Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-08-18

Zárva a Sóház út!

Az augusztus 20-i rendezvények miatt lezárták a forgalom elől a Sóház utat! Az Ady Endre út és a Baross út felújítása miatt célszerű kerülőútként a Szolnok ispán körút - Szántó körút irányában kerülni!

2016-08-17

Mesterkurzus a zeneiskolában

Szolnok város önkormányzatának támogatásával 2016. augusztus 15-18. között rendezik meg Szolnokon a Bartók Béla Zeneiskolában az első vonós mesterkurzust. A kurzus vezetői Berényi Zsuzsa hegedűművész és Banda Pál csellóművész.

2016-08-17

Felhívás

A 2016 augusztus 20-i városi ünnepi rendezvényen ismét részt vesznek a Szolnokon települő katonai alakulatok a vízi-légi parádé keretein belül. Idén világbajnokokat is láthatunk a Tisza parton

2016-08-15

Elköszönt Szolnoktól a tábornok

Pályafutásom során pontosan annyi felszállásom volt, mint amennyi leszállásom. Jelentem, befejeztem – mondta Lamos Imre dandártábornok, a szolnoki helikopterbázis nyugdíjba vonuló parancsnoka a hétfői ünnepélyes állománygyűlésen. Szolnok város Ezüst Pelikán díjasától Szalay Ferenc polgármester is elbúcsúzott.

2016-08-15

Induhat a Mester úti fejlesztés

Szolnok város közgyűlése egy fontos, jelentős beruházás elkezdéséről döntött augusztus 15-i soron kívüli közgyűlésén. A Szolnok városának biztosított uniós (TOP) keretből elsőként a Mester úti beruházás valósulhat meg. Ennek támogatási szerződését a közgyűlést követően alá is írta Szalay Ferenc polgármester.

2016-08-12

Díszpolgárától búcsúzott a város

Szurmay Ernő neve és munkássága fogalom volt Szolnokon. A közelmúltban elhunyt egykori iskola- és könyvtárigazgató, pedagógustól, a megyeszékhely díszpolgárától az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban búcsúztak el tisztelői, valamint a város vezetése.

2016-08-12

A légierő kiválóságait köszöntötték

Nagyboldogasszony, azaz a reülők védőszentjének napján tartják hagyományosan a Légierő és Repülőfegyvernem Napját a katonák. Ezúttal Szolnokon rendezték az országos ünnepséget.

2016-08-12

Ezúttal a Baross úton indul a felújítás

Pénteken a reggeli órákban elkezdődött a Baross út burkolatának felújítása. Az aszfalt marását a Batthhyány út irányából a Szapári úti csomópont felé kezdték el. Az autósforgalmat jelzőőrök segítik.

2016-08-11

Már festik az Ady Endre út burkolati jeleit

Az Ady Endre út Thököly út és Fiumei út közötti szakaszán már elkészült az új útburkolat. Ezeken a szakaszokon elkezdődött az útburkolai jelek felfestése.

2016-08-09

Ady Endre út aszfaltozása - forgalmi változások!

Az Ady Endre út aszfaltozása miatt jabb forgalmi változásokra kell számítaniuk az autósoknak Szolnokon! A Boldág Sándor István körút (volt Ságvári) Várkonyi tér és Ady Endre út közötti szakasza  csak a Várkonyi tér felől közelíthető meg átmenetileg.

2016-08-09

Búcsú Szurmay Ernőtől

Szolnok díszpolgárának, Szurmay Ernőnek a búcsúztatója augusztus 12-én pénteken 14 órától lesz az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ földszinti nagytermében.

2016-08-08

Tanulj, hogy boldogulj! - ösztöndíjat alapított egy pénzváltó Szolnokon

Ösztöndíjprogrammal segít felső tagozatos szolnoki diákokat egy pénzváltással foglalkozó vállalkozás megyeszékhelyünkön működő üzlete. A kezdeményezés még tavaly év végére nyúlik vissza, az azóta eltelt időben Szolnok önkormányzatával együttműködve kidolgozták a program részleteit, s kiválasztották a támogatásban részesülő első diákokat is.

2016-08-05

Autósok figyelem!

Az Ady Endre út Gárdonyi G. és Fiumei u. közötti szakaszának aszfaltozása miatt jelzőőrös irányítás mellett lesz biztosított a kétirányú forgalom a jövő héten. A munkálatok alatt lezárják a Kolozsvári utat a Kút utcai csatlakozásnál, így a Kolozsvári úti taxiállomás nem üzemel. A Gárdonyi G. utcából a Kút utcánál a jobbra kanyarodás tilos lesz.
2016-08-05

Változnak a helyi és helyközi járatok útvonalai

2016. augusztus 8-án 7 órától megkezdődik az Ady Endre út autóbuszállomás előtti szakaszának aszfaltozása, mely az ONIX Centertől teljes szélességben a Móra Ferenc úti megállóig tart. Ennek megfelelően a Boldog Sándor István krt.- Ady E. csatlakozása szintén új burkolatot kap.

2016-08-04

Nyílt napot tart az MCC Fiatal Tehetség Programja Szolnokon

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjának szolnoki központja július 12-én és augusztus 9-én szeretettel várja mindazokat, akik szeretnének betekinteni a felső tagozatos diákok számára élményközpontú és iskola mellett végezhető foglalkozásokat nyújtó, ingyenes képzések világába.
2016-08-03

Szolnoki szimfonikusokkal a zene szárnyán

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket Szolnokon. Az idén ötödik alkalommal élvezhetik a zenerajongók a szabadtéri muzsika örömeit, hiszen ismét zeneszó invitálja őket a Tisza partjára.

2016-08-03

Szúnyoggyérítés

Ismét földi és légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Szolnokon - a tervek szerint - 2016. augusztus 6-án, naplemente előtt másfél órával.

2016-08-02

Elhunyt Szurmay Ernő

Pótolhatatlan veszteség érte a várost: elhunyt Szurmay Ernő, városunk díszpolgára, a Verseghy Kör örökös elnöke, a szolnoki oktatás, közművelődés jelentős alakja.

2016-08-02

Elfogadták a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport 2016. május 30-án alakult meg konzorciumként 11 taggal. A közszférát az önkormányzat és négy szervezete, a civil szférát két civil és egy egyházi szervezet, a vállalkozásokat három KKV képviseli.

2016-07-29

A válságkezelést tanulmányozták a nyári egyetem hallgatói

A XVI. Euroatlanti Nyári Egyetem záró rendezvényét tartották pénteken a Széchenyi lakótelepen lévő MH Béketámogató Kiképző Központban, ahol nyolcvan hallgató vette át az akkreditált továbbképzési programon való részvételt igazoló tanúsítványt. A várost Szabó István alpolgármester képviselte az eseményen.

2016-07-29

Új csecsemőotthon épülhet Szolnokon

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást jelentetett meg, amely a gyermekotthonok kiváltását, gyermekotthonok korszerűsítését, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozását szolgálja közel 3 milliárd forintos keretösszegben.

2016-07-27 11:56:00

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget - közölte dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, fejlesztési kormánybiztos Szalay Ferenc polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján.

2016-07-27

Macival a világ körül – beteg gyermekeknek gyűjt Légrádi Márk

A rákóczifalvi Macimúzeum Légrádi Márkot, egy földkörüli vitorlásútra készülő hajóskapitányt látott vendégül kedden.

2016-07-27

Felújítják a futópályát a szabadidőparkban

Néhány napja nagy a mozgolódás a Tallinn városrészben lévő Wágner úti Szabadidőparkban.

2016-07-22

Megnyílt a Sörárium - kiváló sört főznek a városháza pincéjében

Sörárium néven a sör és a sörfőzés történetét bemutató, a városháza pincerendszerének felújításával és átépítésével kialakított interaktív sörmúzeum nyílt pénteken Szolnokon.

2016-07-21

Szolnoki lány lesz az Anna-bál szépe?

A reformkori Magyarország egyik legszebb hagyományát felelevenítő társadalmi eseményt, az Anna-bált július 23-án rendezik kulturális testvérvárosunkban, Balatonfüreden, ahol ebben az évben Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviseli.

2016-07-21

Rendszeres rongálják a Széchenyi parkot

Az elmúlt években másfél milliárd forintból valósult meg a Széchenyi városrész rehabilitációja, melynek részeként utakat, járdákat újítottunk fel, megszépült és korszerűsödött a Zöld Ház, illetve a Széchenyi István Gimnázium, valamint új parkokat alakítottunk ki. Sajnos azonban ismeretlenek a gróf Széchenyi István emlékparkban található automata öntözőrendszert három alkalommal is megrongálták a közelmúltban.

2016-07-20

Utolsó simítások a városházán

A Sörárium építési munkálatai, illetve a szolnoki városháza homlokzatának, valamint tetőszerkezetének felújítása miatt az épület udvarát hosszú hónapokig számos munkagép és építőanyag foglalta el.

2016-07-14

EB-selejtező Szolnokon, a Tiszai hajósok terén

Festői környezetben, a Tiszai hajósok terén felépített arénában rendezik meg a Fiba 3x3 kosárlabda U18-as EB-selejtezőt. Tizenhét ország huszonkét csapata verseng azért, hogy a legjobb ötbe kerüljön.

2016-07-14

Tesztelhetjük autóvezetési tudásunkat

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Szolnokon az Alfa-Zilahi Autoglas Kupa autós ügyességi versenyt Szolnokon. Július 17-én vasárnap 8 órától a lengyelpiac területére várják a versenyezni akarókat, illetve az érdeklődőket.

2016-07-13

Illegális hulladéklerakót fogtak!

Több mint száz köbméternyi építési hulladékot akart lerakni egy vállalkozó Szolnok belterületén, ám lakossági bejelentésre tettenérték a közterület-felügyelők.

2016-07-09

Vasutasnap a Véső úton

Ismét Szolnokon tartotta vasutasnapi összejövetelét a MÁV. A Véső úti sporttelepen többezer ember, családok, gyerekek szórakozhattak a sportversenyeken, főzőversenyen, valamint a strand feltöltött medencéjében.

2016-07-08

Történelmi útépítések

Tavasszal kezdődött, s jövőév tavaszáig, pontosan májusig tart Szolnokon a 4 milliárd forintos útépítési beruházás-sorozat. A Modern Városok Programjának részeként kapott állami támogatásból parkolók, járdák, utak újulnak meg. Szalay Ferenc polgármesterrel a történelmi nagyságrendű infrastruktúra-fejlesztésről beszélgettünk.

2016-07-08

Az Ady Endre út is megújul

Hétfőtől elkezdődik az Ady Endre út útburkolatának felújítása - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Fejér Andor alpolgármester. A forgalmas úton várhatóan augusztus végéig tartanak a munkálatok.

2016-07-06

Vasúti almárium az utascsarnokban

Különleges kiállítás nyílt szerda délután a szolnoki vasútállomás utascsarnokában. A vasút régmúltját felidéző, teljesen berendezett távirdát, egy forgalmi irodát, valamint egy utasellátót bárki megtekintheti az állomáson.

2016-07-05

Változik a Hajnal utca forgalmi rendje

2016. július 14-től megváltozik a Kertvárosban a Hajnal utca forgalmi rendje.

2016-07-04

Szavazzon az év polgármesterére!

A városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvényét, a XXII. Városi Polgármesterek Randevúját idén augusztus 25-én Szerencsen rendezi meg az ötletgazda Szféra. Az esemény fővédnöke ebben az évben is Pintér Sándor belügyminiszter, gesztora pedig Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

2016-07-04

Pszichiáter és védőnő kapta idén a Kálmándi Mihály Díjat

A városházán rendezett ünnepségen adták át hétfőn délelőtt Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2016-07-04

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyermekek a szünidőben is

A nyári szünidőben több mint hatszáz rászoruló gyermeknek biztosít ingyenes étkezés Szolnok önkormányzata – hangzott el Szalay Ferenc hétfői sajtótájékoztatóján. Öt helyszínen lehet átvenni a meleg ételt, az érintetteket levélben tájékoztatták a részletekről.

2016-06-30

Emelkedő támogatások, megújuló iskola - fontos döntések a júniusi közgyűlésen

Ünnepélyes eseménnyel kezdődött Szolnok város júniusi közgyűlése: az 1956-os forradalom és szabadságharcra közvetlen hatást gyakorló poznani felkelés két nappal ezelőtti 60. évfordulója alkalmából Szalay Ferenc polgármester és Szabó István, illetve Fejér Andor alpolgármesterek kihelyezték a városháza épületére és a Hubay Ferenc Díszteremben a forradalom szimbólumának számító lyukas zászlót.

2016-06-30

Szakmai gyakorlat a hivatalban

A Szolnoki Szakképzési Szolgáltatási Centrum tizenegy diákja tölti szakmai gyakorlatát a megyeszékhely polgármesteri hivatalában. A fiatalok a hivatali munkával, a közigazgatási rendszerrel ismerkednek meg.

2016-06-30

Lyukas zászló került a városháza homlokzatára és a díszterembe

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 153/2016. számú határozatával döntött arról, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából kihelyezik a Városháza épületére és a Hubay Ferenc Díszteremben a forradalom szimbólumának számító lyukas zászlót.

2016-06-29

Költözik az Abonyi úti és az Eötvös téri Idősek Otthona

A Kaán Károly úti Idősek Otthona nem is olyan régen kívül, belül megújult, s most újabb változás előtt áll a város szociális ellátó rendszere. Az Eötvös téri és az Abonyi Úti Idősek Otthona lakói jövő héten átköltöznek a Vízpart körúti intézménybe, a két felszabadult épületet is hasznosítják. A részletekről Szalay Ferenc polgármester beszélt az időseknek a Vízpart körúton tartott lakógyűlésen.

2016-06-29

Tiszapartis sikerek

Remekül szerepelt a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Gimnázium két diákja a Félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai című országos múltfeltáró pályázaton. Pintér Ferenc harmadik, Török Zoltán Patrik pedig első díjat nyert.

2016-06-29

Szereti Szolnokot? Pályázzon és nyerjen!

Az elmúlt években rengeteget szépült, fejlődött városunk, és a közeljövő újabb nagyléptékű fejlesztéseket hoz a megyeszékhelyen. Hogy megmutassuk a város szerethető arcát az idén negyedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot.

2016-06-24

Diplomaosztó a Szolnoki Főiskolán

A Szolnoki Főiskola diplomaátadó ünnepi szenátusi ülését tartottak péntek délelőtt a campuson, melyen beszédet mondott dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa, Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora.

2016-06-23

Hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki 2016. június 23. (csütörtök) 00.00 órától június 26. (vasárnap) 24.00 óráig. A tartósan magas hőmérséklet fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

2016-06-23

Véget ért a tanév

Bár a középiskolai érettségik még nem fejeződtek be, a 2015/2016-os tanév a végéhez ért Szolnokon is. Tegnap a Kőrösi-Csoma Sándor Általános Iskola tanévzáróján Szabó István alpolgármester jelképesen le is zárta a meglehetősen eseménydús időszakot.

2016-06-01 09:09:00

XIX. Sportjuniális

Tiszaligeti Műfüves pálya, Multifunkciós pálya
rendező: Kővári Tamás Alapítvány
2016-06-21

Lakossági fórum a Széchenyin

Szolnok és a Széchenyi városrész fejlesztéseiről, valamint a jövőbeni beruházásokról számolt be Szalay Ferenc polgármester, valamint Fejér Andor alpolgármester a Széchenyi városrész három képviselőjének lakossági fórumán.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app