Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-06-12

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Az elmúlt években rengeteget szépült, fejlődött városunk, és a közeljövő újabb nagyléptékű fejlesztéseket hoz a megyeszékhelyen. Hogy megmutassuk a város szerethető arcát az idén ötödik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot.

2017-06-12

Magasrangú kínai küldöttség Szolnokon

Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be Szolnokon Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. Az üzletember a megyeszékhely számára fontos bejelentést a BBCA központjának otthont adó Anhui tartomány vezetőjének, első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen tette.

2017-06-11

Szemetet szedtek az önkéntesek

Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János, a Széchenyi városrész képviselői közös szemétszedésre hívták a városrészben élőket. az NHSZ-el együttműködve sikerült több ilegális lerakatot is megszüntetni például az övárok mentén.

2017-06-10

Szolnokkal is ismerkedhettek a Cseresznyefesztiválon

A Nagykörűi Cseresznyefesztivál hosszú idő óta az egyik legkedveltebb júniusi gasztro-kulturális program. Idén Szolnok városa is részt vett a sokezer embert vonzó programon.

2017-06-09

A pedagógusnap ünnep az óvodákban is

Pedagógus napi ünnepségét tartotta a Szolnok Városi Óvodák a tiszaligeti Campusban. A rendezvényen átadták a belső ösztönző rendszer díjait is.

Az ünnepség kezdetén a Zengő-bongó metallofon zenekar és a Dúdolka Tehetségműhely kis apróságai és óvónőik kedveskedtek előadásukkal az óvodapedagógusoknak, akik ezt követően a Szolnok Városi Óvodák Énekkarának bravúros előadását hallhatták.

2017-06-09

Milliárdokért fejleszt a megyében az E.ON

Több, mint 2,2milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2017-ben jelentette be a társaság pénteki sajtótájékoztatóján.

2017-06-09

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

A 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelői Tanfolyam zárórendezvényét tartották pénteken a szolnoki városházán, amely első alkalommal adott otthont az eseménynek. Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

2017-06-09

Négyszeres gyémántdíjas városmarketing

A Magyar Marketing Szövetség a szolnoki önkormányzat négy kiadványát, illetve marketingeszközét is gyémánt díjjal jutalmazta a közelmúltban. A város történetében egyedülálló szakmai sikerről Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2017-06-08

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irány mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

2017-06-08

Gyermekek írták, szolnoki művészek illusztrálták

A Tiszai mesevirágok című mesekönyv ünnepélyes bemutatójával nyílt meg Szolnokon a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok, a programsorozatot Gacov Katalin, a Verseghy könyvtár vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A bemutatón Fejér Andor alpolgármester is méltatta a Tiszai mesevirágok című kiadványt, melyből Náhóczki Rajmund előadásában hallhattak részletet a jelenlévők.

2017-06-08

Fesztiválra készül a város

Emlékezetes, s új elemeket is felvonultató fesztivált ígért a Tiszavirág Fesztivál ötletgazdája és főszervezője, Kovács Ákos. A zene, a különös hangulat és a gasztronómia egyedlálló ötvözeteként is ismert rendezvény 13-án nyitja meg kapuit.

2017-06-08

Ingyenes internet Szolnokon

Kis táblák jelentek meg a köztereken városszerte, padokon, virágtartókon. A táblák megjelenése azt jelzi, hogy a városban immár ingyenes köztéri WIFI hotspotok működnek.

2017-06-07

13 tanács a VAKÁCIÓRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 13 jótanáccsal szolgál a nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez.
2017-06-07

Tizenöt éves a Kábítószer Egyeztető Fórum

Idén tizenöt esztendős a Kábítószer Egyeztető Fórum Szolnokon. A csoport mai ülésén többek között köszöntötték a szervezetért sokat dolgozó szakembereket.

2017-06-07

Újabb rangos kosaras program Szolnokon

Idén immár másodjára rendeznek Szolnokon a 3x3 elleni kosárlabdázáshoz kapcsolódóan villámtornát és edzőtovábbképzőt. A tiszaligeti Tiszavirág Arénában reggeltől estig pattog a labda, emellett szakemberek segítik a világ minden tájáról érkező edzők fejlődését.

2017-06-07

Könyvhét

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, bábelőadás, családi programok várják a közönséget a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából Szolnokon június 8. és 16. között.

2017-06-02

Trianon máig égő seb a nemzet lelkén

A trianoni békediktátum örök sebet hagyott a magyar nemzet lelkén – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi megemlékezésen a 97 évvel ezelőtti eseményeket, a békediktátumhoz vezető utat, s a következményeket idéztük fel. De alkalom volt ez arra is, hogy tanúságot tegyünk a nemzeti egység mellett.

2017-06-02

A légitámadások áldozataira emlékeztünk

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

2017-06-01

Csak óvatosan a folyami fürdőzéssel!

Tavaly nyár elején négyen fulladtak a vízbe a Tisza szolnoki szakaszán. A megelőzés érdekében a város polgármesterének kezdeményezésére az érintett szervezetek (megyei rendőr-főkapitányság vízirendőrség, mentők, valamint a katasztrófavédelem) közös tájékoztató kampányba kezdtek, s különösen a fiatalok figyelmét igyekeznek felhívni a nyári folyami fürdőzés veszélyeire.

2017-05-31

A szolnoki fejlesztéseket ismerhették meg a nyugdíjasok

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Szalay Ferenc polgármester tájékoztatja a város érdeklődő nyugdíjasait a megyeszékhelyen folyó fejlesztésekről, tervezett beruházásokról. Ezúttal is a városháza dísztermébe invitálták az időseket, akik egy prezentáción keresztül ismerhették meg a jövő Szolnokját.

2017-05-31

Díjmentes hulladékleadás

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy szolnoki lakhellyel rendelkező személyek részére – lakcímkártya bemutatását követően - lehetőség van települési szilárd hulladék, valamint zöld hulladék leadására az Újszászi úti Átrakó – Válogató állomáson térítésmentesen.

2017-05-29

Szolnokból a legjobbak - Széchenyisek a dobogó tetején

Néhány éve, a 2013-as Diákközgyűlésen a városban élő fiatalok fogalmazták meg igényüket egy helytörténeti vetélkedőre, a város pedig a kezdeményezés mellé állt. A Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű verseny által a szervezők nem titkolt célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a lokálpatriotizmusra nevelés. Az interaktív vetélkedő-sorozat révén a fiatalok megismerkednek Szolnok természeti, történelmi és épített értékeivel, hagyományaival és híres szülötteivel.

2017-05-29

SzolnokApp már az autóbuszokon is!

Ezekben a napokban már találkozhatnak a helyi járatú autóbuszokon a város új mobilapplikációjának, a SzolnokApp-nak a hirdetésével.

2017-05-29

Koszorúzás a Hősök napja alkalmaból

A Hősök napja alkalmából rendeztek hétfőn délelőtt emlékünnepséget Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol az emlékszobornál a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat.

2017-05-29

Valóra vált álom

A Szolnoki Dózsa-Közgép szakvezetője és játékosai valóra vált álomnak nevezték, hogy az együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten rendezett hatos döntőjének szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

2017-05-25

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

2017-05-25

Iskola és bölcsődék felújítása indulhat meg

Számos fontos és a város arculatát, fejlődését is meghatározó előterjesztésről döntöttek csütörtökön Szolnok város közgyűlésének májusi közgyűlésén. Szavaztak a képviselők egyebek mellett a Széchenyi körúti iskola energetikai fejlesztését célzó pályázat beadásáról, valamint új mobil töltőállomások létrehozataláról is.

2017-05-24

Régészet napja

A szolnoki Damjanich János Múzeum a Kárpát-medence nomád népeit mutatja be a régészet napján, a május 26-tól 27-ig tartó rendezvényen.

2017-05-24

Ügyességi autóverseny gyermekprogramokkal

A változatos hétvégi programok egyike lehet Szolnokon a negyedik alkalommal megrendezett Alfa Zilahi Autoglas Kupa a lengyel piac területén vasárnap, melyen nyolc kategóriában várják a nevezéseket. A rendezvény akár családokat is vonzhat, hiszen a gyerekekre is gondoltak szervezők: lesz légvár, gyerekgokart és munkakutya bemutató.

2017-05-22

Jutalomúton a Nemzeti Színházban

Az idei Ádámok és Évák Ünnepe – Népek meséi rendezvényen részt vevő csapatok egyik jutalma az volt, hogy Budapesten, a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című előadását tekinthették meg. Május 19-én, pénteken - Szolnok város önkormányzata jóvoltából ingyenes buszjáratokkal - diákok és kísérőik, mintegy kétszázötvenen utaztak a fővárosba.

2017-05-22

Szolnokra érkezett a vagonkiállítás

Tíz év után újra Szolnokra érkezett az Élet Menete Alapítvány Holokauszt Vándorkiállítása. Az egykori marhavagonban berendezett tárlat megtekintését elsősorban a fiataloknak ajánlják, de minden érdeklődő számára fontos tanulságot hordoz. Az ünnepélyes megnyitót a svéd nagykövet részvételével hétfőn délelőtt tartották a vasútállomáson.

2017-05-19

Nívó szintet teljesítő óvodapedagógusokat köszöntöttek

A Szolnok Városi Óvodák belső szakmai minősítési rendszere keretében kialakított NÍVÓ szintet teljesítő óvodapedagógus díjak átadó ünnepségét tartották pénteken a városháza dísztermében.

2017-05-18

Jól haladnak a beruházások, a felmerülő hibákat javítják

Helyszíni bejáráson tájékozódott a Vízpart körúti beruházások állásáról Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Rezák László önkormányzati képviselő csütörtök délben. A járda- és kerékpárút építés, illetve a csatornázás régóta várt fejlesztések a városrészben.

2017-05-16

Kutyajátszótér és családi park is épül a Széchenyin

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek a jelenlévők.

2017-05-12

Tizennyolc évnyi segítség

Közel két évtizede, egészen pontosan 1999 óta működik a Szolnok Város Jövője Közalapítvány. Fekete Tibor, az alapítvány elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester tartott közös sajtótájékoztatón beszéltek az elsősorban fiatalokat és rászorulókat segítő szervezet terveiről.

2017-05-12

Az eredmények visszaigazolják a lelkiismeretes munkát

A Liget Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tevékenységével, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszönti az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

2017-05-12

Idén is különlegességgel készülnek a Szolnoki Szimfonikusok

Nemzetközi bravúrra készülnek a Szolnoki Szimfonikusok, melyhez két évforduló is apropót kínál – a Kodály Emlékév és a reformáció 500. évfordulója. SZOLNOK MASTERCLASS néven nemzetközi karmester és karnagykurzust szervez június 6-18. között.

2017-05-11

Végeztek a bontással, indulhat a Móra rendelő felújítása

Több mint 200 millió forintból – 100%-os támogatási intenzitás mellett – megújul, megszépül a Móra úti rendelő, a modernizálás az ellátás magasabb szintjét eredményezi. Az áprilisban elkezdődött beruházás aktuális munkálatairól a helyszínen tájékozódott Szabó István alpolgármester és Szerencsés Sándor, a terület önkormányzati képviselője.

2017-05-11

Elektromos munkagépet tesztelnek Szolnokon

Elektromos kisteherautót tesztel a városüzemeltetésért, parkgondozásért felelős városi cég, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Az új autó első hivatalos útja a Jósika úti játszótérre vezetett.

2017-05-11

Kettős jubileumot ünnepelnek

Fennállásának centenáriumát ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság, melynek szolnoki szervezte szintén ünnepel: 50 évvel ezelőtt alakult meg. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepi ülést a Tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-05-11

Sorozatban harmadszor bajnok a Szolnok

A Szolnok az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntő szerdai, harmadik mérkőzésén is legyőzte - idegenben - az Egert, így sorozatban harmadszor, története során pedig kilencedik alkalommal megnyerte a féri vízilabda-bajnokságot. 

2017-05-10

Kerékpárút vezet az ipari parkba

Jól halad az ipari parkba vezető kerékpárút építése. A Tószegi út és az Eagle Ottawa gyára közötti szakasszal már elkészült a kivitelező.

2017-05-10

Értékes tapasztalatcsere a Jegyzői Kollégium ülésén

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma az elmúlt két napban Szolnokon tartotta soros ülését. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel tanácskoztak az aktuális kérdésekről.

2017-05-10

Kaposvári kiállítás Szolnok díszpolgárának

Kaposváron nyílt kiállítása kedden Sárközy Pálnak, Szolnok város díszpolgárának. A festőművész a napokban ünnepelte 89. születésnapját, ennek ellenére energiával és életkedvvel telve napi szinten alkot, s járja a világot Ausztriától Spanyolországig, Bukaresttől Pekingig.

2017-05-09

Szolnokon ülésezik az MJVSZ Jegyzői Kollégiuma

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma 12 év után újra Szolnokon tartja soron következő ülését. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel folytatnak tanácskozást.

2017-05-08

Denevérvédelmi program indult Szolnokon

Az országban egyedülálló Denevér Élőhelyvédelmi Program indult Szolnokon, az első odú kihelyezésére a sajtó képviselőinek jelenlétében került sor a Mustármag Katolikus Óvodában hétfőn délután. Ezt megelőzően a megyeházán hallhattak előadást a témában a meghívottak.

2017-05-08

Együttműködési megállapodás nyolc város között

A kulturális és turisztikai kapcsolatok erősítésének érdekében kötött együttműködési megállapodást nyolc város. A Balatonfüred kezdeményezte szerződés célja, hogy valódi tartalommal töltsék meg a partnerséget, hiszen több tekintetben hasonló problémákkal küzdő és hasonló célokért dolgozó, közös értékeket valló településekről van szó.

2017-05-04

Jól halad az aszfaltozás

Remekül halad a munka a Boldog Sándor István úton. A Szántó körutat és a Várkonyi teret érintő beruházással kapcsolatos építkezés a végéhez közeledik, s immár az aszfaltozásnál tart a kivitelező. A közelkedőtől nagyobb türelmet kérünk, s javasoljuk, hogy aki teheti, inkább kerülje el az építkezés környékét.

2017-05-04

Bemutatkozott a SzolnokApp

A Brandatti Vállalkozói Klubjában ismertette meg az érdeklődőkkel a SzolnokApp-ot Nagy János, az applikáció egyik fejlesztője.

2017-05-04

Búcsú a végzősöktől

Hamarosan vége a tanévnek, ami egyet jelent azzal, hogy mintegy ezernégyszáz szolnoki diák búcsúzik a középiskolás évektől. A vizsgák előtt immár hagyományosan a város is köszönti a fiatalokat, ennek egyik formája a faültetés a Tisza-híd lábánál lévő végzős diákok parkjában, majd egy vidám összejövetel, melynek ezúttal az Agóra adott helyet.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app