Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • 2018-11-26

  Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

  - Az adventi falu nem csupán egy karácsonyi program, hanem egy olyan közösségi tér, mely a minőségi kikapcsolódási lehetőségeket ad - mondta Szalay Ferenc. - A szolnokiak megszerették a programokat, részévé vált az ünnepi készülődésnek a Kossuth téri hangulat.

  - Az év legszeretetteljesebb ünnepe a karácsony, a Kossuth teret idén is ünnepi hangulatba varázsoljuk. A területen 20 db faházzal várjuk a kilátogató vendégeket. November 28-án 14-órakor megnyílik az Adventi Falu. Étel- és italfinomságokkal (forralt bor, pálinka, tea, sör), illetve kézműves termékekkel töltjük meg a teret. A gyermekekre is gondoltunk „Varázsvilággal” várjuk őket. Emellett a Hild téren Karácsonyi Vásár veszi kezdetét, december 1-től - tette hozzá Ribár Zsuzsa.

  Sokan az Adventi vásárokban hangolódnak a karácsonyra, készülnek az ünnepre. A karácsonyról legtöbbünknek a szeretet szó jut eszébe. E vásárok hangulatát illatokkal párosítjuk, ha belegondolunk mi jut eszünkbe először? A mézeskalács illata, vagy a fűszeres forralt bor illata, esetleg a forró csokoládé illata. Egészen szilveszterig élvezhetik szeretteitek társaságában az Adventi Falu fényekkel és finomságokkal teli hangulatát.

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől – péntekig és vasárnap 14.00 -20.00; szombaton 12.00 – 20.00 óráig.

  A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programok sokaságával várunk minden kedves érdeklődőt.

  Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra állított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

  A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők támogatásra fordítják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

  2019-04-18

  Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

  Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

  2019-04-17

  A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

  Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

  2019-04-16

  Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

  A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

  2019-04-16

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

  Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

  2019-04-16

  Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál