Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-08-18

Horgász VB Szolnokon

Szolnokon, az Alcsi-Holt-Tisza MOL-bázistelep felé eső részén rendezik meg a női horgász világbajnokságot. A rendezvényről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

2017-08-17

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

2017-08-16

Elbúcsúztak dr. Karmazin Györgytől

A Tiszavirág Arénában búcsúzhattak el családtagjai, barátai, sporttársai Szolnok város Ezüst Pelikán díjasától, dr. Karmazin Györgytől. A tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló sportember és sikeres üzletembertől sokszázan köszöntek el.

2017-08-15

Kiváló adatszolgáltató Szolnok

Kiváló adatszolgáltatásért jutalmazta a szolnoki önkormányzatot a Belügyminisztérium.  A minisztérium azokat a településeket részesítette pénzjutalomban, melyek a 2016-os évet lezáró államháztartási adatszolgáltatásukat határidőre, valós tartalommal, megfelelő minőségben teljesítették.

2017-08-14

Szolnok nyerte a Legvirágosabb Úticél címet

A Virágos Magyarországért versenyen belül facebook-os közönségszavazással Szolnok elnyerte a Legvirágosabb Úticél címet. A szavazás augusztus 13-án vasárnap éjfélkor zárult.

2017-08-10

A polgármester is köszöntötte a 8 danos Furkó Kálmánt

A közelmúltban élete újabb jelentős állomáshoz érkezett Furkó Kálmán nyugállományú ezredes: a hatodjára megrendezett, súlycsoportos Shinkyokushinkai Világbajnokságon a World Karate Organization (WKO) illetékes tanácsa egyhangú döntéssel a 8. dan fokozatot adományozta a magyar harcművészeti élet egyik emblematikus alakjának.

2017-08-07 01:00:00

Nyár végi teker(g)ő

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. augusztus 23-án kerékpáros ügyességi vetélkedőt szervez felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Nyár végi teker(g)ő” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Tourinform Szolnok Iroda és a Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével.

2017-08-07

Érkeznek a tankönyvek az iskolákba

Folyamatos a tankönyvek kiszállítása Szolnokon is. Hétfőn a Varga Katalin Gimnáziumba, a Fiumei, Kodály és II. Rákóczi Ferenc általános iskolákba érkeztek meg az új tanévben használatos könyvek, amelyeket hamarosan már a diákok forgatnak haszonnal.

2017-08-04

2017-ben ismét FIBA 3x3-as tornának ad otthont Szolnok

A tavaly megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-bajnoki selejtezők után idén újra nagyszabású kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 19 ország, 25 csapata és 100 sportolója mérkőzik meg a végső győzelemért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 5-6-án kerül sor a Tiszai hajósok terén.

2017-08-02

Elhunyt dr. Karmazin György

Augusztus első napján tragikus hirtelenséggel elhunyt Szolnok város Ezüst Pelikán díjas polgára, a kiváló sportoló és sikeres üzletember, a Bi-Ka Logisztika Kft. alapítója, dr. Karmazin György.

2017-08-02

A roma hagyományokkal ismerkednek a hagyományőrző táborban

Csilingelő nevetés, csillogó gyermekszemek és gyors tempójú gitárzene fogadta a sajtó képviselőit szerdán délelőtt a Tücsök Úti Közösségi Házban, amikor betértek, hogy a  héten rendezett Roma Hagyományőrző Táborról tájékozódjanak. Kozák Ferenc, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat – a tábor szervezőjének elnöke – gyerekekkel körülvéve épp arról beszélt, milyen programok lesznek aznap, s hogyan illik viselkedni a gyerekeknek.

2017-08-01

Hőségriasztás péntekig

Keddtől péntek éjfélig az egész országra harmadfokú hőségriadót rendeltek el, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok.

2017-07-28

Felújítás miatt máshogy járnak a vonatok

Az előttünk álló hétvégén felújításokat végeznek a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal Albertirsa és Ceglédbercel-Cserő közötti szakaszán, ezért korlátozásokat és menetrendi módosításokat vezetnek be - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

2017-07-28

Virágos parkjaival versenyez Szolnok

Szolnok idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre. Az egyre népszerűbb megmérettetés régiós zsűrielnöke csütörtökön pontozta a megyeszékhelyt. Mint mondta: nagyon szép és egyedi megoldásokkal találkozott Szolnokon.

2017-07-27

Családbarát Szolnokért dolgoznak

Családbarát Szolnok programot fogadott el a megyeszékhely közgyűlése. A program ealapvető célkitűzése, hogy Szolnokon a családközpontú szemlélet prioritássá váljon. Ezért többek között erősítik a szolgáltató rendszer családközpontúságát, bővítik a korosztályos programok során, fejlesztik a biztonságos szórakozóhely programot, összehangolják a családokra fókuszáló eseményeket, akciókat.

2017-07-25

Felújították a szolnoki katonai helikoptereket

Teljesen felújítva, tökéletes állapotban érkeztek Szolnokra az Oroszországban felújított MI-17-es helikopterek. A szállító és harci feladatokat egyaránt ellátó gépeket szerdán adta át Simicskó István honvédelmi miniszter.

2017-07-21

A Kossuth tér lezárása a Beer Up Szolnoki Kézműves Sörfesztivál ideje alatt

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2017. július 21-én (péntek) és 22-én (szombat) első alkalommal kerül megrendezésre a „Beer Up Szolnoki Kézműves Sörfesztivál”. A rendezvény ideje alatt a Kossuth tér lezárásra kerül a közúti forgalom elől:
2017-07-20

Lámpa is védi a gyalogosokat a Széchenyin

Csütörtökön délelőtt helyezték üzembe a Széchenyi városrész első közlekedési ámpáit. Az úgynevezett piros iskolánál lévő zebránál, a legforgalmasabb gyalogátkelőnél vált biztonságosabbá a közlekedés.

2017-07-18

Önkéntes tartalékos rendszer létrehozását kezdik meg

Tartalékos szolgálati forma újraélesztéséről tartottak kedden tájékoztatót a városházán a járás polgármesterei részére. A részleteket Gulyás Zoltán dandártábornok, a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese ismertette.

2017-07-17

KRESZ-parkot kapott a Pöttyös ovi

Örömmel tanulás a célja annak a KRESZ-parknak, amelyet hétfőn délelőtt adtak át a Rózsa úti óvodában. Ahhoz, hogy a gyermekek is biztonsággal lehessenek résztvevői a közlekedésnek, érdemes már minél fiatalabb korban megismerkedniük az alapvető szabályokkal, erre ad lehetőséget a táblákkal, közlekedési lámpával ellátott park.

2017-07-14

Megmozgatta az várost a futóverseny sorozat

Az Auriga ÉRTE, a Gördögök SE, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete – a 10 éves Civil Városmarketing Kerekasztal tagjai - 2017-ben is megrendezte – immár ötödik éve - az AURIGA Erdei Futóverseny sorozatot, melynek pénteken tartották díjátadó gáláját.

2017-07-14

C130 Herkules okoz zajt vasárnap hajnalban

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred kijelölt állománya, és más katonai szervezetektől megerősítésként ide vezényelt állományjúnius 19. és július 26. között végrehajtja a Black Swan (Fekete Hattyú) 2017 nemzetközi gyakorlatot, a nemzetközi együttműködés és a különleges műveleti képességek fejlesztése érdekében.

2017-07-13

Egy éve érhetőek el az Észak-Alföldi Jogpontok szolgáltatásai

Egy évvel ezelőtt, 2016. július 1-ével indult el, egy országos hálózat részeként az Észak-Alföldi Jogpontok projekt, mely a régió három megyéjében, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben biztosít jogi szolgáltatásokat.

2017-07-12

Áder János megtekintette Szolnokon a Black Swan katonai gyakorlat bemutatóját

A Black Swan 2017 nemzetközi katonai gyakorlat VIP napján a szolnoki helikopterbázison Áder János köztársasági elnök és Simicskó István honvédelmi miniszter is megtekintette a katonák statikus és dinamikus bemutatóját.

2017-07-11

Ismét regisztrálhatják kerékpárjukat!

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpár felderítését, megtalálását. Erre szolgál a „Bike Safe” elnevezésű program, amely korábban már országosan elindításra került.

2017-07-08

Egy nap felhőtlen kikapcsolódás - vasutasnap Szolnokon

Szolnokon, a MÁV SE Sporttelep rendezik szombaton a 67. Vasutasnapot, a rendezvény fővédnökei Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese és Schwartz István, a MÁV START Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

2017-07-08

Krakkói repülési múzeummal kötött együttműködési megállapodást a RepTár

Újabb történelmi lépcsőfokhoz érkezett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Az elmúlt hónapokban a RepTár megkezdte a tárgyalásokat a nemzetközi partnerekkel, melynek eredményeképp szombaton együttműködési megállapodást kötött a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal.

2017-07-07

Amerikai-magyar fegyverzettechnikai bemutató lesz szombaton Szolnokon

A Black Swan-2017 (Fekete Hattyú) nemzetközi hadgyakorlat 2017. június 19.– július 26. zajlik Szolnokon, amelynek célja a nemzetközi együttműködés és a különleges műveleti képességek fejlesztése.A gyakorlaton amerikai, bolgár, román, szlovén, horvát, szerb és macedón katonai alakulatok is részt vesznek.

2017-07-07

Ingyenes internet Szolnok közterein

A nyár beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, ezért Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elhatározta, hogy a köztereken is hozzáférhetővé teszi az internet nyújtotta információkat és kapcsolattartást. A részletekről Fejér Andor alpolgármester és Kállai Annamária, a Digi Kft. marketing menedzsere beszélt közös sajtótájékoztatójukon.

2017-07-07

Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai

225 felső tagozatos kisdiák fejezte be az oktatási évet a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjában, akiknek teljesítményét tanárok és pszichológusok értékelték. A FIT-es gyerekek iskolai eredményei látványosan javulnak, ügyesebbek az időbeosztás terén és eredményesebbek a problémamegoldásban is kortársaiknál. A kis tehetségekkel foglalkozó Program szeptembertől egy új, kecskeméti központtal bővül.

2017-07-07

Fél évszázada gyógyítanak a MÁV Kórházban

Ötvenéves a MÁV Kórház. Ebből az alkalomból tartottak pénteken Jubileumi Ünnepi Tudományos Napot a városháza dísztermében, ezt megelőzően pedig az intézmény parkjában az elmúlt fél évszázadra emlékezve fát ültettek. A rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

2017-07-07

Diplomaátadót tartottak a PAE szolnoki karán

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is zászlóbehozatallal kezdődött a Szolnoki Főiskola ünnepi diplomaátadó szenátusi ülése pénteken délelőtt. A frissdiplomás hallgatókat várja a munka világa: fontos, hogy kitartsanak álmaik mellett, hogy megtalálják azt a hivatást, amelyet szívvel-lélekkel végeznek. A most lezárult szemeszterben a bizottságok előtt 135 fő tett záróvizsgát.

2017-07-06

Idősek otthonába látogattak az Idősügyi Tanács tagjai

Kihelyezett ülését tartotta a Vízpart Körúti Idősek Otthonában az Idősügyi Tanács. Az ülés első részében Buru Györgyné, az egyesített szociális intézmény vezetője tartott tájékoztatót a rendszer működéséről, s válaszolt a felmerülő kérdésekre. Szalay Ferenc polgármesterhez , az Idősügyi Tanács elnökéhez is fordulhattak kérdéseikkel a tanács tagjai.

2017-07-05

Idegenforgalmi jelzőtáblák népszerűsítik a RepTárat

A RepTár a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum 2016-ban elnyerte az „Év Turisztikai Attrakciója” címet. A maga nemében egész Európában egyedülálló szolnoki gyűjtemény az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontja.

2017-07-05

Elkészültek az új parkolóhelyek

Befejeződött a Szolnok Ispán körúti ártézi kút melletti új parkolóhelyek kialakítása, amelyeket már használatba is vehettek az autósok. A parkolók átadását követően a Szolnok Ispán körútnak ezen a szakaszán tábla tiltja a megállást, a járművek két sávban haladhatnak a Várkonyi tér felé. Mindez a forgalom gyorsabb haladását segíti a város egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában.

2017-07-04

Elkezdődött a nyári gyermekétkezetés

A nyári szünetben sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyerekek Szolnokon. Az önkormányzat a nyári szünidei gyermekétkeztetés keretén belül a meleg ebédet július 4. és augusztus 31. között biztosítja 43 munkanapon keresztül. Az ételt az arra jogosultak 9 osztóhelyről tudják elvinni – mondta el mai sajtótájékoztatóján Molnár Iván önkormányzati képviselő.

2017-07-04

Négy tonna élelmiszeradományt kapnak a rászorulók

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Jász-Nagykun-Szolnok megyében 383 gyermek részére jutatta el adományát, melynek ünnepélyes átadása kedden volt, a várost Rehó János önkormányzati képviselő képviselte.

2017-07-03

Kardiológus és pszichiáter főorvos kapta a Kálmándi Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át hétfőn délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2017-07-01

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték

Semmelweis Ignác születésnapján, azaz július 1-én tartják immár hagyományosan az egészégügyben dolgozók ünnepségét. Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban dr. Lippai Norbert megbízott főigazgató köszöntötte az intézmény munkatársait.

2017-07-01

Átmeneti búcsú az ArtJárótól

Átmenetileg, egyetlen esztendőre elbúcsúzhatnak a szolnokiak a sokak által kedvelt művésztelepi rendezvénytől az ArtJárótól. Ennek az oka prózai, jövőre kezdődik ugyanis a művésztelep teljes rekonstrukciója, így legközelebb két év múlva szervezik meg a programokat.

2017-06-30

Kilencven éves nevelőanyát köszöntöttek

Bár sajátja nem lehetett, hét gyermeket nevelt fel Dongó Józsefné. Az egykori nevelőanyát, aki ma a Tószegi Úti Gondozási Központban lakik, Szalay Ferenc polgármester köszöntötte kilencvenedik szüetésnapján.

2017-06-29

Adomány a várkonyi alkotóháznak

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, valamint a Szolnoki Művésztelep alkotóinak összefogásából játékonysági árverést és koncertet tartottak. Az összegyűlt pénz ma adták át az érintetteknek.

2017-06-29

Fejlesztések, alapítványok a közgyűlés napirendjén

Soros ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők többek között alapítványi beszámolókat hallgathattak meg, illetve döntöttek olyan fontos kérdésekben, mint egyes beruházások önerejének a biztosítása, valamint a fejlesztés menetrendje.

2017-06-27

Hamarabb lesz járható a Sóház út

A nyári iskolai szünetben június 27-én keddtől szeptember 1-ig minden hétköznap már 15 órától leengedik a Sóház úti pollereket. Hétvégén és ünnepnapon továbbra is leengedett állapotban maradnak, mint eddig.

2017-06-27

Bővül a bölcsőde, tető alatt az épület

Gőzerővel dolgozik a kivitelező a Simon Ferenc Úti Bölcsőde új szárnyának építésén. Az új szárnyban két új csoportszobát alakítanak ki, melyekben 14-14 gyermeket tudnak majd fogadni az intézmény munkatársai.

2017-06-22

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe éjféltől jövő hétfőig

A hétfőn éjfélig érvényes hőségriasztás miatt ivóvizet osztanak munkanapokon délelőtt 11 órától 15 óráig az Ady Endre út és a Boldog Sándor István út kereszteződésében a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. és a közterület-felügyelet munkatársai.

2017-06-22

Eredményes a Tiszaroffi Ösztöndíjprogram

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány és a Merkating Nonprofit Kft. által szervezett „Tiszaroffi” Ösztöndíjprogram záró rendezvényét tartották csütörtökön a városháza dísztermében, amely a 2016/2017-os tanév II. szemeszterének lezárása.

2017-06-20

Biztos jövő a Pallasz Athéné Egyetemen

A Pallasz Athéné Egyetemen Dr. Ailer Piroska rektor, Finta Zita kancellár, Dr. Fülöp Tamás mb. rektorhelyettes és Dr. Lakatos Vilmos mb. dékán sajtótájékoztatót tartott kedden a felsőoktatási intézmény aktualitásairól és a szolnoki Gazdálkodási Kar helyzetéről.

2017-06-18

Szolnokra is megérkezett az ifjúsági olimpia lángja

Magyarország egyik legjelentősebb sporteseménye lesz július 23-29. között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A Győrben megrendezendő sportfesztiválra érkezik az olimpiai láng is, melyet váltófutással hordanak körbe sportolók az országon.

2017-06-16

Szolnokra érkezik az ifjúsági olimpiai láng

Magyarország egyik legjelentősebb sporteseménye lesz július 23-29. az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A Győrben megrendezendő sportfesztiválra érkezik az olimpiai láng is, melyet váltófutással hordanak körbe sportolók az országon. Szolnok városába 2017. június 18-án vasárnap 11 órára érkezik a láng...

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app