Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével

 • Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével
 • Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével
 • 2019-04-09

  A tavasz új lendületet hozott mindannyiunk életébe, számos pozitív változás történik a Széchenyi városrészben is. A részletekről Rehó János, a terület egyik önkormányzati képviselője beszélt.

  Nagyon sok fiatal, kisgyermekes család él a környéken, akik gyakran látogatják a játszótereket. Már bizonyára észrevették, hogy városrészünk legnagyobb játszótere pályázati forrásból új kerítést kapott – számolt be a felújításról a képviselő, hozzátéve, hogy a játszótér területén megoldották a világítást, illetve az ivókutat, amit a gyerekek sokszor teletömtek homokkal, kihelyezték a kerítésen kívülre.

  Mint mondta, megtörtént a játékok ellenőrzése, ahol szükséges, folyamatban van azok javítása, és egy új módszerrel még a homokot is fertőtlenítették. Fontos, hogy az ott élők tartsák tiszteletben a szabályokat és a gyerekek érdekében kutyát ne vigyenek a területre.

  A közterület-felügyelők esténként gyakrabban ellenőrzik majd a játszóteret, hogy elejét vegyék a rongálásoknak. Ha valaki mégis ilyet tapasztalna, bejelentést tehet a város zöld számán 06-80-200-460 vagy az 56-513-360-as számon keresheti Rehó János önkormányzati képviselőt is, aki fontosnak tartja az élő és folyamatos kapcsolattartás az itt élőkkel.

  A városrész egyébként – mintegy önálló kisvárosként – folyamatosan fejlődik – jegyezte meg a képviselő. A számtalan üzlet és szolgáltatás mellett nagyon népszerű lett a Kauri Cukrászda épületét felújító és átvevő Szathmáry Cukrászda, vagy éppen a mellette lévő fitness terem is, amely növeli területét és új eszközökkel bővül. Az Éva virágbolt az Aranyi Sándor útra költözik, szép, új épületben várja majd a vásárlókat.

  Sok jelzés érkezik, hogy új parkolóhelyek létesítésére lenne szükség. A Hild Viktor úton lakóknak jó hír, hogy hamarosan kezdődnek a munkálatok, melynek eredményeként 33 új parkolóhely épül. Már készülnek a tervek, az Aranyi és a Lovas István útra is.

  A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. munkatársai gondoskodnak a városrész tisztán tartásáról, de ebben természetesen az itt élőknek is nagy szerepe van, hiszen ha kevesebben szemetelnek, esztétikusabb környezetünk is – hangsúlyozta Rehó János, aki zárásként még megemlítette, hogy hamarosan indul a virágosítás, hogy még szebb és élhetőbb legyen a húszezres városrész.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai ismerkedtek Szolnokkal

  2019-06-27

  A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai Magyarország iránt érdeklődő osztrákok, illetve hosszabb-rövidebb ideje ott élő magyarok.

  Ezek a munkálatok várhatók a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

  2019-06-26

  A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 1-7. között (27. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

  Új vérvételi helyeket alakítottak ki a Hetényi kórházban

  2019-06-26

  Mostantól új helyen, a hét emeletes épület földszintjén veszik le a vért a páciensektől a Hetényi Géza Kórházban. A CT és MR korábbi területén kialakított helyiségeket szerdán adta át dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató és Szalay Ferenc polgármester.

  Új út építésének előkészületei zajlanak a Tallinn városrészben

  2019-06-26

  Szolnok önkormányzata 2 milliárd 640 millió forint összegű uniós támogatás nyert, mely segítségével megvalósulhat Szolnokon a dr. Sebestény Gyula körút fejlesztése – mintegy 1.900 m hosszban - a 3225 jelű Besenyszögi útig. A projekt részeként 2018 második félévében már megújult a Kaposvári Gyula Zagyva-híd.

  Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

  2019-06-24

  A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.