Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon

 • Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon
 • Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon
 • 2019-12-13

  Sokak számára jó hír, hogy hamarosan már nem kell a városközpontba utazni vérvételre, hiszen Szolnok két legnagyobb városrészében, Szandaszőlősön és a Széchenyi lakótelepen is új vérvételi pontokat alakítanak ki. Így, a MÁV Kórházban és a Hetényi kórházban lévő helyszínekkel együtt öt helyen nyílik lehetőség a vérvételre a városban.

  November 4-től a vérvételnél új, előjegyzéses rendszer működik a rendelőintézetben. Az eddigi visszajelzések, tapasztalatok szerint az új rendszerrel biztosítottá vált a gördülékeny, tervezhető vérvétel, megszűnt a korábban tapasztalt hosszú, tömött sorban történő várakozás.

  Ezt a rendszert szeretné tovább fejleszteni a város. Mindez már hónapokkal ezelőtt felmerült, a megvalósításon sokat dolgoztak a szakemberek. Szalay Ferenc polgármester és dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a tervek között szerepel új vérvételi helyek kialakítása Szandaszőlősön és a Széchenyi városrészben.

  Februártól Szandaszőlősön, a Munkácsy Mihály úti rendelő egyik helyiségében, míg várhatóan májustól a Széchenyi városrészben, a Széchenyi körúti rendelőben - annak felújítását követően - történne a vérvétel. – jelentette be Szalay Ferenc polgármester.  A lakossági igényeket figyelembe véve Szandaszőlősön minimum heti 2, míg a Széchenyi városrészben minimum heti 3 alkalommal lenne lehetőség vérvételre. 

  A zökkenőmentes betegellátást szolgálná, ha az új vérvételi helyek a kórház által működtetett előjegyzési rendszer integrált részei lennének.

  A megállapodás szerint a kórház biztosítja a mintavételekhez szükséges eszközöket, gondoskodik a veszélyes hulladékok tárolásáról, elszállításáról, a minták elszállításáról, befogadásáról, feldolgozásáról – mondta dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

  Hozzátette: az önkormányzat a vérvételi helyek működtetéshez forrást biztosít, biztosítja a vonatkozó szakmai előírásoknak megfelelő helyiségeket, valamint gondoskodik a szolgáltatás biztosításához szükséges humán erőforrásról. A vérvételi pontokat a lakosság jelzése alapján, a szolnokiak igénye szerint jelölték ki.

  Az önkormányzatot érintő kötelezettségvállalás pénzügyi igénye 2020. évben előreláthatólag tízmillió forint lesz, a helyiségek rendelkezésre állása és a humánerőforrás az önkormányzat és költségvetési szerveinek közreműködésével biztosítható. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

  Az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

  2020-08-04

  Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

  Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása

  2020-08-03

  Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.