Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

 • Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán
 • Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán
 •  

  Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne az abonyiak által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

  Pető Zsolt, Abony polgármestere jelentette be, hogy Dr. Nagy István agrárminiszter elfogadta a felkérést és fővédnökséget vállalt az Abonyi Vágta felett.

  - Örömteli, hogy rendezvényünk egy igazi lovas ünnep mellett főzőversennyel és kiállításokkal, valamint a térség településeinek értékeit, helyi termékeit bemutatva valódi országos programmá válhat - mondta.

  - Abony város közössége az elmúlt időszakban bizonyította, hogy képes olyan rendezvények szervezésére, lebonyolítására, melyek nem csak a helyben élőknek, hanem az idelátogatóknak is sok örömet és élményt jelentenek. Nagy izgalommal és sok munkával készülünk a vágtára. Meggyőződésem, hogy e rendezvény országos ismertséget hozhat városunknak. Köszönöm Dr. Nagy István agrárminiszternek, hogy elfogadta a felkérést és fővédnökséget vállalt az Abonyi Vágta felett - zárta tájékoztatóját a városvezető.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

  2022-08-18

  Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

  Jelentkezz szerződéses határvadász képzésre!

  2022-08-17

  Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. 

  Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

  2022-08-12

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

  Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

  2022-08-12

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.