Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Óvodai felvételi rend

 • Óvodai felvételi rend
 • Óvodai felvételi rend
 • 2020-04-02

  Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm.rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/21. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

  Ha a szülő nem a lakóhelye szerinti körzetes Szolnok Városi Óvodák Tagintézményébe, hanem egy másik Szolnok Városi Óvodák Tagintézménybe szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát a Jelentkezési szándéknyilatkozaton elsősorban elektronikus úton (a Szolnok Városi Óvodák honlapján található linken, vagy a titkarsag@szolnokiovodak.t-online.hu e-mail címen), postai úton (Szolnok, Szapáry u. 8.) vagy – különösen indokolt esetben - a Székhelyintézmény (Szolnok, Szapáry u. 8.) előtt kihelyezett gyűjtődobozba elhelyezve jelezheti 2020. április 17-ig. Ez a jelzés nem jelenti a gyermek automatikus felvételét a körzeten kívüli, választott óvodába, a kérésekről a szabad férőhelyek függvényében dönt az óvodavezető.

  Azok a szolnoki lakosok, akik gyermeküket NEM a Szolnok Városi Óvodák valamely tagintézményébe kívánják beíratni, a kiválasztott – magán, egyházi, más települési- óvodába 2020. április 2 - április 17. között jelentkezhetnek.

  A Szolnok Városi Óvodák 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a szolnoki gyermekeket a lakóhelyük szerinti körzetes tagintézménybe, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés más óvodától, hogy felvette őket. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására ebben az esetben a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

  Amennyiben a Szolnok Városi Óvodák a felvételi kötelezettség teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvodának eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján a körzetébe nem tartozó gyermekek esetében egyéni beiratkozási beosztást készít, az egyeztetéseket követően 2020. április 30-ig dönt a felvételi kérelmekről, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

  A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat, az óvodák címlistája, a körzetükhöz tartozó utcajegyzék, valamint a jelentkezési szándéknyilatkozat Szolnok város honlapjáról a www.szolnok.hu, valamint a www.szolnokiovodak.hu címről letölthető 2020. április 2-től.

  A beiratkozással kapcsolatban részletes információt kérhetnek az alábbi elérhetőségeken:

  +36 20 361 2044; +36 20 336 1183; 06-56/503-471, illetve titkarsag@szolnokiovodak.t-online.hu

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elkészült a Tisza park

  2020-05-29

  Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja sétára a szolnokiakat és az ide látogatókat. Mindegyik parknak saját karaktere van – Angol park, Rózsakert, Verseghy park, Tisza park -, a gyaloghídnál pedig a Nívó-díjas Tiszai hajósok terén pihenhetünk meg.

  Emlékezzünk az ejtőernyős sportolóra, a katonára, a barátra, az apára

  2020-05-29

  A Magyar Néphadsereg ejtőernyőse Hüse Károly százados (pm. őrnagy) - 38 éves kor&aac