Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • 2018-10-08

  Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg.

  A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a sajtó jelenlétében hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

  Szalay Ferenc polgármester a munkaterület átadása előtt a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki MÁV Strandon a kültéri medencéket felújítják, illetve egy 980 négyzetméter alapterületű új épület is létesül.

  - A használaton kívüli strandfürdőt, és egyéb sport- és szabadidős célú épületek egy részét lebontjuk, és részben új, részben felújított épületekkel és létesítményekkel újul meg a régi strand területe – beszélt a részletekről a polgármester. - Lesz új öltözőépület, felújítjuk a meglévő gyermek- és meleg vizes medencéket, a régi úszómedence átalakításával és teljes korszerűsítésével egy 50 méteres, utánpótlás versenyekre alkalmas medence és pancsoló is várja majd a látogatókat.

  Az egykori sportszálló – régi MÁV étterem – épületét is korszerűsítik a teljes alapinfrastruktúrával (ívó víz- és szennyvízhálózat, termálvíz és hidegvízhálózat) együtt, sőt lesz egy új meleg vizes kút is.

  A sportcsarnok, a strand és az atlétikai pálya teljes átalakítása, modernizálása egy egyedülálló sportközpontot hoz létre a városrészben.

  - A MÁV-strandot fénykorában, a nyári hónapokban 25-30 ezer fürdőző kereste fel - beszélt a fürdőről és a környező sportlétesítményekről Rózsa József, a létesítmény kezelésével megbízott Sportcentrum ügyvezető igazgatója. - A strand sorsát a strandfürdők korszerűsítésével kapcsolatos szabályozás pecsételte meg. A megújuló fürdő mellett hamarosan ekészül a sportcsarnok felújítása. Az új vívócsarnokkal, az újjáépített atlétikai pályával, az új ökölvívó és birkózótermekkel együtt egy országszerte párját ritkító sportkomplexummal gazdagodik Szolnok és az egész térség.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A Széchenyi Piros is megújult!

  2018-12-06

  - Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

  Újjászületett a Tisza Park

  2018-12-06

  Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

  Befektetői üzleti konferenciát és partnertalálkozót rendeztek Szolnokon

  2018-12-06

  December 6-án a Neumann János Egyetem Tiszaligeti Campusán rendezték meg a Szolnoki Befektetői Üzleti Konferencia és Partnertalálkozót a TOP-6.8.2-15 program keretében létrejött Foglalkoztatási Paktum és a Gazdálkodási Kar közös szervezésében.

  Boldog pillanatokat hozó önkéntesség

  2018-12-05

  Nincs meghatóbb annál, amikor egyik ember örömet szerez a másiknak. Erre nagyszerű lehetőség kínálkozott szerdán a Kaán Károly Úti Idősek Otthonában, ahol önkéntesek olvastak fel az időseknek érdekes történeteket, megtörve egy kicsit a hétköznapok monotonitását.

  Szolnok is bekerült az E.ON naptárába

  2018-11-30

  Az E-ON Magyarország 2018 augusztusában design pályázatot hirdetett, melyben a települések kreatív módon mutathatták be értékeit és jellegzetességeit – egy elektromos autó dekorálásával.