Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-04-11

Felhívás Megavers – 4

Az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben, a Költészet Napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, melynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

2012-04-10

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!

Április 15-én 15.30-kor rajtol Szolnokon a Budapest Sportiroda (BSI) és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által rendezett Telekom Vivicittá Városvédő Futás. Tíz esztendeje minden évben, így az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok: Pécs után Szolnok is otthont ad a Vivicittá programnak.

2012-04-10

Negyedszer is kupagyőztes az Olaj

Szolnokon rendezték meg a férfi kosárlabda Magyar Kupa Négyes döntőjét.

2012-04-05

Közadakozásból gyűlik a pénz a Szapáry-szoborra

A Szolnok Televízió évek óta nagy sikerrel megrendezett farsangi bálját az idén jótékonysági céllal hirdették meg, a felhívás alapján sokan támogatták a kezdeményezést. Magánszemélyek, cégek, hirdetők számára is fontosnak bizonyult, hogy a közösség-teremtő, szórakoztató eseményen való részvételen, illetve annak hirdetési értékén túl egyben hozzájáruljanak a város e nemes célkitűzésének megvalósításához.

2012-04-05

Átmeneti helyzetben a magyar gazdaság

A magyar gazdaság átmeneti helyzetben van - hangzott el a Tiszaligetben tartott Gazdasági Fórumon. A 2012-es esztendő a vállalkozások életében a költségcsökkentés, a kiszervezés és a termelékenység növelés éve lesz. A gazdasági szakemberek előtt tartott előadásokon a megye jelentősebb cégeinek képviselői, professzorok és bankvezetők tájékoztatták a résztvevőket.

2012-04-03

Egy hely, ami a szerelmeseké…

Egy régi hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké tart. Senki sem tudja, honnan ered ez az ősi hagyomány, de szerte a világon, és Magyarország néhány városában már állnak lakattól roskadozó kerítések, hozzájuk csatlakozott ma Szolnok a lakat-fa(l) átadásával.

2012-04-03

Kitörési lehetőség a mélyszegénységből

Lezárult a mélyszegénységből kitörési lehetőséget biztosító „Bizalom és munka” program első szakasza, a résztvevők ma délután vehették át az elméleti képzés elvégzését igazoló tanúsítványt.

2012-04-02

Újra várja a látogatókat a Szolnoki Repülőmúzeum

Április 1-jén ismét megnyitja kapuit Közép-Európa egyik legnagyobb katonai repüléstörténettel foglalkozó létesítménye. A repülőmúzeum idén három új géppel várja a látogatókat, melyek mindegyike egyedülálló és egyetlen példány az országban.

2012-03-31

Rászorultaknak gyűjtött a Fidesz képviselője

Több karitatív szervezettel összefogva két teherautónyi adományt gyűjtött a Fidesz Bene Ildikó kezdeményezésére. Az országgyűlési képviselő választókerületében élő rászorultak tegnap kapták meg a felajánlásokból készített csomagokat. 

2012-03-31

Kék színbe öltözik a városháza április 2-án

2008-ban az ENSZ április 2-át az Autizmus Világnapjává nyilvánította, azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira, ők és családjuk mindennapi nehézségeikre. Sajnos az autisták száma évről évre egyre növekvő tendenciát mutat.

2012-03-31

Közgyűlést tartott a polgárőrség

A Megyeháza dísztermében tartotta közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, az eseményen részt vett dr. Lengyel Györgyi megyei kormánymegbízott és Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

2012-03-31

Szakmai nap a Liget Úti Általános Iskolában

50 év – 50 program. Fél évszázados jubileumát ünnepli idén a Liget Úti Általános Iskola, a jeles eseményt számtalan rendezvénnyel teszi emlékezetessé az intézmény.

2012-03-30

Elkezdődik a gépi úttisztítás!

Szolnok Megyei Jogú város Műszaki Igazgatósága tájékoztatja a gépjármű tulajdonosokat, hogy 2012. április 1-én megkezdődik az önkormányzat tulajdonában lévő útszakaszok, fizető parkolóhelyek gépi úttisztítása a meghatározott útvonalak szerint.

2012-03-29

A város büszkeségeit köszöntöttük

Március 15-e alkalmából több szolnoki szakember is magas állami kitüntetésben részesült hosszú évek óta végzett kimagasló, színvonalas munkájáért, amellyel kivívta a társadalom elismerését. A kitüntetetteket Szalay Ferenc polgármester köszöntötte ma délután a városházán.

2012-03-29

EU támogatásból akkreditált felnőttképzési intézmény

Az Aba-Novák Kulturális Központ immár akkreditált felnőttképzési helyként is szolgálja Szolnok és kistérsége lakóit.Eddig 3 szakmai képzés, illetve az ANKK munkatársainak felkészítése zajlott le. Céljuk: a felnőttképzési szolgáltatások további bővítése. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

2012-03-28

Jobb esély az életben

A mélyszegénységben élő szolnoki gyermekek életén igyekezett javítani az elmúlt két évben a Biztos Kezdet Gyerekház projekt, amelynek záró eseményét ma délelőtt tartották a Humán Szolgáltató Központban.

 

2012-03-28

A húsvéti készülődés jegyében ülésezett az Idősügyi Tanács

Megszokott látvány, ha nagyi és unoka együtt készülődik az ünnepre, és aki tegnap betévedt az Ifjúsági Házba, az eléje táruló látvány alapján akár erre is gondolhatott. Nem is tévedett nagyot: a Generációk Közötti Együttműködés Évének apropóján az Idősügyi Tanács a Városi Diákok Tanácsa és a Szolnoki Gyermektanács tagjai együtt készülődtek a húsvétra.

2012-03-28

Operaesttel nyitott a Szolnoki Zenei Fesztivál

Az operairodalom legszebb áriáinak megszólaltatásával kezdődött kedden a Szolnoki Zenei Fesztivál május közepéig tartó programja; a 20. alkalommal megszervezett kulturális eseménysorozaton a komolyzenétől a népzenéig szinte valamennyi műfaj kedvelői találnak számukra vonzó rendezvényt.

2012-03-28

Közgyűlés előtti bizottsági ülések

Az állam egyszeri hozzájárulást biztosít a munkaviszony megszűnésében érintett dolgozók juttatásának rendezéséhez. Az első ütemben a szolnoki önkormányzat 16 volt dolgozóra tud pályázatot benyújtani. - derült ki a pénzügyi bizottság tegnapi ülésén.

2012-03-27

Gyerekeket oktatott az Autóklub

A Magyar Autóklub a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében, jelentős feladatokat vállal. Mivel emberek vezetik az autókat, irányítják a kerékpárokat, és gyalogosként is részt vesznek a közlekedésben, ezért nagyon fontos az emberi tényező, amit mi a közlekedők felelősségtudatának és szabálykövetésének fokozásával igyekszünk erősíteni

2012-03-26

A Nemzeti Színház díszelőadására utazhatott 40 pedagógus

Megnyitásának 10. évfordulóját ünnepelte a Nemzeti Színház, ebből az alkalomból 40 szolnoki pedagógus is részt vehetett a vasárnapi díszelőadáson, mely előtt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter mondott köszöntőt.

2012-03-26

Vasútépítő óriás a Szajol-Püspökladány vonalon

A világ legnagyobb vasúti alépítmény-berendezésével megkezdődött a Szajol és Püspökladány közötti vonalszakasz felújítása- jelentette be Dudás István, a projekt vezetője a munkálatok jelenlegi helyszínén, Törökszentmiklós-Bartapusztán.

2012-03-24

Megváltozott a forgalmi rend a turbó körforgalom építése miatt

Jelentős forgalmi rend változások léptek életbe a héten a 4. számú főút 103+1889 km szelvényében létesítendő  „turbó” körforgalmú csomópont építési munkálatainak következő fázisa miatt.

2012-03-24

Kié lesz az első lakat a szolnoki Lakatfalon?

Legyen Ön az első, aki elhelyezi szerelmi zálogát a szolnoki Lakatfalon, amelyet 2012. április 3-án fognak felállítani a megyeszékhelyen!

2012-03-23

A hosszú élet titka: a tegnap hibáiból tanulni kell

Egy évszázad a történelemben is nagy idő, hát még egy ember életében. Tudományos fejlődés, háborúk, a politikai rendszerek változása, megannyi emlék a századik születésnapját ünneplő Dr. Kertész Bertalanné életében.

2012-03-23

Ülésezett a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság

A tél és a fagykárok okozta költségek, javítások részbeni megtérülését az úgynevezett vis maior alapból reméli a város. Az igények benyújtásáról délutáni ülésén tárgyalt a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság.

2012-03-22

Megállapodás Henan tartománnyal

A 2011. szeptemberében tett magyarországi előkészítő látogatást követően a mai napon barátsági testvér megállapodást írt alá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Wang Wenchao, Henan Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke Szolnokon, a Megyeháza épületében. Az aláíráson részt vett Rentzné Dr.Bezdán Edit, megyei főjegyző asszony és Szabó István, Szolnok város alpolgármestere.

2012-03-22

Százak fogadták a kosarasokat Szolnokon

Többszáz lelkes szurkoló várta tegnap kora este a Lettországból hazatérő szolnoki kosarasokat. A megyeszékhely legnépszerűbb csapata európai sportszenzációt elérve bejutott az Eurochallange Kupa négyes döntőjébe.

2012-03-21

Újjászületik a Szandaszőlősi Általános Iskola

Az általános iskola felújításával folytatódik Szandaszőlős lendületes fejlesztése, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 43,5 millió forint önerővel.

2012-03-21

„Csak akkor van jól valami munka, amikor jobb már nem lehet”

„Csak akkor van jól valami munka, amikor jobb már nem lehet” – idézte Kazinczy Ferenc szavait dr. Kállai Mária alpolgármester köszöntőjében, aki három városi intézmény képviselőinek gratulált szakmai kitüntetéseikhez.

2012-03-21

Kiemelt üggyé válhat a citromsavgyár építése

Kiemelt üggyé minősítené a szolnoki citromsavgyár építését a kormány a múlt héten megjelent rendelettervezet szerint.

 

2012-03-20

Kimagasló szakmai munkáért kapott elismerést a hivatal két osztályvezetője

Magas állami kitüntetésben részesült a Polgármesteri Hivatal két osztályvezetője, dr. Versitz Éva és Veréb Sándor, akiket az elismerések múlt heti budapesti átvételét követően Szalay Ferenc polgármester, az alpolgármesterek és a város tisztségviselői köszöntöttek ma a városházán.

2012-03-20

Hende Csaba is felszólalt a soron kívüli közgyűlésen

Szolnok és a honvédség kapcsolatáról beszélt a mai soron kívüli közgyűlésen napirend előtti felszólalásában a városba látogató honvédelmi miniszter, aki ezt követően a helikopter bázis visszafogadó ünnepségén vett részt.

2012-03-19

A Kossuth-díjas Balázs Pétert köszöntötték

A nemzeti ünnep alkalmából hagyományosan a parlamentben adták át az állami díjakat, Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és két kollégája is a kitüntetettek között volt.

2012-03-19

Szoborcsoport őrzi dr. Béres József emlékét

Szinte ragyognak a tavaszi napsütésben a Béres Csepp feltalálójának, Béres Józsefnek emléket állító Csepp park elemei, a Rózsaparkban felállított kompozíció ünnepélyes átadásán a Béres család tagjai is megjelentek.

2012-03-19

A szolnoki Damjanich emlékmű centenáriumára

Egy évszázaddal ezelőtt adta át a város ünneplő közönségének és a megjelent országos potentátoknak dr. Küry Albert alispán és gróf Almásy Imre főispán a mögöttünk álló, Radnai Béla szobrászművész által készített impozáns emlékművet.

2012-03-19

Japán vendégek érkeztek Szolnokra

Ma délelőtt újra yuzai vendégeket köszöntöttek a városházán, a delegáció a már hagyományosnak mondható látogatásra érkezett Szolnokra immár tizennyolcadik alkalommal.

2012-03-16

Külön kiadású T-City Szolnok Városkártya a Telekom Vivicittára

A T-City ingyenes, limitált kiadású Városkártyával és kedvezményes előnevezési díjjal készül a Telekom Vivicittára.

2012-03-15

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!

Koszorúzással indult az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség Szolnokon. Virágokat helyeztek el Petőfi, Kossuth és a Márciusi ifjak emléktáblájánál. Később a város főterén ünnepi műsort, valamint lovasbemutatót tekinthettek meg a megemlékezők.

2012-03-15

Átadták a megye és a város sajtónapi elismeréseit

A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából idén is átadták a megyei és a városi önkormányzat elismeréseit. Az ünnepségen az Új Néplap és a Szolnok Televízió egy-egy munkatársa kapott sajtódíjat.

2012-03-14

A Szolnoki Sportiskolások segítettek a Holt-Tisza partszakaszának tisztításában

2012. március 11-én a hűvös, szeles idő ellenére a Szolnoki Sportiskola három szakosztályának versenyzői és edzői csatlakoztak a Zöld Misszió Egyesület hívószavára a Holt-Tisza partszakaszának környezet rehabilitációs programjához.

2012-03-14

Elkezdődtek a március 15-i megemlékezések

A városháza aulájában álló Kossuth-szobornál helyezte el a megemlékezés virágait dr. Sebestyén Ildikó jegyző és dr. Rácz Andrea eljegyző, ezzel megkezdődtek a városi megemlékezések március 15-e alkalmából.

2012-03-14

Ajándék cirkuszi belépők a Liget Otthonnak

Kezdődik a szezon, megérkezett a városba az első utazó cirkusz, amely négy napig várja előadásaira az érdeklődőket. Az Olaszországból érkezett Circus Safarit 1968-ban alapították, a társulat közel száz állatot felvonultató előadásaira Szalay Ferenc polgármester 50 darab jegyet ajánlott fel a Liget Otthon lakóinak.

2012-03-14

A Szolnoki Napló kapta a Fidesz sajtódíját

Mint minden évben, idén is átadta sajtódíját a Fidesz Szolnoki Szervezete a Szabad Magyar Sajtó napja alkalmából, egyúttal köszönetet mondtak a szolnoki média munkatársainak a kiváló együttműködésért, pártsemleges, ugyanakkor Szolnok iránt elkötelezett munkájukért.

2012-03-13

Nem szűnik meg a kórház

Az egészségügy átalakítása a szolnoki ellátást is érinti, ma a szolnoki Máv Kórház jövőjéről tartott sajtótájékoztatót a városházán Szalay Ferenc polgármester és dr. Rudner Ervin, az intézmény vezető főorvosa.

2012-03-13

Ügyfélközpont nyitvatartása március 14-én

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Kossuth téri ügyfélközpontja március 14-én 8.00 és 16.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

2012-03-12

Színesednek a közterületek

Megérkezett a tavasz, hamarosan virágba borulnak a város közterületei. Néhány hete egy uniós pályázatnak köszönhetően 720 négyzetméteres növényházat adtak át az Előd úton, ahol májusig a várost díszítő virágokat, októberben és novemberben idényjellegű növényeket termesztenek majd a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. szakemberei.

2012-03-12

Útlezárás a Mária utcában

2012. március 14-től április 3-ig a Mária utcában folytatódik a fák gallyazása. A biztonságos munkavégzéshez szükséges a Mária utcában a Baross úttól a Könyv utcáig a forgalmi rend megváltoztatása. A megjelölt időszakban a Baross utcából a Mária utcába nem lehet behajtani. Az érintett utca a munkavégzés ütemének megfelelően szakaszolva lesz lezárva. Kérjük az utcában lakókat, hogy a lezárt szakaszokon gépjárművel ne parkoljanak! Az ott lakók az érintett időszakban behajthatnak a lezárt területre.

2012-03-09

Református közösségi házzal gyarapodik Szandaszőlős

Dinamikusan fejlődik Szandaszőlős központja, ősszel új térrel gazdagodott a városrész, jelenleg is zajlik az iskola és a művelődési központ felújítása, a mai alapkőletétel pedig előrevetíti a református közösség hitéletének fellendülését.

2012-03-09

Szolnoki munkavállalókat is vár a Mercedes gyár

A Műszaki Szakközép- és Szakiskolában tartott munkaerő-toborzást ma délelőtt a kecskeméti Mercedes gyár, a közel háromszáz érdeklődőt Szabó István alpolgármester köszöntötte.

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app