Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • 2018-10-08

  Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg.

  A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a sajtó jelenlétében hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

  Szalay Ferenc polgármester a munkaterület átadása előtt a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki MÁV Strandon a kültéri medencéket felújítják, illetve egy 980 négyzetméter alapterületű új épület is létesül.

  - A használaton kívüli strandfürdőt, és egyéb sport- és szabadidős célú épületek egy részét lebontjuk, és részben új, részben felújított épületekkel és létesítményekkel újul meg a régi strand területe – beszélt a részletekről a polgármester. - Lesz új öltözőépület, felújítjuk a meglévő gyermek- és meleg vizes medencéket, a régi úszómedence átalakításával és teljes korszerűsítésével egy 50 méteres, utánpótlás versenyekre alkalmas medence és pancsoló is várja majd a látogatókat.

  Az egykori sportszálló – régi MÁV étterem – épületét is korszerűsítik a teljes alapinfrastruktúrával (ívó víz- és szennyvízhálózat, termálvíz és hidegvízhálózat) együtt, sőt lesz egy új meleg vizes kút is.

  A sportcsarnok, a strand és az atlétikai pálya teljes átalakítása, modernizálása egy egyedülálló sportközpontot hoz létre a városrészben.

  - A MÁV-strandot fénykorában, a nyári hónapokban 25-30 ezer fürdőző kereste fel - beszélt a fürdőről és a környező sportlétesítményekről Rózsa József, a létesítmény kezelésével megbízott Sportcentrum ügyvezető igazgatója. - A strand sorsát a strandfürdők korszerűsítésével kapcsolatos szabályozás pecsételte meg. A megújuló fürdő mellett hamarosan ekészül a sportcsarnok felújítása. Az új vívócsarnokkal, az újjáépített atlétikai pályával, az új ökölvívó és birkózótermekkel együtt egy országszerte párját ritkító sportkomplexummal gazdagodik Szolnok és az egész térség.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

  2019-02-18

  Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

  Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

  2019-02-11

  Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

  Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

  2019-02-07

  Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

  Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

  2019-02-07

  Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

  Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

  2019-02-06

  Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.