Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-11-16

Folytatódó fejlesztéseket ígért a polgármester

Lakossági fórumot tartottak a Kőrösi-Csoma Általános Iskolában
A mintegy 35 befejezett beruházásról, illetve a számos folyamatban lévő fejlesztésről is szót ejtett Szabó István alpolgármester azon a lakossági fórumon, melyet Bagdi Sándorné önkormányzati képviselővel tartott közösen a Kőrösi-Csoma Sándor Általános Iskolában.

2012-11-15

Újra működik a könyvtár a Voké-ban

Eggyel nőtt a városban működő könyvtárak száma. Több mint egy évtizedes kihagyás után újra lehet könyveket kölcsönözni a Voke Vasutas Csomóponti Művelődési Központból.

2012-11-15

A tudomány napját ünnepelték

Idén 16. alkalommal ünnepelték a Magyar- és Világtudomány Napját Szolnokon a Tudomány és Technika Házában, a rendezvényen közel ötven színvonalas előadás hangzott el a tudomány minden területéről.

2012-11-15

Art of life - Faragó Miklós kiállítása a Hozam Klubban

Újabb nívós, és ezúttal különleges kiállításnak ad otthont a Hozam Klub. Egy olyan ember élete tárul elénk művein és művészeti albumán keresztül, aki egész pályája során az élet szépségeit kereste és élte meg, megalkuvás nélkül megjelenítve ezeket alkotásain. Faragó Miklós kiállítását Szalay Ferenc polgármester nyitotta meg.

2012-11-15

Naphimnusz

A Magyar Állami Népi Együttes és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar legújabb közös előadásán, a Naphimnusz, Carl Orff Carmina Buranáját és a Sebő Ferenc komponálta Pannon freskó részleteit állítja színpadra januárban. A látványos tánckoncert monumentális, hol sodró, hol lírai jelenetei felidézik az európai s benne a magyar kultúra világunkat formáló hatását. Ősbemutató - 2013. január 6. Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

2012-11-14

Új, innovatív szolgáltatások a Telekomtól a T-City keretében

Hogy kerül egy konyha a városháza dísztermébe? A Magyar Telekom és Szolnok várossal tartott közös sajtótájékoztatóján erre is fény derült. „Alakítsd a jövő városát!” néven két éves programot indul a szolnoki családok számára. Ez alkalomból a Telekom ma bemutatta az interaktív Mobilváros alkalmazást, miközben a „smart metering” program is új mérföldkőhöz ért: ezer szolnoki családnál cserélik le a régi mérőket újakra.

2012-11-14

Család konferencia

Nem egyszerű a családok helyzete manapság, de szerencsére van segítség a problémákra, és egyre többen élnek is ezzel – hangzott el a Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Ellátásában Dolgozók VIII. Szakmai Napján, ahol szakemberek tartottak előadásokat a városban zajló programokról, összefogásról, segítségnyújtásról.

2012-11-13

Öt ország küzd a kupáért

Szolnokon tartja nemzetközi kosárlabda tornáját az Európai Vámsport Szövetség. Öt ország csapatai a tiszaligeti csarnokban a hét végén vívnak a győztesnek járó kupáért.

2012-11-12

Cél az olvasás megszerettetése

Olvasni jó, mégis egyre kevesebben vesznek könyvet a kezükbe. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában azonban igyekeznek ezen változtatni. Az intézményben ma délelőtt tartották az Olvasás Hete programsorozat ünnepélyes megnyitóját, ahol Szabó István alpolgármester is köszöntötte a diákokat. Az idei a tizenkettedik ilyen rendezvény.

2012-11-12

Kié lesz a legszebb kirakat?

A Szolnoki Városfejlesztő Zrt. ünnepi dekorációs versenyt hirdet „Szolnok Ünnepel 2012” címmel Szolnokon működő vendéglátóhelyek, irodák vagy üzletek számára. A verseny elsődleges célkitűzése, hogy szebbé tegye a karácsonyvárás időszakát, és ünnepi díszbe öltöztesse városunkat.

2012-11-12

T-City Szolnok: Alakítsd a Jövő Városát!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Telekom Nyrt. közös T-City programja keretében közzéteszi a „T-City Szolnok: Alakítsd a Jövő Városát” felhívását Szolnok lakosainak

2012-11-10

Átadták a Dr. Adorján Ildikó díjat

Vannak, akik egész évben csendben, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a szegényekért, de van egy nap a naptárban, amikor őket ünnepeljük: november 12. világszerte a szociális munka napja. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó díjat.

2012-11-09

Lezárult a határidő

Öten indulnak a szavazók voksaiért az időközi önkormányzati választáson december 9- én. A jelöltállítás határideje ma 16 órakor járt le. A választási bizottság tagjai legközelebb a szavazólapok adattartalmának egyeztetésére ülnek össze.

2012-11-08

Több tonna élelmiszert osztanak a rászorulóknak

A napokban országszerte összesen 3500 tonna tartós élelmiszert oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet. Az idei őszi EU-élelmiszersegély I. fordulójában Jász-Nagykun-Szolnok megye 26 településén összesen 183 tonna tartósélelmiszert ad át a szervezet a létminimum alatt élőknek és a kisnyugdíjasoknak. A megyében több mint 36 ezren részesülnek az élelmiszer segélyből.

2012-11-08

Decemberre elkészül

Látványos szakaszához érkezett a torkolati védvonal építése. A kivitelező szerint tartható a határidő és december közepére nemcsak az árvízvédelmi biztonság áll vissza, de a gyalogosok is tesztelhetik majd az új sétányszakaszt.

2012-11-08

Érsebészeti osztályt hoztak létre a szolnoki Hetényi kórházban

Önálló érsebészeti osztályt alakítottak ki a sebészeti területen belül a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb egészségügyi intézményének új osztálya három orvossal és 10 ápolóval működik, területi ellátási kötelezettsége mellett 24 órás készültségben várja az akut eseteket - közölte a Morvai János osztályvezető főorvos szerdán az MTI-vel.

2012-11-08

Eddig két párt állított jelöltet

 Újra összeült a városházán a helyi választási bizottság, hogy az időközi önkormányzati képviselő-választás jelöltjeit lajstromba vegye. Az ülésen kiderült, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Munkáspárt kíván jelöltet állítani a december 9-én rendezendő választásra.

2012-11-07

Dönts jól, jövőd a tét!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az előző évek hagyományait folytatva ismét megrendezi a ”Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítást és Szakmai Napokat. A rendezvény megnyitóját ma tartották a Széchenyi gimnáziumban.

2012-11-06

Készülünk a télre, az ünnepekre...

Néhány hete megérkezett a hideg és csapadékos ősz, hamarosan pedig már a tél kopogtat. Az időjárás változása, a közeledő ünnepek az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának is új feladatokat hoznak. Az aktuális tennivalók a következők:

2012-11-06

Szolnok megyeközponti tankerület

2012. szeptember 1-jével jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló központi hivatal, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK), amely feladatait a tankerületeken keresztül látja el. A Szolnok megyeközponti tankerület igazgatói álláshelyét Szutorisz-Szügyi Csongor nyerte el.

2012-11-05

Érkeznek a faházak a Kossuth térre

Szaporodnak a faházak a Kossuth téren. Ugyan az adventi vásár kezdetéig még van néhány hét, az előkészületek már megkezdődtek. A részletekről Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tájékoztatott.

2012-11-05

A forradalom leverésére emlékeztünk

Mécsesgyújtással emlékeztünk tegnap az  1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, valamint a szovjet csapatok bevonulásának 55. évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában.

2012-11-02

Közérdekű közlemény

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy 2012. november 5-től az "Agóra" építkezéssel összefüggésben jelentősen megnő a tehergépjármű forgalom a Szolnok, Baross úton.

2012-11-01

Önkéntesek szépítették az óvodát

Önkéntesek szépítették a Szapáry Úti Óvodát. Az E.ON hálózatos és ügyfélszolgálati munkatársai az őszi szünet alatt sürögtek-forogtak az intézmény udvarán, tevékenységük eredménye tetszetős, és bizonyára azonnal szemébe ötlik majd az ovi kis „lakóinak” hétfőn reggel.

2012-11-01

Ismét folyik a munka

Október 16-a óta újra dolgoznak az Agóra Terminál építésén, miután a munkálatok több hónapig álltak. Az ugyanis csak a munkaterület tavaly decemberi átadását követően derült ki, hogy előre nem látott akadályok nehezítik a beruházást. Az újfajta építészeti megjelenést képviselő Agóra Terminál 3700 négyzetméteres, háromszintes épület kivitelezésének módosított határideje, mint arról korábban már beszámoltunk, 2013. szeptember 30-a.

2012-10-31

Tudnivalók a hosszú hétvégére

Mindenszentek ünnepének alkalmából városunkban megnövekedik a temetőbe látogatók száma. A közbiztonság javítása érdekében a közterület-felügyelet a rendőrséggel, ill. a polgárőrséggel közösen szolgálatot lát el a temetőben.

 

2012-10-31

Megemlékezés az ’56-os forradalom áldozatai tiszteletére

Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzata november 4-én 16 órától az Ötvenhatosok terén megemlékezést tart az ’56-os forradalom áldozatai tiszteletére.

2012-10-29

Pintér Sándor előadása a Hozam Klubban

Nagyobb a rend, mint két éve – mondta Pintér Sándor ma este a Hozam Klubban. A belügyminiszter hozzátette a rendteremtést a jogszabály-módosításokkal alapozták meg. Pintér Sándor arról is beszélt, hogy kinevezése óta 4.200 rendőr kiképzését kezdték meg, amelynek révén 3.500 fővel nőtt a létszám.

2012-10-27

SZENZÁCIÓS SZOMBAT

A Szigligeti Színház 2012. november 18-án mutatja be a Kiss József Szenzációóóó! című cirkuszról és bohócokról szóló mesejátékát. A produkció két főszereplője Lapos és Hegyes bohócok (Harna Péter és Ónodi Gábor) 11 órától 13 óráig várják a kisiskolásokat és óvodásokat szüleikkel, nagyszüleikkel a Kossuth téri jegyirodában, ahol a betérő gyermekek a bemutatóra vásárolt jegy mellett egy ajándékkal is gazdagabbak lesznek.

2012-10-26

Megtörtént a hivatalos átadás

Már birtokba vették a diákok a Fiumei Úti Általános Iskola felújított épületét, a mai hivatalos projektzárón az intézmény igazgató-helyettese, Sebők Péter és Szabó István alpolgármester a beruházás fontosságát és eredményességét hangsúlyozta. A városban az elmúlt két évben mintegy másfél milliárd forintot fordítottak oktatási intézmények felújítására, ezzel országos viszonylatban is az elsők között van a megyeszékhely.

2012-10-26

Fontos döntések az októberi közgyűlésen

Két, nagy értékű vasúti ingatlan térítésmentes önkormányzati tulajdonba adását kezdeményezte mai ülésén a szolnoki közgyűlés. A testület támogatta azt is, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek segítése érdekében a Humán Szolgáltató Központ 36 millió forintos pályázatot nyújtson be a Svájci-Magyar Ösztöndíj Alapra.

2012-10-24

Elkészült a szolnoki turbó körforgalom

Ma délben hivatalosan is átadták a turbó körforgalmat, a helyszínen Szalay Ferenc polgármester és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartott sajtótájékoztatót. Mint ismeretes, az elmúlt években bekövetkezett balesetek miatt, Szolnok külterületén a 4. számú főúton, a Debreceni út-Alcsiszigeti út csomópontjának átépítése elengedhetetlenné vált. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, állami forrásból új turbó körforgalom létesült.

2012-10-23

A legnemesebb és legreménytelenebb szabadságharcra emlékeztünk

Méltón és méltósággal emlékeztünk Szolnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 56 évvel ezelőtti eseményeire. Emlékeztünk azokra a szolnoki hősökre is, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást azért, ami minden embernek és nemzetnek alapvető és megmásíthatatlan joga: a szabadságért és önrendelkézésért.

2012-10-19

Az energiatakarékosság jegyében újult meg a tanuszoda

Fiumei iskola, szandaszőlősi művelődési ház, a sor a városi tanuszodával folytatódik, és még nincs vége! Hogy mi a közös bennük? Mindhárom intézmény jelentős felújításon esett át ebben az évben. Folyamatban van a szandaszőlősi általános iskola felújítása, és a közgyűlés döntése alapján következhet a Kőrösi suli. Ma a Kanizsai Tivadar Tanuszodában tartottak projektzáró ünnepséget.

2012-10-19

’56-os veteránokat köszöntöttek a városházán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntött ma délelőtt a városházán Szalay Ferenc polgármester és Balla Gyrögy alpolgármester.

2012-10-18

Gazdasági konferencia a megyeházán

A Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, dr. Bod Péter Ákos közgazdász professzor előadásával kezdődött ma a megyeházán a Pénzügyi tanácsok hiteles forrásból című konferencia. Az egész napos rendezvényt Szabó István alpolgármester nyitotta meg.

2012-10-18

Bemutatkozott a Szolgáltató Város

A Közigazgatási és Elektronikus Szolgáltatások Központi Hivatalának Közszolgáltatási elnökhelyettese, Klézliné Imre Borbála ma a megyeszékhelyen tájékozódott a Szolgáltató Város Szolnoki mintaprojektjének fő tartalmi elemeiről és kerekasztal beszélgetések formájában megismerkedett az együttműködő partnerek tapasztalataival, véleményével a projektet illetően.

2012-10-17

Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja

október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja, ebből az alkalomból a Katolikus Karitasz megemlékező napot és hagyományteremtő jelleggel ételosztást szervezett Szolnokon a belvárosi plébánia kertjében.

2012-10-17

Felújítás kezdődik a Tisza-hídon

Ma elkezdődik a Tisza-híd négy mellvéd kőburkolatának helyreállítása, illetve a kifolyási oldali két gyalogos lépcsőfeljáró felújítása.

A lépcsőfokok szükséges mértékű visszabontásával, a látható betonacélok korrózióvédelmével, annak esetleges pótlásával, majd a betonfelületek javításával kezdődően, műkőburkolatú lépcső építésével történik a lépcsőfeljárók helyreállítása.

2012-10-16

Már csak három hétvégén indul a Sellő

Ugyan a Tisza vízállása még mindig nagyon alacsony, mindez nem befolyásolja a Sellőt, szombatonként továbbra is útra kel. Az idén nyáron első alkalommal városunkba érkezett sétahajó hamar népszerű lett, különösen a kisgyermekes családok körében.

2012-10-15

Maci a cukrászda teraszán

Bizonyára kipihenték a diákok a hétvégi 24 órás vetélkedő fáradalmait és ma újra az iskolapadot koptatták. A győzelmi mámor azonban még tarthat a közgéseknél és a vargásoknál, hiszen az első helyezettnek járó tortát ma délben fogyasztották el a város egyik legnépszerűbb cukrászdájában.

2012-10-15

Szanda szépül, Szolnok épül, a szeretet épít

Elkészült, felépült Szandaszőlősön a református közösségi ház, hogy a hívek lélekben is épülhessenek, hogy legyen egy hely a városrészben, amely az övék. Az ünnepélyes felszentelésre régóta vártak a Szandán élő reformátusok, akiknek az eddig átmeneti és kényszermegoldások helyett ezentúl esztétikus, korszerű és megfelelő méretű közösségi tér áll rendelkezésére.

2012-10-15

Nem bírtak egymással, két győztese lett a vetélkedőnek

„Ez Szolnok!”- harsogta több száz középiskolás a 24 órás vetélkedő vasárnapi eredményhirdetésén. Ez Szolnok! – mondta pár perccel korábban Szalay Ferenc polgármester, amikor szolnoki diákok összetartásáról, versenyszelleméről és küzdeni akarásáról beszélt. Ez a 24 óra mindenki számára feledhetetlen volt. Mindezt, a változatos feladatok, a profi szervezés és a jó hangulat garantálta.

2012-10-14

Gazdasági együttműködéssel kezdődött, barátsági szerződéssel folytatódott

Barátsági szerződést írt alá szombaton Szalay Ferenc polgármester és Qin Wu, a kínai Bengbu város alpolgármestere. Mindez alapja lehet a két város későbbi testvérvárosi kapcsolatának. Szolnok az Ipari Parkban létesítendő citromsavgyár kapcsán közel két éve együttműködik a Bengbu-ban működő China BBCA Group Corp. gazdasági társasággal. A két település kapcsolata a szerződés aláírásával még szorosabbá vált.

2012-10-13

A színek és formák ünnepe

Kevesebb mint egy nappal azután, hogy megnyílt a Szolnoki Galériában a Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál, újabb rangos esemény ünnepélyes pillanatainak adott helyet a város egyik legszebb épülete. A filmfesztivál társrendezvényét, az ARTicum Képzőművészeti Biennálét immár ötödik alkalommal rendezik meg a művészetbarátok nagy örömére.

2012-10-12

Újra 72 óra kompromisszum nélkül

Közel ezer fiatal önkénteskedik 3 napon át Szolnokon. A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akcióban időseknek segítenek, óvodákban, játszótereken végeznek kerti munkát, kórházakban vidítanak fel betegeket. Idén először a szombat reggel kezdődő 24 órás városi vetélkedő résztvevő is csatlakoznak az önkéntes akcióhoz.

2012-10-12

Tiszta udvar, rendes ház – újra elnyerhető a cím

Újraindul Szolnokon a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom, ismét indulhat a nemes versengés a lakók között. A jó néhány évvel ezelőtt félbeszakadt hagyományt a Zagyvaparti Tiszta Udvar, Rendes Ház Egyesület karolta fel, és ma délelőtt már át is adták az első táblát a 12. sz. választókerület egyik társasházának. Az eseményen Balla György alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést.

2012-10-12

Méltóság mezeje a Kossuth téren

Október 13. a Hospice és Palliatív Világnap a hospice és palliatív ellátás támogatásának egységes napja szerte a világon. A 2012. évi világnap témája: Élet az utolsó pillanatig - palliatív ellátás egy idősödő népesség számára.

2012-10-11

Petrovai Zoltánt indítja az MSZP

Bemutatta szandaszőlősi képviselőjelöltjét a Magyar Szocialista Párt. Az egy híján negyven esztendős Petrovai Zoltán negyedszázada vallja magát a városrész lakójának. Két évvel ezelőtt már próbálkozott a városi képviselő testületbe bejutni a helyhatósági választásokon. Akkor harmad annyi (18 %) szavazatot kapott, mint a győztes fideszes, Kállai Mária (59%). Utóbbi mondott le városi mandátumáról, ezért lesz időközi választás december 9-én Szandaszőlősön, a 7-es választókörzetben.

2012-10-11

Hegyiné Mladoniczki Éva a Fidesz jelöltje

Hegyiné Mladoniczki Éva személyében egy igazi lokálpatrióta szandaszőlősit indít az időközi önkormányzati választáson a Fidesz Szolnokon, a 7-es választókerületben.  A jelöltet Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott, korábbi szandai képviselő mutatta be a sajtó képviselőinek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app