Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-07-18

Jó ütemben halad a Tiszaligeti Stadion felújítása

A hátsó lelátót már lebontották, a centerpálya gyepszőnyegét pedig felszedték. Jelenleg az öntözőberendezés készül valamint megérkeztek a villanyvilágítás kiépítéséhez szükséges alapkábelek is. A tervek szerint októberben már megújult környezetben fogadja szurkolóit és ellenfeleit a Szolnoki MÁV FC labdarúgó csapata.

2012-07-18

Szolnoki kajakos sikere

A hétvégén az Ibéria félszigeten rendezték az ifjúsági és a 23 éven aluliak kajak-kenu Európa-bajnokságát. A kontinens viadalon a Mezőgép kajakosa Szabó Petra arany, míg a Szolnoki Sportiskola kenusa, Pogány Nikolett bronzérmet szerzett.

2012-07-17

Táncoló Szolnok

Szombat este is több százan szórakoztak a Tisza Hajósok terén. A Tisza-parti nyár programja ezúttal Indonézia kultúráját varázsolta a megyeszékhelyre.

2012-07-16

NE DŐLJÖN BE!

Legyen óvatos a fogyasztói csoportok ajánlataival!
Egyre több a hitelnek tűnő, könnyen elérhető pénzügyi ajánlat a lapokban. A fogyasztói csoportok hirdetései azonban sokszor félrevezetik az ügyfeleket. Ez ellen és a fogyasztók tájékoztatása érdekében indított kampányt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Erről Gondolovics Katalint, a GVH szóvivőjét kérdeztük.

2012-07-16

Készülj a POP-ra, azaz a Pont Ott Partira!

Még néhány nap, és az idén felvételizők végre megtudják, sikerült-e a vágyott felsőoktatási intézménybe bekerülniük. A felvételi eljárás csúcspontja a ponthúzás, ezért ezt az alkalmat évek óta rendezvények kísérik Budapesten, és az idén Szolnokkal együtt még további két vidéki nagyvárosban — Szegeden és Pécsen — is lesz Pont Ott Parti július 24-én!

2012-07-11

Hasznos ajándék a polgárőrségnek

Ajándékot kapott ma délelőtt a Szolnoki Polgárőr Egyesület. Az ajándékozó ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőrség, a két kerékpár pedig csak töredéke annak a több mint száznak, amelyet országszerte kaptak meg a közelmúltban az egyes települések polgárőrségei.

2012-07-08

Megújult a Vártemplom orgonája

A közel 90 éves hangszer az elmúlt időszakban szinte használhatatlanná vált. A tavaly kezdődött felújítási munkálatok költségeit a Szolnok-Tisza Rotary Club és a plébánia finanszírozta. Ma délelőtt pedig a nagyközönség is újra hallhatta az orgona gyönyörű hangjait…

2012-07-07

Idén is sok látogatót vonzott a Városházi Este

Művészet, könnyed kikapcsolódás, hangulatos környezet – ezzel várta vendégeit tegnap este a városháza. A Városházi Este néven immár második alkalommal megrendezett ingyenes program ismét sok embert vonzott, és végül az idő is pártolta a rendezvényt, a hőséget némileg enyhítő szél messzire fújta a viharfelhőket.

2012-07-06

Válasz a lakossági igényekre: július 1-től körzeti megbízott dolgozik a Csallóközben

A körzeti megbízotti iroda megnyitása komoly lépés és nagy öröm a területen élők számára, hiszen ennek hatására minden bizonnyal pozitív változás következik be a körzetre vonatkozó bűnügyi mutatókban – mondta Molnár Iván önkormányzati képviselő egy mai sajtótájékoztatón.

2012-07-06

Agóra helyett Lengyel Antal tér

Bár már elkészült, mégsem vehetik birtokba a szandaszőlősiek a művelődési ház mellé épült közösségi teret. A műszaki átadás ugyan már megtörtént, használatba vételi engedély azonban még nincs. Így a nyári programokat a tervekkel ellentétben nem itt, hanem a szomszédos Lengyel Antal téren bonyolítja az intézmény. A ház vezetése abban bízik, még a nyáron folyamán megkapják az engedélyt.

2012-07-04

A diáksportól konzultáltak

A diáksport jövőjéről tartottak szakmai konzultációt kedden Szolnokon. A rendezvény vendége Balogh Gábor olimpiai bajnok, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke volt, akitől Szabó István alpolgármester vehetett át elismerést a diáksportért végzett munkájáért.

2012-07-02

Új arcát ismerhetik meg a városházának

Hiánypótló, színvonalas programmal kedveskedik a szolnokiaknak az önkormányzat: egy napra megnyílnak a nagyközönség előtt a városháza kapui és a pompás díszterem.

2012-06-30

Újra ARTjáró a 110 éves Szolnoki Művésztelepen

Ha ARTjáró, akkor programkavalkád. Ha ARTJáró, akkor Szolnoki Művésztelep, árnyas fák, baráti beszélgetések, művészet, zene és hangulat. Összművészeti fesztivál idén tizenegyedik alkalommal. Ne hagyják ki…

2012-06-30

Kinyíltak a városháza kapui

Egy hét különbséggel két olyan nagyszerű program is várta, várja az érdeklődőket, mely nem a városháza hétköznapjaiba illeszkedik, s mindkét alkalomnak az intézmény hangulatos belső udvara biztosította a helyszínt.

2012-06-29

Főorvos és védőnő kapta idén a Kálmándi Mihály Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át ma délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2012-06-29

A köztisztviselőket ünnepelték a színházban

2001 óta július elsején ünneplik a Köztisztviselők Napját, amely évek óta munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél. Idén július 1. vasárnapra esik, ennek ellenére, ha munkaszüneti nap idén nem is volt, a köztisztviselők köszöntése nem maradt el a Polgármesteri Hivatalnál sem.

2012-06-29

Eredményesen zárult a program, sok család életfeltételei javultak a Motor úton

Lezárult a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja”, amely 2012. március 1. és 2012. június 30. között zajlott.

 

2012-06-28

Módosult az iparűzési adóról szóló rendelet – ülésezett a közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlésen ismét fontos kérdésekről döntött a testület. A képviselők szavaztak többek között a Szolnok Hazavár Program bővítéséről, más városok tehetséggondozó műhelyeivel kötendő együttműködési megállapodásról és a parkolási rendelet módosításáról.

2012-06-27

Családbaráttá tették a munkahelyet

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt, a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesült, melynek eredményeképpen a Polgármesteri Hivatal jogosulttá vált a „Családbarát Munkahely 2011” cím használatára. A pályázati programot ma konferenciával zárták a városházán.

2012-06-26

Bővül a Szolnok Hazavár program

Új elemmel bővül a Szolnok Hazavár program, a sportiskolai úszó szakosztályát pedig a Szolnoki Vízilabda Sport Club Kft. veszi át. Egyebek mellett ezekben a kérdésekben döntöttek ma az egészségügyi, szociális és sport bizottság tagjai.

2012-06-26

Közös célért futnak országokon át

Szolnokra érkeztek ma délelőtt a Sri Chimnoy által 1987-ben életre hívott Világharmónia futás idei résztvevői és a hozzájuk csatlakozó szolnokiak, a futókat Szabó István alpolgármester köszöntötte a Kossuth téren.

2012-06-25

Nem maradnak meleg étel nélkül a rászorulók

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben biztosította az ingyenes nyári étkeztetést a rászoruló gyerekek részére. Az étkeztetést – tekintettel a rászorulók számára, a város területének méretére és a rendelkezésre álló forrásra – melegíthető ételkonzerv formájában alapvetően pályázati forrásból biztosítja idén is a város.

2012-06-24

A művészet minden ága bemutatkozott a fesztiválon

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2012. június 22-25. között rendezi meg a fogyatékkal élő emberek XXV. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Szolnokon. A négynapos rendezvény mottója „pARTszélen”.

2012-06-24

Mártírjaira emlékezett a szolnoki zsidóság

Tragikus eseményt idézett fel a szolnoki zsidó hitközség a mai istentiszteleten: a szolnoki gettóból 68 évvel ezelőtt, június utolsó vasárnapján hurcolták el a zsidókat. Ártatlanok százainak élete tört ketté egyik napról a másikra, családokat szakítottak szét, s legtöbbjük sosem látta többé az övéit…

2012-06-22

13 góllal győzött a románok ellen a férfi vízilabda-válogatott

A londoni olimpiai felkészülés keretében szerdán vívott és 14-7-es hazai sikert hozó békéscsabai barátságos mérkőzés után csütörtökön, Szolnokon csapott össze a magyar férfi vízilabda-válogatott Románia legjobbjaival, és ezúttal 13 góllal nyert.

2012-06-21

Meghosszabbították a hőségriadót

Péntek éjfélig meghosszabbította és harmadfokúvá emelte a hőségriasztást az országos tiszti főorvos. A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot, ami fokozott óvatosságot követel. A mentőknek azonban eddig még nem akadt több dolguk a hőségben. Azt mondják, mától várható a riasztások növekedése.

 

2012-06-21

Életmód napot rendeztek a cukorbetegek számára

A Vasutas Cukorbetegek Klubja június 21-én egészségnapot rendezett tagjai számára. Az egész napos ismeretterjesztő- és mozgásprogramokat magában foglaló esemény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett „Kor-társ” pályázaton nyert támogatásból, valamint önkormányzati támogatásból valósult meg.

2012-06-21

Megújulhat Szolnok gazdaságpolitikája

Szolnok város adópolitikáját meghatározó és formáló együttműködési szerződés aláírására került sor ma a Garden Hotelben. A kivételes kezdeményezés a megyeszékhely egyik meghatározó cégétől, a BI-KA Kft.-től indult, és csatlakoztak hozzá a vállalkozókat tömörítő kamarák is.

2012-06-20

Több mint negyven milliós megtakarítás a gázközbeszerzésen

Jelentős, mintegy 42 millió forintos megtakarítást sikerült elérni a 2012-2013 évi gázközbeszerzési eljáráson Szolnoknak, 9 önkormányzatnak és két társulási intézménynek. A nyertes ajánlattevő az elmúlt évhez hasonlóan az E.ON Energiaszolgáltató Kft. – hangzott el a mai városházi sajtótájékoztatón. A gázközbeszerzési eljárás részleteiről Szabó István alpolgármester és Ferenczi Balázs, a nyertes ajánlattevő cég ügyvezető igazgatója tájékoztatta a sajtót. 

2012-06-19

Magyar-román összecsapás a Tiszaligetben

Még két nap és Szolnokon, a Tiszaligetben mérkőzik meg egymással a magyar és a román vízilabda-válogatott, a szervezők teltházas összecsapásra és természetesen magyar diadalra számítanak.

2012-06-19

Kezdődik a milliárdos beruházás, átalakul a Tisza-part

Hamarosan elkezdődik a Tisza-parti támfal kibővítése, a Szolnok történetében kiemelkedő jelentőségű vízügyes beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Szalay Ferenc polgármester és Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi-Igazgatóság vezetője.

2012-06-19

Hőségriasztás az országban: vízosztás Szolnokon

Az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást adott ki 2012. június 18. hétfő 12.00 órától június 21. csütörtök éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

2012-06-18

Szolnokon járt az Origo

Az Origo internetes portál munkatársai hétvégén a tiszavirágzás nyomába eredtek, majd kilátogattak a VII. Tiszavirág Fesztiválra. Az általuk készített kisfilm az Origo videótárában tekinthető meg. 

2012-06-15

Megkezdődtek az egyeztetések a szórakozóhelyek tulajdonosaival

Néhány héttel ezelőtt írta alá Szalay Ferenc polgármester és Czinege László rendőrkapitány a város és a Szolnoki Rendőrkapitányság együttműködési nyilatkozatát, amely tulajdonképpen a fiatalok életmódjában, szórakozási szokásaiban bekövetkezett negatív változásokat ellensúlyozni próbáló cselekvési terv.

2012-06-15

Elszántak és tehetségesek: diákokat köszöntött a polgármester

Leendő politológust, gépészmérnökök és vegyészmérnököt köszöntött ma Szalay Ferenc. A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium három diákja az országos tanulmányi versenyen elért jó eredményükért kapott meghívást a városházára.

2012-06-15

Befejezéséhez közeledik a művelődési ház felújítása

Az elmúlt évben óriási változáson esett át Szandaszőlős, átadták a teljesen megújult Lengyel Antal teret, újabb közösségi helyet teremtve ezzel a városrészben élőknek, jelenleg pedig a művelődési ház és az általános iskola felújítása zajlik. A Szandaszőlősi Művelődési Ház átépítéséről, bővítéséről ma sajtótájékoztatón számolt be dr. Kállai Mária a terület önkormányzati képviselője, a város alpolgármestere.

2012-06-14

A közbiztonság volt a téma a szandai lakossági fórumon

Végéhez közeledik a városrész központjának építése, miközben a mellékutcákban szervezett bandák lopják a gyümölcsöt. Sok az idegen rendszámú, gyanús gépkocsi, ám a kihelyezett térfigyelő kamerák fokozzák a lakók biztonságérzetét. Megnyugtató eredményekről és problémákról egyaránt szó esett a szerda esti szandaszőlősi lakossági fórumon.

2012-06-14

Pályázati felhívás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Az élet útközben” címmel pályázatot hirdet idős személyek számára. A pályázat célja: az idős generációhoz tartozó személyek életének és korának megismerése, az idősek tapasztalatátadási lehetőségének megteremtése, valamint a generációk közötti kapcsolat erősítése.

2012-06-14

A szolnoki példa meghonosításán dolgoznak

A Szolgáltató Város Projekt állásáról tájékoztatták ma a közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkárt a polgármesteri hivatalban. Mint elhangzott - a szaktárca a szolnoki mintaprogram tapasztalatainak átvételét javasolja a megyei jogú városoknak.

2012-06-12

Szolnok is ott volt a településbörzén

Településbörzét tartottak ma a kecskeméti Mercedes gyárban, ahol a gyár dolgozói megismerkedhettek a környező települések lakhatási lehetőségeivel, illetve azok infrastruktúrájával. A börzén Szolnok városa is bemutatkozott.

2012-06-12

Életük kockáztatásával mentettek a tűzből

Néhány héttel ezelőtt egy Szolnok Ispán körúti tűzesettől volt hangos a sajtó. A lakás tulajdonosát kimentették a tűzoltók, akiknek a tűz továbbterjedését is sikerült megakadályozni. A két életmentőt ma Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a városházán.

2012-06-12

Még mindig a legjobbak között a Szolnoki Sportiskola

Sokezer gyerek sportol a városban a legkülönfélébb sportágakat űzve, s az, hogy ki milyen eredményeket ér el, mennyire szereti meg a sportot, azon is múlik, milyen szakemberek foglalkoznak vele, milyen tárgyi feltételek veszik körül. A Szolnoki Sportiskola ebben évek óta élen jár az országban.

2012-06-12

Összefogásból jeles!

Újabb sikert könyvelhetett el a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata az egyik kereskedelmi televízió Nagy Vagy! című műsorában.

2012-06-11

A legidősebb, mégis fiatal: 110 éves az IBUSZ

Fennállásának 110. évfordulóját ünnepli ebben az évben az IBUSZ, ebből az alkalomból a cég szolnoki irodája is „ünneplőbe öltözött”.

2012-06-11

Nagybányai ügyvédek látogattak a megyeszékhelyre

Erdélyi testvérvárosunkból, Nagybányáról érkezett delegáció háromnapos látogatásra Szolnokra a megyei ügyvédi kamara meghívására.

2012-06-11

Több millió forintot kapott a Hetényi Kórház – közel kétezren a szűrőprogramon

A Richter Egészségváros programja ingyenes tanácsadásokkal és szűrésekkel, illetve beszélgetésekkel várta szombaton a testi és lelki egészségükért minél többet tenni vágyó szolnokiakat. A nap mérlege: 3,7 millió forint a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet számára, több mint 1800 résztvevő, és több ezer elvégzett szűrés.

2012-06-08

Új székházba költözik a NEFAG Zrt.

Az erdei iskolát, vadasparkot, és az Erdei Művelődési Házat is működtető NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-nél ünnepélyes eseményre várták ma a vendégeket: átadták a vállalat új székházát a Kaán Károly úton.

2012-06-08

Megnyílt az ünnepi könyvhét

Szolnokon is megnyílt a 83. Ünnepi Könyvhét és a 11. Gyermekönyvnapok rendezvénysorozata. A Damjanich János Múzeum díszudvarán tartott megnyitón elhangzott, hogy idén 95 hazai és határon túli kiadó 335 újdonsággal jelent meg, a szerzők közül kilencen szolnokiak.

2012-06-08

Évadzáró társulati ülés a Szigligeti Színházban

Pótszékes nézőtér, hat sikeres bérletes és egy bérleten kívüli előadás, színvonalas, országszerte nézett gálaműsor és nívós díjak. Ezek fémjelezték a Szigligeti Színház elmúlt évadát.

2012-06-07

Szakmai konferencia az Európai Uniós pályázatokról

A Széchenyi Programiroda szervezésében szakmai konferenciára várták ma az érdeklődőket a Tisza Szállóba, ahol a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról, tapasztalatokról és a forrásfelhasználás lehetőségeiről tartottak előadásokat.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app