Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-10-24

Megkezdődött az ünnepi díszvilágítás kihelyezése

Ezen a héten megkezdődik az ünnepi díszkivilágítás kihelyezése a város több pontján, a szakemberek november 21-től próbaüzem során ellenőrzik, hogy műszakilag rendben vannak-e, szükség esetén javítják, cserélik a lámpatesteket.

2016-10-24

MINDENSZENTEK ÉS A HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is.

2016-10-24

Szalay Ferenc: Csoda történt 56-ban

Az ország első ötvenhatos emlékművénél emlékezett Szolnok számtalan polgára a hatvan évvel ezelőtti eseményekre: a forradalom és szabadságharc történéseire. Kautzky Armand színművész Petőfi Nemzeti dalát mondta el ugyanúgy, mint hat évtizeddel ezelőtt színész édesapja, aki akkor a városháza erkélyéről a Kossuth téren összegyűlt több ezer embernek szavalta el a szabadság költőjének talán legismertebb versét.

2016-10-21

Simon Ferenc nevét őrzi a tanterem

A szolnoki művésztelep ikonikus alakjának, Simon Ferencnek az emlékét már utca is őrzni Szolnokon. Mától a Széchenyi István Gimnázium rajztanterme is az ő nevét viseli. A kiváló szobrászművész ugyan nem szolnoki születésű, de több mint fél évszázadot élve a megyeszékhely művésztelepén, igazi lokálpatritává vált.

2016-10-21

Fejet hajtottak 56 hősei előtt

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület immár hagyományos rendezvényén a Széchenyi Gimnázium diákjai, illetve a városrész iskolásai, óvodásai előtt helyezték el a megemlékezés koszorúit a gimnázium előtti kopjafánál.

2016-10-21

A honvédség és a TEK gyakorlatozik

A Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ 2016. október 24-én és 25-én közös demonstrációs gyakorlatot hajt végre Szolnok város különböző helyszínein

2016-10-20

A forradalom szolnoki veteránjait köszöntöttük

Dancsi József, Vitéz Szathmári József, Kablay Lajos… csak néhány név azok közül, akik hatvan évvel ezelőtt szembeszálltak az elnyomókkal, akik kiálltak a nemzet szabadságáért itt, Szolnokon. S bár a forradalmat vérbe fojtották,  de ez alatt a néhány nap alatt az egész világ elképedve figyelte egy kis ország elkeseredett harcát egy hatalmas, elnyomó birodalommal szemben.

2016-10-20

Köztársaság-napi ünnepséget tartottak a KMKK Zrt.-nél

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. csütörtökön délelőtt tartotta hagyományos Köztársaság-napi ünnepségét az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Szabó István alpolgármester, majd díjak, elismerések átadása következett.

2016-10-20

56-os vetélkedő középiskolásoknak

Az 1956-os forradalom és szabadsáharc 60. évfordulója alkalmából várostörténeti vetélkedőt szervezett a Damjanich múzeum, a Verseghy könyvtár, valamint a megyei levéltár. A történelmi megmérettetésre megtelt a könyvár Verseghy terme.

2016-10-20

Számít az Ön véleménye!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt hónapok során kifejlesztette a SzolnokApp mobil applikációt. Olyan szolnoki lakosokat keresünk, akik szívesen tesztelnék a programot, s véleményüket a közösségi hálón egy erre a célra kialakított zárt csoportban szívesen megírnák számunkra.

2016-10-19

Több mint kétezer diák láthatja ingyenesen a Szigligeti Színház előadását

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett szolnoki megemlékezéssorozat részeként összesen 5 alkalommal mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József: Az angyalok nem sírnak című előadást a szolnoki diákokból álló közönségnek.

2016-10-18

Közel ötven szakmát ismerhetnek meg a fiatalok a pályaválasztási kiállításon

Az élet nagy döntései közül talán a legelső minden ember életében, hogy milyen pályát válasszon, melyik iskolában tanuljon tovább. A döntés meghatározó, éppen ezért nagy körültekintés igényel, ebben segít a továbbtanulás előtt álló diákoknak a „Szakmák Világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napok.

2016-10-17

Csodás táncprodukció a színházban

Az ’56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja tegnap Szolnokra érkezett. Több, mint száz táncos részvételével felejthetetlen előadást láthatott hétfőn este a Szigligeti Színház közönsége.

2016-10-17

Egy nap az egészségért

Idén is nagy sikerrel zárult a Családi Egészségnap Szolnokon, az egészséges életmód híveit és a mozgás szerelmeseit a Tiszavirág Arénába várták vasárnap egész nap.

2016-10-16

40 évnyi asztaliteniszes barátság

Idén negyven esztendős a Tiszaparti Baráti Egyesület, melyet egykor ismert sportolók, közéleti személyiségek alakítottak. A csapat azóta minden évben megrendezi öregfiúk tornáját, melyre idén Faházi Janika személyében egy világhírű "veterán" is ellátogatott.

2016-10-16

A Varga nyerte az egynapos vetélkedőt

Három gimnázium vitte a prímet a 16. 24 órás vetélkedőn. A Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában parádés hangulatban végül a Varga diákjai lettek a legjobbak.

2016-10-15

Tenk László kapta az életműdíjat

„Az áldozat szabadsága”– a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítása 2016 című tárlat ünnepélyes megnyitóját és díjátadóját tartották szombaton este a Szolnoki Galériában. A hagyományosan a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó tárlat idén az 1956-os forradalom-és szabadságharc 60. évfordulójának állít emléket tematikájával.

2016-10-15

Az ország nem kér a betelepítési kvótából

Az október 2-i népszavazás eredménye nagyon erős üzenet Brüsszelnek és az ellenzéknek is, hogy Magyarország nem kér a betelepítési kvótából - mondta a Fidesz pártigazgatója és alelnöke szombaton szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-10-14

Megújulás és bővítés a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságán

Megújult a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei Igazgatóságának épülete, ebből az alkalomból tartottak ma sajtótájékoztatót Dancsó József, a MÁK elnökének részvételével.  Az eseményen jelen volt dr. Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár, dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc polgármester és a Kovács József, a MÁK megyei igazgatója.

2016-10-13

EGYSÁVOSRA SZŰKÜL A PIACNÁL AZ ADY ENDRE ÚT

Csütörtökön 10 órától kétszer egysávosra szűkül az Ady Endre út a piaci parkoló kijárata és a Fiumei úti csatlakozás közötti szakaszon.

2016-10-12

Kamionok vásárlásával munkahelyeket is teremtett a BI-KA Logisztika Kft.

Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő BI-KA Logisztika Kft. 2012 óta évente 2 alkalommal szervezi meg Szolnoki Gazdasági Fórum című konferenciáját, mely a szolnoki régió kiemelkedő gazdasági eseménye. Az esemény ezúttal ünnepélyes kamion átadással is kibővült.

2016-10-10

Különleges zászlót készített Wittner Mária a Szigligeti Színháznak

Különleges ajándékot kapott hétfőn Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Wittner Mária, az 56-os forradalom halálra, majd életfogytiglanra hőse, volt országgyűlési képviselő saját kezűleg készített, egyedi, az 56-os forradalmat jelképező zászlót adott át a teátrum vezetőjének.

2016-10-10

Családi Egészségnapra várnak kicsiket és nagyokat

Vasárnap újra megrendezik Szolnokon a Családi Egészségnapot, ezúttal a tiszaligeti Tiszavirág Arénában. A részletes programról a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében dr. Mózer Erzsébet, a MÁV Kórház részéről Nagy Ildikó gyógytornász, míg a várost képviselve Szabó István alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2016-10-10

Városvezetés gyerekszemmel

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

2016-10-10

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár. Egy osztálykirándulással érkező törökszentmiklósi diák október ötödikén volt a repülőmúzeum jubileumi vendége. 

2016-10-10

Láncolvasás a könyvtárban

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

2016-10-08

Negyven éves a Keró!

Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a szolnoki kereskedelmi szakközépiskola, mely mára a Szolgáltatási és Szakképzési Centrum egyik tagintézménye.

2016-10-08

Félpályás útzár Szolnokon

Szolnokon a Temető úti vasúti átjáróban végzendő hibaelhárítási munkák miatt félpályás útlezárás lesz 2016. október 08-án (szombat) 20.00 órától 2016. október 09-én (vasárnap) 06.00 óráig. A forgalomkorlátozást jelzőtáblák és jelzőőrök segítik.
2016-10-06

Az aradi hősökre emlékeztek

Az 1848/49-es szabadságharc hős tábornokaira, az Aradon kivégzett hadvezérekre emlékezett ma Szolnok városa, a megyeszékhely közéleti szereplői, katonai és civil szervezetek. A megyeszékhely koszorúját Szalay Ferenc polgármester, valamint Szabó István és Fejér Andor alpolgármesterek helyezték el.

2016-10-06

Innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen

 A városban egyedülálló, innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen. A beruházást az Auchan áruház csaknem 1 milió 300 ezer forinttal támogatja. Az összeget szimbolikusan a szolidaritás napján adták át a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatnak.

2016-10-05

Október 6-tól indul a távfűtés Szolnokon

Az időjárás előrejelzés szerint az elkövetkező időszakban a napi középhőmérséklet tartósan 10 fok alatt marad, ezért a szolnoki távfűtés üzemeltetését végző Alfa Nova Kft. október 6-tól városi szinten elindítja a távfűtést.

2016-10-05

Szolnoki filmfesztivál

Magyarország legrégebbi, 1969 óta folyamatosan megrendezett filmfesztiválján nemcsak a 61 versenyfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A szolnoki Tisza moziban 2016. október 12-én induló vetítések, illetve az aznap esti hivatalos megnyitó és az öt nappal későbbi fesztiválzárás között huszonöt, valamilyen módon a filmhez és a képzőművészethez kapcsolódó kísérőprogram várja a fesztiválozókat.

2016-10-04

Alakulatzászlót adományozott a város a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

A múlt heti közgyűlésen a testület elfogadta az előterjesztést, így Szolnok város nevében kedden alakulatzászlót adományozott Szalay Ferenc polgármester a Magyar Honvédség II. Különleges Rendeltetésű Ezred részére, abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

2016-10-03

Lomtalanítási akció Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

2016-09-30

Szeressük, tiszteljük, támogassuk az időseket!

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

2016-09-30

Street workout pályát avattak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Szolnokon az elmúlt években több közterületi street workout pályát is átadtak, pénteken pedig egy iskola udvarán avatták a legújabbat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai testnevelés óráikon használhatják majd az eszközöket.

2016-09-29

Megújul a Móra úti rendelő, új buszjárat indul a RepTárhoz - fontos döntések a közgyűlésen

A nyári szünet utáni első ülését tartotta Szolnok város közgyűlése, melyen a képviselők meghallgatták a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület beszámolóját, döntöttek a Verseghy Ferenc könyvtár vezetőjének személyéről, és elfogadták az előterjesztést, mely szerint megújul a Móra Ferenc úti rendelő. Szabadidőpark létrehozására is pályázik a város, sikeres pályázat esetén a Széchenyi lakótelepen alakítják ki a parkot.

2016-09-29

Ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe

Október 1-jétől 22-éig tart a rókák veszettség elleni őszi vakcinázása megyénkben, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

2016-09-29

A népszavazáson való részvételre buzdít az elnök

A Munkáspárt támogatja a népszavazást, nemmel szavaz az EU diktátumára – ez volt a központi mondanivalója Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének csütörtöki, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-09-29

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Ismét Múzeumok Őszi Fesztiválja Szolnokon is. A több napos rendezvény különleges, nem egyszer interaktív módon mutatja be a múzeumi munkát, nyit kaput a kicsik és az idősebb korosztály előtt. Az idei fesztivál a “hidak” tematikára épít.

2016-09-26

1 hét 8 rendezvény

Jász-Nagykun-Szolnok megye toborzó csoportja - lehetőség szerint - minden településen megjelenik.

2016-09-22

Az új tanévben is folytatódik a szünidei gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosította a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben 2016. július 4-től 2016. augusztus 31-ig 43 munkanapon.

2016-09-21

Szolnokon ülésezett az MJVSZ albizottsága

Szolnokon tartotta aktuális ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének Ifjúsági, Oktatási és Sport Albizottsága, a résztvevőket a házigazda Szolnok város polgármestere, az albizottság ügyvezető alelnöke Szalay Ferenc köszöntötte.

2016-09-20

A migráció a biztonságunkat fenyegeti

Elsősorban biztonsági kérdés az ellenőrizetlen tömeges migráció, ezért is olyan fontos a jövőhét vasárnapi népszavazás - mondta szolnoki fórumán Bakondi György, a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója.

2016-09-20

Átadták a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát

Átadták  a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát kedden délelőtt. Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében kiemelte, jogállam nem létezik jó igazságszolgáltatás nélkül, ahogyan utóbbi sem jó ügyészségi munka nélkül.

2016-09-16

Félpályás lezárás a 4-es főúton

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4. számú főút Szolnok elkerülő szakaszán (útdíj portálszerkezet környezete) tárgyi projekt keretében tengelysúly mérőállomás kerül kialakításra. A 2016. szeptember 19.-től (hétfő) kezdődő kivitelezési munkálatok során fenti kilométer szelvények közötti főúti szakasz felújításra kerül. A kivitelezés várható befejezése: 2016. október eleje.

2016-09-16

Szolnokra is megérkezett az új tűzoltóautó

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át csütörtökön Budapesten. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át

2016-09-14

A népszavazás nemzeti ügy!

Nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy az október 2-ai népszavazás, amely Magyarország jövőjéről szól - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szolnokon, a Védjük meg Magyarországot! című sajtótájékoztatón, egy fórum előtt.

2016-09-14

Óvjuk kulturális örökségünket!

Szolnok kulturális értékeinek megismerése, a város örökségének ápolása a célja annak a programsorozatnak, mely hétvégén kezdődik.

2016-09-13

Gazdasági fórum Szolnokon

A cégek külpiacra lépésének ösztönzése, támogatása, a hazai beszállítói kapacitások fejlesztése érdekében két éve indult el az „Exportra fel!” fórumsorozat, amely kedden Szolnokra érkezett. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app