Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról

 • T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról
 • T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról
 • 2019-07-29

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a megszűnő méltányossági közgyógyellátás helyett hozta létre a települési gyógyszertámogatást, melynek szabályait a települési támogatásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet tartalmazza. A jövedelemhatárokat a Közgyűlés a 2019. március 1-től megemelte.

  Települési gyógyszertámogatásra jogosult

  Ø  az a szolnoki lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy, akinek a havi rendszeres gyógyszerköltség mértéke az 5 700 Ft-ot eléri és

  Ø  az egy főre jutó havi nettó családi jövedelme nem haladja meg a69 000 Ft-ot, egyedülélő esetén a 86 000 Ft-ot és

  Ø  közgyógyellátási igazolvánnyal nem rendelkezik.

   

  A települési gyógyszertámogatás összege a háziorvos által kiállított igazolás alapján a gyógyszertár vagy a gyógyászati ellátást, vagy egyéb szolgáltatást nyújtó személy, szervezet által leigazolt havi gyógyszerköltségnek

       a) egyedülélő esetén amennyiben

  aa) a kérelmező jövedelme nem haladja meg az 57 000 Ft-ot, 75%-a, de havonta legfeljebb 12 000 Ft,

  ab) a kérelmező jövedelme meghaladja az 57 000 Ft-ot, 50%-a, de havonta legfeljebb 9 000 Ft,

  b) család esetén amennyiben

  ba) a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg 43 000 Ft-ot, 75%-a, de havonta legfeljebb 12 000 Ft,

  bb) a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 43 000 Ft-ot, 50%-a, de havonta legfeljebb 9 000 Ft.

   

  A polgármester a támogatást a kérelem benyújtása hónapjának első napjától számított 1 évre állapítja meg.

  A települési gyógyszertámogatás folyósítása havonta utólag a tárgyhót követő hónap 5. napjáig a kérelmező lakcímére, postai úton vagy folyószámlára történik.

  A települési gyógyszertámogatás iránti kérelem benyújtására egész évben folyamatosan lehetőség van.

  A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány beszerezhető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán (Szolnok, Kossuth tér 1.), illetve a Belvárosi Ügyfélközpontnál (Szolnok, Kossuth tér 9.). A kitöltött kérelem - a szükséges igazolásokkal felszerelve - Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán nyújtható be ügyfélfogadási időben, illetve beküldhető postai úton.

  A kérelemhez csatolni kell a nyomtatvány 4. oldalán felsorolt igazolásokat (jövedelemigazolást, gyógyszerköltséget igazoló kimutatást, stb.)

  Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Igazgatóság

  Szociális Támogatások Osztálya

  Szolnok, Kossuth tér 1. földszint

  Telefon: 56/503-581, 56/503-584

  ügyfélfogadási idő:       hétfő: 13-16-ig, szerda: 8-16-ig, péntek: 8-12-ig

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Roma ételek fesztiválja

  2019-08-17

  Külnleges ételek rotyogtak a borgácsokban a 15. roma ételek hagyományőrző versenyén. cigány káposztától a hagymafőzelékig és a kakaspörköltig megannyi roma ételt főztek a résztvevők.

  Rangos elismerést kapott Szalay Ferenc

  2019-08-17

  A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át az állami ünnep alkalmából Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium államtitkárától. Városunk vezetője Szolnok város kulturális, sport és gazdasági életének fejlesztéséért végzett példaértékű és eredményes településvezetői munkájáért kapta a kitüntetést - áll az indoklásban.

  Idősbarát önkormányzat lett Szolnok

  2019-08-15

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. Szolnok városa Idősbarát Önkormányzat címet kapott.

  Próbálják a vízi és légiparádét

  2019-08-13

  Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja 2019. augusztus 15-16-án 17.40 és 19 óra között tartja a 2019. augusztus 20-ai katonai bemutató próbját.

  Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

  2019-08-08

  Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Vízpart körúti idősotthon – jelentette be az építkezés sajtóbejárásán Szalay Ferenc polgármester. Az önkormányzat által korábban megvásárolt ingatlanon egy félkész építkezés befejezésének anyagi forrásait teremtette meg az önkormányzat, aminek köszönhetően hatvannal nő a férőhelyek száma.