarítás a gázközbeszerzésen

Jelentős, mintegy 42 millió forintos megtakarítást sikerült elérni a 2012-2013 évi gázközbeszerzési eljáráson Szolnoknak, 9 önkormányzatnak és két társulási intézménynek. A nyertes ajánlattevő az elmúlt évhez hasonlóan az E.ON Energiaszolgáltató Kft. – hangzott el a mai városházi sajtótájékoztatón. A gázközbeszerzési eljárás részleteiről Szabó István alpolgármester és Ferenczi Balázs, a nyertes ajánlattevő cég ügyvezető igazgatója tájékoztatta a sajtót. 

2012-06-19

Magyar-román összecsapás a Tiszaligetben

Még két nap és Szolnokon, a Tiszaligetben mérkőzik meg egymással a magyar és a román vízilabda-válogatott, a szervezők teltházas összecsapásra és természetesen magyar diadalra számítanak.

2012-06-19

Kezdődik a milliárdos beruházás, átalakul a Tisza-part

Hamarosan elkezdődik a Tisza-parti támfal kibővítése, a Szolnok történetében kiemelkedő jelentőségű vízügyes beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Szalay Ferenc polgármester és Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi-Igazgatóság vezetője.

2012-06-19

Hőségriasztás az országban: vízosztás Szolnokon

Az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást adott ki 2012. június 18. hétfő 12.00 órától június 21. csütörtök éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

2012-06-18

Szolnokon járt az Origo

Az Origo internetes portál munkatársai hétvégén a tiszavirágzás nyomába eredtek, majd kilátogattak a VII. Tiszavirág Fesztiválra. Az általuk készített kisfilm az Origo videótárában tekinthető meg. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app