Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják

 • Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják
 • Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják
 • 2019-03-28

  Tovább szépülhet a város. Szolnok önkormányzata 2019. februári ülésén döntött a „Tiszta Szolnokért” program megvalósításáról, melynek célja, hogy ösztönözze a helyi lakóközösségeket a közvetlen és tágabb környezetük tisztántartására, a szennyezésének megelőzésére, valamint szépítésére, gondozására. A részletekről Fejér Andor alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

  Együttműködésre hívjuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítésért - fogalmazott Fejér Andor, aki elmondta azt is, hogy ebben az évben már márciusban elfogyott az a 15 millió forintos keret, amelyet a város az illegális hulladéklerakók felszámolására szán. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is.

  Molnár Iván önkormányzati képviselő a részletekről szólva elmondta: a Tiszta Szolnokért program keretében pályázatot nyújthatnak be szolnoki lakosok vagy szolnoki lakóközösségek, ha vállalják, hogy az ingatlanukat és az előtte lévő közterületet folyamatosan, tisztán és rendezetten tartják.  Pályázatot benyújtani az alábbi kategóriákban lehet:

  1. családi ház,

  2. lakóközösségek:

  a)   2-9 lakásból álló lakóközösség,

  b)   10-50 lakásból álló lakóközösség,

  c)   50 lakásnál több lakásból álló lakóközösség.

  Lakóközösségen több lakást, lakóingatlant érintő együttműködést értendő, amely lehetővé teszi akár egy társasházon belüli kisebb közösségek, vagy akár egész utca, vagy városrész részvételét.

  Amint azt Molnár Iván elmondta, az értékelés fő szempontja: a pályázó ingatlana, az azon található épület, kiemelten annak homlokzata, valamint kert, udvar, balkon; lakóközösségek esetében előkert, belső udvar valamint közös helyiségek (lift, előtér, folyosók, stb.) és az előtte lévő közterület folyamatos tisztasága és rendezettsége, valamint harmonikus, esztétikus illeszkedése a környezetébe.

  A nyertes pályázatok tárgyjutalomban részesülnek:

  1. családi házas kategóriában 10 nyertes pályázó részére pályázónként 100.000 Ft,

  2. lakóközösségek kategóriában:

  a)   2-9 lakásból álló lakóközösségnél: 5 nyertes pályázó részére pályázónként 200.000 Ft,

  b)  10-50 lakásból álló lakóközösségnél: 3 nyertes pályázó részére pályázónként 400.000 Ft,

  c)   50 lakásnál több lakásból álló lakóközösségnél: 3 nyertes pályázó részére pályázónként 600.000 Ft

  összegben „Tiszta Szolnokért” 2019. év emlékplakettet és tárgyjutalmat (így különösen dísznövényeket, kerti eszközöket, illetve a közterület szépítését szolgáló utcabútort, pl. padot, hulladékgyűjtő edényt) kapnak.

  Pályázatot benyújtani 2019. április 1. napjától 2019. június 30. napjáig lehet.

  A Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága a pályázatokról a 2019. szeptemberi ülésén hozza meg.

  A pályázat részletei az info.szolnok.hu honlapon elérhetőek.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai ismerkedtek Szolnokkal

  2019-06-27

  A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai Magyarország iránt érdeklődő osztrákok, illetve hosszabb-rövidebb ideje ott élő magyarok.

  Ezek a munkálatok várhatók a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

  2019-06-26

  A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 1-7. között (27. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

  Új vérvételi helyeket alakítottak ki a Hetényi kórházban

  2019-06-26

  Mostantól új helyen, a hét emeletes épület földszintjén veszik le a vért a páciensektől a Hetényi Géza Kórházban. A CT és MR korábbi területén kialakított helyiségeket szerdán adta át dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató és Szalay Ferenc polgármester.

  Új út építésének előkészületei zajlanak a Tallinn városrészben

  2019-06-26

  Szolnok önkormányzata 2 milliárd 640 millió forint összegű uniós támogatás nyert, mely segítségével megvalósulhat Szolnokon a dr. Sebestény Gyula körút fejlesztése – mintegy 1.900 m hosszban - a 3225 jelű Besenyszögi útig. A projekt részeként 2018 második félévében már megújult a Kaposvári Gyula Zagyva-híd.

  Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

  2019-06-24

  A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.