Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • 2018-11-26

  Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

  - Az adventi falu nem csupán egy karácsonyi program, hanem egy olyan közösségi tér, mely a minőségi kikapcsolódási lehetőségeket ad - mondta Szalay Ferenc. - A szolnokiak megszerették a programokat, részévé vált az ünnepi készülődésnek a Kossuth téri hangulat.

  - Az év legszeretetteljesebb ünnepe a karácsony, a Kossuth teret idén is ünnepi hangulatba varázsoljuk. A területen 20 db faházzal várjuk a kilátogató vendégeket. November 28-án 14-órakor megnyílik az Adventi Falu. Étel- és italfinomságokkal (forralt bor, pálinka, tea, sör), illetve kézműves termékekkel töltjük meg a teret. A gyermekekre is gondoltunk „Varázsvilággal” várjuk őket. Emellett a Hild téren Karácsonyi Vásár veszi kezdetét, december 1-től - tette hozzá Ribár Zsuzsa.

  Sokan az Adventi vásárokban hangolódnak a karácsonyra, készülnek az ünnepre. A karácsonyról legtöbbünknek a szeretet szó jut eszébe. E vásárok hangulatát illatokkal párosítjuk, ha belegondolunk mi jut eszünkbe először? A mézeskalács illata, vagy a fűszeres forralt bor illata, esetleg a forró csokoládé illata. Egészen szilveszterig élvezhetik szeretteitek társaságában az Adventi Falu fényekkel és finomságokkal teli hangulatát.

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől – péntekig és vasárnap 14.00 -20.00; szombaton 12.00 – 20.00 óráig.

  A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programok sokaságával várunk minden kedves érdeklődőt.

  Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra állított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

  A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők támogatásra fordítják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

  2018-12-13

  A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem. Napjainkra az egyetem vezetése az intézményt a hagyományos képzőközponti szerepből kiemelve egy tudományos és gazdasági alapelveken működő egyetemmé alakította át. Így természetes volt számukra, hogy a BMW érkezésével a műszaki képzést elindítják és megfelelő tudású szakemberek képzésével segítik az autógyár szakmai munkáját.

  Házhoz ment a szeretet

  2018-12-13

  Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat. Szalay Ferenc polgármester azt kérte az útnak induló fiataloktól, hogy mindig gondoljanak azokra, akik nélkülöznek, akiknek nehezebb a megélhetés, mint másoknak.

  Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el a városházán

  2018-12-10

  Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében.

  MikulásGyár gyűjtőpont Szolnokon is

  2018-12-10

  Szolnok is csatlakozott a 2018-as "MikulásGyár" adománygyűjtési projekthez. Az adományokat a városháza aulájában elhelyezett gyűjtőpontra várják december 21-ig.

  A Széchenyi Piros is megújult!

  2018-12-06

  - Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.