Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • 2018-07-30

  A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A hőségre való tekintettel Szolnokon gyakrabban locsolják a közutakat, az önkormányzat vízosztást szervez és a belvárosban párakapuval is találkozhat a lakosság.

  A vörös kódidején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A vörös kód ideje alatt az utcán élő, de elhelyezést kérő hajléktalan emberek elhelyezése tehát elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata.

  A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől - hétköznap a legmelegebb órákan időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről. Gyakrabban találkozhatunk a felforrósodott úttestet locsoló járművekkel is.

  A Kossuth Lajos úti Coop üzlet előtt párakapu frissíti az arra járókat.

   

  Klimatizált helyiségek listája Szolnokon:

   

  TESCO Szolnok Szupermarket Karinthy Frigyes út 38. (Szandaszőlős)       

  Polgármesteri Hivatal - Kossuth tér

  Pelikán Bevásárló Központ - Ady E. út

  Praktiker Áruház - Felső Szandai rét

  Cora Hipermarket - Felső Szandai rét

  OBI Áruház - Felső Szandai rét

  Interspár Áruház - Mátyás király út

  Lidl Áruház - Délibáb utca

  Lidl Áruház - Széchenyi István krt.

  TESCO Extra - Téglagyári út

  Szolnok Plaza - Ady Endre út

  Family Center üzletei - Felső Szandai rét

  Aldi Szolnok - Felső-Szandai rét

  Tiszavidék Szupermarket Ady E. u. 28    

  COOP áruházak

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

  2018-08-09

  Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

  A világ legjobb ejtőernyősei érkeztek Szolnokra

  2018-08-07

  Idén immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Az elmúlt versenyeken rendre eredményesen szereplő magyar válogatott sikereinek köszönhetően Magyarország kapta a rendezés jogát.

  A japán nagykövet is méltatta Yuza és Szolnok kapcsolatát a városházi ünnepségen

  2018-08-03

  A szolnokiaknak Yuza neve már régóta nem ismeretlen, időről-időre olvashatunk, hallhatunk velük kapcsolatos híreket a városi médiában. Harmincöt évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

  Jubileumot ünnepel Yuza és Szolnok

  2018-08-03

  A japán Yuza és Szolnok város harmincöt esztendeje került kapcsolatba egymással, időközben a két település testvérváros lett. Hogy mennyire élő a kapcsolat, azt a rendszeres látogatások száma, a kialakult barátságok is bizonyítják, legyen szó diákokról vagy felnőttekről.

  Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

  2018-08-02

  A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.