Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják

 • Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják
 • Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják
 • 2019-03-28

  Tovább szépülhet a város. Szolnok önkormányzata 2019. februári ülésén döntött a „Tiszta Szolnokért” program megvalósításáról, melynek célja, hogy ösztönözze a helyi lakóközösségeket a közvetlen és tágabb környezetük tisztántartására, a szennyezésének megelőzésére, valamint szépítésére, gondozására. A részletekről Fejér Andor alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

  Együttműködésre hívjuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítésért - fogalmazott Fejér Andor, aki elmondta azt is, hogy ebben az évben már márciusban elfogyott az a 15 millió forintos keret, amelyet a város az illegális hulladéklerakók felszámolására szán. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is.

  Molnár Iván önkormányzati képviselő a részletekről szólva elmondta: a Tiszta Szolnokért program keretében pályázatot nyújthatnak be szolnoki lakosok vagy szolnoki lakóközösségek, ha vállalják, hogy az ingatlanukat és az előtte lévő közterületet folyamatosan, tisztán és rendezetten tartják.  Pályázatot benyújtani az alábbi kategóriákban lehet:

  1. családi ház,

  2. lakóközösségek:

  a)   2-9 lakásból álló lakóközösség,

  b)   10-50 lakásból álló lakóközösség,

  c)   50 lakásnál több lakásból álló lakóközösség.

  Lakóközösségen több lakást, lakóingatlant érintő együttműködést értendő, amely lehetővé teszi akár egy társasházon belüli kisebb közösségek, vagy akár egész utca, vagy városrész részvételét.

  Amint azt Molnár Iván elmondta, az értékelés fő szempontja: a pályázó ingatlana, az azon található épület, kiemelten annak homlokzata, valamint kert, udvar, balkon; lakóközösségek esetében előkert, belső udvar valamint közös helyiségek (lift, előtér, folyosók, stb.) és az előtte lévő közterület folyamatos tisztasága és rendezettsége, valamint harmonikus, esztétikus illeszkedése a környezetébe.

  A nyertes pályázatok tárgyjutalomban részesülnek:

  1. családi házas kategóriában 10 nyertes pályázó részére pályázónként 100.000 Ft,

  2. lakóközösségek kategóriában:

  a)   2-9 lakásból álló lakóközösségnél: 5 nyertes pályázó részére pályázónként 200.000 Ft,

  b)  10-50 lakásból álló lakóközösségnél: 3 nyertes pályázó részére pályázónként 400.000 Ft,

  c)   50 lakásnál több lakásból álló lakóközösségnél: 3 nyertes pályázó részére pályázónként 600.000 Ft

  összegben „Tiszta Szolnokért” 2019. év emlékplakettet és tárgyjutalmat (így különösen dísznövényeket, kerti eszközöket, illetve a közterület szépítését szolgáló utcabútort, pl. padot, hulladékgyűjtő edényt) kapnak.

  Pályázatot benyújtani 2019. április 1. napjától 2019. június 30. napjáig lehet.

  A Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága a pályázatokról a 2019. szeptemberi ülésén hozza meg.

  A pályázat részletei az info.szolnok.hu honlapon elérhetőek.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

  2019-04-18

  Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

  Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

  2019-04-17

  A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

  Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

  2019-04-16

  Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

  A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

  2019-04-16

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

  Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

  2019-04-16

  Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál