Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon

 • Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon
 • Új vérvételi pontokat alakítanak ki Szolnokon
 • 2019-12-13

  Sokak számára jó hír, hogy hamarosan már nem kell a városközpontba utazni vérvételre, hiszen Szolnok két legnagyobb városrészében, Szandaszőlősön és a Széchenyi lakótelepen is új vérvételi pontokat alakítanak ki. Így, a MÁV Kórházban és a Hetényi kórházban lévő helyszínekkel együtt öt helyen nyílik lehetőség a vérvételre a városban.

  November 4-től a vérvételnél új, előjegyzéses rendszer működik a rendelőintézetben. Az eddigi visszajelzések, tapasztalatok szerint az új rendszerrel biztosítottá vált a gördülékeny, tervezhető vérvétel, megszűnt a korábban tapasztalt hosszú, tömött sorban történő várakozás.

  Ezt a rendszert szeretné tovább fejleszteni a város. Mindez már hónapokkal ezelőtt felmerült, a megvalósításon sokat dolgoztak a szakemberek. Szalay Ferenc polgármester és dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a tervek között szerepel új vérvételi helyek kialakítása Szandaszőlősön és a Széchenyi városrészben.

  Februártól Szandaszőlősön, a Munkácsy Mihály úti rendelő egyik helyiségében, míg várhatóan májustól a Széchenyi városrészben, a Széchenyi körúti rendelőben - annak felújítását követően - történne a vérvétel. – jelentette be Szalay Ferenc polgármester.  A lakossági igényeket figyelembe véve Szandaszőlősön minimum heti 2, míg a Széchenyi városrészben minimum heti 3 alkalommal lenne lehetőség vérvételre. 

  A zökkenőmentes betegellátást szolgálná, ha az új vérvételi helyek a kórház által működtetett előjegyzési rendszer integrált részei lennének.

  A megállapodás szerint a kórház biztosítja a mintavételekhez szükséges eszközöket, gondoskodik a veszélyes hulladékok tárolásáról, elszállításáról, a minták elszállításáról, befogadásáról, feldolgozásáról – mondta dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

  Hozzátette: az önkormányzat a vérvételi helyek működtetéshez forrást biztosít, biztosítja a vonatkozó szakmai előírásoknak megfelelő helyiségeket, valamint gondoskodik a szolgáltatás biztosításához szükséges humán erőforrásról. A vérvételi pontokat a lakosság jelzése alapján, a szolnokiak igénye szerint jelölték ki.

  Az önkormányzatot érintő kötelezettségvállalás pénzügyi igénye 2020. évben előreláthatólag tízmillió forint lesz, a helyiségek rendelkezésre állása és a humánerőforrás az önkormányzat és költségvetési szerveinek közreműködésével biztosítható. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!

  2020-01-24

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Rangos elismerést kapott két Szolnoki intézmény

  2020-01-23

  Rangos elismerést kapott a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a díjakat január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester is gratulált a két intézmény vezetőjének a városházán.

  A kulturális élet kiválóságait köszöntötték

  2020-01-22

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este tartott díjátadó gálán. Az immár hagyományosnak számító eseményen adták át a Szolnokért Emlékérmet is, melynek arany fokozatát ezúttal négyen is megkapták.

  Újabb utcában épültek parkolók a Széchenyi lakótelepen

  2020-01-22

  Míg a Széchenyi lakótelep építésének idején alig akadt gépjármű a parkolókban, hosszú évek óta helyhiánnyal küzdenek az ott élők. Egy család nem ritkán két autót is fenntart, a tízemeletes házsorok között a mintegy húszezres városrészben bizony egyre nagyobb kihívás üres parkolót találni. Örömhír, hogy a városrész önkormányzati képviselője, Tasnádi Zoltán új parkolóhelyek elkészüléséről számolt be.

  Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

  2020-01-15

  Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.