Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-12-06

A melbourni-e vérfürdőre emlékeztek a tanuszodában

A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségsorozat lezárásaként ma az 1956. december 3-án a melbourne-i olimpián lezajlott legendás magyar-szovjet vízilabda meccsre emlékezett. Az eseményen Falusi Vajk önkormányzati képviselő és az intézmény diákjai elevenítették fel az eseményeket.

2016-12-06

A színház akciója csempész örömet a rászoruló gyermekek ünnepébe

Nincs szebb érzés annál, amikor az önzetlen ajándékot fogadva felcsillan az öröm és a hála fénye a megajándékozott szemében - mondta Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója azon a Humán Szolgáltató Központban tartott ünnepségen, melyen a cipősdoboz akció során összegyűlt ajándékokat adták át.

2016-12-05

Kezdjük mindjárt a közepén!

"Advent Szolnokon. Kezdjük mindjárt a közepén! A város közepén. A Kossuth téri Adventi Falu a kicsik és nagyok számára egyaránt rejt izgalmas programokat és meglepetéseket." - kezdődik az a Szolnokról szóló, adventre megjelent cikk a MOL havonta megjelenő, ingyenes magazinjának hasábjain. Az újsághoz a MOL töltőállomásain  lehet ingyenesen hozzájutni.
2016-12-05

Nehéz körülmények között, de nagyszerűen teljesítenek

Az ebben az évben példaértékű tanulmányi-, sport és közösségi teljesítményt nyújtó, - szociális körülményeik alapján rászoruló - Szolnok általános-, és középfokú oktatási intézményeiben tanuló gyerekeket ismertek el a városházán. A diákokat Szabó István alpolgármester köszöntötte.

2016-12-05

Nyugdíjas dolgozóit köszöntötte a polgármesteri hivatal

A karácsony közeledtével minden évben hagyomány a szolnoki polgármesteri hivatalban, hogy egykori dolgozóikat bensőséges ünnepségen köszöntik. A mintegy 170 nyugdíjasból több mint százan léptek be hétfőn korábbi munkahelyük kapuján, sokan közülük évtizedekig vettek részt a hivatal munkájában.

2016-12-02

Az Év Turisztikai Attrakciója lett a szolnoki RepTár

A szolnoki RepTár lett 2016-ban Az Év Turisztikai Attrakciója. Hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat. Az ajánlott attrakciók (kiemelkedő vonzerővel bíró célpontok) között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő, vagy éppen a fertődi Esterházy-kastély.

2016-12-02

Nagy sikere volt a Szépkorúak Akadémiájának

Dr. Szegedi János belgyógyász, osztályvezető főorvos, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara címzetes docensének előadásával véget ért a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozat csütörtökön.

2016-12-02

Csalók ígérnek szénmonoxidmérőt

Feltehetően csalók keresik fel a megyeszékhely polgárait, s az önkormányzat nevében ingyenes szénmonoxidmérőt ígérnek.

2016-12-01

Üzenet az Üzenettel a balesetmegelőzésről

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság baleset-megelőzési tevékenységébe új elemként illeszkedik, hogy a táncon keresztül is megszólítsa a közlekedőket, elsősorban a fiatalabb korosztályt. E törekvésükben partnerük a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata, akik egy 2016-os tehetségkutató műsor sikeres résztvevői voltak. Velük közösen egy 2017-es roadshow előkészítésén is dolgoznak.

2016-12-01

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

Szalay Ferenc polgármester egy új, Szolnokot bemutató könyvről és várost népszerűsítő kisfilmről is beszélt mai sajtótájékoztatóján.

2016-12-01

Új cég a város gazdasági életében: raktáráruház nyílt a Thököly úton

Új raktáráruház nyitotta meg kapuit a Thököly úton, a beruházás egyúttal munkahelyteremtéssel is jár. A cukrász, sütőipari és gasztronómiai nagykereskedés 15 ember számára biztosít munkahelyet, a cégvezetők a december elsejei megnyitás apropóján invitálták Szalay Ferenc polgármestert egy bejárásra.

2016-11-29

Átadták a TOP 50-et

Az országban egyedülálló módon a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal immár 21. alkalommal is elkészítette TOP 50 kiadványát. A kötetben ezúttal is a megye gazdaságát leginkább befolyásoló és meghatározó cégek, vállalkozások kaptak helyet.

2016-11-28

Érkezik a Coop Mikulás Vonat!

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó  valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

2016-11-26

105 éves a szolnoki repülés

1911-ben szállt fel Szolnokon az első repülőgép, a KVASZ 1-es. A Tisza-parti megyeszéhelyen azóta kiváló otthonra lelt a polgári és később a katonai repülés is. Szombaton ezt ünnepelték katonák és civilek a Reptár Repülőmúzeumban.

2016-11-24

Indulhatnak a projektek: megújul egy iskola, egymilliárd jut a művésztelepre és környékére

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi ülése egy perces néma főhajtással kezdődött. A jelenlévők a múlt héten elhunyt Csepeli Lajosra, a Coop Hungary Zrt. elnökére, és a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatójára emlékeztek.

2016-11-23

Reutlingeni diákokat köszöntöttek a városházán

A Ruhaipari Szakközépiskola és a reutlingeni Laura Schradin Szakközépiskola között 22 éve tart a testvériskolai kapcsolat. A Ruhaipari Szakközépiskola az elsők között volt, aki német partneriskolával kapcsolatot alakított ki.

2016-11-21

Forralt bor és sült gesztenye... Pénteken nyit az adventi falu!

Közeledik advent első vasárnapja, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy a város főterén megnyílik az adventi falu, ahol különböző programokkal, finomságokkal és az elmaradhatatlan forralt borral várják a kilátogatókat. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2016-11-18

Itt a SzolnokApp, a városi mobilapplikáció

SzolnokApp néven új mobilapplikációt fejlesztett ki Szolnok önkormányzata. Az androidos és iOs-es platformokra egyaránt ingyenesen letölthető alkalmazás a tájékozódáson, programok, hírek elolvasásán túl hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas.

2016-11-18

A lányok, akik szeretik Szolnokot

A Szeretem Szolnokot pályázat nyertese idén az Üzenet Lánycsapat lett különleges videós összeállításukkal. A televíziós vetélkedőben is megfordult tánccsapat csütörtökön este fogyasztotta el fődíjukat, egy vacsorát a Söráriumban.

2016-11-17

Bemutatták eredményeiket a Pallasz Athéné Egyetem karai

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara – csatlakozva a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett Magyar Tudomány Ünnepe 2016. évi programsorozathoz – rendezte meg ez évi Tudományos Konferenciáját. A rendezvényt dr. Ailer Piroska az egyetem megbízott intézményvezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester nyitotta meg.

2016-11-16

Az első női képviselőt Szolnokon választották

 A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára ezúttal a városházán tartotta népszerű Levéltári Esték című sorozatának novemberi rendezvényét.

2016-11-16

Munkahelyek a tolerancia tükrében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa idén harmadik alkalommal szervez pódiumbeszélgetést a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Tolerancia Nap - Tolerancia a munkahelyeken címmel.

2016-11-15

Illegális hulladéklerakót számoltak fel

Nem csúfítja tovább a környezetet az Őrház úton felhalmozott illegális hulladék. Ahogy a város több pontján, sajnos itt is a felelőtlen állampolgári magatartás nyomait kellett eltakarítani.

 

2016-11-15

Tíz diákot támogat a pénzváltással foglalkozó cég

A "Tanulj, hogy boldogulj!" program részleteiről Ablonczy Péter, a cég vezetője és Ábelné Egyed Eleonóra, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály vezetője tartott kedden sajtótájékoztatót a városházán.

2016-11-14

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket.

2016-11-13

Aranymisét tartott a váci püspök Szolnokon

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálta a vasárnap esti szentmisét a szolnoki belvárosi nagytemplomban. Különleges este volt, hiszen huszonegy fiatal bérmálkozott, ráadásul az egyházkerület vezetője idén ötven éve kezdte el pályáját.

2016-11-12

Elkészült a Kiss János út

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária kormánymegbízott, valamint Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

2016-11-10

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor ünnepeljük azokat, akik egész évben szívből, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a hátrányos helyzetűekért, a szegényekért. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadta át Szalay Ferenc polgármester a dr. Adorján Ildikó-díjat.

2016-11-10

A magyar tudományt ünneplik a Damjanich múzeumban

Idén második alkalommal rendezik meg a Damjanich János Múzeumban a Magyar Tudomány Ünnepét. 1825. november 3-án a pozsonyi országgyűlésen határozták el a magyar rendek a Magyar Tudományos Akadémia létrehozását. A Magyar Tudósok Világtalálkozóján (1996) döntés született arról, hogy ez a nap lesz minden évben a Magyar Tudomány Napja.

2016-11-10

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

A Szandaszőlősi Általános Iskola 7. évfolyamának nyolcvan tanulója nyolc pedagógus kíséretével októberben háromnapos tanulmányi kiránduláson vett részt a Felvidéken.

2016-11-09

Kilenc ovi kapott új udvari játékokat, a program folytatódik

Új udvari játékoknak örülhetnek az apróságok Szolnok több óvodájában. A Szolnok Városi Óvodák önkormányzati támogatásból valósította meg az udvari játszóeszközök beszerzésének első ütemét, melynek során kilenc tagintézmény kapott új udvari játékokat. Hinta, csúszda, mászóka, függeszkedő és számos másik eszköz gazdagította az ovik udvarát.

2016-11-09

Rendhagyó szakmai foglalkozások - cél a szakmák megismerése

Rendhagyó szakmai foglalkozásokat szervez általános iskolásoknak ebben a tanévben Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum azzal a céllal, hogy megismertesse és megszerettesse a diákokkal a különböző szakmákat.  A hagyományteremtő kezdeményezés első állomása a Szandaszőlősi Általános Iskola és Művészeti Iskola volt.

2016-11-09

Elektromos buszt tesztelnek Szolnokon

A gépjárműpark amortizációja miatt a KMKK Zrt. és a város folyamatosan keresi a lehetőségeket annak modernizálására. Jelenleg egy lengyel céggel zajlanak tárgyalások, ennek részeként hétfőtől csütörtökig közlekedik Szolnokon egy elektromos autóbusz a 17-es járat vonalán, a tesztüzem végén a szakemberek összegzik a tapasztalatokat.

2016-11-09

Asztalitenisz eszközöket kapott a Szegő Gábor Általános Iskola

A II. Rákóczi Ferenc és a Szegő Gábor Általános Iskola is sporteszközöket kapott a Sport Legyen a Tiéd! program jóvoltából. Az akció tavaly indult, melynek fő célja, hogy növelje a különböző sportágak utánpótlás-bázisát.

2016-11-08

Új helyen új lendülettel nyílt meg az Új Nemzedék Közösségi Tér

Megújult közösségi tér várja a fiatalokat Szolnok szívében, a Kossuth úton. Az Új Nemzedék Közösségi Tér nem kisebb szerepet vállalt, mint hogy növeli a fiatalok társadalmi aktivitását, megerősíti nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjukat. Mindezt változatos, tartalmas programokkal.

2016-11-08

Háromnapos csokimámor az Agórában

November második hétvégéjén felébred a mindannyiunkban élő Gombóc Artúr. Ki ne esne kísértésbe, ha látna ennyi kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét?

2016-11-08

Filmforgatás a Reptárban

Dokumentum filmet forgattak a szolnoki Reptárban. A II. világháború híres Puma repülő vadászosztályának még élő két pilótája járt a múzeumban. A róluk készülő filmhez készítettek a veteránokról felvételeket.

2016-11-07

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School program

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ismételten sikeres pályázatot nyújtott be energiahatékonyság növelése témakörben.

2016-11-03

Még egy hétig láthatók a plakátok

Már csak egy hétig, 2016. november 10-ig tekinthető meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. éves évfordulójára készült, a szolnoki eseményeket bemutató óriásplakát kiállítás.

2016-11-03

Kolozsváron játszik a magyar válogatott

A 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportjában játszik a magyar válogatott - jelentette be csütörtökön a román (FRB) és a magyar szövetség (MKOSZ) közös kolozsvári sajtótájékoztatóján Horia Paun, a román szövetség elnöke.

2016-10-30

Versengő asztalitenisz-veteránok Szolnokon

Országos nyílt asztalitenisz veterán ranglista versenyre jöttek korosabb és még korosabb versenyzők – száznál is többen- a Tiszaligetbe, az ország minden részéből. Szolnok másodszor házigazda. Egyéni és páros versenyről van szó, és legalább a negyvenedik életévét betöltöttnek kell lennie annak, aki nevezett. A fölső korhatár? Nincs. A mostani mezőny legkevésbé fiatal versenyzője Máté János, a maga nyolcvanegy évével.

2016-10-29

Ide minden szülő szívesen engedi szórakozni kamasz gyermekét

Megnyílt az ország első Szer-Telen Szórakozóhelye Szolnokon. Az egyedülálló, innovatív kezdeményezés a Z generációt célozza. A középiskolásoknak nyílt, családias hangulatú teaházat a hozzá tartozó színházteremmel és kerthelyiséggel 24 millió forintból alakították ki. A beruházást anyagilag is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

2016-10-27

Döntöttek a képviselők: ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein

Támogatta a testület a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bankszámla szerződésének meghosszabbításáról szóló előterjesztést.Az ez év végén lejáró önkormányzati bankszámla szerződést, változatlan kondíciók mellett, újabb egy évvel hosszabbítják meg.

2016-10-27

Értéktár vetélkedőt hirdetnek

Hungarikum vetélkedőt hirdet a megye vezetése. A rendezésre elnyert pályázati pénzen két fordulót bonyolítanak le. Cél, hogy a diákok is megismerjék szűkebb régiónk értékeit. A győztes csapatok képviselik majd Jász- Nagykun Szolnok megyét a Kárpát- medencei döntőn.

2016-10-26

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte megyénk azon jeles személyiségei, akik nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át a közelmúltban.

2016-10-26

Ezért lesz magasabb a gázszámla

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített számlázást választotta.

2016-10-26

Lezárják éjszakára a piacot

Kerítéssel védik a szolnoki piac mögötti területet. A csarnok és a Spar áruház közötti részen így csak a piac nyitvatartási idejében lehet immár átjárni. A szigorításra vagyonvédelmi okok miatt volt elsősorban szükség.

2016-10-26

Értesítés fúrási munkálatokról

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Szolnok város belterületén, a Prizma és a Gyökér utak környékén az O&GD Central Kft. a Szolnoki Bányafelügyelet engedélyével kutatófúrást végez. 

2016-10-25

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát - hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon.

2016-10-24

Sikeres a szolnoki állatorvosi ügyelet

Országszerte párját ritkítja a szolnoki állatorvosi ügyeleti rendszer. Az immár tíz hónapja működő, a város önkormányzata által támogatott rendszer tapasztalatairól a napokban egyeztettek az állatorvosok és Fejér Andor alpolgármester.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app