Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-03-22

Megállapodás Henan tartománnyal

A 2011. szeptemberében tett magyarországi előkészítő látogatást követően a mai napon barátsági testvér megállapodást írt alá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Wang Wenchao, Henan Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke Szolnokon, a Megyeháza épületében. Az aláíráson részt vett Rentzné Dr.Bezdán Edit, megyei főjegyző asszony és Szabó István, Szolnok város alpolgármestere.

2012-03-22

Százak fogadták a kosarasokat Szolnokon

Többszáz lelkes szurkoló várta tegnap kora este a Lettországból hazatérő szolnoki kosarasokat. A megyeszékhely legnépszerűbb csapata európai sportszenzációt elérve bejutott az Eurochallange Kupa négyes döntőjébe.

2012-03-21

Újjászületik a Szandaszőlősi Általános Iskola

Az általános iskola felújításával folytatódik Szandaszőlős lendületes fejlesztése, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 43,5 millió forint önerővel.

2012-03-21

„Csak akkor van jól valami munka, amikor jobb már nem lehet”

„Csak akkor van jól valami munka, amikor jobb már nem lehet” – idézte Kazinczy Ferenc szavait dr. Kállai Mária alpolgármester köszöntőjében, aki három városi intézmény képviselőinek gratulált szakmai kitüntetéseikhez.

2012-03-21

Kiemelt üggyé válhat a citromsavgyár építése

Kiemelt üggyé minősítené a szolnoki citromsavgyár építését a kormány a múlt héten megjelent rendelettervezet szerint.

 

2012-03-20

Kimagasló szakmai munkáért kapott elismerést a hivatal két osztályvezetője

Magas állami kitüntetésben részesült a Polgármesteri Hivatal két osztályvezetője, dr. Versitz Éva és Veréb Sándor, akiket az elismerések múlt heti budapesti átvételét követően Szalay Ferenc polgármester, az alpolgármesterek és a város tisztségviselői köszöntöttek ma a városházán.

2012-03-20

Hende Csaba is felszólalt a soron kívüli közgyűlésen

Szolnok és a honvédség kapcsolatáról beszélt a mai soron kívüli közgyűlésen napirend előtti felszólalásában a városba látogató honvédelmi miniszter, aki ezt követően a helikopter bázis visszafogadó ünnepségén vett részt.

2012-03-19

A Kossuth-díjas Balázs Pétert köszöntötték

A nemzeti ünnep alkalmából hagyományosan a parlamentben adták át az állami díjakat, Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és két kollégája is a kitüntetettek között volt.

2012-03-19

Szoborcsoport őrzi dr. Béres József emlékét

Szinte ragyognak a tavaszi napsütésben a Béres Csepp feltalálójának, Béres Józsefnek emléket állító Csepp park elemei, a Rózsaparkban felállított kompozíció ünnepélyes átadásán a Béres család tagjai is megjelentek.

2012-03-19

A szolnoki Damjanich emlékmű centenáriumára

Egy évszázaddal ezelőtt adta át a város ünneplő közönségének és a megjelent országos potentátoknak dr. Küry Albert alispán és gróf Almásy Imre főispán a mögöttünk álló, Radnai Béla szobrászművész által készített impozáns emlékművet.

2012-03-19

Japán vendégek érkeztek Szolnokra

Ma délelőtt újra yuzai vendégeket köszöntöttek a városházán, a delegáció a már hagyományosnak mondható látogatásra érkezett Szolnokra immár tizennyolcadik alkalommal.

2012-03-16

Külön kiadású T-City Szolnok Városkártya a Telekom Vivicittára

A T-City ingyenes, limitált kiadású Városkártyával és kedvezményes előnevezési díjjal készül a Telekom Vivicittára.

2012-03-15

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!

Koszorúzással indult az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség Szolnokon. Virágokat helyeztek el Petőfi, Kossuth és a Márciusi ifjak emléktáblájánál. Később a város főterén ünnepi műsort, valamint lovasbemutatót tekinthettek meg a megemlékezők.

2012-03-15

Átadták a megye és a város sajtónapi elismeréseit

A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából idén is átadták a megyei és a városi önkormányzat elismeréseit. Az ünnepségen az Új Néplap és a Szolnok Televízió egy-egy munkatársa kapott sajtódíjat.

2012-03-14

A Szolnoki Sportiskolások segítettek a Holt-Tisza partszakaszának tisztításában

2012. március 11-én a hűvös, szeles idő ellenére a Szolnoki Sportiskola három szakosztályának versenyzői és edzői csatlakoztak a Zöld Misszió Egyesület hívószavára a Holt-Tisza partszakaszának környezet rehabilitációs programjához.

2012-03-14

Elkezdődtek a március 15-i megemlékezések

A városháza aulájában álló Kossuth-szobornál helyezte el a megemlékezés virágait dr. Sebestyén Ildikó jegyző és dr. Rácz Andrea eljegyző, ezzel megkezdődtek a városi megemlékezések március 15-e alkalmából.

2012-03-14

Ajándék cirkuszi belépők a Liget Otthonnak

Kezdődik a szezon, megérkezett a városba az első utazó cirkusz, amely négy napig várja előadásaira az érdeklődőket. Az Olaszországból érkezett Circus Safarit 1968-ban alapították, a társulat közel száz állatot felvonultató előadásaira Szalay Ferenc polgármester 50 darab jegyet ajánlott fel a Liget Otthon lakóinak.

2012-03-14

A Szolnoki Napló kapta a Fidesz sajtódíját

Mint minden évben, idén is átadta sajtódíját a Fidesz Szolnoki Szervezete a Szabad Magyar Sajtó napja alkalmából, egyúttal köszönetet mondtak a szolnoki média munkatársainak a kiváló együttműködésért, pártsemleges, ugyanakkor Szolnok iránt elkötelezett munkájukért.

2012-03-13

Nem szűnik meg a kórház

Az egészségügy átalakítása a szolnoki ellátást is érinti, ma a szolnoki Máv Kórház jövőjéről tartott sajtótájékoztatót a városházán Szalay Ferenc polgármester és dr. Rudner Ervin, az intézmény vezető főorvosa.

2012-03-13

Ügyfélközpont nyitvatartása március 14-én

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Kossuth téri ügyfélközpontja március 14-én 8.00 és 16.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

2012-03-12

Színesednek a közterületek

Megérkezett a tavasz, hamarosan virágba borulnak a város közterületei. Néhány hete egy uniós pályázatnak köszönhetően 720 négyzetméteres növényházat adtak át az Előd úton, ahol májusig a várost díszítő virágokat, októberben és novemberben idényjellegű növényeket termesztenek majd a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. szakemberei.

2012-03-12

Útlezárás a Mária utcában

2012. március 14-től április 3-ig a Mária utcában folytatódik a fák gallyazása. A biztonságos munkavégzéshez szükséges a Mária utcában a Baross úttól a Könyv utcáig a forgalmi rend megváltoztatása. A megjelölt időszakban a Baross utcából a Mária utcába nem lehet behajtani. Az érintett utca a munkavégzés ütemének megfelelően szakaszolva lesz lezárva. Kérjük az utcában lakókat, hogy a lezárt szakaszokon gépjárművel ne parkoljanak! Az ott lakók az érintett időszakban behajthatnak a lezárt területre.

2012-03-09

Református közösségi házzal gyarapodik Szandaszőlős

Dinamikusan fejlődik Szandaszőlős központja, ősszel új térrel gazdagodott a városrész, jelenleg is zajlik az iskola és a művelődési központ felújítása, a mai alapkőletétel pedig előrevetíti a református közösség hitéletének fellendülését.

2012-03-09

Szolnoki munkavállalókat is vár a Mercedes gyár

A Műszaki Szakközép- és Szakiskolában tartott munkaerő-toborzást ma délelőtt a kecskeméti Mercedes gyár, a közel háromszáz érdeklődőt Szabó István alpolgármester köszöntötte.

 

2012-03-09

XX. Szolnoki Zenei Fesztivál

A Szolnoki Szigligeti Színházban március 27-én, az operairodalom legszebb áriáiból összeállított gálaműsorral indul az idei évben 20. alkalommal megrendezésre kerülő Szolnoki Zenei Fesztivál. A gálaműsor sztárvendége Miklósa Erika világhírű operaénekes. A március 27. és május 9. között megrendezésre kerülő fesztivál hét alkalommal várja a zenebarátokat.

2012-03-08

Folytatódik a szandai decentrum kialakítása

A „Szandaszőlős decentrum létrehozása városrehabilitációval” nevű projekt keretében új külsőt és belsőt kap a Szandaszőlősi Művelődési Ház, ahol egy új közösségi teret, agórát is kialakítanak.

2012-03-08

Szigligeti Színház 2012. április havi műsora

Információ kérhető, és jegyek válthatók a Szigligeti Színház Szervező-és Jegyirodájában, Szolnok, Kossuth utca 17-23. Telefon:56/422-902, 56/424-063, e-mail: jegyiroda@chello.hu   www.szigligetiszinhaz.hu. Jegy vásárolható személyesen a Szervező-és Jegyirodában, vagy előjegyezhető a 56/424-063-as telefonszámon és átutalással vagy postautalványon egyenlíthető ki. Pótszékjegyet kizárólag teltház esetén értékesítünk! Várjuk hívását!

2012-03-08

Szeretettel köszöntjük a Hölgyeket!

Van egy nap az évben, amikor a férfiak figyelme a nők felé fordul. Március 8-án egy szál virággal köszönjük meg a hölgyeknek, hogy az élet minden területén sokszor erőn felül igyekeznek helytállni…

2012-03-08

Legyen az egészség hungarikum!

Háromnapos ingyenes pedagógus továbbképzést szervezett a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány, a tréning abban segít a tanároknak, hogy hatékonyabban lássák el iskolájukban az egészségfejlesztési feladatokat. A városházán tartott tréningen dr. Béres József és Szabó István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

2012-03-07

Farsang, nőnap, születésnap – változatos programok a nyugdíjas klubokban

Mozgalmas az élet a városi nyugdíjas klubokban, míg az egyik farsangi mulatságát tartja, egy városrésszel odébb már a hölgyeket köszöntik nőnap alkalmából.

A Tószegi úti III. sz. Gondozási központ vidám jelmezes felvonulása igazi farsangi hangulatot idézet, az idősek fantáziája idén is kifogyhatatlan volt.

2012-03-07

Éves közgyűlésüket tartották a szolnoki nyugdíjas klubok

A Tisza Szállóban tartotta éves közgyűlését a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, ahol értékelték az elmúlt évet, és elfogadták többek között az erre az évre tervezett programokat is.

Az egyesület 22 szolnoki nyugdíjas klubot tömörít és 22 egyéni tagja is van, s egy mindenképpen közös bennük, hogy mindannyian igyekeznek színvonalas és tartalmas programokkal megtölteni a nyugdíjas éveket.

2012-03-07

Márciusban újra T-City Internetakadémia

A Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja vendégül a március 8-án induló T-City Internetakadémiát. A szervezők azokat a szolnokiakat várják, akik szeretnének megismerkedni a számítógép használatával és az internetezés alapjaival. Az 5 előadásból álló sorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-03-06

Rangos szakmai elismerést vett át Kéri József

Láng Lajos-díjjal ismerte el a közgazdász szakma Kéri Józsefnek, az önkormányzat nyugalmazott gazdasági igazgatójának több évtizedes munkáját. A díjat dr. Kovács Árpád adta át kedden a városházán.

Dr. Kovács Árpád elnök a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének nevében adta át a Láng Lajosról elnevezett díjat Kéri Józsefnek, az önkormányzat nyugalmazott gazdasági igazgatójának, aki jelenleg pénzügyi tanácsadóként segíti a város munkáját.

2012-03-06

Különlegességekkel mutatkozott be Szolnok

Az előzetes adatok szerint mintegy ötvenezer érdeklődő kereste fel a csütörtöktől vasárnapig tartó budapesti 35. Utazás kiállítást és kísérőrendezvényeit. A kiállításon 22 ország több mint 500 kiállítója volt jelen, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megye is bemutatkozott.

A 16X10 méteres régiós a Tiszainform mellett Szolnok város, a Jászság, Cserkeszőlő és a Martfű Termál SPA is jelen volt a megyéből.

 

2012-03-06

Felállították a Béres szobrot a rózsaparkban

Hamarosan újabb köztéri szoborral és ivókúttal gazdagodik a város, a látványos kompozíció elemeit tegnap speciális darukkal emelték végső helyükre a rózsaparkban.

Béres József emlékét őrzi a mintegy 7 m3 horvát mészkőből kifaragott alkotás, melynek elemei tegnap érkeztek Szolnokra.

A munkálatokat Miklya Gábor pécsi szobrászművész felügyelte.

2012-03-05

Dörögtek az ágyúk a Kossuth téren

Tizenötödik alkalommal elevenítették fel a hazai és lengyel, cseh, illetve osztrák hagyományőrzők az 1849. március 5-i szolnoki csatát, ezúttal a Kossuth téren.

Hazánk egyik legnagyobb hagyományőrző katonai rendezvénye ezúttal is rendkívül népszerűnek bizonyult a szolnokiak körében, a Kossuth téren rengetegen, köztük sok-sok gyerek várta a döntő ütközetet, az ágyúdörgést.

2012-03-01

Lakossági fórum az alcsi városrészben

Hatvanan írták alá azt a levelet, melyben a polgármesternek panaszkodtak az alcsi városrész romatelepéről. Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Tóta Áron, a terület képviselője lakossági fórumon válaszolt a felmerülő kérdésekre.

2012-03-01

Esedékes a játszóterek felülvizsgálata

Beköszöntött a tavasz, újra benépesültek a szolnoki játszóterek, melyek fenntartása többféle feladatot is ró az önkormányzatra.

A játszóterek rendbetételének első ütemét, amely már a héten elkezdődött, a takarítás jelenti, márciusban pedig következnek a fenntartási munkák. Ekkor történik meg a homokozók homokcseréje, a homok tisztítása, az ütéscsillapító felületek karbantartása.

2012-02-28

Szolnok sokat tett az akadálymentesítésért

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa Hozzáférhető Város díj átadó ünnepséget rendezett kedden az Országház Gobelin termében, a rendezvény fővédnöke dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt. A díjat Szolnok, Kaposvár, Pécs, és Nyíregyháza városa kapta, Szolnokot dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Versitz Éva, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője képviselte az ünnepségen.

2012-02-27

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

 Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A polgári politikus elfogása szimbolikus erejű volt: azt bizonyította, hogy a kommunista párt erőszakos hatalomátvételt készít elő. A kommunizmus szolnoki áldozataira délután a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál emlékeztek.

2012-02-23

Elfogadta a közgyűlés a város költségvetését

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének februári ülésén a képviselők elfogadták többek között a 2012-es évi költségvetést, vezetői pályázatok kiírásáról döntöttek és meghallgatták a városi és a megyei főkapitány beszámolóját is.

2012-02-23

Lezárult a hajléktalanokat segítő Pillér Program

Hajléktalanok képzését, lakhatási gondjainak megoldását segítette két éven át a Pillér Program, amelynek zárórendezvényét ma délelőtt tartották a Prizma úti Nappali Centrumban.

2012-02-23

Jövő héten farkasszemet nézünk az osztrák csapatokkal

A szolnoki csata 1849. március 5-én a dicsőséges tavaszi hadjárat kezdetét jelentette. Udovecz György vezetésével 15 esztendeje az ország egyik legjelentősebb és legnagyobb létszámú hadijátékát rendezik meg a csata évfordulójához közeli hétvégén – mondta Szalay Ferenc polgármester a mai sajtótájékoztatón.

2012-02-23

A megyei civil szervezetek harmadik konferenciáját tartották Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa  és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ szervezte immár harmadik alkalommal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szervezetek Konferenciáját.

2012-02-23

Bizalom és munka mintaprogram indul Szolnokon is

Bizalom és munka címmel a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos összköltségvetésű komplex program indult, melynek részeként konzorciumi megállapodást írtak alá Szolnokon a program résztvevői a városháza dísztermében.

2012-02-20 11:13:00

Márciusban újra T-City Internetakadémia

A Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja vendégül a március 8-án induló T-City Internetakadémiát. A szervezők azokat a szolnokiakat várják, akik szeretnének megismerkedni a számítógép használatával és az internetezés alapjaival. Az 5 előadásból álló sorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-02-17 11:25:00

A város és a Szolnoki Főiskola új támogatási rendszert dolgozott ki

A Szolnoki Főiskolára jelentkezők egy részének támogatási lehetőségeiről tartott közös sajtótájékoztatót dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Túróczi Imre, az intézmény rektora ma délelőtt a városházán.

2012-02-16 14:57:00

Utoljára lép fel Szolnokon az Omega

A félévszázados jubileumát ünneplő Omega frontembere, Kóbor János és az együttes menedzsere tartott közös sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármesterrel ma délelőtt a városházán.

2012-02-16 09:38:00

Szakmai vita az alaptantervről Szolnokon

Az új Nemzeti Alaptanterv vitaanyagának főbb pontjait ismertette tegnap Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár és dr. Kaposi József, az Oktatási és Fejlesztő Intézet főigazgatója a Megyeházán.

2012-02-15 11:53:00

Megvalósultak a célok – dr. Lengyel Györgyi beszámolója

A megyei és városi beszámolót követően tegnap a kormányhivatal előző évének értékelésére került sor a Hozam Klubban. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app