Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért

 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • 2018-03-01

  Idén 12. alkalommal rendezi meg Szolnok önkormányzata a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézettel karöltve a Tisza Szívvel Szolnokért egészségügyi szűrőprogramot. Dr. Bene Ildikó parlamenti képviselő, a program életrehívója a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: a részvételre tud biztatni mindenkit, hiszen ingyenesen, sorbanállás nélkül, egy helyen tudhatjuk meg az egészségünkkel kapcsolatos legfontosabb adatokat.

  - Sajnos az elmúlt több mint egy évtized bebizonyította, hogy nagy szükségünk van az ehhez hasonló rendezvényekre, mivel az egészségtudatosság nem éppen az erőssége a magyar társadalomnak. Eddig negyvenezer vizsgálatot végeztünk el összesen, ami jól mutatja, bizony nagy az érdeklődés a program iránt.

  Szalay Ferenc polgármester külön kiemelte a kórházi és rendelőintézeti dolgozók áldozatos munkáját, mely nélkül a program nem lehetne ilyen eredményes.

  - Köszönet az orvosoknak, nővéreknek, hogy ilyen elkötelezetten álltak a kezdetektől a programunk mellé. Az egyhetes program során erősítenünk kell az emberekben a megelőzés fontosságát, ezt a célt véleményem szerint kiválóan segítik a nagyszerű szakemberek, valamint a gondosan megválasztott ingyenes szűrővizsgálatok

  A nyitó napon véradás 13-17 óráig a Vöröskereszt szervezésében

  A korábbi évekhez hasonlóan a már megszokott vizsgálatokon vehetnek részt a lakosok: szív- és érrendszeri betegséget szűrő vizsgálat; zöldhályog-szűrés; computeres szemészeti szűrővizsgálat; csontsűrűség-mérés; szájüregi vizsgálat; hallásvizsgálat; légzésfunkció vizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat, dietetikai tanácsadás. Továbbá a rendelőintézetben nőgyógyászati rákszűrésen, mammográfiai vizsgálaton és urológiai vizsgálaton vehetnek részt a lakosok.

  Idén a szűrőprogram részeként helicobacter pylori szűrést is biztosít a CÖDIMED Kft.. Ezzel  vizsgálattal kiszűrhető annak a baktérium esetleges megléte, ami felelős a gyomor bélrendszeri fertőzéseinek kialakulásáért. A gyomorban megtelepedve károsítja annak nyálkahártyáját, hurut vagy fekély, esetleg gyomorrák okozója lehet.

  A szűrőhétre 2018. március 5. és 9. között látogathtnk el az érdeklődők  következő helyszíneken:

  ·március 5. Aba-Novák Agóra Kulturális Központ 9.30-17 óra

  ·március 6. VOKE Vasutas Csomóponti Művelődési Központ 14-17 óráig

  ·március 7. Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Isk. 14-17 óráig

  ·március 8. Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 14-17 óráig

  ·március 9. Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 14-17 óráig

   

  A nyitórendezvény március 5-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lesz 9.30 órai kezdettel.

  A szervezők a vizsgálatok mellett a sportolásra is gondoltak. Ugynis a rendszeres szűrések mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás is. Ezért a rendezvény részeként is biztosítanak sportolási lehetőséget. Az AURIGA Egyesület szervezésében – a 0. napon (március 4- én 9 órakor a Széchenyi NEFAG parkerdőben) hagyományosan megrendezik a Nőnapi virágfutást, a szűrőhét végén (március 11-én 9 órakor) pedig ugyanitt az Erdei Futóversenyt.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan a szűrőhét egyik fő támogatója – a COOP Szolnok Zrt. - a hét minden napján egészséges, reform termékek bemutatóját biztosítja, így hozzájárul a lakosság egészségmagatartásának, egészségtudatosságának kialakításához, megőrzéséhez, javításához.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Egy éjszaka a múzeumokban

  2018-06-18

  Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
  A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

  Ötezer tő virágot kaptak az előkertek, erkélyek

  2018-06-14

  Befejeződött Szolnokon a közparkok virágágyásainak beültetése. A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. a megmaradó virágokat immár évek óta hagyományosan a szolnokiak rendelkezésére bocsátja.

  Ajándékot hoz az Operaház Szolnokra

  2018-06-14

  Ajándékot, egy 35 felvételt tartalmazó CD-gyűjteményt hozott Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója a megyei könyvtáraknak. A hiánypótló zenei anyagot jelképesen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere vette át.

  Bölcsődei pótfelvételi

  2018-06-13

  Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság a 2018/2019-es nevelési-gondozási évre pótfelvételt hirdet a Móra Ferenc úti bölcsődébe, amely a bölcsődét érintő felújítási munkák ideje alatt a Szolnok, Vércse út 11. sz. alatt, a volt óvoda épületében kialakított bölcsődében fog üzemelni.

  Vasárnap Zilahi Autoglas Kupa!

  2018-06-12

   Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Zilahi Autoglas Kupát a Szolnok Autósport Egyesület és a Zilahi Autoglas szervezésében. Június 17-én vasárnap 9 órától a lengyelpiac területére várják a versenyezni akarókat, illetve az érdeklődőket.