Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért

 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • 2018-03-01

  Idén 12. alkalommal rendezi meg Szolnok önkormányzata a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézettel karöltve a Tisza Szívvel Szolnokért egészségügyi szűrőprogramot. Dr. Bene Ildikó parlamenti képviselő, a program életrehívója a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: a részvételre tud biztatni mindenkit, hiszen ingyenesen, sorbanállás nélkül, egy helyen tudhatjuk meg az egészségünkkel kapcsolatos legfontosabb adatokat.

  - Sajnos az elmúlt több mint egy évtized bebizonyította, hogy nagy szükségünk van az ehhez hasonló rendezvényekre, mivel az egészségtudatosság nem éppen az erőssége a magyar társadalomnak. Eddig negyvenezer vizsgálatot végeztünk el összesen, ami jól mutatja, bizony nagy az érdeklődés a program iránt.

  Szalay Ferenc polgármester külön kiemelte a kórházi és rendelőintézeti dolgozók áldozatos munkáját, mely nélkül a program nem lehetne ilyen eredményes.

  - Köszönet az orvosoknak, nővéreknek, hogy ilyen elkötelezetten álltak a kezdetektől a programunk mellé. Az egyhetes program során erősítenünk kell az emberekben a megelőzés fontosságát, ezt a célt véleményem szerint kiválóan segítik a nagyszerű szakemberek, valamint a gondosan megválasztott ingyenes szűrővizsgálatok

  A nyitó napon véradás 13-17 óráig a Vöröskereszt szervezésében

  A korábbi évekhez hasonlóan a már megszokott vizsgálatokon vehetnek részt a lakosok: szív- és érrendszeri betegséget szűrő vizsgálat; zöldhályog-szűrés; computeres szemészeti szűrővizsgálat; csontsűrűség-mérés; szájüregi vizsgálat; hallásvizsgálat; légzésfunkció vizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat, dietetikai tanácsadás. Továbbá a rendelőintézetben nőgyógyászati rákszűrésen, mammográfiai vizsgálaton és urológiai vizsgálaton vehetnek részt a lakosok.

  Idén a szűrőprogram részeként helicobacter pylori szűrést is biztosít a CÖDIMED Kft.. Ezzel  vizsgálattal kiszűrhető annak a baktérium esetleges megléte, ami felelős a gyomor bélrendszeri fertőzéseinek kialakulásáért. A gyomorban megtelepedve károsítja annak nyálkahártyáját, hurut vagy fekély, esetleg gyomorrák okozója lehet.

  A szűrőhétre 2018. március 5. és 9. között látogathtnk el az érdeklődők  következő helyszíneken:

  ·március 5. Aba-Novák Agóra Kulturális Központ 9.30-17 óra

  ·március 6. VOKE Vasutas Csomóponti Művelődési Központ 14-17 óráig

  ·március 7. Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Isk. 14-17 óráig

  ·március 8. Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 14-17 óráig

  ·március 9. Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 14-17 óráig

   

  A nyitórendezvény március 5-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lesz 9.30 órai kezdettel.

  A szervezők a vizsgálatok mellett a sportolásra is gondoltak. Ugynis a rendszeres szűrések mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás is. Ezért a rendezvény részeként is biztosítanak sportolási lehetőséget. Az AURIGA Egyesület szervezésében – a 0. napon (március 4- én 9 órakor a Széchenyi NEFAG parkerdőben) hagyományosan megrendezik a Nőnapi virágfutást, a szűrőhét végén (március 11-én 9 órakor) pedig ugyanitt az Erdei Futóversenyt.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan a szűrőhét egyik fő támogatója – a COOP Szolnok Zrt. - a hét minden napján egészséges, reform termékek bemutatóját biztosítja, így hozzájárul a lakosság egészségmagatartásának, egészségtudatosságának kialakításához, megőrzéséhez, javításához.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

  2018-12-13

  A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem. Napjainkra az egyetem vezetése az intézményt a hagyományos képzőközponti szerepből kiemelve egy tudományos és gazdasági alapelveken működő egyetemmé alakította át. Így természetes volt számukra, hogy a BMW érkezésével a műszaki képzést elindítják és megfelelő tudású szakemberek képzésével segítik az autógyár szakmai munkáját.

  Házhoz ment a szeretet

  2018-12-13

  Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat. Szalay Ferenc polgármester azt kérte az útnak induló fiataloktól, hogy mindig gondoljanak azokra, akik nélkülöznek, akiknek nehezebb a megélhetés, mint másoknak.

  Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el a városházán

  2018-12-10

  Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében.

  MikulásGyár gyűjtőpont Szolnokon is

  2018-12-10

  Szolnok is csatlakozott a 2018-as "MikulásGyár" adománygyűjtési projekthez. Az adományokat a városháza aulájában elhelyezett gyűjtőpontra várják december 21-ig.

  A Széchenyi Piros is megújult!

  2018-12-06

  - Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.