Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • Újra lesz MÁV Strand Szolnokon
 • 2018-10-08

  Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg.

  A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a sajtó jelenlétében hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

  Szalay Ferenc polgármester a munkaterület átadása előtt a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki MÁV Strandon a kültéri medencéket felújítják, illetve egy 980 négyzetméter alapterületű új épület is létesül.

  - A használaton kívüli strandfürdőt, és egyéb sport- és szabadidős célú épületek egy részét lebontjuk, és részben új, részben felújított épületekkel és létesítményekkel újul meg a régi strand területe – beszélt a részletekről a polgármester. - Lesz új öltözőépület, felújítjuk a meglévő gyermek- és meleg vizes medencéket, a régi úszómedence átalakításával és teljes korszerűsítésével egy 50 méteres, utánpótlás versenyekre alkalmas medence és pancsoló is várja majd a látogatókat.

  Az egykori sportszálló – régi MÁV étterem – épületét is korszerűsítik a teljes alapinfrastruktúrával (ívó víz- és szennyvízhálózat, termálvíz és hidegvízhálózat) együtt, sőt lesz egy új meleg vizes kút is.

  A sportcsarnok, a strand és az atlétikai pálya teljes átalakítása, modernizálása egy egyedülálló sportközpontot hoz létre a városrészben.

  - A MÁV-strandot fénykorában, a nyári hónapokban 25-30 ezer fürdőző kereste fel - beszélt a fürdőről és a környező sportlétesítményekről Rózsa József, a létesítmény kezelésével megbízott Sportcentrum ügyvezető igazgatója. - A strand sorsát a strandfürdők korszerűsítésével kapcsolatos szabályozás pecsételte meg. A megújuló fürdő mellett hamarosan ekészül a sportcsarnok felújítása. Az új vívócsarnokkal, az újjáépített atlétikai pályával, az új ökölvívó és birkózótermekkel együtt egy országszerte párját ritkító sportkomplexummal gazdagodik Szolnok és az egész térség.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Korszerű üzleteket adott át a Coop Szolnokon

  2019-05-24

  Két új üzletet is átadott a napokbana  vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt. Fekete Tibor vezérigazgató Szalay Ferenc polgármesterrel tekintette meg a teljes egészében modernizált üzleteket.

  Szolnokra érkezett a Békefutás

  2019-05-23

  Fáklyával, zászlókkal érkeztek Szolnokra csütörtökön délelőtt a Békefutás résztvevői, az országokon átívelő program életre hívója Sri Chimnoy volt. A futókhoz a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Széchenyi Körúti Általános Iskola diákjai csatlakoztak.

  45 év Szolnok város szolgálatában

  2019-05-22

  Szolnok város köztiszteletben álló polgárának, dr. Koncz Józsefnek a könyvbemutatójára várták az érdeklődőket szerdán a Verseghy könyvtárban. A 45 év Szolnok szolgálatában című kiadvány egy kivételesen gazdag életút állomásait mutatja be. A könyvet Szalay Ferenc polgármester is méltatta.

  Adományoztak a helytörténeti könyv szerzői

  2019-05-22

  Kétszeresen is nemes szándék vezérelte a Történelmi séta a Holt-Tisza mentén című könyv megjelenését. Egyrészt a szerzők, Kovács Gyuláné dr. és Békési István fáradozásainak eredménye egy színvonalas, hiánypótló kiadvány lett, másrészt az értékesítésből befolyt összegből több intézménynek is adományoztak.

  Modernizálják a problémás szivattyút

  2019-05-22

  Személyes utasítására felgyorsította hálózat-modernizálási munkálatait a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt. - jelentette be a sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A hét elejéna Pozsonyi út végn lévő aluljáróban felgyülemlő esővíz miatt döntött így a város vezetője.