Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon
 • 2018-07-30

  A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A hőségre való tekintettel Szolnokon gyakrabban locsolják a közutakat, az önkormányzat vízosztást szervez és a belvárosban párakapuval is találkozhat a lakosság.

  A vörös kódidején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A vörös kód ideje alatt az utcán élő, de elhelyezést kérő hajléktalan emberek elhelyezése tehát elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata.

  A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől - hétköznap a legmelegebb órákan időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről. Gyakrabban találkozhatunk a felforrósodott úttestet locsoló járművekkel is.

  A Kossuth Lajos úti Coop üzlet előtt párakapu frissíti az arra járókat.

   

  Klimatizált helyiségek listája Szolnokon:

   

  TESCO Szolnok Szupermarket Karinthy Frigyes út 38. (Szandaszőlős)       

  Polgármesteri Hivatal - Kossuth tér

  Pelikán Bevásárló Központ - Ady E. út

  Praktiker Áruház - Felső Szandai rét

  Cora Hipermarket - Felső Szandai rét

  OBI Áruház - Felső Szandai rét

  Interspár Áruház - Mátyás király út

  Lidl Áruház - Délibáb utca

  Lidl Áruház - Széchenyi István krt.

  TESCO Extra - Téglagyári út

  Szolnok Plaza - Ady Endre út

  Family Center üzletei - Felső Szandai rét

  Aldi Szolnok - Felső-Szandai rét

  Tiszavidék Szupermarket Ady E. u. 28    

  COOP áruházak

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

  2019-02-18

  Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

  Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

  2019-02-11

  Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

  Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

  2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

  Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

  2019-02-07

  Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

  Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

  2019-02-06

  Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.