Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-05-02

Bronzérmes balatonfüredi bableves - helytálltak a szolnokiak

Az elmúlt évek szolnoki gasztrorendezvényeiből tudjuk, hogy az itt élők nem jönnek zavarba, ha egy finom gulyást kell készíteni, és a Tiszai Hal Napján is már többször is igazoltuk, hogy a szőke folyó halaiból készült ételeknek párja nincs. A hétvégén egy aprócska, ámde lelkes csapat fakanalat ragadott, a bogrács alá gyújtott, hogy a magyar tenger partján, Balatonfüreden is bizonyítson.

2017-05-02

Változatos programok, ingyenes szűrések az Európa-napon

Május 9-én az Európa-napot ünnepeljük, amely az európai béke és egység egyik jelképe. Ennek tiszteletére országszerte 19 helyszínen tartanak rendezvényeket. Szolnokon a Kossuth téren, május 5-én, pénteken 9-18 óra között rendezik az Európa-napot, melyen sok-sok színes programmal és egy szűrőkamionnal várják a lakosokat.

2017-04-28

Ötven éve egy városrész kedvenc ovija

Ma Pöttyös Óvodának hívják az egykor nemes egyszerűséggel csak Rózsa utcainak nevezett nevelési intézményt. A közkedvelt ovi ebben a nevelési évben ünnepli ötvenedik születésnapját.

2017-04-28

Lerakták az M4 alapkövét

Üllő mellett, a már épülő M4-es autóút vonalában helyezték el a Budapestet Szolnokkal összekötő gyorsforgalmi út alapkövét pénteken délben. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Homolya Róbert közelekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, illetve Mayer András, a beruházó NIF Zrt vezérigazgató-helyettese közösen rakta le a jelenkor üzenetét tartalmazó kapszulát az előkészített helyére.

2017-04-27

Áprilisi közgyűlés - családi házas övezet lesz a volt tüdőkórház területe

A napirend előtti kérdéseket követően Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének április ülésén dr. Egedi István rendőr ezredes ismertette a képviselőkkel a város közbiztonsági beszámolóját. A testületi ülésen egyebek mellett elhangzottak az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásáról szóló beszámolók, valamint átadták a Szolnok Rendőre elismerést.

2017-04-26

Szolnokért Emlékérmet kapott Bíber Józsefné

Fennállásának 55 esztendős jubileumát ünnepli idén a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola. Az ebből az alkalomból rendezett gálaműsoron elismerés átadására is sor került.

2017-04-26

Május elejétől irtják a szúnyoglárvákat

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

2017-04-26

Hétvégén lezárják a Várkonyi teret!

A Várkonyi téri körforgalom átépítésének részeként 2017. április 29-én és 30-án (szombat, vasárnap) a körforgalom aszfaltmarási és aszfaltozási munkálatait végzik - jelentette be sajtótájékoztatóján Fejér Andor, hozzátéve: mindez útlezárással és az érintett autóbuszjáratok útvonalának módosításával jár.

2017-04-25

Rekordszámú induló a Coop Májusfa Futáson

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében immár 26. alkalommal indult útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A rendezvényre tavaly minden eddiginél többen, 8100-an jöttek el, az idei nevezések száma azonban ezt is meghaladta.

2017-04-25

Tiszta Udvar Rendes Ház

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Közhasznú Egyesület ebben az évben, május 01.-i kezdéssel ismét lehetőséget biztosít a "Tiszta udvar rendes ház" díj elnyerésére, Szolnok város lakói, lakóközösségei számára.

2017-04-25

Április 29-én és 30-án lezárják a Várkonyi teret

A Szántó körút és Várkonyi téri körforgalom felújítása során jelentősen megváltozik majd a közlekedés a térségben. A munkálatok során a hónap végén két napra teljes egészében le kell majd zárni a körforgalmat.

2017-04-24

Szolnok turisztikai látványosságaival ismerkedtek a hallgatók

A Budapesti Gazdasági Egyetemről érkeztek múlt hét pénteken hallgatók Szolnokra, Dr. Ferkelt Balázs tanszékvezető egyetemi docens vezetésével.

2017-04-21

Kiemelkedő bölcsődei dolgozókat ismertek el a városházán

Díjátadó ünnepséget rendezett Szolnok város önkormányzata április 21-én a Bölcsődék Napja alkalmából, ahol hatodik alkalommal adták át a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet. A rendezvényen Szabó István alpolgármester és dr. Koncz József főorvos, a Bölcsődei Igazgatóság nyugalmazott igazgató főorvosa köszöntötte a megjelenteket.

2017-04-21

Várkonyi tér: gőzerővel dolgoznak

Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Várkonyi tér és a Szántó körút felújításán, átalakításán. Fejér Andor alpolgármester az érintett városrész két önkormányzati képviselőjével, Falusi Vajkkal és Szerencsés Sándoral tekintette meg az építkezést.

2017-04-20

Szívügyünk az egészségügy - rangos konferencia Szolnokon

A Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága április 20-21-én 18. alkalommal tartja a Szolnoki Kardiológiai Nap tudományos konferenciát a Garden Hotelben.

2017-04-20

Kórházi fórum a városrészről

Molnár Iván önkormányzati képivselő vendégeként lakossági fórumot tartott Szalay Ferenc polgármester, valamint Fejér Andor alpolgármester. Az esemény helyszíne a Hetényi Géza Kórház Gergely terme volt.

2017-04-19

Coop Májusfa futás - idén huszonhatodjára

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében idén április 25-én kedden (esőnap 27. csütörtök) immár 26. alkalommal indul útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója.

2017-04-19

Az elhurcolt szolnoki áldozatokra emlékeztünk

Fiatalok, idősek gyülekeztek a Pelikán Szállónál a hűvös időben, hogy együtt emlékezzenek arra a sok ezer emberre, akiket a II. világháború alatt hurcoltak el zsidó származásuk miatt a szolnoki gettóból. A tragikus eseménynek egyre kevesebb túlélője van közöttünk, az egykor elhurcoltak közül is csupán páran tértek vissza Szolnokra, a többiek máshol keresték boldogulásukat.

2017-04-18

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.

2017-04-18

Május elsejétől üzemelnek a szökőkutak

Bár a napokban az ilyenkor megszokottól eltérően szokatlanul hideg az idő, a Szolnoki Sportcentrum már az általa üzemeltetett szökőkutak üzembe helyezésére készül. A téli „pihenő” után hét kút rendbetételét, csinosítását végzik a szakemberek: Ivó nő, Békás kút, Szolnok Ispán szobra, Kérészek, Szőlővivők, Széchenyi gimnázium előtti kút, Kossuth téri szökőkút.

2017-04-15

Bíber Pál judo emlékverseny Szolnokon

Egy nagyszerű pedagógusra, egy kiváló sportemberre is emlékezünk ma - mondta a Bíber Pál nevét viselő utánpótlás cselgáncsverseny megnyitóján Szabó István, Szolnok alpolgármestere.

2017-04-13

Két és fél tonna hal jutott a holtágba

Két és fél tonnányi háromnyaras pontyot telepített a Holt-Tiszába a Tisza Horgász Egyesület. A rendszeres haltelepítésnek köszönhetően a közkedvelt horgászvíz bőségesen ad halat.

2017-04-12

A művésztelep alkotóit köszöntötték

Rangos elismerést kapott a közelmúltban a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Szolnoki Művésztelep, melynek alkotógárdáját dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte szerdán délután.

2017-04-12

Emeletes vonatokat gyártanak Szolnokon

Aláírta az emeletes motorvonatok gyártásáról szól szerződést a mai napon. A svájci Stadler vonatgyártó negyven KISS típusú jármű várhatóan 2019 tavaszán állhat majd forgalomba – adta közre az MTI.

2017-04-12

Bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde

A Széchenyi 2020 program keretében 210 millió forintból bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde. A pályázat 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A város önkormányzata a megítélt támogatáson kívül 3,8 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez – mondta el szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2017-04-11

Aszfaltozási munkálatok a városban

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódva 2017. április 12-13-án (szerda, csütörtök) a Szántó krt. Pozsonyi úti körforgalmi csomópont és  Várkonyi téri körforgalmi csomópont közötti szakaszán aszfaltozási munkálatokat végeznek.

2017-04-11

Szúnyoggyérítés

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata.
2017-04-11

Schwajda György nevét vette fel a Széchenyi gimnázium drámaterme

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Széchenyi István Gimnázium drámatagozata. Ennek apropóján az intézmény drámatermét a Szigligeti Színház és a magyar drámairodalom egyik meghatározó egyéniségéről, Schwajda Györgyről nevezték el. Az ünnepélyes eseményen - amelyet a költészet napjához kapcsolódva április 11-én tartottak - a 11.c osztályos diákok Kéri Ferenc: Meghalsz banya! című darabját adták elő.

2017-04-11

Diákok és nagyszülők vetélkedtek az egészségnevelési versenyen

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában a Korosztályos Egészségnevelési Verseny városi döntőjét a város Önkormányzatának támogatásával. A programot ezúttal is a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete védőnőinek összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig.

2017-04-08

Ne dobd el! - a Holt-Tisza partján takarítottak

Rezák László önkormányzati képviselő volt az egyik ötletgazdája a Ne dobd el! címet viselő köztisztasági kampánynak. A megyeszékhely által felkarolt kezdeményezés első eseményeként a Holt-Tisza partját takarították önkéntesek.

2017-04-07

Ifjú katasztrófavédők versenyeztek

A Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. Ennek helyi fordulója pénteken volt a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban.

2017-04-07

Megnyílt a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Tourinform Szolnok Iroda közreműködésével április 7-8. között rendezi meg a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására programot. A rendezvényt Szalay Ferenc polgármester és a díszvendég Cegléd polgármestere nyitotta meg.

2017-04-07

Hiánypótló kiadvány mutatja be Szolnokot az első világháború idején

Könyvbemutatónak adott helyet pénteken a városháza jegyzői tárgyalója: a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára legújabb kiadványát mutatta be Bojtos Gábor főlevéltáros. Bojtos Gábor „Szolnok és az első világháború. Hátország, hősök, emlékezet” című könyve Szolnok város első világháborús helyzetét ismerteti a Nagy Háború százéves centenáriumára emlékezve.

2017-04-07

Energy School kampány

Szolnok 5 iskolájában megkezdődött az energiahatékonyságot célzó projekt. az Energy School közép európai programjának célja, hogy a diákok megtanuljanak takarékoskodni az energiával. Ennek érdekében hamarosan elindul az energiaőrök képzése is.

2017-04-06

Turcsányi Zsófia nyerte a 9. Megaverset

Turcsányi Zsófia nyerte a Szolnok Televízió Zrt. és az Aba-Novák Kulturális Központ által szervezett Megavers vetélkedőt. A kilencedik alkalommal kiírt megmérettetés győztese számos értékes különdíj mellett egy párizsi utazást nyert.

2017-04-05

Közel négymilliárdos pályázati lehetőséget jelentett be Czibere Károly államtitkár Szolnokon

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy közel 4 milliárd forintos keretösszegű, döntően uniós támogatású, az átmeneti és rehabilitációs ellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőséget jelentett be szerdai, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2017-04-05

Jelentősen nőtt a civil szervezetek támogatása

Hagyományosan nagy érdeklődés mellett rendezték meg a városházán a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Civil Konferenciát, a megnyitón Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket.

2017-04-04

Két elismerést is kapott Szolnok a Turizmus Trend magazin kommunikációs versenyén

Megszületett az Iránytű, a Turizmus Trend utazási szaklap immár hagyományos kommunikációs versenyének végeredménye, Szolnokot két kategóriában is elismerték.  A díjátadó hétfőn volt Budapesten, a Buddha Bar Hotelben.

2017-04-04

Összefogtak a várkonyi alkotóházért

Bali József, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapítója, Varga Lajos, a Vivaldi Keresztény Kamarazenekar vezetőségi tagja, valamint Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes tiszteletbeli elnöke egy jótékonysági előadást szervezett a közelmúltban lángok martalékává lett tiszavárkonyi alkotóház újjáépítéséért.

2017-04-03

Reutlingeni fiatalok ismerkednek Szolnokkal

Huszonhat éves múltra tekint vissza a reutlingeni Isolde Kurz Gimnasium és a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kapcsolata. Az elmúlt negyedévszázad alatt rendszeresek voltak a látogatások. A testvériskolák diákjai most Szolnokon találkoztak, a német fiatalok egy hetet töltenek a tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-04-03

Konferenciával kezdődött a Verseghy emlékév Szolnokon

Kültéri molinókiállítással és a tudós, költő emléktáblájának koszorúzásával kezdődött meg a Verseghy Ferenc születésének 260. és halálának 195 évfordulója alkalmából rendezett Verseghy Emlékév Szolnokon, a rendezvénysorozat nyitányaként In memoriam Verseghy Ferenc címmel szervezett tudományos konferenciát a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár.

2017-04-01

Egynapos gasztronómiai kalandozás Szolnokon

Gasztronómia felsőfokon, olimpia és világbajnok mesterszakácsok, mestercukrászok is részt vettek a Szolnokon megrendezett XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállításon és versenyen. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, a szervező ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

2017-03-31

Kékbe öltözik a városháza

Az idei évben is folytatódik a hagyomány, és 2017. április 2. és április 7. között esténként 19 órától újra kék kivilágításba öltözik a városháza.

2017-03-30

Rajtra kész a városüzemeltetési cég

Hétfőtől megkezdi működését a közterületen is a Szolnok Városüzemeltetési Kft. A többek között a fűnyírást, közterületek renbentartását is végző cég teljes egészében városi tulajdonú, új gépparkját csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

2017-03-30

Ülésezett a megyeszékhely közgyűlése

A BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft. bemutatkozásával kezdődött a szolnoki önkormányzat közgyűlésének márciusi ülése.

2017-03-30

Szociális tűzifa lesz a kivágott fákból

A megyeszékhely fejlesztései, beruházásai miatt, valamint kertészeti okokból kivágott fákat (helyettük mindig újakat ültetnek) a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. telephelyén tárolják, hogy aztán a következő télen a rászoruló családok között osszák majd szét.

2017-03-29

56-os mártírok emléktábláját avatták Szolnokon

Az 56-os forradalomban hősi halált halt honvédek, Tóth Mihály és Vajda László emléktábláját avatták szerdán a Táncsics Mihály úton. Az eseményen Szabó István alpolgármester beszédét követően Kovács Krisztián őrnagy, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis Rubik Szállítóhelikopter Zászlóalj megbízott parancsnoka ismertetette a honvédek életútját, a rendezvény koszorúzással zárult.

2017-03-29

Március 31-én aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódóan március 31-én, pénteken aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában, a Kassai Úti Általános iskola előtti parkoló építésének helyszínén, valamint a Szántó krt. és Kassai utca kereszteződésénél, a páratlan oldalon épülő parkolónál.

2017-03-29

Modern iskola régies köntösben

Állványzat takarja a Szegő Gábor Általános Iskola épületét, homlokzatán és a belső térben is folyamatosan dolgoznak a munkások. Az intézmény 413 millió forintból korszerűsítik, a fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forint uniós támogatással valósul meg.

2017-03-27

Megyénk kiválóságait köszöntöttük

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szalay Ferenc polgármester és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte megyénk azon jeles személyiségeit, akik március tizenötödikéhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app