Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-06-15

Pazar programkínálat, ingyenes buszjárat a Múzeumok Éjszakáján

Idén sem telhet el a Szent Iván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2017-ben már Szolnok város két új turisztikai attrakciója, a Sörárium, és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum is csatlakozik a népszerű kezdeményezéshez – jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Szabó István alpolgármester.

2017-06-14

Kiváló diákokat és felkészítőiket köszöntötték

A több éve működő hagyományt folytatja az önkormányzat, valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből az országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

2017-06-14

Energetikai rendszerekkel ismerkedtek a Energy@School program keretében

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek szerdán Szolnokon az Energey@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

2017-06-13

Sikeres évadot zárt a Szigligeti

Nehéz, sok munkával, rengeteg bemutatóval és előadással vendégszerepléssel dúsított szezont tudhat maga mögött a Szigligeti Színház. Az intézmény munkatársai hétfőn este lezárták a szezont.

2017-06-12

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Az elmúlt években rengeteget szépült, fejlődött városunk, és a közeljövő újabb nagyléptékű fejlesztéseket hoz a megyeszékhelyen. Hogy megmutassuk a város szerethető arcát az idén ötödik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot.

2017-06-12

Magasrangú kínai küldöttség Szolnokon

Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be Szolnokon Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. Az üzletember a megyeszékhely számára fontos bejelentést a BBCA központjának otthont adó Anhui tartomány vezetőjének, első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen tette.

2017-06-11

Szemetet szedtek az önkéntesek

Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János, a Széchenyi városrész képviselői közös szemétszedésre hívták a városrészben élőket. az NHSZ-el együttműködve sikerült több ilegális lerakatot is megszüntetni például az övárok mentén.

2017-06-10

Szolnokkal is ismerkedhettek a Cseresznyefesztiválon

A Nagykörűi Cseresznyefesztivál hosszú idő óta az egyik legkedveltebb júniusi gasztro-kulturális program. Idén Szolnok városa is részt vett a sokezer embert vonzó programon.

2017-06-09

A pedagógusnap ünnep az óvodákban is

Pedagógus napi ünnepségét tartotta a Szolnok Városi Óvodák a tiszaligeti Campusban. A rendezvényen átadták a belső ösztönző rendszer díjait is.

Az ünnepség kezdetén a Zengő-bongó metallofon zenekar és a Dúdolka Tehetségműhely kis apróságai és óvónőik kedveskedtek előadásukkal az óvodapedagógusoknak, akik ezt követően a Szolnok Városi Óvodák Énekkarának bravúros előadását hallhatták.

2017-06-09

Milliárdokért fejleszt a megyében az E.ON

Több, mint 2,2milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2017-ben jelentette be a társaság pénteki sajtótájékoztatóján.

2017-06-09

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

A 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelői Tanfolyam zárórendezvényét tartották pénteken a szolnoki városházán, amely első alkalommal adott otthont az eseménynek. Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

2017-06-09

Négyszeres gyémántdíjas városmarketing

A Magyar Marketing Szövetség a szolnoki önkormányzat négy kiadványát, illetve marketingeszközét is gyémánt díjjal jutalmazta a közelmúltban. A város történetében egyedülálló szakmai sikerről Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2017-06-08

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irány mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

2017-06-08

Gyermekek írták, szolnoki művészek illusztrálták

A Tiszai mesevirágok című mesekönyv ünnepélyes bemutatójával nyílt meg Szolnokon a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok, a programsorozatot Gacov Katalin, a Verseghy könyvtár vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A bemutatón Fejér Andor alpolgármester is méltatta a Tiszai mesevirágok című kiadványt, melyből Náhóczki Rajmund előadásában hallhattak részletet a jelenlévők.

2017-06-08

Fesztiválra készül a város

Emlékezetes, s új elemeket is felvonultató fesztivált ígért a Tiszavirág Fesztivál ötletgazdája és főszervezője, Kovács Ákos. A zene, a különös hangulat és a gasztronómia egyedlálló ötvözeteként is ismert rendezvény 13-án nyitja meg kapuit.

2017-06-08

Ingyenes internet Szolnokon

Kis táblák jelentek meg a köztereken városszerte, padokon, virágtartókon. A táblák megjelenése azt jelzi, hogy a városban immár ingyenes köztéri WIFI hotspotok működnek.

2017-06-07

13 tanács a VAKÁCIÓRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 13 jótanáccsal szolgál a nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez.
2017-06-07

Tizenöt éves a Kábítószer Egyeztető Fórum

Idén tizenöt esztendős a Kábítószer Egyeztető Fórum Szolnokon. A csoport mai ülésén többek között köszöntötték a szervezetért sokat dolgozó szakembereket.

2017-06-07

Újabb rangos kosaras program Szolnokon

Idén immár másodjára rendeznek Szolnokon a 3x3 elleni kosárlabdázáshoz kapcsolódóan villámtornát és edzőtovábbképzőt. A tiszaligeti Tiszavirág Arénában reggeltől estig pattog a labda, emellett szakemberek segítik a világ minden tájáról érkező edzők fejlődését.

2017-06-07

Könyvhét

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, bábelőadás, családi programok várják a közönséget a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából Szolnokon június 8. és 16. között.

2017-06-02

Trianon máig égő seb a nemzet lelkén

A trianoni békediktátum örök sebet hagyott a magyar nemzet lelkén – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi megemlékezésen a 97 évvel ezelőtti eseményeket, a békediktátumhoz vezető utat, s a következményeket idéztük fel. De alkalom volt ez arra is, hogy tanúságot tegyünk a nemzeti egység mellett.

2017-06-02

A légitámadások áldozataira emlékeztünk

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

2017-06-01

Csak óvatosan a folyami fürdőzéssel!

Tavaly nyár elején négyen fulladtak a vízbe a Tisza szolnoki szakaszán. A megelőzés érdekében a város polgármesterének kezdeményezésére az érintett szervezetek (megyei rendőr-főkapitányság vízirendőrség, mentők, valamint a katasztrófavédelem) közös tájékoztató kampányba kezdtek, s különösen a fiatalok figyelmét igyekeznek felhívni a nyári folyami fürdőzés veszélyeire.

2017-05-31

A szolnoki fejlesztéseket ismerhették meg a nyugdíjasok

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Szalay Ferenc polgármester tájékoztatja a város érdeklődő nyugdíjasait a megyeszékhelyen folyó fejlesztésekről, tervezett beruházásokról. Ezúttal is a városháza dísztermébe invitálták az időseket, akik egy prezentáción keresztül ismerhették meg a jövő Szolnokját.

2017-05-31

Díjmentes hulladékleadás

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy szolnoki lakhellyel rendelkező személyek részére – lakcímkártya bemutatását követően - lehetőség van települési szilárd hulladék, valamint zöld hulladék leadására az Újszászi úti Átrakó – Válogató állomáson térítésmentesen.

2017-05-29

Szolnokból a legjobbak - Széchenyisek a dobogó tetején

Néhány éve, a 2013-as Diákközgyűlésen a városban élő fiatalok fogalmazták meg igényüket egy helytörténeti vetélkedőre, a város pedig a kezdeményezés mellé állt. A Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű verseny által a szervezők nem titkolt célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a lokálpatriotizmusra nevelés. Az interaktív vetélkedő-sorozat révén a fiatalok megismerkednek Szolnok természeti, történelmi és épített értékeivel, hagyományaival és híres szülötteivel.

2017-05-29

SzolnokApp már az autóbuszokon is!

Ezekben a napokban már találkozhatnak a helyi járatú autóbuszokon a város új mobilapplikációjának, a SzolnokApp-nak a hirdetésével.

2017-05-29

Koszorúzás a Hősök napja alkalmaból

A Hősök napja alkalmából rendeztek hétfőn délelőtt emlékünnepséget Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol az emlékszobornál a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat.

2017-05-29

Valóra vált álom

A Szolnoki Dózsa-Közgép szakvezetője és játékosai valóra vált álomnak nevezték, hogy az együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten rendezett hatos döntőjének szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

2017-05-25

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

2017-05-25

Iskola és bölcsődék felújítása indulhat meg

Számos fontos és a város arculatát, fejlődését is meghatározó előterjesztésről döntöttek csütörtökön Szolnok város közgyűlésének májusi közgyűlésén. Szavaztak a képviselők egyebek mellett a Széchenyi körúti iskola energetikai fejlesztését célzó pályázat beadásáról, valamint új mobil töltőállomások létrehozataláról is.

2017-05-24

Régészet napja

A szolnoki Damjanich János Múzeum a Kárpát-medence nomád népeit mutatja be a régészet napján, a május 26-tól 27-ig tartó rendezvényen.

2017-05-24

Ügyességi autóverseny gyermekprogramokkal

A változatos hétvégi programok egyike lehet Szolnokon a negyedik alkalommal megrendezett Alfa Zilahi Autoglas Kupa a lengyel piac területén vasárnap, melyen nyolc kategóriában várják a nevezéseket. A rendezvény akár családokat is vonzhat, hiszen a gyerekekre is gondoltak szervezők: lesz légvár, gyerekgokart és munkakutya bemutató.

2017-05-22

Jutalomúton a Nemzeti Színházban

Az idei Ádámok és Évák Ünnepe – Népek meséi rendezvényen részt vevő csapatok egyik jutalma az volt, hogy Budapesten, a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című előadását tekinthették meg. Május 19-én, pénteken - Szolnok város önkormányzata jóvoltából ingyenes buszjáratokkal - diákok és kísérőik, mintegy kétszázötvenen utaztak a fővárosba.

2017-05-22

Szolnokra érkezett a vagonkiállítás

Tíz év után újra Szolnokra érkezett az Élet Menete Alapítvány Holokauszt Vándorkiállítása. Az egykori marhavagonban berendezett tárlat megtekintését elsősorban a fiataloknak ajánlják, de minden érdeklődő számára fontos tanulságot hordoz. Az ünnepélyes megnyitót a svéd nagykövet részvételével hétfőn délelőtt tartották a vasútállomáson.

2017-05-19

Nívó szintet teljesítő óvodapedagógusokat köszöntöttek

A Szolnok Városi Óvodák belső szakmai minősítési rendszere keretében kialakított NÍVÓ szintet teljesítő óvodapedagógus díjak átadó ünnepségét tartották pénteken a városháza dísztermében.

2017-05-18

Jól haladnak a beruházások, a felmerülő hibákat javítják

Helyszíni bejáráson tájékozódott a Vízpart körúti beruházások állásáról Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Rezák László önkormányzati képviselő csütörtök délben. A járda- és kerékpárút építés, illetve a csatornázás régóta várt fejlesztések a városrészben.

2017-05-16

Kutyajátszótér és családi park is épül a Széchenyin

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek a jelenlévők.

2017-05-12

Tizennyolc évnyi segítség

Közel két évtizede, egészen pontosan 1999 óta működik a Szolnok Város Jövője Közalapítvány. Fekete Tibor, az alapítvány elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester tartott közös sajtótájékoztatón beszéltek az elsősorban fiatalokat és rászorulókat segítő szervezet terveiről.

2017-05-12

Az eredmények visszaigazolják a lelkiismeretes munkát

A Liget Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tevékenységével, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, aki egyúttal köszönti az intézmény egyik diákját, Nagy Norbertet a sportban és a tanulmányaiban elért kiváló eredményeiért.

2017-05-12

Idén is különlegességgel készülnek a Szolnoki Szimfonikusok

Nemzetközi bravúrra készülnek a Szolnoki Szimfonikusok, melyhez két évforduló is apropót kínál – a Kodály Emlékév és a reformáció 500. évfordulója. SZOLNOK MASTERCLASS néven nemzetközi karmester és karnagykurzust szervez június 6-18. között.

2017-05-11

Végeztek a bontással, indulhat a Móra rendelő felújítása

Több mint 200 millió forintból – 100%-os támogatási intenzitás mellett – megújul, megszépül a Móra úti rendelő, a modernizálás az ellátás magasabb szintjét eredményezi. Az áprilisban elkezdődött beruházás aktuális munkálatairól a helyszínen tájékozódott Szabó István alpolgármester és Szerencsés Sándor, a terület önkormányzati képviselője.

2017-05-11

Elektromos munkagépet tesztelnek Szolnokon

Elektromos kisteherautót tesztel a városüzemeltetésért, parkgondozásért felelős városi cég, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Az új autó első hivatalos útja a Jósika úti játszótérre vezetett.

2017-05-11

Kettős jubileumot ünnepelnek

Fennállásának centenáriumát ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság, melynek szolnoki szervezte szintén ünnepel: 50 évvel ezelőtt alakult meg. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepi ülést a Tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-05-11

Sorozatban harmadszor bajnok a Szolnok

A Szolnok az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntő szerdai, harmadik mérkőzésén is legyőzte - idegenben - az Egert, így sorozatban harmadszor, története során pedig kilencedik alkalommal megnyerte a féri vízilabda-bajnokságot. 

2017-05-10

Kerékpárút vezet az ipari parkba

Jól halad az ipari parkba vezető kerékpárút építése. A Tószegi út és az Eagle Ottawa gyára közötti szakasszal már elkészült a kivitelező.

2017-05-10

Értékes tapasztalatcsere a Jegyzői Kollégium ülésén

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma az elmúlt két napban Szolnokon tartotta soros ülését. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel tanácskoztak az aktuális kérdésekről.

2017-05-10

Kaposvári kiállítás Szolnok díszpolgárának

Kaposváron nyílt kiállítása kedden Sárközy Pálnak, Szolnok város díszpolgárának. A festőművész a napokban ünnepelte 89. születésnapját, ennek ellenére energiával és életkedvvel telve napi szinten alkot, s járja a világot Ausztriától Spanyolországig, Bukaresttől Pekingig.

2017-05-09

Szolnokon ülésezik az MJVSZ Jegyzői Kollégiuma

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma 12 év után újra Szolnokon tartja soron következő ülését. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel folytatnak tanácskozást.

2017-05-08

Denevérvédelmi program indult Szolnokon

Az országban egyedülálló Denevér Élőhelyvédelmi Program indult Szolnokon, az első odú kihelyezésére a sajtó képviselőinek jelenlétében került sor a Mustármag Katolikus Óvodában hétfőn délután. Ezt megelőzően a megyeházán hallhattak előadást a témában a meghívottak.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app