Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-10-10

Családi Egészségnapra várnak kicsiket és nagyokat

Vasárnap újra megrendezik Szolnokon a Családi Egészségnapot, ezúttal a tiszaligeti Tiszavirág Arénában. A részletes programról a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében dr. Mózer Erzsébet, a MÁV Kórház részéről Nagy Ildikó gyógytornász, míg a várost képviselve Szabó István alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2016-10-10

Városvezetés gyerekszemmel

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

2016-10-10

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár. Egy osztálykirándulással érkező törökszentmiklósi diák október ötödikén volt a repülőmúzeum jubileumi vendége. 

2016-10-10

Láncolvasás a könyvtárban

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

2016-10-08

Negyven éves a Keró!

Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a szolnoki kereskedelmi szakközépiskola, mely mára a Szolgáltatási és Szakképzési Centrum egyik tagintézménye.

2016-10-08

Félpályás útzár Szolnokon

Szolnokon a Temető úti vasúti átjáróban végzendő hibaelhárítási munkák miatt félpályás útlezárás lesz 2016. október 08-án (szombat) 20.00 órától 2016. október 09-én (vasárnap) 06.00 óráig. A forgalomkorlátozást jelzőtáblák és jelzőőrök segítik.
2016-10-06

Az aradi hősökre emlékeztek

Az 1848/49-es szabadságharc hős tábornokaira, az Aradon kivégzett hadvezérekre emlékezett ma Szolnok városa, a megyeszékhely közéleti szereplői, katonai és civil szervezetek. A megyeszékhely koszorúját Szalay Ferenc polgármester, valamint Szabó István és Fejér Andor alpolgármesterek helyezték el.

2016-10-06

Innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen

 A városban egyedülálló, innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen. A beruházást az Auchan áruház csaknem 1 milió 300 ezer forinttal támogatja. Az összeget szimbolikusan a szolidaritás napján adták át a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatnak.

2016-10-05

Október 6-tól indul a távfűtés Szolnokon

Az időjárás előrejelzés szerint az elkövetkező időszakban a napi középhőmérséklet tartósan 10 fok alatt marad, ezért a szolnoki távfűtés üzemeltetését végző Alfa Nova Kft. október 6-tól városi szinten elindítja a távfűtést.

2016-10-05

Szolnoki filmfesztivál

Magyarország legrégebbi, 1969 óta folyamatosan megrendezett filmfesztiválján nemcsak a 61 versenyfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A szolnoki Tisza moziban 2016. október 12-én induló vetítések, illetve az aznap esti hivatalos megnyitó és az öt nappal későbbi fesztiválzárás között huszonöt, valamilyen módon a filmhez és a képzőművészethez kapcsolódó kísérőprogram várja a fesztiválozókat.

2016-10-04

Alakulatzászlót adományozott a város a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

A múlt heti közgyűlésen a testület elfogadta az előterjesztést, így Szolnok város nevében kedden alakulatzászlót adományozott Szalay Ferenc polgármester a Magyar Honvédség II. Különleges Rendeltetésű Ezred részére, abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

2016-10-03

Lomtalanítási akció Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

2016-09-30

Szeressük, tiszteljük, támogassuk az időseket!

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

2016-09-30

Street workout pályát avattak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Szolnokon az elmúlt években több közterületi street workout pályát is átadtak, pénteken pedig egy iskola udvarán avatták a legújabbat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai testnevelés óráikon használhatják majd az eszközöket.

2016-09-29

Megújul a Móra úti rendelő, új buszjárat indul a RepTárhoz - fontos döntések a közgyűlésen

A nyári szünet utáni első ülését tartotta Szolnok város közgyűlése, melyen a képviselők meghallgatták a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület beszámolóját, döntöttek a Verseghy Ferenc könyvtár vezetőjének személyéről, és elfogadták az előterjesztést, mely szerint megújul a Móra Ferenc úti rendelő. Szabadidőpark létrehozására is pályázik a város, sikeres pályázat esetén a Széchenyi lakótelepen alakítják ki a parkot.

2016-09-29

Ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe

Október 1-jétől 22-éig tart a rókák veszettség elleni őszi vakcinázása megyénkben, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

2016-09-29

A népszavazáson való részvételre buzdít az elnök

A Munkáspárt támogatja a népszavazást, nemmel szavaz az EU diktátumára – ez volt a központi mondanivalója Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének csütörtöki, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-09-29

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Ismét Múzeumok Őszi Fesztiválja Szolnokon is. A több napos rendezvény különleges, nem egyszer interaktív módon mutatja be a múzeumi munkát, nyit kaput a kicsik és az idősebb korosztály előtt. Az idei fesztivál a “hidak” tematikára épít.

2016-09-26

1 hét 8 rendezvény

Jász-Nagykun-Szolnok megye toborzó csoportja - lehetőség szerint - minden településen megjelenik.

2016-09-22

Az új tanévben is folytatódik a szünidei gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosította a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben 2016. július 4-től 2016. augusztus 31-ig 43 munkanapon.

2016-09-21

Szolnokon ülésezett az MJVSZ albizottsága

Szolnokon tartotta aktuális ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének Ifjúsági, Oktatási és Sport Albizottsága, a résztvevőket a házigazda Szolnok város polgármestere, az albizottság ügyvezető alelnöke Szalay Ferenc köszöntötte.

2016-09-20

A migráció a biztonságunkat fenyegeti

Elsősorban biztonsági kérdés az ellenőrizetlen tömeges migráció, ezért is olyan fontos a jövőhét vasárnapi népszavazás - mondta szolnoki fórumán Bakondi György, a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója.

2016-09-20

Átadták a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát

Átadták  a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát kedden délelőtt. Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében kiemelte, jogállam nem létezik jó igazságszolgáltatás nélkül, ahogyan utóbbi sem jó ügyészségi munka nélkül.

2016-09-16

Félpályás lezárás a 4-es főúton

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4. számú főút Szolnok elkerülő szakaszán (útdíj portálszerkezet környezete) tárgyi projekt keretében tengelysúly mérőállomás kerül kialakításra. A 2016. szeptember 19.-től (hétfő) kezdődő kivitelezési munkálatok során fenti kilométer szelvények közötti főúti szakasz felújításra kerül. A kivitelezés várható befejezése: 2016. október eleje.

2016-09-16

Szolnokra is megérkezett az új tűzoltóautó

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át csütörtökön Budapesten. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át

2016-09-14

A népszavazás nemzeti ügy!

Nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy az október 2-ai népszavazás, amely Magyarország jövőjéről szól - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szolnokon, a Védjük meg Magyarországot! című sajtótájékoztatón, egy fórum előtt.

2016-09-14

Óvjuk kulturális örökségünket!

Szolnok kulturális értékeinek megismerése, a város örökségének ápolása a célja annak a programsorozatnak, mely hétvégén kezdődik.

2016-09-13

Gazdasági fórum Szolnokon

A cégek külpiacra lépésének ösztönzése, támogatása, a hazai beszállítói kapacitások fejlesztése érdekében két éve indult el az „Exportra fel!” fórumsorozat, amely kedden Szolnokra érkezett. 

2016-09-08

Üzletek, lakások és kávézó épül a Tiszaliget kapujában

A Tiszaliget, városunk pihenő, sport és oktatási központja folyamatosan szépül és gazdagodik. Megújult a stadion, a főiskola épülete, megépült a Vízilabda Aréna és Tiszavirág gyaloghíd. A liget kapujában évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotú egykori Moment diszkó épülete régóta várta „megmentőjét”, aki meg is érkezett: a magánberuházó csütörtökön Szalay Ferenc polgármestert kalauzolta a helyszínen, s ismertette vele, illetve a sajtó képviselőivel terveit.

2016-09-07

Idén Brazília a díszvendége a Gulyásfesztiválnak

Szeptember 8-tól 11-ig ismét gulyásillattal és programokkal telik meg a Tiszaliget, ahol többszáz bográcsban több ezer liter gulyás fog főni. A város idegenforgalmi szempontból is legfontosabb rendezvényéről Szalay Ferenc polgármester és a szervezők, Csányi Sándor, illetve Királyházi Andor beszélt szerdai sajtótájékoztatójukon.

2016-09-07

Értéket teremtenek a közfoglalkoztatottak

A megyei kormányhivatal ebben az évben is megrendezte a II. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítását Szolnokon, a Kossuth téren. A szerda reggeli megnyitón dr. Hoffmann Imre államtitkár, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester értékelte a közfoglalkoztatást.

2016-09-07

Folytatódnak az útfelújítások

Az Ady Endre út és a Baross út felújítását követően sem álltak le a Modern Városok Program keretében megvalósuló rekonstrukciós munkálatok. Ezekben a napokban, hetekben is több helyszínen kell ideiglenes forgalomkorlátozásokra számítani.

2016-09-05

Húsz éves az Impulzus Egyesület

Idén húsz esztendeje annak, hogy bejegyezték az Impulzus Egyesületet, melyet 7 középfokú tanintézet, azok pedagógusai és más szakemberek hoztak létre. Hétfőn délután ezt a szép évfordulót ünnepelték a civil házban.

2016-09-05

REPtár Interaktív Repülőmúzeum belépőt nyertek

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szervezésében Szolnok Napja alkalmából a látogatóknak lehetőségük nyílt Szolnok fejlesztéseiről szóló kvíz kitöltésére.

2016-09-02

Boldog 160. születésnapot!

Kerek évfordulót ünnepel a Máv Járműjavító Szolnokon. Azt szinte már minden szolnoki tudja, hogy a város napját nem véletlenül szeptember elsején tartjuk: ekkor adták át 1847-ben a Budapest-Szolnok vasútvonalat.

2016-09-02

Koszorúzással kezdődött az ünnepségsorozat

A Széchenyi városrész kopjafájának megkoszorúzásával kezdődött a városnapi megemlékezések sora. A nap során a vasútállomásnál és a katonai temetőben helyezté el a megemlékezés virágait.

2016-09-02

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

Szolnok város legrangosabb elismeréseit, az Ezüst Pelikán-díjat és a Szolnok Város Díszpolgára címet adták át csütörtök este a Szolnok Napja alkalmából rendezett gálaműsoron, melynek ezúttal is az Agóra adott otthont. Az Ezüst Pelikán-díjat első alkalommal ítélték oda posztumusz.

2016-09-02

Megnyílt Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum

Megnyílt csütörtökön Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum. A honvédelmi miniszter egyedülálló gyűjteménynek nevezte 2,7 milliárd forintból épült létesítményt.

2016-09-01

Az Anconai szerelmesekkel nyitja az évadot a Szolnoki Szigligeti Színház

Az Anconai szerelmesek című vígjáték lesz a Szolnoki Szigligeti Színházban új évad első bemutatója szeptember 23-án, a darabot Molnár László rendezésében mutatják be - mondta a teátrum igazgatója a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen.

2016-09-01

Rakvere képviselői is részt vesznek a RepTár megnyitóján

A Szolnok napi rendezvénysorozatra érkezett rakverei vendégeket fogadta a városházán Szalay Ferenc polgámester és Szabó István alpolgármester. Észtországi testvérvárosunk képviselői a RepTár átadására is meghívást kaptak.

2016-09-01

Becsöngettek

A Liget úti általános iskolában tartott városi tanévnyitó ünnepségen már izgatottan mozgolódtak a diákok, örömmel üdvözölték osztálytársaikat, tanáraikat szerda délután. Az új tanévet közel 12 ezer fiatal kezdi meg Szolnok általános és középiskoláiban, közülük több, mint hatszázan első alkalommal ülnek iskolapadba.

2016-08-31

Térfigyelő kamera őrzi a vandálbiztossá tett támfalmúzeumot

Nem sokkal azt követően, hogy két éve átadták Szolnok belvárosában a megújult Tisza-parti sétányt - mely beruházás egyúttal egy magasabb szintű árvízvédelmet jelent -, vandálok megrongálták a régi támfal megőrzött részét fedő üveglapokat. A közelmúltban a Kötivizg helyreállította az üvegfelületet, ebből az alkalomból Szalay Ferenc polgármester és Lovas Attila vízügyi igazgató tartott sajtótájékoztatót a régi támfalnál.

2016-08-31

Óriásplakát kiállítással nyit az 56-os emlékév Szolnokon

2016-ot az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította a kormány. Szolnok városa az 1956-os forradalom eseményeinek meghatározó helyszíne volt, ezért úgy természetes, hogy városunk nagyszabású programsorozattal kíván csatlakozni az emlékévhez – mondta sajtótájékoztatóján Falusi Vajk önkormányzati képviselő.

2016-08-29

Programkavalkád Szolnok Napján

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal 1847. szeptember 1-én nyílt meg. A történelmi dátum előtt tiszteleg Szolnok és rendezi meg évről évre Szolnok Napját. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatón szólt Szalay Ferenc polgármester.

2016-08-29

A munka érték, a piacképes tudás a jövő garanciája

Négy évvel ezelőtt indította el a Nemzetgazdasági Minisztérium Nyári Diákmunka elnevezéssel munkaerő-piaci programját, amely ebben az évben is sok diákot vonzott. A programban önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vettek részt, az állami támogatás mértéke 100%-os volt. A munkaidő napi 6 órás volt, amelyet 2-3 hetes időszakokban töltöttek el a fiatalok.

2016-08-25

Jól haladnak az útfelújítások, változik a forgalmi rend két utcában

Közel fél évvel ezelőtt kezdődtek meg az azóta egyre látványosabbá váló út-, illetve járda felújítási munkák Szolnokon, azóta jó néhány utca kapott új aszfaltburkolatot, s nagyon sok járda is megszépült. Mindez forgalmi korlátozásokkal járt és jár, de az eredmény magáért beszél – mondta Szalay Ferenc polgármester a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásról szóló sajtótájékoztatóján. Az Ady Endre út felújításával párhuzamosan vasárnap megváltozik az Arany János és a Dózsa György utcák haladási iránya – jelentette be a város első embere.

2016-08-24

Forgalom átállítás

2016. augusztus 28-án (vasárnap) 9 órától a Kossuth Lajos utat az Ady Endre úttal összekötő egyirányú utcapáros, az Arany János és a Dózsa György út haladási irányát megfordítjuk.

2016-08-24

Megújul a Simon Ferenc úti bölcsőde Szolnokon

Több mint kétszázmillió forintból újul meg Szolnokon a Simon Ferenc úti bölcsőde, a beruházásnak köszönhetően 28 hellyel bővül a jelenleg 56 személyes intézmény - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.
 
 
2016-08-23

Kolozsvárra is jutott szolnoki kenyér

Kolozsvárott a Szent Mihály templomban áldották meg azt a háromszáz kilós székely pityókás kenyeret, melyet Szolnokon, a Művésztelepen lévő kemencében sütöttek ki.

2016-08-20

Ünnepeljük együtt Szent István napját!

A hagyományokhoz hűen Szent István napján sokszínű programokkal várjuk a szolnokiakat. A Tisza parkban egész napos játszóházzal, vetélkedőkkel és a Fülemüle zenekar műsorával várjuk a gyermekeket.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app