Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • 2018-07-30

  A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A hőségre való tekintettel Szolnokon gyakrabban locsolják a közutakat, az önkormányzat vízosztást szervez és a belvárosban párakapuval is találkozhat a lakosság.

  A vörös kódidején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A vörös kód ideje alatt az utcán élő, de elhelyezést kérő hajléktalan emberek elhelyezése tehát elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata.

  A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől - hétköznap a legmelegebb órákan időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről. Gyakrabban találkozhatunk a felforrósodott úttestet locsoló járművekkel is.

  A Kossuth Lajos úti Coop üzlet előtt párakapu frissíti az arra járókat.

   

  Klimatizált helyiségek listája Szolnokon:

   

  TESCO Szolnok Szupermarket Karinthy Frigyes út 38. (Szandaszőlős)       

  Polgármesteri Hivatal - Kossuth tér

  Pelikán Bevásárló Központ - Ady E. út

  Praktiker Áruház - Felső Szandai rét

  Cora Hipermarket - Felső Szandai rét

  OBI Áruház - Felső Szandai rét

  Interspár Áruház - Mátyás király út

  Lidl Áruház - Délibáb utca

  Lidl Áruház - Széchenyi István krt.

  TESCO Extra - Téglagyári út

  Szolnok Plaza - Ady Endre út

  Family Center üzletei - Felső Szandai rét

  Aldi Szolnok - Felső-Szandai rét

  Tiszavidék Szupermarket Ady E. u. 28    

  COOP áruházak

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Az idei évben is emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj jövedelemhatára

  2018-10-18

  Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához, így októberben már a 19. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

  Második alkalommal találkoztak a Tanodák Szolnokon

  2018-10-18

  Második alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tanodák találkozója című szakmai konferenciát, melynek fókuszában a társadalom fejlesztése és a gyermekek életesélyeinek javítása áll. A kétnapos rendezvény egyrészt a tanodai programot megvalósító szakemberek számára nyújt együttműködési lehetőséget, másrészt a tanodás gyerekek közötti kapcsolatok fejlesztését szolgálja.

  Óriási siker Bécsben – állva tapsolt a közönség a szimfonikusok koncertjén

  2018-10-16

  Nagyszabású koncerten vannak túl a szolnoki szimfonikusok– október 13-án a bécsi Musikvereinban, a zenei világ egyik legkultikusabb koncerttermében, a híres bécsi újévi hangversenyek helyszínén adtak koncertet. Ez a fellépés mérföldkő lehet a zenekar életében, hiszen most bebizonyosodott, hogy a szimfonikus zenekar nemzetközi porondon is megállja helyét.

  Te városod, a te divatod! - dizájnpályázat indul nagy nyereményekkel

  2018-10-15

  Szolnok városának és a környék lakosainak hirdet versenyt az Auchan Korzó „A te városod, a te divatod! Tervezd meg!” címmel. A kreatív urbánus minták megálmodására buzdító dizájnpályázat nyertesei negyedmillió forintot vihetnek haza, alkotásaikból pedig limitált kiegészítő kollekció készül, aminek darabjait az Auchan Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni. A pályaműveket többek közt Molnár Ferenc Caramel bírálja majd el, a fődíj sorsa közönségszavazáson dől el.

  Sok rászoruló családnak segít a Kiskert Program

  2018-10-15

  Ebben az évben is sikeres volt a Kiskert Program. Az őszi idő már alkalmas a „számadásra”, a napokban a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt oklevéllel és ajándék-csomaggal ismerték el, melyeket Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője és Kozák Ferenc, a roma önkormányzat elnöke adott át.