Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren
 • 2018-11-26

  Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

  - Az adventi falu nem csupán egy karácsonyi program, hanem egy olyan közösségi tér, mely a minőségi kikapcsolódási lehetőségeket ad - mondta Szalay Ferenc. - A szolnokiak megszerették a programokat, részévé vált az ünnepi készülődésnek a Kossuth téri hangulat.

  - Az év legszeretetteljesebb ünnepe a karácsony, a Kossuth teret idén is ünnepi hangulatba varázsoljuk. A területen 20 db faházzal várjuk a kilátogató vendégeket. November 28-án 14-órakor megnyílik az Adventi Falu. Étel- és italfinomságokkal (forralt bor, pálinka, tea, sör), illetve kézműves termékekkel töltjük meg a teret. A gyermekekre is gondoltunk „Varázsvilággal” várjuk őket. Emellett a Hild téren Karácsonyi Vásár veszi kezdetét, december 1-től - tette hozzá Ribár Zsuzsa.

  Sokan az Adventi vásárokban hangolódnak a karácsonyra, készülnek az ünnepre. A karácsonyról legtöbbünknek a szeretet szó jut eszébe. E vásárok hangulatát illatokkal párosítjuk, ha belegondolunk mi jut eszünkbe először? A mézeskalács illata, vagy a fűszeres forralt bor illata, esetleg a forró csokoládé illata. Egészen szilveszterig élvezhetik szeretteitek társaságában az Adventi Falu fényekkel és finomságokkal teli hangulatát.

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől – péntekig és vasárnap 14.00 -20.00; szombaton 12.00 – 20.00 óráig.

  A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programok sokaságával várunk minden kedves érdeklődőt.

  Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra állított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

  A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők támogatásra fordítják.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kitüntette a belügyminiszter a hivatal munkatársát

  2019-07-18

  A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

  Tiszafüredi Halasnapok

  2019-07-17

  A Tiszafüreden, 2019. július 12-14. között megrendezett Tiszafüredi Halasnapok c. rendezvényen Szolnok város standján az érdeklődők egy rövid kérdőív kitöltését követően szerencsekeréken pörgethettek.

  A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

  2019-07-17

  A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

  Családbarát lett a polgármesteri hivatal

  2019-07-12

  Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal! A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

  Új burkolatot kapnak a Vízpart körút környéki utcák

  2019-07-11

  Elkezdődött a Vízpart körúti lakóövezet csatornázott útjain az útalap lezárása. Csütörtökön indultak meg a munkagépek, s az első ütem július 26-ig el is készül.