Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • 2018-07-30

  A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A hőségre való tekintettel Szolnokon gyakrabban locsolják a közutakat, az önkormányzat vízosztást szervez és a belvárosban párakapuval is találkozhat a lakosság.

  A vörös kódidején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A vörös kód ideje alatt az utcán élő, de elhelyezést kérő hajléktalan emberek elhelyezése tehát elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata.

  A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől - hétköznap a legmelegebb órákan időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről. Gyakrabban találkozhatunk a felforrósodott úttestet locsoló járművekkel is.

  A Kossuth Lajos úti Coop üzlet előtt párakapu frissíti az arra járókat.

   

  Klimatizált helyiségek listája Szolnokon:

   

  TESCO Szolnok Szupermarket Karinthy Frigyes út 38. (Szandaszőlős)       

  Polgármesteri Hivatal - Kossuth tér

  Pelikán Bevásárló Központ - Ady E. út

  Praktiker Áruház - Felső Szandai rét

  Cora Hipermarket - Felső Szandai rét

  OBI Áruház - Felső Szandai rét

  Interspár Áruház - Mátyás király út

  Lidl Áruház - Délibáb utca

  Lidl Áruház - Széchenyi István krt.

  TESCO Extra - Téglagyári út

  Szolnok Plaza - Ady Endre út

  Family Center üzletei - Felső Szandai rét

  Aldi Szolnok - Felső-Szandai rét

  Tiszavidék Szupermarket Ady E. u. 28    

  COOP áruházak

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szereti Szolnokot? - Pályázatával értékes ajándékokat nyerhet!

  2019-06-18

  Hetedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a tetszőleges technikával készült pályamunkákat!

  Példátlan gyakorisággal irtják a szúnyogot Szolnokon

  2019-06-17

  Országos szinten is az elmúlt évtized legnagyobb szúnyoginváziója alakult ki, beleértve Szolnok várost és térségét is. A helyzet enyhítésére az önkormányzat már több beavatkozást végzett el, illetve további intézkedéseket fog megvalósítani – az óvodák, bölcsődék környékén kiemelten - az időjárás függvényében - jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

  Pazar programkínálat a szolnoki Múzeumok Éjszakáján

  2019-06-17

  Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat, az eseményre természetesen Szolnok is nagyszerű programokkal készül. A részletekről Szabó István alpolgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője beszélt a hétfői sajtótájékoztatón.

  Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

  2019-06-12

  2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

  Hőségriadó - vízosztással, párakapuk állításával készül a város

  2019-06-12

  Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.