Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért

 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • Szűrőhét kezdődik a lakosság egészségéért
 • 2018-03-01

  Idén 12. alkalommal rendezi meg Szolnok önkormányzata a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézettel karöltve a Tisza Szívvel Szolnokért egészségügyi szűrőprogramot. Dr. Bene Ildikó parlamenti képviselő, a program életrehívója a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: a részvételre tud biztatni mindenkit, hiszen ingyenesen, sorbanállás nélkül, egy helyen tudhatjuk meg az egészségünkkel kapcsolatos legfontosabb adatokat.

  - Sajnos az elmúlt több mint egy évtized bebizonyította, hogy nagy szükségünk van az ehhez hasonló rendezvényekre, mivel az egészségtudatosság nem éppen az erőssége a magyar társadalomnak. Eddig negyvenezer vizsgálatot végeztünk el összesen, ami jól mutatja, bizony nagy az érdeklődés a program iránt.

  Szalay Ferenc polgármester külön kiemelte a kórházi és rendelőintézeti dolgozók áldozatos munkáját, mely nélkül a program nem lehetne ilyen eredményes.

  - Köszönet az orvosoknak, nővéreknek, hogy ilyen elkötelezetten álltak a kezdetektől a programunk mellé. Az egyhetes program során erősítenünk kell az emberekben a megelőzés fontosságát, ezt a célt véleményem szerint kiválóan segítik a nagyszerű szakemberek, valamint a gondosan megválasztott ingyenes szűrővizsgálatok

  A nyitó napon véradás 13-17 óráig a Vöröskereszt szervezésében

  A korábbi évekhez hasonlóan a már megszokott vizsgálatokon vehetnek részt a lakosok: szív- és érrendszeri betegséget szűrő vizsgálat; zöldhályog-szűrés; computeres szemészeti szűrővizsgálat; csontsűrűség-mérés; szájüregi vizsgálat; hallásvizsgálat; légzésfunkció vizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat, dietetikai tanácsadás. Továbbá a rendelőintézetben nőgyógyászati rákszűrésen, mammográfiai vizsgálaton és urológiai vizsgálaton vehetnek részt a lakosok.

  Idén a szűrőprogram részeként helicobacter pylori szűrést is biztosít a CÖDIMED Kft.. Ezzel  vizsgálattal kiszűrhető annak a baktérium esetleges megléte, ami felelős a gyomor bélrendszeri fertőzéseinek kialakulásáért. A gyomorban megtelepedve károsítja annak nyálkahártyáját, hurut vagy fekély, esetleg gyomorrák okozója lehet.

  A szűrőhétre 2018. március 5. és 9. között látogathtnk el az érdeklődők  következő helyszíneken:

  ·március 5. Aba-Novák Agóra Kulturális Központ 9.30-17 óra

  ·március 6. VOKE Vasutas Csomóponti Művelődési Központ 14-17 óráig

  ·március 7. Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Isk. 14-17 óráig

  ·március 8. Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 14-17 óráig

  ·március 9. Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 14-17 óráig

   

  A nyitórendezvény március 5-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lesz 9.30 órai kezdettel.

  A szervezők a vizsgálatok mellett a sportolásra is gondoltak. Ugynis a rendszeres szűrések mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás is. Ezért a rendezvény részeként is biztosítanak sportolási lehetőséget. Az AURIGA Egyesület szervezésében – a 0. napon (március 4- én 9 órakor a Széchenyi NEFAG parkerdőben) hagyományosan megrendezik a Nőnapi virágfutást, a szűrőhét végén (március 11-én 9 órakor) pedig ugyanitt az Erdei Futóversenyt.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan a szűrőhét egyik fő támogatója – a COOP Szolnok Zrt. - a hét minden napján egészséges, reform termékek bemutatóját biztosítja, így hozzájárul a lakosság egészségmagatartásának, egészségtudatosságának kialakításához, megőrzéséhez, javításához.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a megyei Pírma-díjakat

  2018-09-17

  Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

  Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

  2018-09-12

  Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.

  Kiállításon mutatták be a közfoglalkoztatás értékeit, eredményeit

  2018-09-06

  Negyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a közfoglakoztatási kiállítást, melynek megnyitóján Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is köszöntötte az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren. A közfoglalkoztatásról dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, dr. Berkó Attila, kormánymegbízott és a Szalay Ferenc polgármester is elmondta gondolatait.

  Szolnok Napja sorsolás videó

  2018-09-05
  Az alábbi szerencsés nyertes szolnoki ajándékcsomagban részesül: 053392
  A nyertes karszalag tulajdonosának jelentkezését a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címre várjuk, név, postázási cím megadásával, valamint a karszalagról készült fotóval. 

  Kerékpáros ügyességi verseny és túra

  2018-09-05
  Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat