Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon

 • Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon
 • Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon
 • 2020-03-11

  A kormány rendelkezéseihez kapcsolódva újabb intézkedéseket hoztunk Szolnokon:

  - a város intézményei (oktatási és nevelési intézmények is) ezüstkolloid alapú fertőtlenítőszert, illetve tisztítószereket kapnak,
  - elmaradnak a városi, óvodai, iskolai, bölcsődei és kulturális rendezvények (100 fő felett), a sportrendezvények elmaradnak vagy zárt kapusak lesznek,
  - kérünk mindenkit, hogy halassza el külföldi útját, illetve amennyiben külföldről hazatér, tartsa be a két hetes önkéntes karantént,
  - kerüljék a nagy közösségeket, ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására!

  - A városi tanuszoda, a tiszaligeti Vízilabda Aréna, illetve a helikopterbázis uszodája nem nyit ki az iskola, illetve lakossági úszók számára.

  Különösen fontos az idősek védelme, hiszen a vírus őket fenyegeti leginkább:

  - „zöld számot” hozunk létre, amelyen a nappali ellátásban részesülő szolnoki idősek jelezhetik telefonon, ha segítséget kérnek gyógyszerük kiváltásához, vagy a bevásárláshoz,
  - a Béres Gyógyszergyár három hónapos adagot biztosít, illetve a város is vásárol Béres Cseppből a város idős otthonaiban élőknek, a nappali ellátásban részesülőknek pedig Magnéziumot és C-vitamint,
  - különösen a fiatalokat kérjük, hogy vegyék komolyan a helyzetet és kerüljék az érintkezést idősebb rokonaikkal, hiszen amíg a fiatalok általában tünetmentesen esnek át a fertőzésen, az időseket észrevétlenül is megfertőzhetik.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Októberben nyit a MÁV Strand

  2020-07-09

  Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.