Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével

 • Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével
 • Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével
 • 2019-04-09

  A tavasz új lendületet hozott mindannyiunk életébe, számos pozitív változás történik a Széchenyi városrészben is. A részletekről Rehó János, a terület egyik önkormányzati képviselője beszélt.

  Nagyon sok fiatal, kisgyermekes család él a környéken, akik gyakran látogatják a játszótereket. Már bizonyára észrevették, hogy városrészünk legnagyobb játszótere pályázati forrásból új kerítést kapott – számolt be a felújításról a képviselő, hozzátéve, hogy a játszótér területén megoldották a világítást, illetve az ivókutat, amit a gyerekek sokszor teletömtek homokkal, kihelyezték a kerítésen kívülre.

  Mint mondta, megtörtént a játékok ellenőrzése, ahol szükséges, folyamatban van azok javítása, és egy új módszerrel még a homokot is fertőtlenítették. Fontos, hogy az ott élők tartsák tiszteletben a szabályokat és a gyerekek érdekében kutyát ne vigyenek a területre.

  A közterület-felügyelők esténként gyakrabban ellenőrzik majd a játszóteret, hogy elejét vegyék a rongálásoknak. Ha valaki mégis ilyet tapasztalna, bejelentést tehet a város zöld számán 06-80-200-460 vagy az 56-513-360-as számon keresheti Rehó János önkormányzati képviselőt is, aki fontosnak tartja az élő és folyamatos kapcsolattartás az itt élőkkel.

  A városrész egyébként – mintegy önálló kisvárosként – folyamatosan fejlődik – jegyezte meg a képviselő. A számtalan üzlet és szolgáltatás mellett nagyon népszerű lett a Kauri Cukrászda épületét felújító és átvevő Szathmáry Cukrászda, vagy éppen a mellette lévő fitness terem is, amely növeli területét és új eszközökkel bővül. Az Éva virágbolt az Aranyi Sándor útra költözik, szép, új épületben várja majd a vásárlókat.

  Sok jelzés érkezik, hogy új parkolóhelyek létesítésére lenne szükség. A Hild Viktor úton lakóknak jó hír, hogy hamarosan kezdődnek a munkálatok, melynek eredményeként 33 új parkolóhely épül. Már készülnek a tervek, az Aranyi és a Lovas István útra is.

  A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. munkatársai gondoskodnak a városrész tisztán tartásáról, de ebben természetesen az itt élőknek is nagy szerepe van, hiszen ha kevesebben szemetelnek, esztétikusabb környezetünk is – hangsúlyozta Rehó János, aki zárásként még megemlítette, hogy hamarosan indul a virágosítás, hogy még szebb és élhetőbb legyen a húszezres városrész.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

  2019-04-18

  Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

  Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

  2019-04-17

  A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

  Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

  2019-04-16

  Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

  A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

  2019-04-16

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

  Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

  2019-04-16

  Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál