Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • 2018-11-26

  Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

  - Az adventi falu nem csupán egy karácsonyi program, hanem egy olyan közösségi tér, mely a minőségi kikapcsolódási lehetőségeket ad - mondta Szalay Ferenc. - A szolnokiak megszerették a programokat, részévé vált az ünnepi készülődésnek a Kossuth téri hangulat.

  - Az év legszeretetteljesebb ünnepe a karácsony, a Kossuth teret idén is ünnepi hangulatba varázsoljuk. A területen 20 db faházzal várjuk a kilátogató vendégeket. November 28-án 14-órakor megnyílik az Adventi Falu. Étel- és italfinomságokkal (forralt bor, pálinka, tea, sör), illetve kézműves termékekkel töltjük meg a teret. A gyermekekre is gondoltunk „Varázsvilággal” várjuk őket. Emellett a Hild téren Karácsonyi Vásár veszi kezdetét, december 1-től - tette hozzá Ribár Zsuzsa.

  Sokan az Adventi vásárokban hangolódnak a karácsonyra, készülnek az ünnepre. A karácsonyról legtöbbünknek a szeretet szó jut eszébe. E vásárok hangulatát illatokkal párosítjuk, ha belegondolunk mi jut eszünkbe először? A mézeskalács illata, vagy a fűszeres forralt bor illata, esetleg a forró csokoládé illata. Egészen szilveszterig élvezhetik szeretteitek társaságában az Adventi Falu fényekkel és finomságokkal teli hangulatát.

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől – péntekig és vasárnap 14.00 -20.00; szombaton 12.00 – 20.00 óráig.

  A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programok sokaságával várunk minden kedves érdeklődőt.

  Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra állított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

  A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők támogatásra fordítják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

  2019-02-18

  Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

  Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

  2019-02-11

  Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

  Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

  2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

  Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

  2019-02-07

  Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

  Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

  2019-02-06

  Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.