Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon

 • Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon
 • Újabb intézkedéseket vezettek be Szolnokon
 • 2020-03-11

  A kormány rendelkezéseihez kapcsolódva újabb intézkedéseket hoztunk Szolnokon:

  - a város intézményei (oktatási és nevelési intézmények is) ezüstkolloid alapú fertőtlenítőszert, illetve tisztítószereket kapnak,
  - elmaradnak a városi, óvodai, iskolai, bölcsődei és kulturális rendezvények (100 fő felett), a sportrendezvények elmaradnak vagy zárt kapusak lesznek,
  - kérünk mindenkit, hogy halassza el külföldi útját, illetve amennyiben külföldről hazatér, tartsa be a két hetes önkéntes karantént,
  - kerüljék a nagy közösségeket, ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására!

  - A városi tanuszoda, a tiszaligeti Vízilabda Aréna, illetve a helikopterbázis uszodája nem nyit ki az iskola, illetve lakossági úszók számára.

  Különösen fontos az idősek védelme, hiszen a vírus őket fenyegeti leginkább:

  - „zöld számot” hozunk létre, amelyen a nappali ellátásban részesülő szolnoki idősek jelezhetik telefonon, ha segítséget kérnek gyógyszerük kiváltásához, vagy a bevásárláshoz,
  - a Béres Gyógyszergyár három hónapos adagot biztosít, illetve a város is vásárol Béres Cseppből a város idős otthonaiban élőknek, a nappali ellátásban részesülőknek pedig Magnéziumot és C-vitamint,
  - különösen a fiatalokat kérjük, hogy vegyék komolyan a helyzetet és kerüljék az érintkezést idősebb rokonaikkal, hiszen amíg a fiatalok általában tünetmentesen esnek át a fertőzésen, az időseket észrevétlenül is megfertőzhetik.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Óvodai felvételi rend

  2020-04-02

  Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


   

  Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

  2020-04-01

  A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

  Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

  2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

  2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

  2020-03-24

  A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.